Opavě a Znojmu se nelíbí prostupnost mezi první a druhou ligou

10.04.2017, 19:00
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvělý návrh? Koukám že se všechny kluby doslova zbláznily.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to musí říkat, aby se proti nim nepískaly podivné penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patrikhm

Já myslím, že aktuálně druhá Vostrava by si s Jihlavou poradila a Opava s Hradcem rovněž. Je to spíš šance pro druholigové týmy na třetím místě. Co mě osobně vadí, je jakýsi boj o EL, kdy nikdo nebude chtít skončit na 5.-6.místě, protože v konkurenci TOP šestky už toho moc neposbírají a EL si zahraje klidně někdo, kdo nasbíral v lize o 15 bodů méně

Reagovat
smazaný uživatel

aha.. takze zmena - Opava, Znojmo

Reagovat
mario23

Je to dobře udělaný... Hlavně ta baráž, brečí týmy, který ví, že FNL nevyhrajou.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Filipow

Jsem zas o trošku hrdější na Znojemský klub.

Reagovat
smazaný uživatel

az ta

Reagovat
smazaný uživatel

az tak, ze pred nim uprednostnujes Katalanskou spinu ?

Reagovat
Filipow

no, vzhledem k tomu, že jsem v životě byl na více zápasech Barcelony než Znojma, tak jo.

Reagovat
smazaný uživatel

to ti neberu, ale pak tady nezkousej neco s nakou hrdosti

Reagovat
dinss

Reagovat
OtecJaJ10

Já myslel, že to odsoudili celkově... Tak potom je jasné, proč zrovna Opava se Znojmem kolem sebe kope...

Reagovat
OtecJaJ10

Navíc si troufnu říct, že by Opava letos v tomhle systému Hradec vyřadila, takže s tímhle brekotem ať jdou někam

Reagovat
C-M@ster

Já si nemyslím, že brečí.

Hlasovali proti a vysvětlili proč.

Reagovat
dinss

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
GjøvikFF

Reagovat
OtecJaJ10

Hele já sem za to, že pokud ten tým z druhé chce hrát ligu první, měl by předvést kvalitu a porazit sestupujícího z 1 ligy. Navíc jak se i tady hodně píše o tom, že mezi 1-2 ligou je kurevský rozdíl, tak tím tuplem. Myslím si, že kdyby letos Opava vedla ligu na místo Olomouce, vůbec by neprotestovali.. Jo, je tam zase ta otázka aktuální formy apod. ale to je i v pohárech. Za mě: byl sem spokojený se systémem, který byl doposud. Když už teda to musí být, ten systém postupu z druhé ligy mi fakt vadí nejméně ze všeho, největší problém vidím v té "B" skupině o EL. Ta se dala vyřešit určitě lépe.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
ZB 07

tak ten palec, co jsem jim dal v prvním článku obracím směrem dolů to fakt žádnýmu klubu nevadí, že některý věci jsou v tom systému úplně nedomyšlený?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je moc, vsichni podpori takovej paskvil a jediny dva kluby, co ne, to udelaji, jenom proto, ze se boji, ze by mohli skoncit nekdy druzi Pritom jsou to kluby, kterym je blizsi 3. misto, pro ktere se naopak moznost postupu otevira. Ja vam neco reknu, vite proc to vsichni podporili, presto, ze je to paskvil? Protoze jde o reseni ve vsech smerech kompromisni, prave aby vyhovelo prvoligistum, druholigistum, uefe, bohatym klubum, chudym klubum, sponzorum, castecne fanouskum, ale takove reseni zpravidla nikdy nefunguje.

Reagovat
Uwe háže buly

Všichni to podpořili jenom kvuli penězům, který jim slibujou, bohužel nechápou, že ve finále to bude horší nebo stejný, akorát budem mít totálně dokurvenou ligu.

Reagovat
Gryphonheart

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exse

U Opavy mě to překvapuje, zrovna letos by podle nového systému hráli baráž a měli velkou šanci na postup. Navíc když se poslední léta tolik týmů vzdalo na hraní 1. ligy, tak je lepší ať zůstane prvoligista, než 10. týmů druhé ligy bez boje.

Reagovat
Spalovač šancí

Pokud chtějí zvýšit šance na postup, měli by prosazovat reverzní německý model. 14. a 15. celek přímý sestup a 16. do baráže.

Reagovat
ryzskej

A 17. a 18. celek přímý pád do třetí ligy.

Reagovat
db18

ublíženci...

Reagovat
ratusek
Reagovat
REPLIKATOR

Tyhle změny

Reagovat
exot12

Tý páni nebudú 2x najbystrejší

Celok z 2.ligy nemá na to uspieť v baráži a preto by sme mali presadiť aby postúpili hneď dva celky, asi aby sa zvýšila kvalita 1.ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Však jasně říkaj, že to berou ze svýho pohledu, teda týmu, pro kterej bude těžší postoupit. Nikde nic o zvýšení kvality.

Reagovat
GjøvikFF

S bystrostí máš problém ty - oni jasně řekli, že ten rozdíl je natolik velký, že by baráž pro ně byla velmi složitá - proto raději chtějí jistotu dvou postupových míst. Kopou logicky za sebe, ne za kvalitu ligy.

Reagovat
exot12

Dobre, tak to poviem inak, aby si to pochopil aj ty. Ak nemám tým na to, aby som vyhral baráž, čo sa stane cez leto, keď je krátka prestávka s ich týmom po priamom postupe? Kde zoženieš 5-6 hráčov a hlavne za čo, aby si sa možno vyrovnal 3. týmu od konca? Áno sponzor ti dá možno niečo viac, ale asi ťažko toľko, aby si postavil nový a konkurencieschopný tým, navyše nie je čas na to aby si sa zohral. V zime je síce viac času, ale to už bude pravdepodobne neskoro.

Takže čo prinesie lige účasť mužstva, ktoré na to nemá? Čo prinesie účasť mužstvu, ktoré na to nemá? Väčšinou sa zadĺžia a po zostupe rozpredajú káder, aby zaplatili dlhy a vrátia sa o pár rokov späť a začnú hrať z odchovancami...

Ak nemáš na to poraziť predposledné mužstvo, tak tam nemáš čo robiť.

Asi by bolo viac fér, aby tam bola skupina posledných 2 a prvých 2 týmov miesto baráže

Reagovat
GjøvikFF

Například Slovácko bylo 10. v 2. lize, když si v roce 2009 koupilo účast v lize první. Od té doby nikdy nesestoupilo, ani nemá žádné velké existenční starosti, hraje většinou okolo poloviny tabulky. Když nemělo na 9 druholigových týmů, nemělo by se dle tvé logiky zachránit v první lize. Jenže takhle to nefunguje. V hokeji si Kometa koupila jak první ligu, tak extraligu - a dneska je potřetí ve finále extraligy, ačkoliv nebyla schopná nikdy postoupit sportovně.

Reagovat
exot12

Tak ako vždy existujú aj výnimky, ale mne išlo hlavne o ich vyjadrenie nemám na ligu, ale chcem ju hrať! Chcem Ferrari, nemám na to, tak si požičiam a zadĺžim a seriema to, že niekto schválil prísnejšie podmienky pre požičanie peňazí.

Navyše si nemyslím, že by to bol prísad Znojma a Opavy, že ak by postúpili boli by oživením ligy a stabilným a dlhodobým účastníkom

Reagovat
GjøvikFF

To nejsou výjimky - prostě se potřebuješ do té soutěže dostat, aby ses té úrovni přizpůsobil a nalákal hráče, sponzory a diváky.

Reagovat
cetto

No nevím, mi naopak přijde, že v současné druhé lize je cca 5 týmů, který by měly na to hrát první ligu na úkor Příbrami, Bohemky, Jihlavy, Hradce atd. Těch klubů, co jsou v první lize na hovno, je víc. Pokud na to teda opravdu druholigové kluby mají, tak jim to naopak dá větší šanci bojovat o ten postup. Druhá věc je, že tady se bavíme o čistě fotbalovém hledisku. Pak je tu zázemí, což je už něco jinýho no. Co vím, tak snad jen 4 druholigové kluby aktuálně splnují regule pro první ligu? A tuším že tři třetiligové?

Reagovat
Mr.Mike

furt chtěj zvýšit kvalitu a proto budou bojovat o první ligu hned tři týmy ze druhý ligy

Reagovat
vanGomm

I. a II. liga po 12.týmech.Pouze tudy vede cesta k větší kvalitě obou lig.

Reagovat
C-M@ster

Tak ono být liga o šesti týmech, kvalita by byla ještě větší. Pouze o kvalitu ale nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ruská superliga hokeje s míčkem hraje napřed ve 2 skupinách po 6 4kolově,pak 4 proti 4 z té 2.skupiny 2kolově,ale boduje se znovu od nuly,takže se do tabulky počítá jen těch 8 kol a zbytek hraje o 9.-12. klasicky skupinově 2kolově a takyse počítají jen ty nadstavbové zápasy do tabulky,poté je play-off mezi 7.-10. na sčítání skóre doma+venku,pak čtvrtfinále na 3 vítězné a pak final 4 na 1 zápas semifinále a finále a o 3.místo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele