Olympiakos nadále hledá tvář, u týmu končí další trenér

09.02., 11:05
Aktuality
Carlos Carvalhal (© AFP)

V Olympiakosu Pireus během roku a půl končí již šestý trenér. O práci rychle přišel Carlos Carvalhal, tisk o odvolání portugalského kouče živě spekuloval a vedení nyní potvrdilo informace médií.

58letý Carvalhal se týmu ujal začátkem prosince a ve funkci vydržel jen 65 dní. Z jedenácti soutěžních zápasů jich Olympiakos vyhrál pouze pět, kormidelníka o důvěru definitivně připravila porážka 0:2 na půdě Panathinaikosu.

"Olympiakos informuje o ukončení spolupráce s trenérem Carlosem Carvalhalem. Přejeme mu hodně štěstí na profesionální i osobní úrovni," oznámilo vedení v oficiálním prohlášení.

Ještě před Carvalhalem byl odvolán sportovní ředitel Pedro Alves, jehož nástupcem se stal někdejší vynikající útočník Darko Kovačević. Alves podobně jako Carvalhal přišel koncem roku a společně se snažili zavést "portugalský model". Během ledna do Olympiakosu přivedli osm nových posil, většinu z nich (pět) tvořili portugalští fotbalisté.

Média už spekulují o tom, který další odvážný trenér výzvu v Olympiakosu přijme a na seznamu jsou například Igor Tudor a José Luis Mendilibar. Slavný klub má ve své sbírce 47. mistrovských titulů, aktuálně je v tabulce až čtvrtý s devítibodovým mankem na vedoucí PAOK Soluň.

Autor: Tomáš Pavlík / olympiacos.org

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fodbalysta

Názorný příklad koncepční práce.

Reagovat
Moshe Dajan

Lhal, tak letí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele