O ROSSIHO JE ZÁJEM

22.01.2007, 21:46
Aktuality
Nejlépe jak mohl, vítězným gólem, zahájil své hostování v Parmě útočník Manchesteru United Giuseppe Rossi a odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. O talentovaného střelce se podle slov jeho agenta začínají zajímat přední italské kluby.

Zatím ještě 19letý Rossi už třetím rokem fotbalově roste v Manchesteru United, tam by se ale zatím jen těžko prosazoval, a tak sbírá zkušenosti po hostováních. Podzim strávil v Newcastlu, byl však předčasně povolán zpět a v minulém týdnu zamířil do italské Parmy, odkud v létě roku 2004 do Anglie odešel. Hned v prvním utkání proti Turínu dal gól, zařídil tři body a ukázal se hlavně dobrým výkonem.

Vyrojily se tak spekulace o jeho budoucnosti, přední italské kluby zbystřily, agent Andrea Pastorello však jejich zájem chladí. "Týmy jako Milán, Inter, Juventus nebo AS Řím jej sledují, ale United už v létě odmítli nabídku 4,2 miliónu liber, neboť v něm vidí velkou budoucnost. V Parmě má šanci zazářit, klub však nemá opci na jeho přestup," vysvětlil agent.

Bude-li mít o mladého střelce někdo skutečně velký zájem, bude zřejmě muset sáhnout hluboko do kapsy. "Jeho cena? United už odmítli přes čtyři milióny liber, což na dnešní poměry není malá částka. Měl jsem kontakt i od Barcelony, ale znovu opakuji, že nebude snadné jej Manchesteru vzít."

Budoucnost Rossiho, jenž prvního února oslaví dvacetiny, tak zřejmě leží na Old Trafford, Pastorello si jej však dovede představit spíš v Serii A. "Manchesteru jsme velmi vděční a nikdy se nedostaneme do sporu, ale osobně si myslím, že svými charakteristikami by se Rossi víc hodil do italského fotbalu," dodal agent.

V Manchesteru, jenž za jeho angažování zaplatil 200 tisíc liber, se v minulé sezóně objevil v pěti ligových utkáních a dal jeden gól. V dresu Newcastlu během podzimu nastoupil třináctkrát, většinou jen jako náhradník a trefil se jen jednou v pohárovém utkání.

Autor: Petr Starý / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Skibe

Že by konečně někdo vytáhl Parmu z toho srabu v jakým už několik let jsou...na útočníky měli v Parmě vždy dobrý čich,ten rok hostování pomůže Parmě i Rossimu,v ManU ví jak na to

Reagovat
HOST*

Man By ho mel poslat na histovani do ac milan nebo as roma at se poradne rozehraje a pak az se vrati tak zacne nova era henryho typuju tak 28 golu za sezonu 9 liga mistru a 12 pohar to je muj typ

Reagovat
HOST*cronaldo

myslim ze do konca ligi bude v Parme potom naspat do Man.U a fergie ho uz bude zacinat stavat...pekny utok Rooney Saha Rossi...ked si zoberieme ze rooney sa casto vykartickuje alebo urobi nejaku volovinu a saha zase s tymi svojimi zraneniami...tak to vidim pomaly na zaklad,,,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele