ODEJDE BERGER DO AMERIKY?

21.02.2007, 21:39
Aktuality
David Beckham a Patrik Berger. Zajímá vás, co mají tito dva fotbalisté společného? V tuto chvíli snad jenom první písmeno příjmení a fakt, že oba mají zkušenosti z Premier League. Možná to ale nebude dlouho trvat a jejich jména spojí ještě jeden fakt - od léta by oba mohli působit ve Spojených státech amerických...

Beckham se již v lednu domluvil na smlouvě s Los Angeles Galaxy, podle níž bude týdně pobírat plat jeden milion dolarů. K něčemu podobnému se možná odhodlá i Berger. "Je tu možnost, že bych šel hrát do Ameriky. Vím o zájmu, ale v tuto chvíli nemohu říct víc, protože nic není hotové," přiznává bývalý český reprezentant možný odchod za "velkou louži".

K myšlenkám o změně působiště Bergera vede především jeho současná pozice v Aston Ville. Manažer Martin O'Neill ho v první polovině sezóny poslal na hostování do Stoke City. Po návratu do Villa Parku si 33letý středopolař řekl o místo v sestavě a pravidelně nastupuje alespoň na závěrečné minuty. Jenomže v červnu mu končí smlouva a nyní zatím nikdo neví, zda dojde k jejímu prodloužení.

"Můj kontrakt tady končí v létě, potřebuji být hlavně fit a hrát každý týden. Minimálně do té doby jsem hráčem Aston Villy a chci jí pomoci k co nejlepšímu umístění v tabulce. Uvidím, co pro mě manažer bude mít na konci sezóny. Až pak si sednu s rodinou a udělám to, co pro ni bude nejlepší," naznačuje Berger, kdo bude mít v rozhodování hlavní slovo.

Pokud se Berger nakonec rozhodne zůstat v Birminghamu, bude před ním jedna velká překážka. Aston Villu od léta vlastní americký miliardář Randy Lerner a ten má s klubem velké plány. Rád by ho vrátil zpět mezi anglickou elitu a dá se očekávat, že v létě přijde několik drahých posil. Právě ty by Bergerovi mohly zabrat místo v sestavě.

"Lidé nyní mohou vidět velké ambice klubu. To tady mnoho let nebylo, hráči za splněním svých cílů raději odcházeli jinam. To se teď změnilo, s tím však přichází i větší tlak. Je na nás hráčích, abychom odváděli dobré výkony a získávali body. Nějaké nové změny již zavedeny byly, další zřejmě přijdou v létě," přiznává švédský obránce Olof Mellberg. Podobně jako Berger, tak i on možná odejde z Aston Villy. Rovněž jemu totiž brzy končí smlouva a nyní jedná o jejím prodloužení.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
sansiro

první dvě písmena

Reagovat
HOST*kuk

Bé - Bé

Reagovat
Tsigi

Asi nevyužitý potenciál

Reagovat
HOST*

měl by se už vrátit do čech...třeba sparta??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele