Parry skončí na pozici výkonného ředitele Liverpoolu

27.02.2009, 14:39
Aktuality
Vedení Liverpoolu potvrdilo, že Rick Parry opustí po sezóně funkci výkonného ředitele klubu. Jeho pozice byla už nějaký čas nestabilní kvůli názorovým neshodám s americkými majiteli Tomem Hicksem a Georgem Gillettem.

V prohlášení, které Hicks poskytl klubovým internetovým stránkám stojí: "Rickovo působení v Liverpoolu musíme hodnotit kladně. Klub za tu dobu udělal výrazný krok směrem dopředu a za to si zaslouží velký dík. Navždy zůstane přítelem Liverpoolu."

Parry zastával funkci výkonného ředitele od července 1998. Za dobu jeho působení Liverpool vyhrál Ligu mistrů, Pohár UEFA, Interkontinentální pohár, dvakrát evropský Superpohár, dvakrát FA Cup a dvakrát Ligový pohár. Prvenství v Premier League mu ale stále uniká. "Pracoval jsem tu dvanáct let a můžu být hrdý na to, čeho jsme dosáhli. Byla to pro mě pocta pracovat pro takový klub jako je Liverpool," řekl krátce po svém odvolání Parry.

Kam povedou jeho další kroky zatím není jasné. Spekuluje se však o tom, že měl vést kandidaturu Anglie na pořadatelství mistrovství světa v roce 2018. Čerstvě čtyřiapadesátiletý Parry už má totiž s podobnou prací zkušenosti. Podílel se na přípravách kandidatury Manchesteru na pořádání olympiády v letech 1992 a 1996. Pomáhal také v roce 1992 založit Premier League.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk, football365.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
papanegra

Reagovat
smazaný uživatel

to neeeeee ja mu tak veril ze jednou vybuduje firemne prosperujici tym....

Reagovat
daewa

firemně? :)

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra co si to tu vymyslis za pojmy:))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hura! ale stejne diky

Reagovat
smazaný uživatel

Pokrok směrem dopředu? Nějak mi uniklo, že by se v LFC v posledních letech něco hnulo dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

snad nevyhodi beniteze. Zaruka ze vyhrajeme titul. ManUtd!!!

Reagovat
minoLFC

má odísť až po sezóne, nie?

Reagovat
R22

jj až po sezoně odejde

Reagovat
smazaný uživatel

teď ještě aby Benitez neprodloužil a skončil v létě.....a pak hurá na přebudování kádru

Reagovat
smazaný uživatel

presne, nejakeho schopneho domaciho manazera a hurá na titul

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

absolutne nechapem, prečo až v lete a nie hned. v lete hlavne nech zmenime majitela zasa mi dokazali, že su mimo. len dufam, že nebude v lete žiadne velke prebudovavanie kadru, ani rozostavenia. bol by som spokojný ak by dostaval šancu aj darby, nech sa predaju zbytočný hrači a kupia sa 2, 3 hráči inych kvalit na kraje ofenzívy a za lucasa.

Reagovat
minoLFC

u rafu nehrozí, že dostane šancu Darby a z týmu odíde Lucas

Reagovat
smazaný uživatel

uz pred piatimi rokmi bolo neskoro a co si dovoloval napr.,ze kupil r.keana aj ked ho benitez nechcel?nevyhral za cely jeho cas posobenia PL,tak,co chce.Plus,ked mourinhoui abramovic a to je majitel,zacal liezt do kapusty,tak sa mourinho jednoducho zbalil a vykaslal sa nato.Rick Parry bol len brzda liverpoolu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele