ONLINE: Než se v Anglii dochumelí...

31.01.2011, 23:55
Aktuality
Zaujalo nás
Letošní zima byla v Anglii vážně krušná, kvůli vánicím se přesouvalo hned několik zápasů. A nastavený rytmus, zdá se, hodlá dodržet i vrchol lednového přestupního termínu. Také jeho průběh je zatím nadmíru vzrušující. Vždyť rekordní transakce v rámci Premier League by se mohla týkat hned dvou hráčů - liverpoolského Torrese a Carrolla z Newcastlu. Tak tedy vítejte u našeho tradičního online přenosu!

Minule jsme se bavili příběhem o přelétavém Babelově vrtulníku, letos by nám mrazivé pondělní odpoledne mohl zpestřit a snad i zpříjemnit závodní člun Fernanda Torrese. Ten se už podle vtipkujícího zpravodaje BBC prohání po Temži a razí si to na Stamford Bridge. Ve skutečnosti ale nikdo pořádně nevíme, kde se španělský bombarďák nachází a jak moc blízko je jeho přesun do Chelsea. Podobně můžeme hovořit i o případu Andyho Carrolla, do něhož je rovněž zapleten Liverpool. Podle Guardianu a Telegraphu se totiž Reds již dohodli s Newcastlem na odstupném ve výši 35 milionů liber, potvrdit pravdivost této zprávy je však zatím zhola nemožné. Proto, než se po hlavě vrhneme do víru barvitých spekulací, konstatujme alespoň to již dohodnuté a stvrzené. Čili například nedávno uskutečněný přestup Andyho Reida do Blackpoolu (ten by podle všeho mohl znamenat další vrtochy v kauze Charlie Adam), Koncheskyho dočasný úprk do Nottinghamu Forest nebo konec Paula Da Silvy v Sunderlandu. Zároveň bych vás chtěl opětovně požádat, abyste do diskuze nevkládali své vlastní odkazy a neznehodnocovali tak mou práci. Myslím, že se mohu zavázat, že mi nic podstatného neunikne. Děkuji za obezřetnost.

16:39 Po celý den se mimo jiné vášnivě diskutovalo o budoucnosti Dmitriho Payeta ze Saint-Etienne, o něhož prý vážný zájem projevila londýnská Chelsea. Teď bych však těmto debatám rád učinil přítrž, minimálně těm v souvislosti s Blues - podle L'Equipe už totiž měl francouzský celek nabídku Angličanů oficiálně odmítnout. To samé se pak týká PSG, které se zdálo být favoritem tohoto minisouboje, ovšem částku ve výši šesti milionů liber Saint-Etienne rovněž shledalo nevyhovující.

16:42 Na francouzském trhu se prý ještě budou dít věci, ale M'Vila - minimálně platonicky lanařený Liverpoolem - s Hazardem - obdivovaným Arsenem Wengerem - podle všeho rozhodně nikam nepocestují. Alespoň ne letos v zimě.

16:44 Torres má závodní člun, Carroll svého koně. Na něm má údajně cestovat do města Beatles, aby tu zpečetil svůj 35milionový transfer na Anfield Road.

16:49 Karl Oyston hodlá kapitána Charlieho Adama udržet v týmu za každou cenu. Podle Hollowaye se prý Dalglish před nedávnem neštítil vylepšení nabídky, přesto mu však výkonný ředitel Blackpoolu odmítá zvedat telefon a vůbec jakkoliv spolupracovat. Zdá se tedy, že Reidův příchod na Bloomfield Road Adamův odchod nutně znamenat nemusí.

16:58 V kratší chvilce nudy se pojďme společně bavit nad ranní aktivitou BBC, tedy anketou, v jejímž rámci čtenáři vzpomínali názvy filmů, které by mohly trefně charakterizovat rovněž dnešní "deadline". Padly snímky jako The Departed (Odešel), The Good the Bad and the Ugly (Hodný, zlý a ošklivý), The Longest Day (Nejdelší den), Much Ado About Nothing (Mnoho povyku pro nic) nebo Great Expectations (Velká očekávání). Nebojte se přidat a přihodit své favority!

17:02 Harry Redknapp se nechal slyšet, že se "dnes žádný obchod nekoná". V nejbližších hodinách tak patrně můžeme očekávat dotažení přestupu Diega Forlána, předmětu 17milionové nabídky, která by prý už měla vedení Atlética ležet na stole.

17:13 Everton zpravidla bývá mlčenlivý při uzavírání každého přestupového okna, dnes by ale přeci jen mohl minimálně jednou promluvit. Podle všeho ještě stihne dotáhnout teprve 19letého útočníka Apostola Velliose z Iraklisu. Na konci minulého týdne už totiž řecký celek přiznal dohodu s anglickým klubem a také sám Moyes doufá, že "dokážou přivést jednoho mladíka z Řecka".

17:20 POTVRZENO! Obafemi Martins si přinejmenším půl roku zakope v Birminghamu, kde bude hostovat z Rubinu Kazaň. Oblékat by zde měl dres s číslem 17 a zatím stále není jisté, zda tu jeho spoluhráčem bude i Sebastian Larsson. Spíš to ale vypadá, že si finále Carling Cupu utéct nenechá a Newcastle s Aston Villou ostrouhají...

17:26 Ze severovýchodního cípu Anglie se nese zpráva, že Irelandovo hostování v Newcastlu ztroskotalo na lékařské zprávě.

17:32 Malé srovnání Torrese s Carrollem: vlasatý útočník Newcastlu zatím letos nastřílel více gólů (jedenáct ku devíti), častěji u branek svého týmu také asistoval (třikrát namísto dvakrát) a na jednu trefu v průměru čeká 148 minut, zatímco Torres 211. Španělský forvard ovšem míří přesněji - více než polovina jeho projektilů mířila na bránu, kdežto vizitka Carrollovy mušky hovoří řečí pouhých 42 procent.

17:34 Sky Sports šokuje - podle jeho informací by se Carrollova cena nakonec mohla vyšplhat až na 40 milionů liber!

17:41 Liverpool Echo očekává během hodiny a půl Carrollův příjezd do Liverpoolu. Mezitím vás můžu zřejmě bezpečně informovat o Larssonově setrvání na St. Andrews.

17:43 Ze samotného Newcastlu upon Tyne ovšem zároveň zaznívají hlasy, že tamější vedení fotbalového klubu odmítlo i druhou nabídku Liverpoolu!

17:53 Podle Daily Mirror se už Tuncay Sanli ze Stoke City dohodl na podmínkách smlouvy ve Wolfsburgu. Přidává se i ESPN.

17:55 Liverpool konečně hlásí úspěch! "Dílčí". Z Coventry bude na Anfield Road hostovat 17letý záložník Thomas.

18:01 Torresův přestup je vážně na spadnutí. Podle všeho by se momentálně měly akorát dolaďovat detaily smlouvy a všechny její sounáležitosti.

18:06 Jistý Andy Hunter přilil olej do ohně, když hlásí, že je Andy Carroll přeci jen na cestě do Liverpoolu. Vzhledem k jeho příjmení bychom snad neměli tyto spekulace brát na lehkou váhu, přeci jen může skutečně jít o schopného "lovce informací".

18:12 Liverpoolští fandové budou mít jistě radost, že zatímco se horlivě diskutuje o odchodu hvězdného Fernanda Torrese, brazilský středopolař Lucas stále zůstává věren červeným barvám. Možnost jeho návratu do Gremia prý definitivně padla.

18:14 Torres nezklamal lékaře Chelsea! Zbývá poslední krůček. Dosud s touto informací přišel akorát Daily Mirror, čekáme tedy na potvrzení z více zdrojů.

18:18 Trocha rozptýlení: předseda Blackpoolu Karl Oyston se nechal slyšet, že jeho klub lanaří útočníka Rangers Jamese Beattieho a Sergeje Kornilenka z Petrohradu, čili hráče na stejný post.

18:22 Andy Carroll podle všeho konečně přemluvil vedení, aby ho pustilo do Liverpoolu. Informuje o tom Daily Mail i Mirror.

18:25 Přidávají se i další. Liverpool je blízko dohody s Newcastlem. Částka se zřejmě bude pohybovat kolem dříve stanovených 35 milionů liber.

18:29 Dva a půl roku - 11 zápasů a jediný gól. Španěl Xisco končí strastiplné angažmá v Newcastlu a vrací se do Deportiva. Alespoň to tak vypadá.

18:32 Liverpool FC už i na svých internetových stránkách potvrdil dohodu s Newcastlem! Zbývá jen podstoupit zdravotní prohlídku a dohodnout se na smlouvě, kterou by podle The Sun mohli červení Carrollovi vylepšit hned trojnásobně. Takto by bral 90 tisíc liber týdně.

18:34 A Liverpool rázem chytá druhý dech! Údajně už poslal auto pro blackpoolského kapitána Charlieho Adama. Ten by měl být k mání za 10 milionů britské měny a celý den byl s jeho osobou spojován spíše liverpoolský rival z Manchesteru.

18:42 Z Houllierovy mluvy vyplývá, že je Ireland stále na odchodu (přestože zklamal při zdravotní prohlídce na St. James Parku), Bradley prakticky již patří Aston Ville a Ashley Young stoprocentně zůstává. Pěkný sumář - řekněme ideální pro fanoušky birminghamského celku.

18:46 Newcastle by se nejspíš už měl začít poohlížet po náhradě za Andyho Carrolla. Zatím připadají v úvahu hlavně N'Gog, který by putoval opačným směrem, a Peter Crouch z Tottenhamu.

18:53 The Sun už prý zná Tuncayovu hodnotu, respektive částku, za kterou přestoupil do Německa. Ta se prý vyšplhala pouze k pěti milionům, turecký forvard se pak Wolfsburgu upsal na tři a půl let.

19:01 Meloun sem, meloun tam. Chelsea se, zdá se, ještě stále nevzdala naděje na získání stopera Benfiky Davida Luize. Reálně by ho však mohla získat nejméně za 25 milionů liber, aspoň tak to tedy vypadá, což by pak mohlo výrazně ubrat na pravděpodobnosti Torresova přestupu. Tak na koho Abramovič ukáže?

19:09 Mimochodem Andy Carroll bude mít zřejmě po dnešku hodnotu čtvrtiny celého Newcastlu United. Mike Ashley ho totiž dříve kupoval za necelých 140 milionů. Na ESPN mají zároveň jasno o tom, že si Carroll plácl s vedením Liverpoolu a čeká ho už jen obligátní prohlídka u doktorů.

19:11 Jestli Tottenham dnes bude někde lovit, nejspíš se tak bude dít ve Španělsku. Po spekulacích o Forlánově přestupu vyplouvají na povrch rovněž nepodložené informace o kohoutí nabídce za Giuseppeho Rossiho. Ta by údajně měla dosahovat astronomické výše 30 milionů liber. Inu, vážení, svět se dnes doopravdy zbláznil!

19:19 Na adresu jako vždy mlžícího dua Redknapp-Levy už začínají směřovat různé vtípky. Jako třeba ten o anglickém manažerovi postávajícím na kraji dálnice M3 s cedulí "Vezměte mě za Scottem Parkerem".

19:22 Daily Mirror jako by se snažil ukončit spekulace týkající se Torresova přesunu na Stamford Bridge. Přináší totiž informaci o dohodě Chelsea s Benfikou, na jejímž základě poputuje do Lisabonu talentovaný Matič a 20 milionů liber, zatímco opačným směrem se vydá stoper David Luiz. Ještě zdaleka nekončíme!

19:29 Z Newcastlu helikoptérou do Spekeu (na okraj Liverpoolu), odtud na chopperu vstříc klubovému centru Liverpoolu. Andy Carroll je neskutečně blízko dokončení svého přestupu.

19:37 Dvacet jedna milionů liber za Davida Luize. To zní jako Abramovičův první obchod dneška. Torres tímto nepadá, ovšem stále čekáme na další zprávy.

19:51 Jen útržkovitě: Racing Santader usiluje o návrat Nikoly Žigiče, Birmingham však očividně není v takové náladě, že by byl svolný k jeho prodeji. V Blackburnu se pokouší o ulovení barcelonského talenta Rochiny - BBC dokonce hovoří o tom, že namísto hostování s ním vedení Rovers podepsalo smlouvu rovnou na čtyři roky. No a nenasytný Liverpool podle SkySports zvažoval odkoupení Micaha Richardse. Za 20 milionů. To už by ale opravdu překročil všechny meze, takže prý "naštěstí" Citizens odmítli.

19:59 Sky Italia píše další kapitolu ságy "Spurs hledají útočníka". Podle tohoto zdroje totiž Villarreal odmítl 30 milionů za Giuseppeho Rossiho. Vzhledem k tomu, že dříve Tottenham nepochodil ani ve snaze získat Forlána, dost možná si nakonec bude muset vystačit s tím, co má.

20:02 Už není cesty zpět, Fernando! Na březích řeky Mersey zběsile pálí tvé dresy.

20:23 Omlouvám se za výpadek způsobený akutní potřebou naplnit žaludek a hned přicházím se zprávou, že Manchester City dnes už nebude nijak obchodovat. Nikdo prý neodejde ani nepřijde. Zato Chelsea nejspíš co nevidět podepíše dvě zvučné posily za souhrnnou sumu necelých 80 milionů liber. Na to je i Liverpool krátký.

20:29 Všichni bychom si nejspíš měli najít alternativní zábavu. Vypadá to totiž tak, že Liverpool čeká na to, až Carroll projde zdravotní prohlídkou, všechno klapne a až teprve potom se bude moci dokončit rovněž Torresův přestup. Reds nechtěji ponechat nic náhodě a já prakticky nemám o čem psát.

20:31 POTVRZENO! Bradley do konce sezony Mönchengladbachem zapůjčen Aston Ville, Ireland bude pro změnu, alespoň dle Sunu, půl roku hostovat v Newcastlu.

20:38 Liverpool již i na svých stránkách uvedl, že se dohodl s Chelsea na odstupném, takže Torres konečně může směřovat svůj přestup ke kýženému cíli. Mezitím bylo potvrzeno, že se útočník James Beattie bude moci půl roku vydávat za hráče Blackpoolu.

20:44 Jeden ze spolehlivých korespondentů BBC odhaduje, že Torres bude na Stamford Bridge týdně pobírat plat ve výši 175 tisíc liber. To vskutku není málo!

20:49 A teď zpátky ke Carrollovi, respektive řešení jeho odchodu vedením Newcastlu. V souvislosti se Strakami jsou nejčastěji skloňována jména Elmander, Bendtner, Crouch a Jovanovič. Pravděpodobně se však jeví akorát příchod švédského forvarda, kterému po sezoně vyprší kontrakt, či dlouhána z Tottenhamu.

21:00 ZBÝVAJÍ UŽ JEN TŘI HODINY!

21:09 Potters se docela dobře rozpadá ofenzivní vozba. Poté, co jim utekl Tuncay, se Gudjohnsen rozhodl vyvrátit svá vlastní slova o nijaké potřebě odcházet a podle všeho míří na Craven Cottage, aby tu podstoupil lékařskou prohlídku.

21:17 Adamův přesun na Anfield Road se nějak zasekl. Hráč by měl být stále na Bloomfield Road, o jeho zpáteční cestě v autě, které za ním bylo posláno, ani vidu ani slechu. Reds tak patrně skončí u koupi Carrolla a Suaréze.

21:21 Ale ale! David Luiz měl narychlo odletět do Londýna, aby se tu upsal Chelsea, místo toho ovšem portugalské zdroje informují o nařízení, podle něhož se ještě včas obrátil o 180 stupňů. Nastala tedy nejspíš situace, která nám může připomínat dřívější liverpoolské čachry se Simaem. Aby to však nebylo tak jednoduché, Sky předpokládá, že Luiz brzy v hlavním městě Albionu přistane. Tak si sami vyberte, komu věřit.

21:34 El-Hadji Diouf na poslední chvíli jedná se zástupci Rangers o půlročním hostování z Blackburnu.

21:38 POTVRZENO! Žádné bomby, jen nenápadné transfery. Blackburn na tři a půl roku podepsal argentinského záložníka Formicu z Newell Old Boys, fanoušci Boltonu si pak do konce sezony budou moci užívat služeb talentovaného Daniela Sturridge, kmenového hráče Chelsea.

21:43 Harry Redknapp rezolutně odmítl puštění Crouche do Newcastlu. Tottenham by dnes už dokonce neměl vůbec obchodovat, což koneckonců manažer Spurs tvrdí celý den. Straky se tak nyní zřejmě zaměří na Elmandera, mnoho jiných možností už nemají, jestli vůbec nějaké.

21:46 Torres už se chystá na první rozhovor pro Chelsea TV. Londýnskému celku by se měl upsat do roku 2015 či 2016, nabídnut mu tak patrně bude dlouhodobý kontrakt s lukrativním platem, podle něhož by si za tuto dobu měl přijít až na 30 milionů liber.

21:50 POTVRZENO! Zatímco kapitola "Torres" ještě stále není uzavřena, Suaréz už je s konečnou platností fotbalistou Liverpoolu. Dle aktuálně platné smlouvy tu bude působit pět a půl roku a oblékat bude dres s číslem 7. New England Sports Ventures za něj na stůl vysázely 23 milionů liber.

21:56 Už známe důvod, proč Luiz nakonec do Londýna neodletěl - spolu s Benfikou a Chelsea bude spoléhat na funkčnost faxu. Z tohoto přestupu tak zatím nijak nesešlo, evidentně.

22:00 ZBÝVAJÍ UŽ JEN DVĚ HODINY!

22:07 POTVRZENO! Anglický kat z Eura 2004 a MS 2006, někdejší reprezentační brankář Portugalska Ricardo, se dohodl s Leicesterem na krátkodobém kontraktu. Sven Goran Eriksson si s ním plácl poté, co ztroskotaly jeho námluvy s Tomaszem Kuszczakem i Shayem Givenem. Již 34letý brankář není mezi Foxes nikým novým, už týden s nimi trénoval.

22:17 Podle informací The Sun se ještě Chelsea úplně nevzdala naděje na získání Dmitriho Payeta ze Saint-Etienne. Její další nabídka by měla znít: sedm milionů liber.

22:21 Karl Oyston uťal šňůru spekulací - kapitán Charlie Adam zůstává na Bloomfield Road, Liverpool si bude muset vystačit s duem útočníků Suaréz-Carroll.

22:30 Avram Grant se ještě dle svých slov pokusí posílit svůj tým o jedno jméno. Zároveň neváhal připomenout, že případní nápadníci Carltona Colea si z fleku můžou nechat zajít chuť.

22:32 Zatím se v lednovém přestupovém okně, jen v rámci Premier League, protočilo pěkných 108 milionů liber - případné přestupy Luize, Torrese a Carrolla tuhle sumu rovnou zdvojnásobí. Dočkáme se něčeho takového, nebo ještě někdo senzačně obrátí?

22:47 Útočník Jason Puncheon, který ještě před měsícem v dresu Millwallu sestřelil hattrickem Crystal Palace, míří do Premier League. Dohody už tento křídelník prakticky dosáhl s Blackpoolem. V Portsmouthu jsou mezitím fanoušci nešťastni, že stále nikdo nepřichází. Reading potom zalovil ve vodách Atlantiku, odkud vytáhl kapitána kanadské dvacítky Ethana Gage a talentovaného Američana Erika Opsahla.

22:53 Ledy se zase o kousíček pohnuly! Předseda Chelsea Bruce Buck právě dorazil na Stamford Bridge. Pochopitelně za účelem konečného vyřešení "Španělovy otázky".

23:00 ZBÝVÁ POSLEDNÍ HODINA!

23:05 Italská média podsouvají těm anglickým, že se ManCity dohodlo s Cagliari na půlročním hostování reprezentanta Federica Marchettiho. Ale tomu se mi opravdu nechce věřit - mít golmanskou trojici složenou výhradně z internacionálů s ambicemi na plnění postu jedničky, to by byl až přehnaný luxus, vážně.

23:25 POTVRZENO! Stalo se, jak předpokládala některá anglická média - že Giovani dos Santos ještě zamíří na hostování někam do Španělska. Na půl roku jej nakonec ulovil Racing Santader.

23:27 Dle nejčerstvějších informací už má Torres za sebou i zdravotní prohlídku. Novinky ohledně Carrollova pečetění přestupu do Liverpoolu zatím přinést bohužel nemohu.

23:33 Dave Whelan dnes údajně odmítl velkorysou nabídku Newcastlu na zpětné odkoupení N'Zogbii. Ani balík deseti milionů liber ho nepřiměl ke kývnutí.

23:41 Fernando Torres se už konečně sešel se všemi členy vedení Chelsea na Stamford Bridge. Necelých dvacet minut mají všichni na zkompletování přestupu sezony.

23:47 POTVRZENO! Eidur Gudjohnsen se načas, konkrétně na zbývající tři, čtyři měsíce sezony, stěhuje ze Stoke-on-Trent na Craven Cottage, kde posílí Fulham.

23:52 PRVNÍ BOMBA VYBUCHLA! Andy Carroll na Anfieldu přiložil pero k papíru a podepsal kontrakt do roku 2016. Za 35 milionů liber patří Liverpoolu! Oblékat bude dres s číslem devět - můžete třikrát hádat, kdo ho tu ještě letos nosíval.

23:54 Newcastle na poslední chvíli přihodil, ani 12 milionů za N'Zogbiu se však Whelanovi nezdálo příliš. Návrat se nejspíš konat nebude.

23:58 TORRES JE V CHELSEA! Dávala to tušit už devítka věnovaná Carrollovi. Teď je už definitivně jasné, že ode dneška bude Torres dýchat modře, a pokud dodrží aktuální kontrakt, tak ještě pět a půl roku. Spolu s ním byl na Stamford Bridge uvítán i stoper David Luiz. Už se akorát čeká na formální potvrzení od všech zúčastněných klubů.

0:00 OKNO UZAVŘENO!

0:10 POTVRZENO! Sergej Kornilenko byl ve víru obrovitých manévrů přeci jen lapen Blackpoolem. Na hostování.

0:10 Tak, a je konec! Dnešní "deadline" byl snad vůbec nejnapínavější z těch, které jsem měl tu možnost vám takhle přibližovat. Na poslední chvíli byly dotaženy přestupy dohromady možná za 115 milionů liber, celkově pak v zimě anglické kluby utratily 214 a půl milionů britské měny, což je vůbec rekordně vysoká suma. Navíc ještě v posledním okamžiku zkoušel Tottenham lanařit Charlieho Adama. Zkrátka a dobře to byl vzrušující den, obzvlášť jeho koncovka. Za mě to je ale už pro dnešek úplně všechno. Nezbývá než poděkovat vám za pozornost a těšit se na léto, kdy se tu opět potkáme. Dobrou noc!

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1552)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele