Pastoor před deseti lety opustil Slavii, nyní se rozloučí s Almere

16.04., 17:40
Aktuality
Alex Pastoor (© AFP)

Alex Pastoor je díky působení na lavičce Slavie velmi dobře znám českým fanouškům a deset let po odchodu z Prahy opustí další klub. 57letý kouč před sebou má poslední zápasy u kormidla Almere, za dva a půl měsíce neprodlouží končící smlouvu.

Pastoor loni dovedl Almere k postupu do nizozemské nejvyšší soutěže a jeho tým má i přes ospalý začátek a nepovedený závěr prakticky jistou záchranu. Ve třiceti zápasech Almere posbíralo 33 bodů a má devítibodový náskok na šestnáctý Waalwijk.

"Bylo to krásné období, podílel jsem se na rozvoji klubu a odvedl kvalitní práci. Podle mého názoru šlo všechno velmi dobře, a to především díky vynikající spolupráci s vedením a hráči. Příběh ještě neskončil a toto rozhodnutí by všem mělo pro nadcházející týdny dodal další energii," říká Pastoor.

Pastoor pracoval pro Slavii na jaře roku 2014 a v hlavním městě se zdržel jenom čtyři měsíce. Předtím trénoval Excelsior s Nijmegenem, v uplynulých deseti letech se angažoval i v Alkmaaru, Spartě Rotterdam, rakouském Altachu a od prosince 2021 v Almere.

"Alex sehrál důležitou roli v našem rozvoji a jeho působení bylo úspěšné i po sportovní stránce. Když se ohlédnu zpět, vidím hodně plodnou spolupráci. Alexovi a jeho rodině přeji do budoucnosti jenom to nejlepší," nechal se slyšet technický manažer Johan Hansma.

Autor: Tomáš Pavlík / almerecity.nl

Komentáře (18)

Přidat komentář
20DollarsInMyPocket

Legenda

Reagovat
Mönchengladbach

Sir Alex

Reagovat
Salfovic

Toho tehdy přitáhl do Slavie Karol Kisel, když vyhodil Koubka.

Působil Kisel po Slavii ještě ve fotbale ?

Reagovat
fabec1222

Dělá agenta. Taky chodí do studia na Nova Sport.

Reagovat
Kaspar

Dela agenta Coufalovi, vyjednal mu skvelou opci

Reagovat
ratusek

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Firkraag

Reagovat
wwwx

Reagovat
doshcz

Reagovat
Unai

Reagovat
Kejza

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
naheCZ

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Greny

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
mrtvej ofsajd

Deset let od toho, kdy usedl pred Edenem na motorku po tom, co podepsal ukončení kontraktu v SKS.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele