Onuoha zvažuje, že bude reprezentovat Nigérii na mistrovství světa

06.04.2010, 14:03
Aktuality
Anglický reprezentant do 21 let Nedum Onuoha zvažuje, že národní dres Albionu vymění za nigerijský. Onuoha totiž vidí v africkém týmu větší možnost probojovat se na červnové mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Mladý obránce Manchesteru City se s v africké zemi sice narodil, ale v sedmi letech se s rodinou přestěhoval do Anglie. Nyní vše nasvědčuje tomu, že by se případnému povolání trenéra Nigérie Larse Lagerbacka nebránil. Vše ale podmiňuje pravidelnému vytížení v klubu.

"Rád bych hrál ve zbývajících šesti zápasech za Manchester City. Pokud by se to podařilo, pak by byla šance na reprezentaci Nigérie. Pokud ale nebudu hrát pravidelně doma a venku, pak nemohu očekávat pozvánku od nikoho, protože by to nebylo správné," řekl Onuoha.

"Každý by chtěl hrát na mistrovství světa, ale musí k tomu být ty správné okolnosti a musíte být nominován. Hodně lidí tvrdí, že by to byla příležitost, ale já jsem nikdy povolán nebyl, " dodal člen výběru Anglie do 21 let, který se v minulém roce dostal až do finále mistrovství Evropy.

Autor: Pavel Mašlaň / fifa.com

Komentáře (52)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Keby to nebolo z vypočítavosti, tak mu to schvaľujem...

Reagovat
domingo

Mám takovej pocit, že hráči jako Onuoha budou pod nějakou kritikou vždycky... když si vybere Nigérii, bude kritizovanej jako alibista a přeběhlík, když Anglii, bude ironicky titulován "dalším klasickým Angličanem" atd.

Reagovat
smazaný uživatel

v tomhle mas pravdu, nicmene je nutno si uvedomit ze je to mlady kluk ktery ma dost pred sebou...byt nim tak se snazim nerozhodovat "tendecne"...

nevim jaky ma vztah k domovine, ale ne vzdy plati "vsichni dobri rodaci se vraceji"...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prdlajs. Ide o to, že ak povie: "idem reprezentovať krajinu, odkiaľ mám korene..." tak mu nemôže nikto nič, Anglicko má hráčov dosť. Ale ak nastupuje ako "veľký Angličan" za juniroky, hlási sa ku krajine a potom, keď je šanca ísť si zahrať na MS a vidí, že cez Albion cesta nevedie, tak sa zrazu zatvári ako Nigérijec, je to k

Kapišto?

Reagovat
domingo

Nepoučuj mě, já to chápu naprosto

Jenom poukazuju na evidentní fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je poučovanie? Jj, chápeme sa

Reagovat
vladis271

Chová sa čisto pragmaticky, kolkí z nás by sa zachovali inak ak by sa nachádzali v úplne totožnej situácii ako on?

Reagovat
smazaný uživatel

Že to zistil až teraz ako sa má pragmaticky chovať... A koľkí? Reprezentujem krajinu svoju, krajinu predkov, alebo žiadnu, ale nezištne. Naopak, ja dokonca veľmi chválim, ak sa pre čosi podobné hráč rozhodne, ale len ak: na to príde sám bez vypočítavosti/ ak ho k tomu dotlačí zväz krajiny, ktorá o oň stojí (krajiny jeho predkov).

Reagovat
smazaný uživatel

Bereš to ze svého pohledu "čistokrevného" příslušníka jednoho národa...Nevíš jak to má on, čím se cítí být více, Angličanem, Nigérijcem, či půl na půl...Tohle my z pozice kulturně a dědičně relativně jednolitých příslušníků národa nemůžeme nikdy objektivně zhodnotit...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nie, ale za svojím si stojím a pozri sa na čo narážame s Talkersom. Proste si mal vybrať a basta, toto handrkovanie je smiešne.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, ale v tom věku 20 let člověk většinou není natolik vyzrálý, aby o takových věcech nějak víc přemýšlel...Prostě přišla pozvánka do juniorské reprezentace, on to automaticky přijal...Samozřejmě nepopírám, že jeho hlavním motivem je větší možnost být zařazen do nigérijské repre..

Reagovat
smazaný uživatel

... Vravím, za sviňu ho mať nebudem, ale...

Reagovat
smazaný uživatel

Morálně šedá zona

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. zištná změna reprezentace je pro mě Deco nebo "Polák" Guerreiro, kteří chtějí reprezentovat na základě toho, že v domovské zemi pro něj není místo...Onuohovou domovskou zemí není Anglie...

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom, čo za ňu odohral a kde žije ale áno. A dôvody sú rovnako zištné, veď on v drese Albionu šancu na MS 2010 nemá.

Reagovat
hefy

Nebo takový Cacau mi pije krev.

Reagovat
smazaný uživatel

Cacau a Liédson, hrozne...

Reagovat
smazaný uživatel

Cacaua chápu, pokud by se chtěl v Německu usadit a dožít tam, tyhle hráče respektuju. Ne Deca a Liedsona, kteří to berou jako možnost se zviditelnit a v budoucnu se vrátí do Brazílie..

Reagovat
hefy

Ale vždyt nedavno se mluvilo o nějakém odchodu Cacaua do Španělska. Ten se tam moc usadit nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemluvím o přestupu na 2-3 roky. Mluvím tu o budoucnosti, co bude dělat dalších 30let. Pokud by se vrátil po skončení kariery do Německa a žil tam, tak to chápu. Prostě nějaký vztah se zemí. U Cacaua je to dost nepravděpodobné, to je fakt...

Reagovat
hefy

Liedson. Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Cesta je jednoduchá - následovat cestu, kterou se vydal na počátku. Tj pokud hraje v juniorských reprezentacích Anglie, tak reprezentovat Anglii. Pokud Nigerijská U-21, tak nigerijská repre.

Nikdo by mu nenadával, pokud by hrál od mládí za nigerii, ale měnit to, to je něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

tak tak a ešte zavolaj SuperMaria a zober ho zo sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Chameleon.

Reagovat
j_mrazik

Rasisto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

"Všichni okolo mě jsou dementi, jen já jsem letadlo"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspon me muzes na derby cekat na Ruzyni A ne u Andela

Reagovat
smazaný uživatel

Tos uhod.. Anděl bude adekvátní, tam někde si můžeme zajít i na jedno/dvě.. Podle toho jak to stihneme.

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite,,,,po te dlouhe ceste budu mit vyprahle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Držím im palce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální způsob, jak se dostat na ruský trh... Čím jiným létat, když ne Stalingradem...

Reagovat
smazaný uživatel

Vodkou?

Reagovat
Mircu5

Stejně nikam nepojede, zbývajících 6 zápasu určitě hrát nebude. Bude rád, když odehraje max 2...

Reagovat
cristiano.K.

má možnost v 21letech hrát na MS což ho láká a chápu to.Pokud si myslí,že se nikdy neprobojuje do dresu albionu měl by hrát za nigerii,ale tohle nemůže vedět v 21 letech,když jednou hraje jednou ne...čeká ho těžké rozhodnutí....každopádně být trenérem nigerie tak ho zlákám

Reagovat
smazaný uživatel

no jo onuoha je týpek

Reagovat
Mircu5

Vychazející stoperská hvězda

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím... Letos odehrál 3 zápasy v základu, takový Richards je o třídu jinde a je mladší. Pokud má být hvězdou, bude muset přestoupit někam, kde bude pravidelně hrát, minimálně hostovačka by se hodila. Je stále celkem mladej, 23 není žádný věk, ale pokud bude leštit lavičku/tribunu, tak se z něj hvězda nestane. Navíc je až nějakej 4. stoper a pochybuju, že se situace v příštím roce změní nějak hodně v jeho prospěch.

Reagovat
Mircu5

Minulý rok odehrá 29 zápasů, 2500 minut skoro a to je dost, i ten předminulý hrál dost. Teď tam má velkou konkurenci a pokud se Citizens dostanou do LM, tak ho budou potřebovat a zahraje si víc. Základ budou hrát Toure a Lescott, v případě zranění je tam Kompany, Boyata a právě Onuoha, takže o stopery není nouze a Onuoha může nastupovat i napravo nebo nalevo obrany.

Reagovat
Mircu5

I Richards může nastupovat na stoperovi ale ten jistí pravou stranu, tam mu to sedí nejvíc

Reagovat
Mircu5

Jinak se vlastně blíží 100vce utkání za Manchester City, takže je docela i zkušený na svůj věk

Reagovat
smazaný uživatel

To je fuk, jak tomu bylo před šejky... Do základu se těžko dostane natrvalo, muselo by být hned několik zraněných a fakt by musel hrát perfektně. Momentálně druhý náhradník, příští rok by měl jít do klubu, kde mu zajistí základ. Má podobnou pozici jako Bridge po příchod Cashleyho. A na krajích? Richards, Bridge, Zabaleta, Sylvinho, Garrido... To je stejně nepravděpodobný, že se tam probojuje do základu. Richardse a Bridge těžko vykope ven, navíc jsou i kvalitní náhradníci.

Reagovat
Mircu5

Tak Zabaleta tak často nenastupuje v obraně, Sylvinho nejspíš ukončí kariéru, teda doufám a Garrido není lepší než Onouha, takže bych to tak bledě neviděl, ale základ určitě hrát nebude a byla by blbost ho prodávat, takže hostování asi nejlepší varianta.

Reagovat
smazaný uživatel

Základ to rozhodně nebude, očekávám, že si ještě rok na lavičce/tribuně odsedí a pak odejde někam do týmu ze spodku tabulky... Co si budeme povídat, pro něj je to nejlepší řešení. 2-3 roky hrát základ někde v Blackburnu a pokud na to bude mít, tak přestoupit někam do velkoklubu - třeba i k Citizens.

Reagovat
Mircu5

No možná půjde už v létě někam na hostování, uvidiíme. Konkurence je velká - Toure Lescott to je jasné...Kompany taky a z těch mladých je to další vychazející hvězda Boyata, který po boku Kompanyho hrál výborně, Onuoha nebo Boyata by měli jít na hostování někam do PL. Ale jak už jsem řekl, pokud se Citizens dostanou do LM, tak budou hrát o dost víc zápasů než tento rok, podle toho jak daleko se dostanou a přibudou i nějaká zranění při té větší fyzické vytíženosti - takže by mohl nastupovat v nějakých zápasech , kde se hraje FA Cup, Carling Cup + nějaké zápasy s týmy, které budou v druhé spodní polovině tabulky. Podle mě si zahraje určitě víc než letos.

Reagovat
smazaný uživatel

na co čeká? at tam jde.......v Anglii mají stoperů hodně a čekal by na první repre start až do 30ti......v Nigerii by byl jeden z nejlepších

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele