Pardubice posilují o juniorského vicemistra světa

28.06.2012, 14:24
Aktuality
Další posílení kádru hlásí druholigový nováček FK Pardubice. Z Baumitu Jablonec přichází 25letý brankář Luděk Frydrych.

Luděk Frydrych (nar. 3.1.1987) se do paměti fotbalových fanoušků vryl zejména díky svým startům v juniorských reprezentacích. Objevoval se v nich od U-16 po U-20, nasbíral 23 startů a byl u historického zisku stříbrných medailí na MS U-20 v roce 2007. Na zmíněné MS jel rodák z Chumce nad Cidlinou jako hráč Hradce Králové, z něhož v roce 2009 přestoupil do Baumitu Jablonec. Na severu Čech posbíral několik startů v Gambrinus lize a dvakrát si odskočil na hostování do druholigové Vlašimi. Jaro 2012 ale opět strávil v Jablonci, kde nastupoval za rezervní celek.

Pardubické funkcionáře zaujal při utkání divizního B-týmu proti jablonecké rezervě na konci dubna, kdy Frydrych vychytal hostům čisté konto a výhru 0:1. A tak byla zahájena jednání o jeho uvolnění, která v těchto dnech dospěla do zdárného konce. "S jabloneckým klubem byla jednání korektní a bezproblémová," potvrzuje sportovní manažer FK Pardubice Vít Zavřel. "Luděk Frydrych k nám přichází na přestup, je to stále mladý talentovaný brankář a my pro 2. ligu potřebujeme vyrovnanou gólmanskou dvojici."

Radost z Frydrychova příchodu má i trenér Martin Svědík. "Jsem rád, že k nám Luděk přichází. Uvědomujeme si, že naše jednička Martin Shejbal má své roky, a kdyby se zranil, nastal by nám problém," vysvětluje. V případě nové posily rozhodně nekupuje zajíce v pytli. "Znám ho velmi dobře z našeho společného působení v Hradci Králové, sledoval jsem jeho kariéru i poté, co z klubu odešel," vzpomíná Svědík na angažmá na hradecké lavičce. Pardubický kouč vždy dbal na to, aby příchozí hráč nebyl jen posilou na hřišti, ale aby si s týmem rozuměl i mimo něj. "I to je jeden z důvodů, proč mám radost, že tady Luďka Frydrycha budeme mít. Vím, že je to dobrý kluk a do naší kabiny zapadne bez komplikací."

Autor: fotbalpardubice.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Kily

Reagovat
justcall

sympatický celek, z nějaké 3.divize se vykopali zpět do 2. ligy

Reagovat
justcall

+ nejofenzivnější celek 3. ligy

Reagovat
Kily

venku nic moc, doma válec, hodně atraktivní ofenzivní fotbal a většina soupeřů si od nás pravidelně vozí čtyři nebo pět gólů

Reagovat
Maritazzi

Já vás viděl v Chomutově a to teda na tým na postup nevypadalo ani náhodou no.

Reagovat
Kily

jj, jak píšu, venku nic moc, buď výhra 1:0, nebo bída, nebo na konci vysoká výhra, doma naopak hodně suverénní

Reagovat
adalbertus

derby s Hradcem ,bylo by to pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

Pardubice takovej nesympatický celek. Vždyť tu 3. ligu ani nevyhrály byly až za Chrudimí která předváděla o hodně lepší fotbal než Pardubice

Reagovat
justcall

na to se tě nikdo neptal

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

sledoval jsi 3 ligu? vypadá to že asi ne

Reagovat
justcall

Ano vím že Chrudim skončila 1., ale její chyba, že má nevyhovující stadion. Navíc tvrzení že předváděla lepší fotbal je dost odvážné - Pardubice nastřílely nejvíce branek a hrály ofensivněji. Z hlediska regionu je také lepší fotbal v Pardubicích, větší město, více peněz. Chrudim ať se stará o svůj Era-Pack..

Reagovat
Kily

Chrudim se o Era-Pack starat nebude, alespoň tedy ne město, to seniorský sport finančně nepodporuje, proto fotbalisté nemohou hrát druhou ligu, proto tam skončil hokej, proto o stěhování vážně uvažoval Era-Pack

Reagovat
didosh

A jaké mají ambice?

Reagovat
smazaný uživatel

Minimum by měl být střed tabulky a pohlednej fotbal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele