Ohlasy na utkání Sparty a Slavie

16.08.2007, 11:41
Aktuality
Pražská "S" za sebou mají úvodní vystoupení ve třetím předkole letošního ročníku Ligy mistrů. Sparta nakonec nestačila na Arsenal a před vlastním publikem podlehla 0:2, daleko lépe se dařilo Slavii. "Sešívaní" senzačně vyhráli na půdě Ajaxu Amsterdam a v domácí odvetě jim k historickému postupu bude stačit neprohrát...

Katem Sparty se stal mladíček Cesc Fabregas. Španělský reprezentant v první půli svým zákrokem vyřadil ze hry domácího kapitána Tomáše Řepku, po změně stran pak dal vedoucí branku svého týmu. "Otočil jsem se s míčem, nikoho jsem tam neviděl. Ale najednou tam byl Fabregas a šel mi po koleně. Vyloženě do kolena. Zkoušel jsem s tím hrát, ale nešlo to. Kdybych jenom dostal ránu, tak to skousnu a pokračuju. Ale tohle oteklo. Dostal jsem zatím prášky a uvidíme, co z toho bude," vrací se k důležitému momentu sparťanský kapitán.

Největší pozornost byla upřena na Tomáše Rosického. Kapitám české reprezentace se vůbec poprvé v kariéře postavil proti svému mateřskému klubu a od domácích fanoušků si vysloužil potlesk. "Uhráli jsme výsledek, který jsme chtěli. Jsme jednou nohou v Lize mistrů. Bylo to pro mě hodně emotivní. Hraju tady sice s národním mužstvem, ale to je něco jiného, to jsem vlastně doma. Sparta, to je můj klub. Před tímhle publikem jsem vyrostl, takže to pro mě nebylo jednoduché," popisuje Rosický.

Sparta měla dobrý vstup do utkání a kdo ví, jak by se celý duel vyvíjel, kdyby Jan Rezek v deváté minutě nenastřelil pouze tyč. "Sehráli jsme nešťastné utkání. Nemám ale hráčům co vytknout, pracovali poctivě. Udělali jsme dvě chyby, nezachytili dva brejky a to nás stálo výsledek. Nedali jsme gól, hráli jsme však s Arsenalem vyrovnanou partii. Jsme zklamaní," truchlí kouč Michal Bílek.

Daleko spokojenější pochopitelně mohl být Bílkův protějšem Arsene Wenger. "Bylo to náročné utkání. Sparta hrála s obrovským nasazením a v první půli nás nenechala hrát. Museli jsme si dát pozor na chyby. V jednu chvíli jsme měli štěstí, protože nastřelili tyč. S výsledkem jsem spokojen, i když stále nemáme vyhráno, Ten druhý gól je ale určitě srazil," řekl Wenger.


Obrovská radost včera propukla mezi slávistickými fanoušky. "Sešívaní" ani v pátém soutěžním utkání nového ročníku neinkasovali a z Amsterdamu vezou senzační vítězství 1:0. Jedinou branku utkání dal z pokutového kopu David Kalivoda. "se penaltám při tréninku věnujeme. Trenér teď nechal na nás, aby šel kopat ten, kdo se bude nejlíp cítit. Myslel jsem na to, abych hlavně trefil branku. Vždycky je šance, že to brankář chytí, a jsem šťastný, že se tentokrát nepodařilo," radoval se slávistický záložník.

Pokutový kop měl o několik minut dříve k dispozici také Ajax. Odpovědnost na svá bedra vzal kanonýr Klaas-Jan Huntelaar, jenomže Martin Vaniak i v tomto momentu osvědčil skvělou formu a pokus nizozemského reprezentanta zneškodnil. "Jsme v poločase a vedeme 1:0. Rozhodnuto však ještě vůbec nic není," varuje Vaniak. "Faul to byl, hned mi bylo jasné, že se bude kopat penalta. Viděl jsem, že se dívá na moji levou stranu, ale tušil jsem, že tam kopat nebude. A pak jsem skočil doprava! Naštěstí trochu podklouzl a nedotáhl střelu úplně k tyči," vrací se Vaniak k jednomu z klíčových momentů.

"Věděli jsme, co nás v Amsterdamu čeká, svoje rozestavení jsme uzpůsobili taktice Ajaxu. Bylo důležité nedat soupeři žádný prostor zejména na naší polovině hřiště. Podařilo se nám vyhrát nejenom díky Martinu Vaniakovi, který v brance stále čaruje, ale také díky kompaktní obraně, která odvrátila celou řadu přímých kopů. Vím, že jsme udělali první krok, ten druhý ale bude ještě hodně těžký, jsme v poločase velké bitvy," prohlásil po utkání trenér Karel Jarolím.

Slavia se v podobné situaci již jednou ocitla. Před několika lety si stejný výsledek přivezla z půdy Šachtaru Doněck, tenkrát však doma situaci nezvládla a po prodloužení se musela rozloučit s vidinou milionů z hlavní soutěže.

Před pohromou nyní stojí Ajax. Pokud v odvetě nezvítězí, vypadne podrohé v řadě ve třetím předkole. "Když nedáme branku, nemůžeme vyhrát. Slavia svoji šanci dala, proto vyhrála zaslouženě. Věřím, že v Praze budeme mít víc štěstí a budeme mít šance a situaci zvládneme," nehází flintu do žita trenér Henk ten Cate.

Autor: Tomáš Pavlík / idnes.cz, sparta.cz, slavia.cz, soccernet.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
HOST*DuffMan

Nemyslím, že šel Fabregas do souboje s Řepkou nějak zákeřně, prostě zákrok jako mnoho jiných, které nyní "naříkající a stěžující" si Řepka předvede za zápas několik. Jen s tím rozdílem, že právě on byl tím postiženým. A hned soptí.......

Reagovat
smazaný uživatel

dobře mu tak,ale hlavně že on dělat může,ale mu nesmí se stát....řepo: Co nechceš aby bylo činěno tobě,nedělej druhým!!

Reagovat
HOST**

já nevím jestli si děláš srandu,ale Fabregas šel do souboje s tím,že ho zraní,věděl co dělá...jestli hraješ fotbal,tak bys to měl poznat,tohle bylo zákeřný...

Reagovat
HOST*Vacin

Ja sem to sledoval jenom minimalne pac sem se dival na Slavku, ale hned od zacatku bylo videt, ze Spartani do nich budou zajizdet a Arsenal si to ocividne nenechal libit , protoze vyrukovat s tvrdosti na ostrovni mancaft je jak vyzvat Lenoxe Lewise na jedno kolo v ringu.

Spis me udivuje ze proti Slavce vcera dohral Heitinga, protoze to je fakt zakernej curak,

Reagovat
smazaný uživatel

jo hraju fotbal:)sli oba do skluzu a fotbalovy buh na chvili ukazal ze umi byt s spravedlivy repa dela takove zakroky bezne tak co ...

Reagovat
smazaný uživatel

Běžně dělá a hlavně před zápasem vykřikoval, jak to bude všechny z Arsenalu bolet. Mně je Řepka celkem u prdele, ale co čeká, že on bude hrát tvrdě a ostatní se z něj poserou?

Reagovat
HOST*Parker

Fabregas to udělal šikovně, vypadalo to jako normální souboj, ale hráč jako on má výborný timeing a nikdy nechodí do souboje o míč tak pozdě jako při skluzu na Řepku včera. To znamená, že to byl úmysl. Žlutá karta ok a pokud bude v Londýně hrát Řepka, tak bych ho do odvety nestavěl.

Reagovat
smazaný uživatel

a co mu muze repka udelat?!chlape repa neni Roy Keane ... uslysi Emirates stadium a bude radsi ennapadne behat ... kazdy hrac umi byt zakerny a repka vi ze toto byl bezny souboj ve kterem on udelal chybu ... takze ted ma jen silne reci protoze je nasrany ze prohrali

Reagovat
HOST*Parker

Klidně může udělat další běžný souboj s Fabregasem jen s tím rozdílem, že do něj tentokrát nepůjde kolenem ale kolíkama.

Reagovat
smazaný uživatel

vsadil bych se s tebou ze fabregas pristi zapas dohraje bez zraneni

Reagovat
HOST*Parker

V Blackburnu určite.

Reagovat
smazaný uživatel

v lize mistru

Reagovat
HOST*

Tak nakonec ten zápas než Rosu bolel víc Řepku inu kdo jinemu jámu kopá sám do ní pádá

Reagovat
HOST*ily

presne tak

Reagovat
HOST*Vacin

Vcera se prej porvali fanousci Slavie s s fanouskama Ajaxu a primotalo se do toho deset spanelskejch turistu, ktery museli prvezt do nemocnice a par slavistu zatkli. Fakt dobry jmeno pro CR,

Reagovat
HOST*

hm tak to je skvělý ale to le skoro po každym zápase

Reagovat
HOST*jiri - fcb

to jsou Slavia intelectuals, toho si nevšímej

Reagovat
HOST*Vacin

Ale za 14 dnu budem cist to sami jen bude zmena mesta a fanousku. Protoze vylizanci sou vsude.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Vacin

Tak se omlovam tech Spanelu bylo jenom sedm

Reagovat
HOST*

píčovina....byl sem tam....benga si všechno ohlídali a kdyby ne tak by to vyprovokovali domácí kreténi....

Reagovat
HOST*celyzhavy

Preview: FC Mika - Artmedia Petržalka a analýzy Zlaté Moravce - Zenit Petrohrad a Sam Querrey - Juan Monaco + další články na http://www.celyzhavyruleztipy.wz.cz CHECK IT OUT !!! díky

Reagovat
HOST*svk

ten vas kapitan mi pripada, ako sfetovany skin a myslim si ,ze Brezinsky ho urcite nahradil,neprehral ani jeden hlavickovy suboj... inak sparta hrala 45 min. nad svoje moznosti potom ,ale uz nestacila. Slavii gratulacia aj ked im pomohol Real kupou Sneidera.

Reagovat
HOST*Quaranin

Slavia nedostala gol, tak jsem zvedav jak zaujal Suchy, jestli to ten Real myslel vazne :-) no nevim....kazdopadne Sparta hrala vcera musim uznat pekne...a nebylo to 45 minut jak tady ti vsichni profici pisou, ale do 60 minuty zhruba..

Reagovat
HOST*benito

suhlas, sparta vcera odpadla medzi 55. - 60. minutou ... po prvom inkasovanom gole este hrabli na dno svojich sil, ale uz to neslo ... bohuzial, sparta zahrala vcera svoje maximum, kto si myslel, ze by v tempe z prveho polcasu vydrzali spartania cely zapas tak o futbale vie toho pramalo ...

ale aj tak, sympaticky vykon v prvom polcase ...

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodla kvalita v koncovce,arsenal šance dal,sparta ne. Herně mi to přišlo vyrovnané

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele