ONLINE: V Anglii se zavírá letní přestupové okno

01.09.2015, 09:02
Aktuality
Srpen odvál letní vánek a dnes si můžeme užít poslední tropický den. Kromě opalování a válení se u bazénu však fanoušci Premier League musí výrazně zbystřit - dnes v 19 hodin totiž v Anglii končí přestupové léto. Jako obvykle se v Deadline Day můžeme těšit na nespočet přestupů, radostí i zklamání. Sledujte online přenos na Eurofotbalu a nic vám neunikne!

Letošní léto má jednoznačně našlápnuto k tomu, aby překonalo loňský rekord v utrácení anglických klubů. Už včera se celky dostaly na cifru 740 milionů liber, a dá se tak očekávat, že 835 milionů na špičce dlouho nevydrží.

Tahounem Deadline Day by mohl být Manchester United, který včera suverénně ovládl všechny fotbalové portály i novinové listy. Nejprve předjednal přestup Anthonyho Martiala za 36 milionů liber, aby pak pobavil celý svět neopakovatelným závěrem ságy Davida De Gey a jeho přestupu do Realu Madrid. Adnan Januzaj kromě toho odešel na roční hostování do Borussie Dortmund.

Aby vám neuniklo vůbec nic, připomeneme v krátkosti i zbytek včerejších transferů. Z United odešel i Chicharito, jenž posílil Leverkusen, West Brom po Jonnym Evansovi zase posílil gólman Anders Lindegaard. Hawthorns naopak opustil Brown Ideye, někdejší nejdražší posila v historii klubu zamířila do řeckého Olympiakosu.

Sunderland vykoupil z Liverpoolu Fabia Boriniho, za Black Cats naopak minimálně sezónu nebude nastupovat Emanuele Giaccherini, jehož služby si zajistila italská Bologna. Stejná situace jako v případě Martiala a Man Utd platí i v Chelsea. Ta neuspěla při nákupu Johna Stonese z Evertonu, jako náplast si vyhlédla senegalského reprezentanta Papyho Djibolodjiho z Nantes.

09:00 OFICIÁLNĚ: Začínáme však jednou velmi zajímavou přestupovou novinkou. West Ham opět získal na roční hostování Alexe Songa z Barcelony!

09:05 Posilovat touží i nováček z Bournemouthu. Včera se spekulovalo o ročním hostování Jonathana De Guzmána, nyní je prý na zdravotní prohlídce útočník Glenn Murray z Crystal Palace.

09:13 Podle zpráv Skysports Southampton posílí Virgil van Dijk ze Celticu. Stoper prý už včera večer podstoupil lékařskou prohlídku a celý transfer za 11,5 milionu liber by měl být zkompletován dnes.

09:17 K velké rošádě se schyluje v Tottenhamu. Kohouti připustili, že se vzdají služeb Erika Lamely ve prospěch Marseille, ale pouze za předpokladu, že seženou náhradu. Tou by měl být Saido Berahino z WBA, které se ho ovšem vzdát nehodlá...

09:25 Jonathan Walters je na odchodu ze Stoke City. Irský reprezentant po příchodu Affelaye a Shaqiriho vypadl ze základní sestavy a požádal o přestup. Zájem má Norwich City.

09:29 West Ham hodlal přivést také útočníka Emmanuela Adebayora, který strádá v Tottenhamu. Chtěl ho však pouze na hostování, které už Kladiváři zcela naplnili. Kvótu tří hráčů zabrali Jenkinson, Lanzini a čerstvě Song. Padá tak i varianta roční výpůjčky Victora Mosese z Chelsea.

09:35 Útočníka neshání jen Manchester United, ale také Arsenal. Z různých zdrojů přicházejí informace, že Edinson Cavani z Paris Saint-Germain dnes odletí na zdravotní prohlídku, aby se ke Gunners připojil. Příliš šancí tomu však nedávám.

Obránce Crystal Palace Scott Dann mezitím sdělil pro BBC Radio 5 své dojmy z přestupových uzávěrek: "Třikrát jsem byl součástí Deadline Day transferu a můžu vám říct, že není nic hezkého být zaseknutý mezi dvěma kluby, které se vám snaží vyjednat ideální podmínky. Myslím, že si spousta hráčů dnes radši vypne telefony."

09:50 Existuje poměrně velká šance, že West Brom získá do konce přestupového období ještě jednu posilu. Na Hawthorns míří obránce José Enrique z Liverpoolu.

09:53 To jsou mi změny. West Ham nyní oznámil, že se blíží získání Victora Mosese z Chelsea na roční hostování. Ještě před chvílí přitom zablokovali Adebayorův příchod, jelikož prý naplnili hostovací kvótu. Docela rád bych se dopídil k oficiálním pravidlům hostování v Premier League...

V pravidlech FA se píše, že každý klub může v průběhu sezóny přivést na hostování maximálně 4 hráče. West Ham tak nejspíš při odmítání Adebayora už věděl, že zmíněným číslem 4 po Lanzinim, Jenkinsonovi a Songovu bude právě Moses.

DO KONCE PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ ZBÝVÁ 9 HODIN!

10:03 Glenn Murray mezitím dorazil na Goldsands Stadium. Uzavření obchodu tak překáží už pouze maličkosti.

10:07 OFICIÁLNĚ Everton oznámil příchod Ramira Funese Moriho. 24letý zadák posílí Toffees z argentinského River Plate, podepíše pětiletý kontrakt a bude stát 9,5 milionu liber.

10:19 Crystal Palace se dohodl z Bournemouthem na odstupném za Glenna Murrayho, tvrdí BBC. Do Selhurst Parku by mělo putovat pět milionů liber.

10:25 Watford nemá dost! Jejich nejnovější akvizice se má jmenovat Obbi Oularé, jehož agenti i rodiče už míří do Londýna. 19letý Oularé je útočníkem Brugg a belgické jednadvacítky. Správně, útočníkem...

10:31 Ramiro Funes Mori bude v Evertonu nosit dres s číslem 25. "Když jsem se doslechl o zájmu Evertonu, dvakrát jsem se nerozmýšlel. Hodlám odevzdat 100 procent pokaždé, kdy v jeho barvách nastoupím na trávník," nechal se slyšet Funes.

Dnes už Anthonyho Martiala zná celá Anglie, ještě včera však potenciální posila Manchesteru United nebyla tak hvězdným materiálem. "Abych byl upřímný, v neděli v letadle za mnou přišel Wayne Rooney a ptal se mě, kdo je Martial," prohlásil na francouzském reprezentačním srazu záložník Manchesteru United Morgan Schneiderlin.

10:41 Aston Villa poslala do Crystalu Palace nabídku za Dwighta Gayla. Vedení Eagles ji však odmítlo s tím, že je "stupidní".

10:48 Podle syna majitele West Hamu Jacka Sullivana je ohledně hostování Victora Mosese už vše hotovo. A slíbil další dvě posily do konce Deadline Day!

10:55 Alexandre Song bude ve West Hamu oblékat dres s číslem 4.

DO KONCE PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ ZBÝVÁ 8 HODIN!

11:04 Charlie Austin z QPR měl být jedním z nejžhavějších zboží na anglickém trhu, přičemž v červnu londýnský klub odmítl nabídku Leicesteru v hodnotě 12 milionů liber. Podle zdrojů Sky je Austin stále ‚neprodejný‘, případným favoritem na přestup je nicméně Crystal Palace následovaný Newcastlem.

11:13 OFICIÁLNĚ Miguel Layún opustil Watford. Mexický internacionál bude příští sezónu hrát v Portu, které má navíc možnost jej za rok vykoupit definitivně.

11:16 Jonathan De Guzmán nakonec Bournemouth neposílí. Cherries jej měli získat na hostování s opcí, podle zdrojů Sky však dohoda padla. Podle hráčova agenta neměl De Guzmán zájem odejít.

A jak zatím anglické kluby nakupovaly?

11:23 Zřejmě již bývalý útočník Hullu Nikica Jelavić už pózuje s dresem West Hamu. Čekáme na oficiální oznámení.

11:25 Činovníci La Ligy sdělili Sky Sports, že od Realu Madrid žádné dokumenty ohledně přestupu Davida De Gey vůbec nedostali.

11:29 Jakákoli šance Tottenhamu na získání Victora Wanyamy ze Southamptonu je, zdá se, pryč. Záložník odletěl na reprezentační sraz do daleké Keni.

11:31 Mathieu Flamini je v Arsenalu "navíc" a jeho odchod by nebyl překvapením. Zájem o Flaminiho služby má Galatasaray. Problém však je, že turecké kluby od včerejší osmnácté hodiny nesmějí nakupovat...

11:39 Zvláštní chování Watfordu na přestupovém trhu znamená konec pro českého reprezentanta Matěje Vydru. Alespoň pro letošek. Vydrovy služby si pro tuto sezónu přeje zajistit druholigový Reading, který Watfordu na oplátku pošle dva miliony liber.

11:49 Jelikož se momentálně v Premier League neděje vůbec nic, přijměte náhled do okénka Championship. Wolverhampton kupuje ze Swindonu ofenzivního obránce Nathana Byrnea za 1 milion liber. Celé 2 miliony ale Vlci inkasují za jiného zadáka Richarda Stearmana, který se stane posilou Fulhamu.

11:55 Samir Nasri údajně není spokojený s přílišnou konkurencí na svém postu v Manchesteru City. Spekuluje se tak o jeho odchodu z klubu, zájem má prý Juventus, který však již nemůže nakupovat.

K překonání loňského rekordu už chybí jen 45 milionů liber.

11:58 De Guzmán nevyšel a Bournemouth se poohlíží jinde. V hledáčku mu uvízl 19letý středopolař z River Plate Tomas Andrade, který byl dříve spojován i s Evertonem.

DO KONCE PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ ZBÝVÁ 7 HODIN! Ode mě je to pro tuto chvíli vše, příští tři hodiny vás bude svoji přítomností oblažovat můj kolega Tomáš Daníček.

12:05 OFICIÁLNĚ A já si dnešní šichtu vykopnu rovnou něčím oficiálním. Victor Moses jde v rámci Premier League hostovat již potřetí v řadě; tentokrát dokonce aniž by vytáhl paty z hlavního města Anglie. V Londýně bude po celou letošní sezonu navštěvovat tréninky West Hamu United.

12:10 Nutno dodat, že Victor Moses zároveň podepsal s Chelsea nový čtyřletý kontrakt, načež mu Guardian okamžitě prorokuje hostování v Leicesteru (2016-17) a Southamptonu (2017-18).

12:15 Ačkoliv se všeobecně má za to, že kauzu De Gea aktuálně "vyšetřuje" FIFA, podle Španělské fotbalové ligy (LFP) jde o nesmysl. "Pravidla jsou pro všechny stejná... FIFA tu nemá žádnou jurisdikci," citují LFP španělské noviny El Pais.

12:26 Arsenal dle Davida Ornsteina "prozkoumal pár možností, ale žádná jednání ani pořádně nenačal, natož aby se něčemu přiblížil". To zní jako klasický klidný deadline day pro fanouška Gunners; tentokrát žádné öziloviny.

12:28 Ve studiu Sky Sports již ke srovnání dvou hráčů používají hodnocení z Football Manageru. Výborně, kolik má Rooney na "zakončení"?

12:31 Jak by zřejmě napsal Tancredi Palmeri - BOMBAZO! - Manchester United se údajně blíží zisku 17letého obránce Regana Poolea z Newportu City za částku šplhající do závratné výše 400 tisíc liber. Informuje o tom Daily Mail.

12:37 A ještě jedna bomba ohledně Man Utd, tentokrát již beze špetky sarkasmu: podle nizozemského De Telegraaf se Red Devils chystají zaplatit 73 milionů liber za čerstvě jmenovaného kapitána nizozemské reprezentace Arjena Robbena. Dali byste podobnou částku raději za 31letého, nebo 19letého borce? Sophiina volba, že?

12:40 OFICIÁLNĚ West Ham jede. Tentokrát je to přesun Bilićova krajana Nikici Jelaviće, co se dočkalo finálního potvrzení. Dvouletá smlouva pro chorvatského útočníka, který si v Premier League moc moc užil jaro 2012 a od té doby sotva někoho přesvědčil. Na druhou stranu, za tři miliony liber se to asi nemůže nevyplatit.

12:44 OFICIÁLNĚ Nantes oznámilo, že Chelsea skutečně podepsala Papyho Djilobodjiho. Budou to čtyři roky a 2,7 milionů liber. Obligátní poznámku o bouchajícím šampáňu v Arnhemu si asi protentokrát můžu odpustit...

12:49 Fandové Manchesteru United, seřiďte si hodinky - za necelých 45 minut, ve 13:30, prezident Realu Madrid Florentino Pérez vystoupí na speciální tiskové konferenci. Doufejme, že pouze neplánuje oznámit úspěšnou instalaci nejnovější verze Microsoft Office...

12:51 Zdroje Sky Sports hovoří o zkompletované zdravotní prohlídce Joleona Lescotta v klubovém centru Aston Villy. V Birminghamu se má mimoto pohybovat také Dimitar Berbatov.

12:58 Respektovaný reportér Evening Standard James Olley, a podle všeho nejen on, přináší informaci o tom, že Papy Djilobodji byl v uplynulém týdnu nabídnut hned několika PL klubům. I takové WBA prý ohrnulo nos. Co tedy Chelsea přimělo k takovému nákupu?

DO KONCE PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ ZBÝVÁ 6 HODIN!

13:06 Watford se zajímá o 19letého Obbiho Oulareho z Brugg; zajímavého to hráče. Na vysokou, silnou "devítku" chodí lecjaké skvělé reference, velký háček se však skrývá v jeho výdrži. "Během posledního roku se z toho stalo regulérní téma pro belgická média. Fyzioterapeuti v Bruggách na jeho výdrži makali po celou sezonu, ale Oulare stále není schopen dokončit jediný poločas. Křeče ho chytají i po 40 minutách," píše jistý Frederik de Brant Guardianu. Málokdy vídaná záležitost i na úrovni Hanspaulky...

13:13 Joe Ledley opustil reprezentační sraz Walesu a jede vyřizovat svou vlastní fotbalovou budoucnost. Ve hře je hostování ve West Bromwichi nebo Cardiffu. Pokud by snad někdo chtěl zkušeného středopolaře odkoupit natrvalo, musel by si připravit 4,5 miliony liber. Stálo by to za ten úctyhodný vous?

13:15 Malá aktualizace ohledně Josého Enriqueho: svého času opěvovaný levý bek Liverpoolu by se dle Tamworth Herald mohl za sedm milionů liber stěhovat do West Bromwiche. Jiný regionální zdroj, Sunderland Echo, pro změnu "nadržuje" vlastním Black Cats a bezpochyby zoufalému Dicku Advocaatovi.

13:19 Ne tak úplně přestupové info, ale zároveň info, které by určitým způsobem mohlo Bournemouth donutit k reakci na trhu: Twitterem se šíří poplašné zprávy o zranění Maxe Gradela, jež by ho mohlo vyřadit na celý půl rok.

13:22 Ha, ještě jeden - zcela protichůdný - update ohledně Josého Enriqueho. "West Brom popírá zvěsti, že by se snažil získat Josého Enriqueho z Liverpoolu. Dle mých informací se jednání mezi klubem a hráčem nikdy nedostaly do pokročilé fáze," hlásí Pat Murphy z BBC Radia 5.

13:26 Pokud hodláte uvěřit Andymu Hunterovi z Guardianu, potom vězte, že Everton si za Ramira Funese Moriho takovým způsobem připlatil (namísto původních 6,25 milionů to má být nakonec 9,5) prostě a jednoduše proto, že sám hráč měl smluvní nárok na 50 % přestupové částky. A Vánoce se přece pomalu blíží...

13:30 OFICIÁLNĚ Bývalý anglický reprezentant do 21 let a účastník nedávného Eura, stoper Liam Moore, ani nadcházející půlrok nestráví v prvoligovém Leicesteru. Místo toho bude do 4. ledna působit o patro níž, v Bristolu City.

13:31 Avizovaná Pérezova tiskovka by měla začít každou minutou. Dočkáme se rezignace nebo zapečetění přestupu?

13:35 DE GEA ZŮSTÁVÁ! Real Madrid se neodvolá; De Gea s Navasem zůstávají na místě.

13:39 Na oficiálních stránkách Ligue 1 již naskočil přestup Anthonyho Martiala z Monaka do Manchesteru United. I tahle sága se tedy patrně blíží konci.

13:42 Uznávaný novinář Sid Lowe kroutí hlavou nad údajnou tiskovou konferencí Florentina Péreze. Žádná prý v plánu není, ani nikdy nebyla. A dává to smysl, všude je totiž ticho jako po pěšině. Pouze se vynořilo pár vtípků, jako že Pérez na místo dorazil s minutovým zpožděním.

13:48 Jsem jediný, pro koho je absolutně nepředstavitelné, aby v důsledku ztroskotání výměny De Gea-Navas nepadaly hlavy...? Někde. Alespoň nějaké.

13:50 Důvěryhodný John Percy z Telegraphu očekává ještě pořádnou akci z dílny Tonyho Pulise a jeho týmu. Mile Jedinak z Crystal Palace, Federico Fazio z Tottenhamu, Jonathan Walters (čerstvě naháněný i Leicesterem) ze Stoke City a snad i James Wilson z Man Utd... o ty všechny se má West Bromwich ve zbytku dne pokusit.

13:53 Tady si z nás někdo dělá opičky. Oficiální twitterový účet Ligy mistrů odstranil potvrzení De Geova setrvání a jsme (asi) zase zpátky tam, kde jsme byli.

DO KONCE PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ ZBÝVÁ 5 HODIN!

14:02 Tottenham se prý nakonec ještě nevzdává Saida Berahina. To nám tak scházelo...

14:04 Ke spekulacím o Edinsonovi Cavanim do Arsenalu: úplně zbytečné se jimi zabývat. Paris Saint-Germain by již nemohlo získat náhradu, a proto je zcela nereálné, že by mezi oběma kluby došlo k dohodě.

14:17 Ángel Di María se po svém přestupu do Francie pro L'Équipe exkluzivně vyznal ze své lásky ke svému bývalému nadřízenému Louisi Van Gaalovi. Ten prý "nemá žádnou filozofii" a zapadnout do jeho herního systému je proto velmi složité. Souhlasíte?

14:21 Chelsea si postupně z nákupního seznamu škrtla Stonese s Pogbou a místo nich dopsala srovnatelně zvučná jména Djilobodji a Hector. Druhý jmenovaný obránce, Michael Hector, má přitom pro angažmá v Chelsea tu nejlepší možnou průpravu: za posledních šest let se nahostoval na 11 různých stadionech.

14:24 Hectorova stránka na Wikipedii se mezitím stává terčem četných náletů. Jako třeba tohoto.

14:28 Real Madrid na svých stránkách vydal oficiální prohlášení, kde v podstatě ze všeho viní Manchester United. Ten prý v jednu chvíli celých osm hodin nereagoval; Merengues mezitím udělali vše potřebné ke zkompletování výměny De Gea-Navas.

14:32 Everton odmítl nabídku Norwiche za Stevena Naismithe. Roberto Martínez mezitím pokročil ve vlastní snaze přivést zpět na Goodison Park Aarona Lennona; tentokrát zřejmě natrvalo...

14:35 OFICIÁLNĚ Kromě Liama Moorea do Bristolu City míří na hostování ještě jeden obránce, stoper Aston Villy Nathan Baker. Zkompletování Lescottova přesunu do Birminghamu už zjevně nic nebrání.

14:39 I přesto, že naposledy v Premier League jen stěží zaujal v QPR, mohl by se Junior Hoilett dočkat další šance mezi elitou. Podle London Evening Standard o jeho služby usiluje Monkovo Swansea.

14:41 Nizozemský Voetbal International má za to, že Virgil van Dijk je už hráčem Southamptonu. Stoper Celtiku měl na jihu Anglie podepsat pětiletý kontrakt poté, co se dosáhlo dohody na přestupové částce v maximální výši 13 milionů liber. Na oficiální potvrzení od alespoň jednoho z klubů stále ještě čekáme.

14:50 Olympique Lyon na Twitteru popřál Anthonymu Martialovi hodně štěstí do nového angažmá v Manchesteru United. Před dvěma roky na tomtéž útočníkovi l'OL trhl "pouze" 4,4 milionů liber.

14:52 OFICIÁLNĚ Jednatřicetiletý útočník Glenn Murray zamířil z Crystal Palace do Bournemouthu výměnou za balík o hodnotě ve výši čtyř milionů liber. Sám zkušený kanonýr na jihu země podepsal tříletý kontrakt.

14:55 I kdyby Michael Hector skutečně skončil v Chelsea (za čtyři miliony liber), zůstal by ještě pro zbytek této sezony v Readingu. Tam přitom dosud kryl záda výrazně zkušenějšímu duu Anton Ferdinand - Paul McShane.

14:58 Charlie Austin podle všeho prozatím setrvá v QPR. Tento týden ve snaze podepsat loni produktivního útočníka nepochodilo Crystal Palace a žádný další útok se již patrně nechystá. Austinovi nicméně už na konci této sezony na Loftus Road vyprší smlouva, takže hráčem Hoops beztak nezůstane moc dlouho.

DO KONCE PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ ZBÝVAJÍ 4 HODINY! A na scénu se pro příští tři hodiny opět vrací můj kolega Marek Ustohal...

15:02 Přebírám štafetový kolík a přidávám jedno velice impozantní číslo. Victor Moses, který před chvílí posílil West Ham, je už 29. hráčem Chelsea, který v současné chvíli hostuje. Neuvěřitelné.

15:04 Blues by nicméně potřebovali také posilovat, a to ve středu zálohy. Hvězda Juventusu Paul Pogba měl být tím vyvoleným, Roman Abramovič si prý nachystal až 70 milionů liber. Dnes se však o potenciálním transferu ba ani nespekuluje...

15:09 Simon Peach z Press Association se vytasil s touto letištní fotkou. Je to skutečnost, nebo pouze vtípek utahující si z přestupové filosofie Watfordu?

15:12 West Ham pořád nemá dost. Teď se pro změnu s Nottinghamem Forest dohodl na přestupu záložníka Michaila Antonia. Pětadvacetiletý fotbalista je momentálně na zdravotní prohlídce v Boleyn Ground.

15:14 Leicester získá zajímavou akvizici do ofenzivních řad. Na roční hostování přijde Nathan Dyer ze Swansea.

15:24 Bournemouth před chvílí zkompletoval transfer Glenna Murrayho, avšak reportér Sky Sports Mark McAdam tvrdí, že ještě minimálně dva hráči mají na Goldsands' dorazit. Má jít o levého obránce a křídelníka...

15:28 Nantes už před téměř třemi hodinami oficiálně potvrdili přestup Papyho Djilobodjiho do Chelsea, londýnský klub však mlčí. Že by snad nějaký zádrhel?

15:33 OFICIÁLNĚ: Konečně nějaké potvrzené info. Virgil van Dijk je novým hráčem Southamptonu. Bývalý stoper Celticu podepsal na jihu Anglie pětiletou smlouvu.

15:40 Harry Redknapp dnes zřejmě do svého vozu nenasedne. Stane se "Mr. Loanee" Victor Moses jeho automobilovým náhradníkem?

15:45 OFICIÁLNĚ: Další transfer zinscenovaný Watfordem, opět však pouze na hostování. Klub opouští obránce Gabriele Angella, jenž na sezónu pomůže QPR. Hornets se tak zbavili dalšího strůjce postupu mezi elitu.

15:51 Arsenal se mezitím stal jediným klubem z TOP 5 evropských soutěží, který nepřivedl žádnou posilu do pole. Arséne Wenger by si na ignorování Deadline Day mohl nechat přiřknout patent.

15:57 Poněkud hlušší období přestupové uzávěrky si můžete vyplnit zhlédnutím souhru toho, co se dnes i dříve na anglickém trhu odehrálo.

DO KONCE PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ ZBÝVAJÍ 3 HODINY!

16:01 OFICIÁLNĚ: Trvalo to dlouho, ale dočkali jsme se. Chelsea oficiálně potvrdila příchod Papyho Djilobodjiho z Nantes. Šestadvacetiletý stoper podepsal na Stamford Bridge čtyřletou smlouvu.

16:14 Harise Vukčiće by mohl potkat podobný osud jako Victora Mosese. Fotbalista Newcastle stojí před podpisem nové smlouvy a následným hostováním ve Wiganu, který v květnu spadl do League One.

16:22 Gary Hooper je momentálně až třetím útočníkem Norwiche, který se jeho služeb klidně vzdá. Zamířit by měl do Fulhamu, údajně je už dokonce na zdravotní prohlídce.

16:26 OFICIÁLNĚ: Číslo 31! Devatenáctiletý útočník Islam Feruz opouští Chelsea, příští sezónu stráví na hostování ve skotském Hibernianu.

16:29 Důležité: Nikoli v 19, ale až ve 21 hodin bude zcela definitivní konec anglického Deadline Day! Do sedmi hodin našeho času musí kluby pouze nahlásit transfer do evidence vedení Premier League, následně však budou mít další dvě hodiny navíc k doladění detailů.

16:36 Zajímavé prohlášení belgického záložníka Axela Witsela: "Zenit mi řekl, že nemůžu odejít. Dokonce ani za 70 milionů euro. Je to škoda, doufal jsem, že odejdu. Jejich rozhodnutí ale chápu." Kdo ostrouhal? Tottenham? Chelsea?

Přesvědčte se sami, třicet a jeden k tomu. To je o sedm víc hostů, než Chelsea poslala z klubu za celý minulý ročník.

16:43 Letní rekord (835 milionů liber) je na spadnutí. Momentálně se nacházíme na číslovce 813 750 000. Jeden Martial a můžeme bouchat šampaňské.

16:46 Tak on to vážně nebyl vtip. Watford do svých řad zlákal dalšího útočníka, Victora Ibarba z AS Řím. Kolumbijec je právě na lékařské prohlídce před ročním hostováním.

16:51 OFICIÁLNĚ: Aston Villa získala do svých řad zvučnou defenzivní posilu. Z West Bromwiche přichází Joleon Lescott. Angličan stál Villans 2 miliony liber a podepsal smlouvu na dva roky.

16:55 Rob Dorsett ze Sky Sports přinesl zajímavý update transferu Jona Walterse z klubu. Norwich či Leicester tohoto poctivého ofenzivního univerzála mohou získat pouze za předpokladu, že na stůl vysází 3 miliony britské měny, a k tomu Stoke přiměje Crystal Palace k prodeji Mileho Jedinaka.

DO KONCE PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ ZBÝVAJÍ 2 HODINY!

17:05 OFICIÁLNĚ: West Ham oznámil příchod další posily, z Nottinghamu Forest přišel záložník Michail Antonio. Stál 7 milionů liber a podepsal čtyřletý kontrakt s možností dalších dvou let k tomu.

17:08 OFICIÁLNĚ: A další bomba, kterou už snad ani nejde brát vážně. Watford oficiálně potvrdil příchod útočníka (ano!) Obbiho Oularého z belgických Brugg. 19letý mladík se v klubu uvázal na pět let.

Watfordu už forvardi lezou ušima. Na jeden post (při dobré vůli dva) se nyní hlásí kapitán Deeney, kanonýr Ighalo a k tomu trio Diamanti, Ibarbo, Oularé.

17:14 Trošku zoufalý pokus od Tottenhamu. Šéf Levy poslal do West Bromwiche nabídku 23 milionů liber za "definitivně neprodejného" Saida Berahina. Že se setkal s neúspěchem pro vás asi nebude žádným překvapením.

17:20 Voilà! Tak takhle to je se stoperskými tahanicemi Chelsea... Zdroje Sky Sports nyní uvedly, že PSG odmítlo dvě nabídky londýnského klubu za Brazilce Marquinhose. Ty se měly pohybovat mezi 35 a 55 miliony eur (25 až 40 miliony liber).

17:23 Arsenal sice na přestupovém trhu prakticky není, ale jeho fanoušci nyní exkluzivně mohou hlasovat pro nejlepšího hráče měsíce srpna! Krize zažehnána!

17:32 Anthony Martial ještě pořád není hráčem Manchesteru United. Vše se přitom zdálo být hotové, vyřízené... že by v Manchesteru napínali fanoušky a čekali na poslední minuty Deadline Day?

17:35 Pozitivní zprávy z Goodison Parku, příchod Aarona Lennona z Tottenhamu je prý na spadnutí.

17:40 Thierry Henry přiznal, že doufal v přestup nějaké posily směrem do Arsenalu. Dodal však, že věří v nápravu.

17:44 Everton se Stevena Naismithe nevzdá. Vedení Toffees odmítlo nabídku Norwiche, která se měla pohybovat v rozmezí 7 až 8 milionů liber.

17:53 Stále nic oficiálního, ale zákulisní informace dávají vědět, že se Readingu hostování Matěje Vydry pořádně prodraží. 2,2 milionu liber má stát samotný transfer, dalších 500 tisíc dostane Watford v případě umístění Readingu do sedmého místa, plus musíme počítat i s poplatky pro agenta.

17:57 Ano! Helikoptéra! Konečně! Tím šťastlivcem je křídelník Swansea Nathan Dyer, jenž má následující sezónu strávit v Leicesteru. Svým vlastním strojem si pro něj přiletěl sám majitel Foxes.

DO KONCE PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ ZBÝVÁ POSLEDNÍ HODINA! A pro mě je Dyerův létající příběh tím posledním v online přenosu EuroFotbalu, zbytek uzavíracího dne odřídí Tomáš Daníček. Já děkuji za pozornost a přeji svižný závěr Deadline Day!

18:05 Já vřele děkuji za předání štafety a již dopředu avizuji, že tu s vámi patrně pobudu až do 21:00; právě tehdy musí být kluby hotovy se všemi formalitami. V následující hodině, jak už to bývá, je potřeba dohodnout pouze to nejzásadnější.

18:10 Necelá hodina do konce a WBA přistála kudla v zádech: Saido Berahino na svém Twitteru "oficiálně" prohlásil, že pod dohledem předsedy klubu Jeremyho Peace už nikdy nenastoupí. Právě on má být zodpovědný za dvě odmítnuté nabídky Tottenhamu.

18:13 OFICIÁLNĚ Vysoce ceněný Američan DeAndre Yedlin dočasně opouští Tottenham a bude hostovat v Sunderlandu. Wow, ruce nahoru všichni, kdo tohle čekali. Zajímavá posila pro tápající celek Dicka Advocaata, který doposud konkrétně na Yedlinově pravé straně hodně tápal.

18:18 OFICIÁLNĚ Anthony Martial je hráčem Manchesteru United. Uvádí se nakonec základní částka posazená do výše 36 milionů liber. Také se uvádí, že se jedná o "nového Henryho" - stejně jako se uvádělo v případech Davida Belliona a Gabriela Obertana. Tak hodně štěstí!

18:22 OFICIÁLNĚ Watford představil svou 86. posilu tohoto léta. Na tři roky se mu upsal 29letý středopolař Adlene Guedioura, jenž u Hornets už loni hostoval.

18:25 V souvislosti s Berahinovým výlevem Guardian vhodně připomíná události roku 2009 a ještě o trochu méně taktní jednání Darrena Benta. Tedy, ono když říkám trochu...

18:29 Po zkompletování Martialova transferu můžeme definitivně zkonstatovat, že v průběhu tohoto léta kluby Premier League historicky nejvíce utrácely.

18:37 OFICIÁLNĚ Dvojice Vydra-Ighalo loni spolu s Troyem Deeneym vytvořila zabijácké trio, ale proč si to po postupu do Premier League dělat jednodušší? Oba zmínění jsou proto pravděpodobně odstřeleni dalším zbytečným příchodem - na roční hostovačku dochází Victor Ibarbo.

18:44 Podle informací Sky Sports by Aaron Lennon měl Evertonu co nevidět podepsat natrvalo za čtyři miliony liber.

18:53 Bývalý manažer Crystal Palace Neil Warnock se příliš nediví, že doposud k dohodě mezi Tottenhamem a WBA na přestupu Saida Berahina ne a ne dojít. "Myšlenka na ty dva, Jeremyho Peace a Daniela Levyho, jak společně diskutují přestup, ta mě nutí do úsměvu. (...) Co se týče uzavírání dohod, jsou to dva nejkomplikovanější předsedové v okolí," míní Warnock.

18:54 OFICIÁLNĚ Michael Hector je hráčem Chelsea. Na dalších pět let. Ještě tuhle sezonu nicméně dle očekávání stráví v Readingu, kde dosud vysedával na lavičce.

18:57 Dle vybraných zkazků z diskuze tam někde venku mají být záložníci přestupující do Tottenhamu. Inu, Southampton zrovna před pár minutami oznámil, že Victor Wanyama - jeden z údajných cílů Spurs - se právě připojil ke zbytku keňské reprezentace, a nikam už tudíž odejít nestihne.

18:59 West Bromwich, Crystal Palace a Norwich, tyto všechny kluby se ucházely o hostování Leonarda Ulloy; Leicester však byla nakloněn pouze permanentnímu prodeji.

PŘESTUPOVÉ OKNO JE OFICIÁLNĚ UZAVŘENO! Ale opakuji: se všemi formalitami musí být kluby hotovy až do 21:00, takže pořád máme relativně hodně času.

19:04 Pár úlomků: Mile Jedinak prý zůstává náhradníkem na Selhurst Parku. Anthony Martial bude v Manchesteru nosit dres s číslem 9; jako dříve Louis Saha, Dimitar Berbatov či Radamel Falcao. A konečně, Liverpool se údajně stihl dohodnout s Aston Villou na hostování portugalského stopera Tiaga Iloriho.

19:07 OFICIÁLNĚ V postupové sezoně byl vynikající, letos se zabydlel pouze na lavičce náhradníků a nyní si to zničehonic namířil do Derby County. Norwich opustil záložník Bradley Johnson.

19:09 Dwight Tiendalli již není hráčem Swansea. S velšským klubem se krátce po uzavření přestupového okna dohodl na ukočení spolupráce.

19:17 Další info ohledně Norwiche: Johnson se prý stal protagonistou rekordního přestupu pro jeden z klubů. Zároveň prý Kanárci byli blízko vypůjčení Dwighta Gaylea - celá záležitost ale ztroskotala ve chvíli, kdy bylo jasné, že si Crystal Palace nestihne zajistit náhradu.

19:20 Dobrá zpráva pro fanoušky Liverpoolu (asi): klub si ještě před uzávěrkou stihl zajistit služby talentovaného Brazilce Allana Rodriquese de Souzy. Osmnáctiletý mladík do Melwoodu dorazí za 500 tisíc liber z Internacionalu.

19:22 Dvě pozoruhodně věci: Libor Kozák podle všeho nezměnil zaměstnavatele. A tamten Berahinův tweet pořád visí na hráčově profilu.

19:28 Na Goodison Parku jsou prý stále optimističtí, že se jim podaří včas dotáhnout příchod Aarona Lennona cca za 4,5 milionů liber.

19:30 Insideři z Crystal Palace tvrdí, že Eagles nezískali Charlieho Austina převážně proto, že sám útočník vyčkává na nabídku od top6 klubu. Plánuje tedy opora QPR v létě napodobit Dannyho Ingse, jenž coby volný hráč posílil Liverpool?

19:32 OFICIÁLNĚ Nathaniel Chalobah se stěhuje z Chelsea do Neapole. Jak jinak než na hostování.

19:41 Sky Sports zpětně informuje, že Aston Villa se skutečně pokusila získat Berbatova, ale nepovedlo se jí to.

19:46 Opětovně aktuální zpráva pro fanoušky Tottenhamu:
19:50 Ale abych byl fér, během dneška jsme se toho dozvěděli více: Arsene Wenger necítil potřebu dodat jakéhokoliv hráče do pole, José Mourinho necítil potřebu dodat jakéhokoliv středopolaře, Alex Neil s Louisem Van Gaalem necítili potřebu dodat jakéhokoliv stopera, Roberto Martínez necítil potřebu dodat kreativního záložníka, atd. atd...

Obecně takový deadline day, který jako by přinesl hlavně zklamání drtivé většině fanouškovských táborů. Klasika, nebo ne?

19:53 OFICIÁLNĚ Bournemouth o víkendu přišel o dva levé beky, Tyrone Mings nejspíš zmešká hned tři měsíce, a proto na hostování na poslední chvíli přichází Joe Bennett z Aston Villy.

19:55 OFICIÁLNĚ Watford přece jen konečně uvolnil Matěje Vydru ze zajetí. V Premier League se ho sice stále nedočkáme, v Readingu by však už alespoň měl hrát - i když zatím jen coby host.

19:59 Po Saidovi Berahinovi si k celé věci své řekl i sám předseda WBA Jeremy Peace. "Řekl jsem, že prodej Saida Berahina takhle blízko uzavření přestupového okna není na naší agendě," stojí si za svým Peace, který zároveň dodal, že nabídky Tottenhamu vždy "výrazným způsobem nereflektovaly pravou hodnotu" ofenzivní opory Baggies.

20:02 Watford údajně za Vydrovo hostování utrží 2,5 milionů liber, opce je nastavená zhruba na dalších 10 milionů.

20:03 OFICIÁLNĚ Pravý křídelník Swansea Nathan Dyer odešel na roční hostování do Leicesteru.

20:14 Je čas na pozdní večeři, mnoho se toho už ostatně neděje. Pro jistotu nicméně až do slibovaných 21:00 zůstanu na příjmu.

20:31 Kromě toho, že se ho (přirozeně) pokoušel prodat, snažil se nakonec Tottenham Emmanuela Adebayora i vykoupit ze smlouvy. Tožský forvard nicméně požadoval rovnou pět milionů na ruku, a tak se obě strany (docela přirozeně) nedohodly.

20:32 Mezitím Manchester United vydal své vlastní prohlášení v reakci na Real. A světe div se, viní se v něm pro změnu madridský klub...

20:39 OFICIÁLNĚ Je to sice druhá liga, ale tak jako tak nečekaný a nesmírně zajimavý přestup: Ola John se z Benfiky stěhuje na hostování do Readingu.

20:46 Gary Lineker veřejně vyzval Berahina k omluvě a dalšímu hraní za West Bromwich. Naproti tomu Danny Murphy se nechal slyšet, že se dříve ocitl v podobné situaci jako útočník Baggies - akorát s tím rozdílem, že nic podobně neroztruboval do světa a vysněný přestup nakonec také obratem dostal.

20:47 OFICIÁLNĚ Evertonu se podařilo dotáhnout alespoň ten jeden přestup, na němž už takovou dobu pracuje: na tři roky se mu upsal Aaron Lennon, jenž loni v Liverpoolu z Tottenhamu hostoval.

JE KONEC. DEFINITIVNÍ. Tentokrát už opravdu. Sky Sports ještě hlásí detaily o hostování Tiaga Iloriho v Aston Ville, která prý zaplatí jeden milion za hostování, a pak případně dalších 6-9 za trvalý přestup. Jinak už ale mnoho uzavřených přestupů skutečně očekávat nelze. Spíš žádný než nějaký.

I za kolegu Marka Ustohala vám tím pádem děkuji za těch 12 hodin důvěry či pozornosti, a těším se zase někdy u - pokud možno - o chlup záživnějšího deadline day.

Autor: Marek Ustohal, Tomáš Daníček

Komentáře (2085)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele