ONLINE: V Anglii se zavírá letní přestupové okno

31.08.2017, 14:51
Aktuality
Už je to zase tady. S koncem srpna nastupuje na anglickou Premier League přestupová horečka, letos navíc bláznivější než kdy předtím. EuroFotbal vám nabízí souhrnný přehled o všech horkých linkách, pípajících faxech i helikoptérách kroužících ve vzduchu, tak si držte klobouky a pojďte s námi v online přenosu sledovat Premier League Deadline Day!

Dnešek začal pořádně zhurta a již v brzkých odpoledních hodinách jsme se dočkali několika přestupových bomb. Tou zatím vůbec největší je přesun Alexe Oxlade-Chamberlaina z Arsenalu do Liverpoolu za cenu šplhající se ke 40 milionům liber. Pozadu nezůstává ani Tottenham Hotspur, který již oznámil příchod Serge Auriera z francouzského PSG. Budoucnost dalších hvězd v čele s Alexisem Sánchezem, Riyadem Mahrezem, Coutinhem či Virgilem van Dijkem mezitím stále visí ve vzduchu...

Některé kluby se vychytrale činily již s denním předstihem. Nejvíc na sebe upozornil West Bromwich Albion, který si v rychlém sledu za sebou zajistil hned dvě zvučné posily v podobě Kierana Gibbse a Grzegorze Krychowiaka , zatímco Tottenham po táhlém letním bezvětří čeří na závěr vody i přesuny Kevina Wimmera do Stoke City a nákupem mladého Juana Foytha. Nyní Spurs dokonce válčí s londýnskou Chelsea o podpis Fernanda Llorenteho, jehož by měl ve Swansea nahradit buďto další hráč Tottenhamu, Vincent Janssen, anebo se do velšského klubu vrátí z Manchesteru City Wilfried Bony.

14:30 OFICIÁLNĚ: Brankářskou posilu hlásí Watford. Zkušený Heurelho Gomes se nyní bude muset vypořádat s konkurencí řeckého reprezentanta Orestise Karnezise, jenž na Vicarage Road přichází z italského Udine na roční hostování.

14:33 Manchester City s úvodní padesátimilionovou nabídkou na Alexise Sáncheze neuspěl, nyní pokouší vůli Arsena Wengera částkou až o deset milionů vyšší. Arsenal se má obratem poohlédnout po náhradě ve Francii, ať už po Julianu Draxlerovi z PSG, anebo dlouhodobě naháněné hvězdě Monaka, Thomasi Lemarovi. Citizens učinili první krok, řada je nyní na Arsenalu.

14:50 Manažer Newcastlu Rafael Benítez nepočítá se službami brankáře Tima Krula, který si celé léto marně hledá zaměstnavatele. Nakonec se zdá, že nizozemský gólman zakotví alespoň na roční hostování v Brightonu, kde může navázat na dřívější spolupráci s někdejším koučem Magpies, Chrisem Hughtonem. Na odchodu z týmu Strak je také Jack Colback, destinace jeho nového působiště je však stále neznámá.

14:58 Již včera vydala alžírská fotbalová asociace prohlášení, že povoluje Riyadu Mahrezovi opustit tréninkový kemp k dokončení přestupu do blíže nespecifikovaného klubu. Hvězda Leicesteru byla před chvílí údajně spatřena v Barceloně... že by náhrada za Coutinha? Barcelonští však jakýkoli zájem o alžírského záložníka popírají.

15:04 OFICIÁLNĚ: Swansea potvrzuje akvizici Renata Sanchese z mnichovského Bayernu na roční hostování. Dvacetiletý portugalský reprezentant již s manažerem Swans Paulem Clementem pracoval krátce v Bayernu, nyní se velšskému klubu toto spojení vyplácí dvojnásob.

15:14 S nečekaným tahem právě vyrukovala londýnská Chelsea. Blues se s nabídkou 25 milionů eur ucházejí o služby turínského krajního obránce Davideho Zappacosty, dohoda je prý na spadnutí! Antonio Conte a s klubovým vedením Chelsea dokazují, že nedávné odmítnutí od Alexe Oxlade-Chamberlaina je nijak nezaskočilo bez plánu B...

15:25 Virgil van Dijk strávil celé léto v Southamptonu stávkováním a individuálním tréninkem v touze vydobýt si přestup, ovšem do vypršení letošního přestupového okna zbývá již necelých devět hodin a nabídky na urostlého stopera Saints stále nepřicházejí...

15:32 OFICIÁLNĚ: Gianelli Imbula se v dresu Stoke City příliš neprosadil, a tak dřívější rekordní 18milionová posila Potters stráví letošní sezonu na hostování ve francouzském Toulouse.

15:40 Shrnutí situace v Arsenalu: Na odchodu je stále Lucas Pérez, navzdory zájmu Newcastlu s Evertonem se jeví jako nejpravděpodobnější návrat do Deportiva La Coruňa. Na odchodu je také (znovu) i Joel Campbell, jenž by měl zakotvit na (dalším) hostování v Realu Betis, kde již dříve působil. Zatím nejlepší zprávou pro fanoušky Kanonýrů je dnešní gól Takumy Asana v japonském reprezentačním dresu proti Austrálii.

15:47 OFICIÁLNĚ: Nakhi Wells opouští řady nováčka z Huddersfieldu a míří na Turf Moor. Sedmadvacetiletý útočník se Burnley upsal na tři roky, Clarets za jeho služby mají zaplatit pět milionů liber.

15:55 Zatímco Daily Mirror přispěchal se zprávou, že Arsenal s vylepšenou nabídkou ManCity za Alexise Sáncheze souhlasí, ostatní média tajnůstkářsky mlčí a sám Alexis přispěchal s vlastní troškou do mlýna. Oficiální twitterový účet hvězdy Arsenalu totiž před malou chvílí "olajkoval" zprávu jednoho fanouška, že Alexis v klubu zůstává - majitelé twitterových účtů se mohou přesvědčit na vlastní oči.

16:02 Obvykle zde přestupy potvrzujeme, v tomto případě však naopak jeden vyvrátíme. Přestože měl West Ham United vážný zájem o pořízení Williama Carvalha a nabízel částku v oblasti 30 milionů liber, z příchodu portugalského středopolaře nakonec sešlo.

16:05 OFICIÁLNĚ: Divock Origi stráví letošní sezonu na hostování v německém Wolfsburgu. Celou transakci již potvrdil Liverpool, který by měl za roční vypůjčení belgického útočníka inkasovat až šest milionů liber a Wolfsburg se má navíc postarat o pokrytí celé jeho gáže.

16:20 Situace okolo Fernanda Llorenteho je stále na vážkách. Již před třemi hodinami se útočník Swansea pustil do absolvování zdravotní prohlídky v Tottenhamu, ovšem o jeho služby i nadále usiluje Chelsea. Celou situaci navíc ještě protáhne velšský klub, který si chce nejprve zajistit náhradu v podobě Wilfrieda Bonyho a teprve pak svého nejlepšího střelce loňského ročníku Premier League pustí o dům dál.

16:30 Rafael Benítez se nechal opakovaně slyšet, že Newcastle potřebuje nutně posílit... a tak Newcastle prodává Granta Hanleyho do druholigového Norwiche. Fanouškům Magpies nezbývá než doufat, že utržené peníze i Hanleyho plat nyní půjde obratem investovat jinam.

16:35 Kuriózní situace u přestupu Diafry Sakha: útočníkovi West Hamu nejprve na poslední chvíli zkolaboval přesun do francouzského Rennes a další jednání s mateřským klubem pozdržela návštěva dostihového závodu, neboť jeden ze Sakhových agentů měl na tento dostih vsazeno. A vyhrál! Diafra musí mít jistě velkou radost...

16:44 Okolo Rosse Barkleyho zůstává stále ticho po pěšině. Ani největší zájemci Tottenham s Chelsea totiž nejsou ochotní nabídnout Evertonu požadovanou sumu, a tak je čím dál pravděpodobnější, že se sága s anglickým reprezentantem přesune až do zimního přestupového období.

16:50 Malá odbočka k již bývalým hráčům Premier League: někdejší stálice Manchesteru United Nani stráví nadcházející ročník na hostování v římském Laziu, zatímco kultovní oblíbenec fanoušků Chelsea Papy Djilobodji odchází ze Sunderlandu rovněž hostovat do francouzského Dijonu.

17:00 Do konce přestupového období již zbývá posledních sedm hodin!

17:03 Skulinky na trhu po odstavení Rosse Barkleyho na vedlejší kolech podle všeho využil André Gomes, který je nyní novým terčem zájmu Tottenhamu. Portugalský záložník se sice po přestupu do Barcelony neprosadil, ale za přijatelnou cenu nebude mít o zájemce nouzi i tak.

17:07 Dle informací Guardianu je přestup Dannyho Drinkwatera do Chelsea na spadnutí... ovšem pouze v případě, že se Leicesteru podaří za anglického středopolaře sehnat náhradu.

17:15 Když se Eliaquim Mangala poprvé dozvěděl o 23milionové nabídce Crystal Palace za jeho služby, nevěnoval jí přílišnou pozornost. Pro francouzského stopera Manchesteru City však žádný princ na bílém koni stále nedorazil a najednou i Selhurst Park vypadá jako docela atraktivní hnízdečko. Podle informací reportéra BBC Simona Stonea je přestup čím dál pravděpodobnější, navíc to pro Citizens otevírá dveře k obnovení zájmu o Jonnyho Evanse.

17:25 Novináři Telegraphu a SkySports se shodují, že Arsenal nabídl za Thomase Lemara stěží uvěřitelnou částku přesahující devadesát milionů liber.

17:33 Stoke City má pro dnešek hotovo. Aspoň to tedy tvrdí předseda klubu Peter Coates v rozhovoru pro BBC. Poslední posilou měl být Fabian Delph, avšak anglický záložník se nakonec rozhodl zůstat a poprat se o místo v Manchesteru City.

17:45 Podle informací vždy spolehlivého novináře Matta Spira Monako nabídku Arsenalu za Thomase Lemara akceptovalo! David Hytner z Guardianu však dodává, že na domluvu se samotným hráčem již zbývá tak málo času, že je tento přestup i nadále nepravděpodobný. Lemara již za tři hodiny čeká důležité reprezentační utkání Francie s Nizozemskem. A aby toho nebylo málo, z Arsenalu si nyní utahuje i londýnská policie.

18:00 Šest hodin do konce letního přestupového období!

18:15 Dlouho se zdálo, že notorický nákupčí Harry Redknapp si na letošní přestupový deadline dá oraz. Chyba lávky! Birmingham celý den ambiciózně usiluje o podepsaní Alexe Songa a zdá se, že je vše na dobré cestě.

18:28 Manchester City nestál v cestě odchodu mladého talentu Jadona Sancha do Borussie Dortmund, která teprve sedmnáctiletému křídelníkovi skutečně věří. Sancho totiž bude v Dortmundu oblékat dres s číslem sedm, který v minulé sezoně oblékal Ousmanne Dembélé.

18:39 Zatímco se všichni soustředí na Alexise s Lemarem, Arsene Wenger prý lišácky zavítal do Paříže pomoci s přestupem Adriena Rabiota. Nakolik je tato informace žhavá, ukáže až čas.

18:56 Anglické kluby si nejspíš hromadně odskočily na večeři nebo ještě popíjejí šálek čaje, na nové přestupy si musíme trpělivě počkat.

19:00 Do konce přestupového období již zbývá posledních pět hodin!

19:13 OFICIÁLNĚ: Watford si připisuje další posilu do defenzivy. Ze Sportingu Lisabon přichází do londýnského klubu na čtyři roky nizozemský obránce Marvin Zeegelaar. Levonohý bek prošel před portugalskou štací akademií amsterdamského Ajaxu, ve Watfordu oblékne dres s číslem 22.

19:19 Frank de Boer chce podle všeho vyléčit střeleckou nemohoucnost Crystal Palace nákupem Oumara Niasseho. Někdejší nepovedený nákup Evertonu se loni na hostování v Hullu uvedl v lepším světle, nyní jej čeká zdravotní prohlídka a dohadování o smlouvě. Eagles také projevili zájem o stopera Sunderlandu Lamineho Koného.

19:25 S překvapivou zprávou přišel reportér Guardianu David Hytner: Juventus dnes odpoledne nabídl Arsenalu 40 milionů eur za služby Héctora Bellerína. Následovalo rázné odmítnutí.

19:29 Zdá se, že sága s Alexisem Sánchezem je přinejmenším pro toto přestupové období u konce. Fanoušky Arsenalu uctívaný reportér BBC David Ornstein tvrdí, že Manchester City již stávající nabídku 55+5 milionů liber navyšovat nehodlá a není ochoten přistoupit ani k případné hráčské výměně. Jelikož Arsenal navzdory dohodě s Monakem nedokázal přesvědčit k přestupu Thomase Lemara, nepůjde nikam ani Alexis.

19:32 OFICIÁLNĚ: Nejedná se sice přímo o přestup týkající se anglické Premier League, ovšem za zmínku stojí bezesporu i tak. Paris Saint-Germain totiž oficiálně oznámilo příchod Kyliana Mbappého, a to na hostování s opcí na přestup. Nezbývá než si počkat, zda tato očekávaná, a přesto stěží uvěřitelná novinka zamává v posledních hodinách přestupovým trhem i jinde.

19:39 Stoperské bingo v Crystal Palace nakonec podle reportéra Timesů Paula Joyce vyhraje Mamadou Sakho. Francouzský stoper se do Selhurst Parku vrátí po loňském hostování, tentokráte natrvalo za částku okolo 26 milionů liber.

20:00 Do konce přestupového období již zbývají jen čtyři hodiny!

20:09 OFICIÁLNĚ: Lucas Pérez se po ročním působení v Arsenalu vrací zpět do Deportiva La Coruňa, a to na hostování do konce sezony.

20:25 OFICIÁLNĚ: Deportivo Alavés ukořistilo cennou posilu v podobě Bojana Krkiće. Forvard Stoke stráví na severu Španělska zbytek ročníku 2017/18.

20:30 OFICIÁLNĚ: Brighton na poslední chvíli loví v Portugalsku. Ze Sportingu Lisabon přichází osmadvacetiletý pravý bek Ezequiel Schelotto.

20:33 OFICIÁLNĚ: Zničehonic se s potvrzenými přestupy roztrhl pytel. Dalším na pořadu dne je hyperaktivní Watford, který posílil o šestadvacetiletého obránce Mollu Wagueho z italského Udine.

20:40 Na tohle přestupové období Rafael Benítez nebude vzpomínat v dobrém. Britská média se jednohlasně shodují, že aktivita Newcastlu na hráčském trhu definitivně pohasla, přestože v posledním týdnu z klubu odešli hráči De Jong, Rivière, Krul, Lazaar či Hanley. Mike Ashley bude na severu Anglie zase o něco méně oblíbený...

20:55 Dobrá zpráva pro příznivce Chelsea: Davide Zappacosta již úspěšně přistál na britské půdě a je jen otázka času, než podepíše novou čtyřletou smlouvu. Blues by měli Turínu zaplatit 23 milionů liber s neurčitými bonusy navrch.

20:58 Špatná zpráva pro příznivce Chelsea: Fernando Llorente se s největší pravděpodobností stane hráčem Tottenhamu. Podle spolehlivého reportéra Davida Ornsteina se již pouze čeká na úspěšnou zdravotní prohlídku Wilfrieda Bonyho ve Swansea.

21:00 Informování o posledních třech hodinách anglického přestupového okna přenechám ve schopných rukou Michala Kovalčíka. Tímto se s vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji co možná nejpovedenější transfer deadline day!

21:05 Já vás všechny vítám a těším se na závěr britského Deadline Day. Mnoho přestupů zatím zůstalo oficiálně nepotvrzeno, ač se o nich v kuloárech šeptá jako o uzavřených. Tak uvidíme, co kluby stihnou a nestihnou v posledních třech hodinách!

21:10 Na úvod mého bloku nepotěším fanoušky Liverpoolu. Virgil van Dijk podle informací Sky Sports definitivně minimálně do zimy zůstává na St. Mary's Stadium a družina Jürgena Kloppa tak neposílí.

21:21 OFICIÁLNĚ: Everton dotáhl přesun stále ještě devatenáctiletého ofenzivního záložníka Nikoly Vlašiće z Hajduku Split za 10 milionů liber. Talentovaný fotbalista, jenž může hrát takřka na všech ofenzivních pozicích, v květnu debutoval v chorvatském národním týmu.
21:30 BBC píše o tom, že přestup Rosse Barkleyho do Chelsea definitivně padl. Mnoho příznivců Blues si možná i trochu oddechlo.

21:36 Případ Fernando Llorente je, zdá se, definitivně vyřešen. Španělský forward se stěhuje na White Hart Lane, o čemž svědčí následující foto zveřejněné na Instagramu. Oficiální potvrzení očekávejte v blízkých chvílích.
21:42 OFICIÁLNĚ: Brankář Bournemouthu Adam Federici plnil po příchodu Asmira Begoviće až roli trojky a s tím se nehodlal smířit. Za herní praxí odchází na půlroční hostování do druholigového Nottinghamu Forrest.

21:47 Obhájce titulu Chelsea bývá pravidelně každé léto na přestupovém trhu až na výjimky velmi aktivní, aktuální přestupové okno ji zatím však nevychází podle představ. Přišel pouze Antionio Rüdiger, Tiemoué Bakayoko a Álvaro Morata, přičemž se jednalo vždy pouze o náhradu za odcházejícího hráče. Nutného rozšíření kádru se Antonio Conte před náročnou sezónou zatím nedočkal a vedení Blues už nezbývá mnoho času. Oproti ostatním TOP mužstvům má italský stratég k dispozici ne moc silnou a nezkušenou lavičku, což tvrdí i expert BBC Pat Nevin.

22:00 Do konce přestupového okna zbývají už jenom 2 hodiny!

22:05 Rýsuje se nám ještě jedna přestupová bomba? Alexis Sánchez údajně potvrdil svým blízkým, že je vyjednán jeho přestup z Arsenalu do Manchesteru City. Gunners by tak na Deadline Day přišli po Oxlade-Chamberlainovi o dalšího ofenzivního fotbalistu.

22:20 Davide Zappacosta právě dle zdrojů Sky Sports absolvuje v Londýně zdravotní prohlídku, aby se mohl připojit k Chelsea, která za něj do Turína pošle 25 milionů eur.

22:33 Momentálně v Premier League nastal klid, uvidíme, zda před bouří. Pojďme si zesumírovat nejočekávanější přestupy, které by ještě dnes mohly být zrealizovány. Chelsea se snaží na poslední chvíli rozšířit kádr o Davideho Zappacostu a Dannyho Drinkwatera, Wilfried Bony by se mohl vrátit zpět do Swansea jakožto náhrada za Llorenteho, jehož transfer do Tottenhamu stále není oficiálně potvrzený. Dále se stále hovoří o odchodu Alexise Sáncheze za obrovské peníze z Arsenalu do Manchesteru City a podle všeho se stále také Barcelona snaží ukořistit Philippeho Coutinha z Liverpoolu.

22:49 Tak nejenom Zappacosta, ale také středopolař Danny Drinkwater už dorazil do Cobhamu, kde v těchto chvílích podstupuje vstupní lékařskou prohlídku. Zdá se, že Chelsea na poslední chvíli přivede dvě posily.

23:00 POSLEDNÍ HODINA PŘESTUPOVÉHO OKNA!

23:10 Žádné nové zprávy o velkých přestupech, proto přinášíme transfer možné budoucí hvězdy. Everton je blízko podpisu smlouvy s osmnáctiletým Dennisem Adeniranem z Fulhamu. Pravidelný mládežnický reprezentant Anglie hrával ve Fulhamu především za juniorku.

23:22 Leicester se zatím marně snaží získat náhradu za odcházejícího Dannyho Drinkwatera. Jednání s Adrienem Silvou ze Sportingu Lisabon se však vlečou a podle zástupců portugalského klubu budou ještě dlouhé a náročné.

23:25 Fotbaloví fanoušci po celém světe se mezitím baví příběhem Rosse Barkleyho. Novinky o přestupu anglického záložníka se ani nevyplatí přinášet, neboť Barkley je chvilku už prakticky hráčem Chelsea, podruhé tam v žádném případě nechce přestoupit, a tak stále dokola. Nyní dokonce vyšla takřka neuvěřitelná zpráva, že Blues uspěli s 30 milionovou nabídkou, Barkley si ovšem během zdravotní prohlídky v Londýně všechno rozmyslel, a vrací se do Goodison Parku. Aspoň pro tuto chvíli.

23:37 Tak uvidíme, jestli svůj názor nezmění alespoň Zappacosta s Drinkwaterem... 23:48 OFICIÁLNĚ: Leicester po několikahodinovém jednání přivádí na roční hostování z Leverkusenu rakouského stopera Aleksandara Dragoviće.
23:54 OFICIÁLNĚ: Tim Krul patřil ještě nedávno k nejlepším brankářům v Premier League. Po zranění se však nedostal do své původní formy, o což se bude snažit na hostování v Brightonu. U moře na jihu Anglie stráví nizozemský gólman celou sezónu.

23:56 Diafra Sakho si podle zdroje Sky Sports vyřídil s vedením West Hamu všechny jeho osobní problémy a po vzájemném rozhovoru se rozhodl, že chce v Londýně zůstat. Jeho údajný transfer do Rennes či jinam tak definitivně padá.

00:00 PŘESTUPOVÉ OKNO V ANGLII JE UZAVŘENO. Během posledních minut se však jistě ještě zkompletovaly některé načaté přestupy, jejichž oficiální potvrzení bude k dispozici během následujících chvil. Eurofotbal.cz bude pro vás nejnovější zprávy ještě nějakou chvíli sledovat.

00:03 Stále ještě čekáme na potvrzení přestupů Dannyho Drinkwatera a Davideho Zappacosty do Chelsea, Fernanda Llorenteho do Tottenhamu a Mamadoua Sakha do Crystal Palace. Nejistá je ještě budoucnost Riyada Mahreze a Alexise Sáncheze, oba ale s největší pravděpodobností zůstanou ve svých současných působištích.

00:07 OFICIÁLNĚ: Davide Zappacosta je oficiálně hráčem Chelsea. Antonio Conte tak získal vytouženého wingbacka, který bude působit především jako alternativa za Victora Mosese. Londýňané za něj do Turína poslali 28 milionů euro.
00:12 Wilfried Bony se vrací do Swansea City, což potvrdil na svém twitterovém účtu.
00:15 OFICIÁLNĚ: Fernando Llorente se oficiálně stává hráčem Tottenhamu. Vysoký Španěl podepsal na White Hart Lane smlouvu na dva roky.
00:16 OFICIÁLNĚ: A hned obratem Swansea potvrzuje návrat Wilfrieda Bonyho, který má právě Llorenteho na Liberty Stadium nahradit.

00:20 OFICIÁLNĚ: Zadák Marc Wilson natrvalo opouští Bournemouth a pomůže druholigovému Sunderlandu.

00:30 Já se s vámi loučím, další potvrzené přestupy vám během rána přineseme prostřednictvím tradičního zpravodajství. Děkuji vám za pozornost a přeji dobrou noc!

Autor: Martin Kantor, Michal Kovalčík / theguardian.com, bbc.com, skysports.com

Komentáře (1729)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele