O'Neill volá po videorozhodčím

03.01.2009, 18:38
Aktuality
Manažer Aston Villy, Martin O'Neill, věří, že je ten správný čas na příchod videotechniky do fotbalu. Rozhodčí potřebují pomoc, aby se vymýtily jejich chyby v zápasech.

Zápas Hull City s Aston Villou se stal centrem pozornosti, když v nastaveném čase nařídil sudí Steve Bennett penaltu, která mohla domácím zajistit remízu. Po konzultaci se svým asistentem však své rozhodnutí zrušil a Tygři tak ukončili rok 2008 porážkou.

O'Neilla potěšilo, že se ukázala spravedlnost, kdy i podle televizních záznamů Ashley Young rukou nezahrál. Přesto by chtěl, aby fotbalové orgány zvážily výhody, které technologie s sebou přinese.

Prezident Hullu Duffen sám uznal správné rozhodnutí, postěžoval si však na způsob jeho dosažení. Spekulovalo se totiž o tom, že Bennettovi poslal informaci do sluchátek někdo, kdo si celou situaci nejprve prohlédl na videu. Proti tomu se ovšem postavil jak mluvčí Premier League, tak manažer soupeře. "Gareth Barry se zeptal asistenta Hallidaye, zda se Young dotkl rukou a po konzultaci s hlavním rozhodčím přišlo správné rozhodnutí. To, co se stalo, je jen dalším argumentem pro příchod technologie do fotbalu" řekl.

"Nevidím důvod, proč by se tak nemohlo stát. Je snad argumentem, že ne každý zápas je v televizi? Nevím, proč by se na brankové čáře nemohlo video využívat pro uznání sporného gólu nebo pro zjištění, zda na čáře nedošlo k porušení pravidel. Proč je neochota pro takovou změnu? Opravdu to nevím," pokračoval manažer momentálně čtvrtého celku anglické ligy.

"Nemluvíme o tom, že by čtvrtý rozhodčí měl právo nařídit penaltu nebo dělat rozhodnutí na hřišti. Jen nechápu, proč by si nemohli navzájem pomáhat se správnou volbou, když jsou mezi sebou v kontaktu," dodal.

Autor: Josef Gvoždiak / skysports.com

Komentáře (40)

Přidat komentář
Counter

Když už to Tigers počešťujete, tak to aspoň napište spisovně - Tygři

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to tam je (ne, díky, opraveno, asi jsem chtěl napsat tigers a v půlce jsem si to rozmyslel ) kdyžtak dole máš, pod pravidly pro komentáře máš možnost tu chybu oznámit

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš tak jedna chybička, jinak se musí uznat, že i úplnýho laika to zaujme. Moc dobře napsáno

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
Lorcan

Plně souhlasím s O'Neillem

Reagovat
smazaný uživatel

taky nechápu, čemu by to mělo vadit, jestli si hull myslel, že to bylo prokázaný videem, tak to bylo tak rychle, že to hře uškodit nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

Hull keca nesmysly. Z jejich kecu sem nabyl dojmu, ze je tim rozhodci poskodil :-).

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tygrovanej a taky jsem z toho nebyl nadšenej. Už jsem to říkal, prohráli jsme smolně, ale dělat kvůli tomu takovej chaos?

Reagovat
smazaný uživatel

Treba se Tigers zacina libit styl ala Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

načo videorozhodca??

Reagovat
smazaný uživatel

omg tohle je fotbal, chyby byly vzdycky, jsou a budou.....na co videorozhodci.....zacne to jen nejakyma hlavnimam rozhodnutima a skonci to tak, ze kdyz si u rohu podrzite trochu hrace tak se bude piskat....k fotbalku chyby patri....

Reagovat
Lorcan

je fakt že pak by neměli v novináh o čem psát ale zas kdyby to bylo ve prospěch spravedlnosti tak by ta obět stála za to A hlavně trestat simulování

Reagovat
smazaný uživatel

je to blbost, fotbal není hokej.....

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, nebude to trvat dlouho a video se na brankovou čáru zavede. Na použití při "penaltových" faulech to však ještě není.

Reagovat
smazaný uživatel

celkove problém je v tom, že je problém stanovit na co už video použít a na co ne, jestli jen na brankový čáře, nebo i na fauly, ofsaidy atd.. jestli jen ve vápne nebo na celým hřišti.. v tom je asi nejvetší problém.. jinak já osobne volám predevším po velkých trestech za simulování na základe videa.. proc může hráč dostat trest zpetne za úder loktem ( např.: 2 i více zápasů stop) a za jasný simulování nic??? i když je to jasně vidět z videa.. proc se nezacne aspon tímto??? ANO, rozhodčí dělá chyby, chyby k fotbalu patří, ale ten hráč by měl dostat trest, když už ho dostává i rozhodčí za svou chybu..

Reagovat
Lorcan

souhlasím, začal bych právě tím zmíněným videem na brankový čáře,když by se to osvědčilo (o čemž nepochybuju) mohlo by se jít dál-offsidy, fauly by už byly možná ošimetný, ale mohlo by se to ozkoušet v nižších soutěžích a co se týče těch zpětných trestů za simulování, tak to je jasný, i kdyby to zavedli ještě dneska, tak už je dávno pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

jako to simulování je fakt humus, pořád se volá aby rozhodcí nedelali chyby, ale žádna snaha jim práci ulehčit, ba jim to hráči stěžují..

Reagovat
smazaný uživatel

nechal bych to tak, jak to myslí MON ... prostě góly popřípadě situace á la ballackův vlastní gól nedávno ... ofsajdy a další věci už by bylo zase moc, někdy ani z pomalenýho záběru nejde vidět, jak to vlastně přesně bylo a jeden řekne to a druhej ono ... simulace souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

jj, co se týče těch faulů, tak je to z toho videa asi težší, než ty ofsajdy, tam bych spís nakloněn pro zavedení.. jenže.. jak by se to řešilo??? pomezní ukáže ofsajd a video že nebyl.. co pak??? nebo bude ofsajd, necháme akci dojet a pak kouknem na video?? co když se akce nák zbrdí a hra nebude přerušena třeba 5 minut?? pak kouknem na video?? je tu moc otázek a nejasnejch vecí.. ale u ofsajdu jsem víc pro, protože tam to vidís behem par vteřin, a když by to nebylo jasný, tak bych to nechal..

Reagovat
smazaný uživatel

jak píše pulper pode mnou, když to přestane být dopourčením ale pravidlem, není třeba žádného videa na ofsajdy ... simulace by se měla trestat zpětně, výsledek nevratný, ale hráč typu Gerrard si určitě rozmyslí, jestli bude pro jeho tým lepší, když jednou zasimuluje a rozhodne to o vítězství 1-0 a nebo jestli jim radši pomůže v dalších třeba 3 zápasech, na které by měl zpětně dostat stopku za tu simulaci...

Reagovat
smazaný uživatel

Ofsajdy se maji dle doporuceni Premier League (nekolik let zpet) odpiskat pouze, pokud je mezi obrancem a utocnikem viditelna mezera.

Reagovat
smazaný uživatel

já zase tolik moc PL nesleduji, jako tolik zápasů, ale nevím jestli se tím rozhodčí řídí.. ono dát náký pokyn, který pak rozhodčí ne úplně dodržují je takový alibistický..

Reagovat
smazaný uživatel

Nedodrzuje se to.

Reagovat
smazaný uživatel

A nevim, jestli stale ono doporuceni plati.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jak v hokeji, jen sporné gólové situace, jinak by tam ten rozhodčí nemusel být. jinak souhlas, simulanty tvrdě trestat (viz Dida) a taky dodržovat vzdálenost zdí při přímáku. štve mně, že rozhodčí odkrokuje vzdálenost a pak se zeď posouvá dopředu.

Reagovat
Lorcan

V argentině na to ted používaj sprej (na tu zed)

Reagovat
smazaný uživatel

od toho už jsou spreje (díky dendulo ), který po třech minutách po nastříkání na trávník zmizí myslím, že damková to už má někde odzkoušené a chválila to

Reagovat
smazaný uživatel

slysel jsem, to může být good.. na druhou stranu je to zase o lidech.. někdy je úplně zřetelný, že hráč vyběhl a mám pocit že se rozhodčí bojí to vrátit a dát žlutot..

Reagovat
smazaný uživatel

to si pamatuju na baník, už nevím s kým hrál, ale dostal takhle dvě žlutý za sebou kvůli vyběhnutí

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš zač josemo;-) vždycky ti ráda doplnim informace o fotbele ;-) vim, že nemůžeš stíhat vše

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, zase ve fotbale těch spornejch situací jestli míč přešel celým objemem čáru nebo ne zase tolik není, víc je těch ofsajdů a penalt..

Reagovat
smazaný uživatel

svata pravda nedavno treba lampard proti fulhalmu taky mu vykopli mic na brankovy care

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz se podivate na fotbal v TV, tak tedy aspon nekdy zasnu nad tim co slysim za nazory od komentatoru treba na ofsajdy...nekdy kdyz je jasny tak reknou ze je to sporne, a zas naopak...proste kdyby jeden clovek urcil jestli to gol je nebo ne po videu, tak je to horsi nez kdyz se to stane rozhodcimu ve hre ktery ma na to zlomek sekundy...fotbal je fotbal a nejaky ten omyl k tomu patri....

Reagovat
smazaný uživatel

a keby sa už zaviedlo to pravidlo videa na ofsajdy tak ako by sa to trestalo?? to teda nechápem, žeby nejakým priamym kopom?? :D

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť o ofsajdu diskutujou jenom tady ... videorozhodčí pro ofsajdy je neuskutečnitelný

Reagovat
nemanja

súhlasím s O´Neillom

Reagovat
smazaný uživatel

taktéž

Reagovat
smazaný uživatel

Maly off topic (tyka se AVFC):

Manazer MON prohlasil, ze si ceni sveho hrace Ashley Young, nejmene na 75m liber sterlinku. Viz http://tinyurl.com/8odcov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele