OWEN SI NEZAHRAJE PĚT MĚSÍCŮ

21.06.2006, 14:52
Aktuality
Špatné prognózy ohledně zranění Michaela Owena se bohužel potvrdily - útočník anglické reprezentace má poškozené kolenní vazy a bude se léčit asi pět měsíců. Zranil se ve včerejším utkání se Švédskem.

Owen hned v první minutě po odkopu míče špatně došlápl na pravou nohu a už podle prvních záběrů bylo zřejmé, že něco nebude v pořádku. Fotbalista Newcastlu byl odnesen na nosítkách a dnešní vyšetření potvrdily špatnou zprávu - natržený křížový vaz.

"Samozřejmě je to pro mě velká rána, zranit se a přijít o zbytek mistrovství světa. Hned jak se to stalo, věděl jsem, že mám problém," přiznal Owen. Co jej teď čeká? Návrat domů a léčení pod dohledem zdravotnického personálu v Newcastlu United. Právě klub by měl v dalších dnech přinést další podrobnosti o zranění.

"Moc mě mrzí, že opouštím kamarády, ale věřím, že to zvládnou a dosáhnou úspěchu. Budu je pozorně sledovat a podporovat, doufám, že až do Berlína," naznačil Owen, že by rád, aby cesta Anglie končila až ve finále.

Owen má poslední dobou opravdu smůlu na zranění, velkou část jara léčil zlomenou zánártní kůstku. Až před mistrovstvím se dostával zpět do formy, ještě v úvodních zápasech nebyl úplně v pohodě. Teď trenéru Erikssonovi zbývají jen tři útočníci - uzdravující se Rooney, který proti Švédsku poprvé nastoupil od začátku, Peter Crouch a 17letý Theo Walcott.

"Je mi moc líto, že přijde o zbytek mistrovství světa, je to rána pro něj a velká ztráta pro tým. Doufám však, že se co nejdříve uzdraví a bude Newcastlu i Anglii opět k dispozici. Je to velký profesionál a mentálně silný člověk. Doufám, že tým pro Michaela dosáhne v Německu úspěchu," prohlásil Eriksson.

Anglie nakonec se Švédskem remizovala 2:2 a uhájila první místo ve skupině. V sobotním osmifinále ji čeká druhý tým skupiny A, Ekvádor.

Autor: Petr Starý

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je mi to líto, Newcastle je asi nějaký prokletý (Woodgate)...

Reagovat
Shevchenko

Parker (mononukleóza)

Reagovat
HOST*driver

No ja jsem celkem rad, nehral nic moc. Ale ted alespon konecne zrime ten zazrak jmenem Theo Walcott!! Jsem na nej fakt zvedavej.

Reagovat
HOST*

Tim jsem nechtel rict, ze jsem rad, ze se zranil, ale ze uvolni misto jinemu.. Zraneni nepreju nikomu, dokonce ani Italum!

Reagovat
HOST*no

kua, mozna nedal gola, ale hrac je to svetový, pica to snad neni mozne.... zacinam nesnaset MS ...prvni cisse a et michael...kua

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele