PAPIN BRÁNÍ CISSEHO

10.04.2007, 19:11
Aktuality
Legenda francouzského fotbalu Jean-Pierre Papin brání Djibrila Cisseho. Žádá kritiky, kteří píší, že Marseille by si měla nákup Cisseho pořádně rozmyslet, o trpělivost. Cisse je v Marseille na hostování z anglického Liverpoolu a nyní se opravdu nenachází zrovna v nejlepší formě.

Reprezentant Francie je pravděpodobně stále ovlivněn dlouhou pauzou, kterou měl po těžkém zranění nohy. Cisse si ji zlomil v loňském roce v přátelském zápase Francie proti Číně, těsně před závěrečným turnajem mistrovství světa. Ihned po návratu na trávník Cisse sice dal pár gólů a pomohl Olympique Marseille, ale v posledních týdnech nehraje dobře a ocitl se pod palbou kritiků. Navíc na něho již pískali i vlastní fanoušci. To Alberta Emona, kouče známého evropského klubu, možná přivedlo k úvahám, zda má Marseille za Cisseho zaplatit dvanáct milionů Euro, které požaduje hráčův bývalý klub Liverpool.

Jedním ze Cisseho zastánců je Jean-Pierre Papin, který v minulosti také hájil bravy klubu z jihu Francie. Ten tvrdí, že Cisse je stále ovlivněn těžkým zraněním a že potřebuje pouze čas, aby se dostal do formy. "Nezapomínejte, že si musel dát už podruhé na půl roku pauzu," připomíná Papin. "Normálně se hráč po takovém zranění dostává do top formy tak po roce. Jemože to teď nikde neslyším."

"Cissemu v tuto chvíli chybí trochu větší jistota v zakončení. V té poslední sekundě. To je právě to co dělá velkého střelce, ale já vím, že on to umí a že to nezapomněl," tvrdí Papin. "On teď nehraje dobře, ale proto ho všichni nemusí úplně zničit. To přece není fair."

Albert Emon v posledním zápase francouzské Ligue 1 nechal Cisseho pouze sedět na lavičce náhradní. Své rozhodnutí oddůvodnil: "Bylo to z čistě taktických důvodů. Nehodlám se bavit o jedotlivých hráčích. Prostě jsem udělal to nejlepší pro tým a naštěstí to vyšlo." Marseille zápas bez Cisseho zvládla a porazila Lille 4:1.

Autor: Ondřej Štícha / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele