O sestup až do konce

23.04.2014, 13:56
Názory a komentáře
Podobně jako loni slibuje boj o záchranu napínavou podívanou také letos. Některé týmy úspěšně pláchly z nejhoršího a posunuly se do klidového režimu. Ty další - a jsou celkem čtyři - se tudíž nacházejí ve velmi nekomfortní situaci. Za děním v Bundeslize se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Honza Homolka.

Míč vám odskakuje od nohy, fotbal vás nebaví, přihrávky nikoho nenacházejí a kombinace vázne. Zkrátka se bojíte cokoli udělat, abyste to nepokazili. Pokud bychom touhle optikou hodnotili víkendové výkony, Norimberku nemůže pomoci nic, neboť právě výkon tohoto klubu nejvíce zapadal do bídy s nouzí. Hamburku už povážlivě tikají hodiny také. Když si necháte dát gól ve druhé minutě zápasu, kdy prostě musíte zabrat, tak vás tak maximálně mohou ostatní politovat. Jaké jsou naděje klubů, ze kterých dva zahučí rovnou a jeden se bude muset vypořádat se strastiplnou baráží? Jedno všechny spojuje, dvakrát se vydají na cizí stadiony.

Vfb Stuttgart - 15. místo, 31 bodů, zbývající program: Hannover (v), Wolfsburg (d), Bayern (v)
Tým přemohl Schalke a domácí publikum si užívalo pohodovou výhru - to vrátilo týmu velmi dobrou atmosféru a víru ve vlastní síly. Tři víkendové body mohou být tím klíčovým, co Stuttgart zachrání, ale vyhráno zdaleka Švábové nemají. Navíc poslední kolo je čeká Bayern. I tak by ale křeč ostatních a případná jedna výhra měla znamenat kýženou záchranu.

Hamburk - 16. místo, 27 bodů, zbývající program: Augsburg (v), Bayern (d), Mohuč (v)
Zdecimovaný tým, který si nevěří, musí zabrat a zároveň se modlit. Také on si zahraje ještě s Bayernem a v tuhle chvíli bude rád za barážový stupínek, který dává možnost se ještě poprat o setrvání v Bundeslize. K tomu ale potřebuje bodovat, pokud možno ve dvou případech minimálně. Kromě Bayernu se utká se dvěma houževnatými týmy na jejich stadionech. HSV situaci nezvládne a zažije přímý sestup.

Norimberk - 17. místo, 26 bodů, zbývající program: Mohuč (v), Hannover (d), Schalke (v)
Na začátku jara to vypadalo na úspěšnou záchranářsky zvládnutou misi, ale poslední výkony nahrávají pravému opaku. Pokud nezabere Drmič, nezabere nikdo. Přesto ale norimberští živí naději. Bezpodmínečně musí doma vyhrát nad H96 a věřit v dovoz bodů. Naděje svítá v případě, že Schalke bude mít jistotu Ligy mistrů a motivace nebude optimální. Přes upocené body si Norimberk může vysloužit baráž, s Braunschweigem si to o ní rozdá na dálku. Rozhodne zkušenější kádr a Norimberk těsně půjde do baráže.

Braunschweig - 18. místo, 25 bodů, zbývající program: Hertha (v), Augsburg (d), Hoffenheim (v)
Podal sympatický výkon proti Bayernu, doma jinak pravidelně boduje a možná má nejlepší aktuální formu. Výhodou může být fakt, že s bojem o záchranu tak nějak počítal celou sezonu a nečeká ho žádný hvězdný soubor. Pro Braunschweig hovoří také to, že soupeři hrají o "zlatý ananas". V případě enormního nasazení a kvalitních výkonů není záchrana ještě utopií. Pokud bude tým schopen bodovat na jeden gól, barážová příčka je hratelná.

Autor: Honza Homolka / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (29)

Přidat komentář
Filip12

Braunšvejk musí

Reagovat
jester Radka Bejbla

Ich bereue diese Liebe nicht !!!

Věřim v záchranu 1.FCN

Reagovat
jester Radka Bejbla

s Hannoverem si Norimberk poradí a v případě potřeby bodů to Schalke (jestli bude mít zaručený místo v LM) pustí díky družbě, kterou oba kluby mají

Reagovat
hyper01

Hamburk to musí udržet, i kdyby to mělo být až v baráži!

Reagovat
bobis21

Braunschweig a HSV sestup a Norinberk se zachrání v baráži

Reagovat
smazaný uživatel

vymeň Norimberg za HSV

Reagovat
bobis21

Taky jsem dříve chtěl záchranu HSV, ale po posledních pár zápasech jsem usoudil, že Norinberk by mi v BL chyběl víc. Herně jsou na tom podobně a navíc je tam skvělá atmosféra. Jediný zajímavý hráč HSV je pro mě Calhanoglu, který by pak aspoň mohl hrát někde jinde

Reagovat
smazaný uživatel

a ešte Adler, Beister a mne osobne sa páči aj Westermann.

Reagovat
bobis21

pořád je podle mě těch sympaťáků v FCN víc ale tak uvidíme, kdo sestoupí, my to stejně neovlivníme

Reagovat
smazaný uživatel

tak HSV má taky skvělou atmosféru, vůbec, v Německu bývá atmosféra dobrá i v nižších ligách

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

Stuttgart i HSV se musí udržet, takových týmu by byla škoda a BL je potřebuje

Reagovat
bayern987

Reagovat
Jan Horáček

HSV si zaslouží sestoupit, např. za poslední výkon proti Wolfsburgu. To bych raději přál záchranu Brunšviku, ten jinak bojuje!

Reagovat
smazaný uživatel

Nürnberg

Reagovat
andrew96

Slomkovi ten sestup nepřeju, ale bohužel asi není vyhnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Tak Hoffenheim prý dotáhl příchod Baumanna. Údajně za 6 mil eur. To se mi zdá jako docela pálka teda..

Reagovat
Arne

To není pálka, spíš rána palicí do ksichtu fanouškům Freiburgu...

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

no v sinsheime to mysli vazne s tym atakom na europu,ak to bude zabavne ako tuto sezonu tak im budem regulerne priat postup do nej

nevies ako je na tom so sympatiami rhein-neckar löwen v hadzanarskej BL?pre dvoma hodinami som videl rozhovory s ich hracmi a aj zazemie som videl,asi neprekvapi nazov stadiona-SAP arena v prvom zapase stvrtfinale porazili favorizovanu barcelonu 38:31,brankar landin je boh co vsetko pochytal..

Reagovat
smazaný uživatel

tyjo.. vůbec nevím. Házená jde úplně mimo mě a je to snad jediný sport, který mě nebaví

Reagovat
db18

Mohli by si na druhou stranu vzít aspoň Casteelse Jejich další naděje je až moc mladá Jenom doufám, že ho nepřijde nahradit Mielitz nebo Davari

Reagovat
db18

1899 Hoffenheim hat die Verpflichtung von Torwart Oliver Baumann dementiert. „Der Inhalt dieser Meldung entspricht nicht den Tatsachen”, kommentierte Profifußball-Direktor Alexander Rosen den angeblichen perfekten Transfer des 23-Jährigen für eine Ablösesumme in Höhe von sechs Millionen Euro.

Reagovat
JozkokozleJ

Dobre tak, ale zda sa, ze dohoda je otazkou casu. Baumann Freiburg prerastol a SC (zatial) nie je klub, ktory je schopny udrzat si tychto hracov v pripade financne zaujimavej ponuky a 6 mil. € je dost. Ale Baumann, ak uz, by si zasluzil väcsi krok vpred. Na druhu stranu, jeho ofenzivny brankarsky styl sa Hoffenheimu hodi

Reagovat
db18

Tak otázkou času to asi neni - Hoffenheim se vedle totiž ještě snaží o Horna z Kölnu - snad jim nevyjde ani jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Proč není takový článek i o PL?

Reagovat
Sosi

Vzhledem k Čechům bych to Norimberku nepřál... Ale kdyby měli začít hrát pravidelně... To samý Jiráček.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se dívám na ty soupeře, tak mám o přístav opravdové obavy....

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze stuttgart muzeme vynechat vyhraje v patek v hannoveru a pak asibraunschweig vyhraje na herthe, dal se uvidi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele