Paraguay musí hledat nového kouče, Francisco Arce rezignoval

03.12.2017, 09:29
Aktuality
Francisco Arce se podruhé v kariéře loučí s kormidlem paraguayské reprezentace. Tentokrát však bývalý reprezentant není odvolán, nýbrž rezignuje s tím, že by se rád ve své rodné zemi znovu ujal nějakého klubu. Doposud v Paraguayi vedl čtyři různé celky a se dvěma z nich vyhrál i titul...

Poprvé Arce na reprezentační lavici usedl v červenci 2011, jako čerstvý čtyřicátník, a z pozice se kvůli špatným výsledkům v kvalifikaci na mistrovství světa 2014 uklízel už po jedenácti měsících. Tentokrát vydržel zhruba o půl roku déle, Paraguay však na MS po osmileté pauze přesto nedostal.

Arceho Paraguay sice v kvalifikaci dvakrát skalpovala Chile a jednou venku vyzrála i na Argentinu a Kolumbii, v tabulce však skončila až sedmá. Kdyby přitom namísto prohry zvládla poslední domácí zápas s poslední Venezuelou, šla by Albirroja alespoň do interkontinentální baráže místo Peru.

Nyní se někdejší pravý bek a účastník dvou světových šampionátů hodlá znovu angažovat na domácí klubové scéně, kde se mu už podařilo triumfovat s Olimpií a Cerrem Porteño, které pod jeho vedením dokonce završilo celou mistrovskou sezonu 2013 bez jediné porážky.

Autor: Tomáš Daníček / tycsports.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
aurelio

Chilavert, Arce, Gamarra, Ayala, Caceres, Caniza, Acuna, Santa Cruz legendy môjho detstva

Reagovat
Seydou Doumbia

A co Barrios, Cardozo, Valdez?

Reagovat
veikko

Chilavert byl sice lepší, ale zapomenout na Villara...

Reagovat
aurelio

Nezabudol som, len vravím, že Paraguaj z roku 2002 bol úplne iný tím ako tie (možno kvalitatívne lepšie) z 2006-10

Reagovat
aurelio

Ja som futbal začal sledovať okolo 2001-02, vtedy sa mi Paraguaj strašne páčil a títo prišli až o štyri-osem rokov neskôr. Valdez bol síce super (aj Julio dos Santos), ale hentí dvaja ma toľko nebrali, to už som mal iných favoritov

Reagovat
Seydou Doumbia

Jasný, Každý má svojí éru a své favority.

Reagovat
aurelio

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
chytrejkluk

ty jeho trestňáky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele