Pardubice si v přípravě vyšláply na střížkovské Bohemians

22.07.2012, 11:37
Aktuality
V sobotu 21. července proti sobě v Lázních Bohdaneč nastoupili dva účastníci příštího ročníku 2. fotbalové ligy. Domácí FK Pardubice si po gólech Petruse a Jeřábka připsali další výhru v sérii přípravných zápasů. Kromě 600 diváků přihlížel z tribuny utkání i trenér Bohemians 1905 Jozef Weber, který sledoval oba soupeře svého týmu v prvních dvou kolech 2. ligy.

FK Pardubice - FK Bohemians Praha 2:0 (0:0)
Branky:
67. Petrus, 70. Jeřábek. Rozhodčí: Blaschke z Rudoltic (Šimek, Vodrážka). Diváků: 400.
Sestavy:
FK Pardubice:
Frydrych - Přibyl, Němeček (46. Tischler), Prorok, Norek - Dittrich (79. Javůrek), Řezníček (46. Dubský), Jeřábek, Javůrek (46. Hundák) - Petrus, J. Sklenář (46. Janecký).
Bohemians: Štěpanovský - Očovan, Penc, Nesvadba, Grznár - Szabo, Krystan - Vojta, Macháček (46. Kuzmanovič), Janda - Böhm (86. Duchnič).

První šance zápasu se zrodila v 17. minutě, kdy se po akci Javůrka a přihrávce Dittricha dostal míč až k nabíhajícímu Řezníčkovi, ale ten Štěpanovského neprostřelil. Ve 23. minutě pálil v koncovce křížem, ale těsně vedle Petrus. Poté se nadálo bojovalo převážně ve středu hřiště a až ve 42. minutě tlačil míč ze strany před branku Řezníček. Ani jeden ze tří domácích hráčů se však k míči nedostal.

Na začátku druhé půle si začali územní převahu vytvářet pražané a zejména šance Kuzmanoviče v 61. minutě po chybě středu domácí obrany volala po gólu, ale míč se odrazil od tyče! Za minutu další střelu Kuzmanoviče zablokoval Přibyl a dalekonosnou ránu Grznára v 66. vytlačil Frydrych nad branku. Hned za minutu však unikl podél pravé lajny Petrus Nesvadbovi, dostal až k brance a z úhlu otevřel střelou mezi nohy brankáře Štěpanovského - 1:0. Za tři minuty Hundák přihrávkou mezi obránce vysunul Jeřábka, který v koncovce obešel i Štěpanovského a do prázdné branky upravil na 2:0.

Za další tři minuty našel Dubský před brankou Dittricha, který však trefil jen nohy Štěpanovského. V 82. minutě měl velkou šanci ke snížení Böhm, jeho pokus ze strany Frydrych vyrazil na roh. V závěru zápasu si již domácí výhru vzít nenechali.

Martin Svědík (trenér FK Pardubice): "Jsem rád, že jsme utkání proti soupeři, který se podle mého bude pohybovat v horních patrech 2. ligy, dokázali zvládnout. Ale chci krotit euforii, je to stále jen příprava, druholigová utkání budou ještě o úroveň těžší, rychlejší, s větším nasazením. Na to musíme stále pamatovat. Kvituji to, že jsme neinkasovali a i když jsme se nevyhnuli vlastním chybám. Občas jsme ztráceli míče a soupeř nás pak dostával pod tlak. Ale bojovali jsme, hráči viděli, že když plní dané pokyny, dá se hrát i proti silnému soupeři. Pomohl nám první gól, který padl ze situace, která ani nešla nazvat šancí, druhý pak padl po krásné přihrávce za obranu, to se muselo divákům líbit."

Autor: fotbalpardubice.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
AnthonyR

,,Rozhodčí: Blaschke z Rudoltic........ " a to je jako nějakej šlechtic?

Reagovat
kalla

Reagovat
smazaný uživatel

Frydrych, nechytal on za juniorku české repre?

Reagovat
Shevchenko

Nesouvisí tenhle článek s tím, že je Kily z Pardubic?

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Kily

nene, vůbec se v tom neangažuji

Reagovat
justcall

Reagovat
Radar

"Kromě 600 diváků..." FK Pardubice - FK Bohemians Praha 2:0 (0:0) Diváků: 400 aha

Reagovat
smazaný uživatel

věřim v klidnej střed tabulky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele