O'NEILL NOVÝM MANAŽEREM VILLY

05.08.2006, 15:55
Aktuality
Martin O'Neill, bývalý trenér skotského Celtiku Glasgow, se stal po Davidu O'Learym, odvolaném v minulém měsíci, novým manažerem Aston Villy a tím i novým nadřízeným našeho reprezentačního útočníka Milana Baroše.

54letý O'Neill byl bez fotbalu více než rok poté, co rezignoval po úspěšném angažmá v Cetlicu v květnu 2005, aby se mohl starat o svou nemocnou manželku Geraldine, kterou postihla vážná nemoc, rakovina. Její zdravotní se stav se však nyní zlepšil natolik, že O'Neill je znovu schopný vykonávat svou funkci manažera.

Vysoce hodnocený O'Neill, který mimo jiné dvakrát vyhrál evropský pohár ještě jako záložník Nottinghamu Forrest, začínal s trénováním ve Wycombe Wanderers a pokračoval přes Norwich City, Leicester City a Celtic až k současnému zaměstnavateli, Aston Ville.

O'Neill byl po příjezdu do Villa Parku přivítán jásajícím davem, který čítal více než tisíc fanoušků, a toto pompézní přivítání ho doslova ohromilo. Při tomto představení fanouškům severoirský trenér mimo jiné prohlásil: "Trénování Aston Villy je velká výzva a jsem na ní připravený. Navrácení lesku tomuto slavnému anglickému klubu bude během na dlouho trať, ale proč to nezkusit? Je to bezmála 25 let, co tento klub vyhrál evropský pohár a to je můj sen. Rád bych byl součástí Aston Villy a jejího úspěchu v pohárové Evropě."

Nový manažer se také vyjádřil k možnému posílení kádru: "Máme nějaké finance na přestupy a já jsem připraven je využít. Nejdříve musím hráče blíže poznat při tréninku a zjistit, co nám chybí." Moc času na posílení už Martin O'Neill nemá, premiéra v Premier League čeká jeho tým už za dva týdny, kdy zajíždí na Emirates Stadium změřit síly s Arsenalem Londýn.

Nejen fanoušci, ale i majitel týmu Doug Ellis vyjádřil své nadšení nad jmenováním O'Neilla novým manažerem: "Pro mě jsou Martinova vášeň pro fotbal a umění motivovat hráče nepřekonatelné. Setkal jsem se s ním třikrát v mém sídle a Martin byl jediným kandidátem. Byl mojí první volbou po odvolání minulého manažera a nyní je zde."

V současné době se také hodně mluví o prodeji klubu a s příchodem Martina O'Neilla souhlasili i všichni čtyři zájemci o koupi tohoto klubu, se kterými v současné době Doug Ellis jedná - americký milionář Randy Lerner, místní podnikatel a dlouholetý fanoušek Aston Villy Michael Neville, Nicholas Padfield a agent Svena-Görana Erikssona, Athole Still.

Autor: Martin Vít

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak snad se pod ním Bary zvedne, ten trenér mi je moc sympatický...

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon za ten nadpis, nevím, jak se to mohlo stát.

Reagovat
HOST*Mára

u tebe je to k pochopení

Reagovat
smazaný uživatel

Odprejskni, zásere...

Reagovat
HOST*Mára

neřvi pindoure

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jseš rozený narcista....

Reagovat
HOST*Jose

obavam se,ze novej kouc ho nezachrani,chtelo by to ,aby Milan zacal zase na sobe makat a hlavne venovat se fotbalu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele