Padesátá výhra pro Simeoneho v Lize mistrů: Když tým hraje, jak chci, jsem šťastný

11.04., 11:58
Aktuality
Diego Simeone (© AFP)

Diego Simeone jako devátý trenér v historii vyhrál 50. zápas v Lize mistrů. Fotbalisté Atlética Madrid v úvodním utkání čtvrtfinále porazili Dortmund 2:1 a argentinský kouč uznal, že hosté měli velmi blízko k remíze. Nejenže Borussia v závěru snížila, ale pak ještě dvakrát její hráči trefili břevno. Simeone poukázal na velkou vyrovnanost všech týmů v této fázi milionářské soutěže, je šťastný, že mužstvo udrželo do odvety těsný náskok.

Také aktuálně pátý celek bundesligové tabulky se přesvědčil, že na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu se nevyhrává. Atlético zůstalo neporaženo již v 17 vyřazovacích zápasech Ligy mistrů na vlastním hřišti pod vedením Simeoneho. Během série si připsalo 11 vítězství, 6 remíz a inkasovalo pouze pět gólů.

"Myslím, že všechny zápasy v této fázi budou velmi vyrovnané a viděli jsme to i v tomto případě. Čelíme velmi těžkému soupeři. V prvním poločase jsme byli lepší a do 60. až 70. minuty odehráli opravdu dobré utkání. Kontrolovali jsme hru a drželi dvougólové vedení. Ale mají skvělé hráče a snížili. Nakonec to mohlo skončit nerozhodně," uznal třiapadesátiletý rodák z Buenos Aires na tiskové konferenci.

Statistiky utkání (©Opta by Stats Perform)

I těsného náskoku si před odvetou patřičně cení. "Vítězství mi dává dobrý pocit. A když tým hraje tak, jak předvedl, jsem šťastný. Vyvinuli jsme dobrý tlak a často získali míč na soupeřově polovině. Teď se chystáme na jejich stadion s tím, že víme, co můžeme očekávat," dodal Simeone.

Dortmund se díky gólu Sébastiena Hallera dostal na kontakt, břevno pak trefili Jamie Bynoe-Gittens a Julian Brandt. "Vše zůstává otevřené. Prvních 30 minut nebylo z naší strany dost dobrých. Často bývá na této úrovni konec, když uděláte tolik chyb. Ale my jsme to odmítli, důležitá je pro mě reakce, kterou jsme předvedli. Nakonec by remíza nebyla nezasloužená. Teď se těšíme na to, co přijde za šest dní," řekl trenér Edin Terzič.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
icefish

ale divák je štastný méně...

Reagovat
Seydou Doumbia

kvůli posraným divákum se fotbal nehraje, hraje se pr výsledky a uspěch

Reagovat
Phillipinho

Athletic hraje velmi podobnym stylem jako Atletico. U toho ses stastny a u Atletica nestastny?

Reagovat
icefish

Moje dlouhodobá slabost pro Athletic vychází z jejich klubové filozofie a obdivu k tomu, jak celkově vedou klub a co přináší celému regionu. Nefandím podle toho, jak hezký nebo nehezký hrajou zrovna fotbal - což je často dost limitované tím, koho mají k dispozici. Atletico má neomezené možnosti (zvolit si hráče a tedy i styl hry), ale jejich fotbal je daný Simeonem (kterého osobně moc nemusím), takže i proto...

Ale není to o tom, že jsem z jejich hry nešťastný - zaprvé to byla spíš glosa a je mi to celkem jedno, za druhé - myslím si, že s hráči, které mají, by mohli hrát lepší fotbal. Ale je to jedno, výsledky to má :-)

Reagovat
Y.N.W.A

Teprv? Za 14 let? ...to je tři a půl výhry za rok

Reagovat
sergi

Hneď čo som pozeral tak tri sezóny boli v Európskej lige. A Atletico má 82 výhier v CL. Takže tých 50 nebude až tak zlých asi.

Reagovat
sergi

Minulý rok mal 100 zápasov v Lige Majstrov s bilanciou 48W 26D 26L

Reagovat
krisa

jen 6 trenérů má víc, to není vůbec špatné. Navíc Atleti nejsou ten úplně top top tým, které vesměs trénovali ti co jsou před ním

Reagovat
Y.N.W.A

a přesně tyhle informace, který jste mi tu, borci, napsali, v článku chyběj... a pak z toho může vzniknout taková zkratka, jakou jsem demonstrativně předved já

Reagovat
Y.N.W.A
Reagovat
krisa

a jo já se do téhle díval taky ale blbě, sedmý je v zápasech. I tak ale

Reagovat
Salfovic

Takže až za chvíli předskočí van Gaala s Benitezem, tak už před ním bude jen šestice velikánů.

Reagovat
Hachim Mastour

Tento rok mám okrem Arsenalu na prvom mieste Bayern v LM. Inak to budem priať Atleticu. Za posledných 10 rokov dve prehrané finále.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele