O'NEILL NEVÍ, CO BUDE S BAROŠEM

04.01.2007, 10:52
Aktuality
Je to již obehraná písnička letošního podzimu. Odejde Milan Baroš z Aston Villy, nebo zůstane a bude se nadále prát o místo v základní sestavě? Správnou odpověď na tuto otázku v těchto dnech nezná ani manažer birminghamského klubu Martin O'Neill...

Baroš zažívá sezónu plnou zklamání. Její úvodní týdny musel vynechat kvůli zranění, jehož léčba si nakonec vyžádala mnohem více času, než se původně předpokládalo. Český reprezentant toho zatím příliš nenahrál a stále tak marně hledá formu z dob svého působení v Liverpoolu.

Není tedy divu, že se již hodně dlouho mluví o jeho možném přestupu do jiného klubu. Hodně se spekulovalo například o Lyonu, nejčerstvější zprávy hovoří o zájmu španělského San Sebastianu. Zda Milan Baroš nakonec vyslyší volání jiných klubů a ukončí své trápení ve Villa Parku, to neví ani manažer Martin O'Neill.

"Nebyl bych si tak jistý, zda chce zůstat. Pokud útočník nedává góly, pak musí sám sobě položit několik otázek. Stále se snaží nalézt formu, díky které získal angažmá v Liverpoolu a Zlatou kopačku na mistrovství Evropy 2004," vzpomíná bývalý kormidelník Celtiku na Barošova nejúspěšnější fotbalová období.

"Skóroval proti Sheffieldu United a stejně jako u všech ostatních, góly dodávají sebevědomí. Milan hrál od začátku jenom v několika zápasech, když nehrál, byl na lavičce. Vše je ale na hráčích, neumím z lidí pomocí kouzla dostat to nejlepší," připomíná O'Neill, že Baroš má stále vše ve svých rukou.

Autor: Tomáš Pavlík / www.skysports.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
HOST*-Kopy-

At odejde

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně třeba mu ten odchod prospěje

Reagovat
HOST*-Kopy-

Taky si myslím že odchodem nic nemůže zkazit jen získat

Reagovat
smazaný uživatel

Lajdak jeden,myslel si ze uz je velka hvezda....Tak si jezdi samejma lepsima autama,vodi si furt nejaky milenky a na hristi je pak uplne k smichu,moula jeden

Reagovat
-Kopy-

TO BYLO PRED TÍM... Ted už zase máka pro tým, na treninku maka a kdyz hraje tak taky, skoda ze nedostava více sancí Stejne mu Aston Villa nesedela herně

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

chyba, že chtěl za každou cenu vydržet v PL... nybídky jako od Lyonu a Schalke se neodmítají

Reagovat
HOST*XxX3J3

s tim muzu jen souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem ho viděl proti Chelsea hrál sice nějakých pár minut ale nebylo to špatný makal a vyhrál i hlavičkovej souboj akorat škoda, že upadl před vápnem a chtěl přímak to nebyl faul ale přišel mi jako velký dříč a docela mě překvapil

Reagovat
Messiáš

Bez ohledu na to , že je to Čech tak je to špičkovej utočník.

Jako srovnávat ko s nejakym Agbonlahorem to je pro smích

Musí odejít a reaguji na tu anketu.Ma na to aby hrál v mnohem větším týmu než je Aston Villa

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

v současné době na to nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

Se současnou formou se může tak vrátit do Baníku... Baroš je podle mě jeden z nejpřeceňovanějších hráčů vůbec. V celý kariéře se mu povedlo Euro a dařilo se mu i v kvalifikaci Euro, ale to z něj skvělýho útočníka neudělá...

Reagovat
Messiáš

aha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Woe viděl si ho nekdy v Liverpool ? asi ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak speciálně pro tebe tu mám průřez Barošovo kariérou: v Baníku skvělej talent, naděje. V Liverpoolu paběrkoval na lavičce, občas vystřídal, když se někdo zranil tak nastoupil v základu, sem tam odehrál minisérii dvou tří dobrejch zápasů, ale žádnej zázrak. A v Aston Ville? To je k smíchu, takhle mě nepobavil ani "nejlepší obránce všech dob oceněný sto padesáti individuálními trofejemi a pseudomistr světa 06" Cannavaro. No, zpátky k Barošovi. To co předvádí v Aston Ville je prostě totální propadák, tady ho žádný výmluvy nemůžou zachránit. Takže světlý místo v jeho kariéře představuje reprezentace. Vždy byl velmi důležitej pro náš tým, v kvalifikaci na Euro 04 se rozjel a jeho absolutní vrchol přišel na samotnym šampionátu. To je dobrá vizitka, nicméně to stejně nic nemění na tom, že Baroš je spíš bída než lesk. Trochu nafouknutá bublina, oblíbenec nacionalistických fandů. Můžu vyjmenovat desítky současných útočníků, kterým Baroš nesahá ani po kotníky. Proto ho nervi mezi elitu, tam nemá co dělat.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

docela i souhlasím

Reagovat
-Kopy-

Je na tom něco pravda ale mezi klubama beres jen špínu Je videt ze ho nemas rad Chtelo by to jeste více objektivity

Reagovat
smazaný uživatel

Rád už ho nemam jenom kvuli tomu, jak si sám vlastní blbostí zkurvil kariéru. Měl všechno skvěle rozjetý a kdyby si včas vytáhnul hlavu z prdele, tak mohl bejt dneska uplně někde jinde.

Reagovat
-Kopy-

Jen tam mimo čet si jeho knihu ???

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nečet a nikdy číst nebudu. Stejně jako Mein Kampf, Pána prstenů, Davida Beckhama a červenou knihovnu... Nemam čas ztrácet čas. Ty si jí snad čet??

Reagovat
-Kopy-

Jo jsem čet jí celou Pekna knížka asi 300 stran nebo nejak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem si ji taky přečetl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je věc osobních priorit a vkusu... já bych přečetl knížku snad jen od Batistuty, Tottiho, Romária, Cruyffa a Besta.

Všemu od Baroše, Beckse, Nedvěda a spol. bych nevěnoval ani krátkej pohled.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, to je věc vkusu, ja jsem vášnivý čtenář a přečtu "skoro" všechno.

Reagovat
-Kopy-

ja taky ctu rad,

Tavo mas rad nejaky ho cecha vubec ?

Fuj Totti takovej hajzl co nic neumí

Spanhel

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

taky čtu, mám Rosu, Baryho, Nedvěda, Pelého, Haška(Dominika) a nevím koho ještě... dále pak snad dalších 30 knih s fotbalovou tématikou...

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi fotbalistama mam rád pár Čechů: Ujfaluši, Jankulovski, Rosický, Polák. Ale ani o jednoho bych nikdy nic nečet. Z mnoha důvodů. Jinak čtu taky rád, jak říkam - je to otázka vkusu.

Jinak do Tottiho se mi nenavážej a od věčnýho města a klubu, co má na erbu Romula a Rema se drž stranou!

Reagovat
HOST*

OKI, no aspon nekoho mas rad z Cechů... jen to vec vkusu no

Reagovat
HOST*-Kopy-

-Kopy- zase jsem se nepodepsal

Reagovat
HOST*Tavo

Reagovat
smazaný uživatel

Kariéra podle mě. V Baníku supertalent, snad v 18 už kapitán. Po polovině sezony 2001/02 suverénně nejlepší střelec a jednoznačný objev roku a střelec v repre. Po podzimu odchází do Liverpoolu, kde půlrok neodehrál ani jeden zápas, jen několik minut proti Barce a předvedl tam jednu dobrou akci, to si ještě doted pamatuju.

Potom se pomalu začal prosazovat do základní sestavy, od trenér Houlliera dostával čím dál tím víc příležitostí. A dával i dost branek, prosadil se i v lize mistrů. Potom se ošklivě zranil, po zranění se vrátil a dal gol Leedsu myslím. Před eurem (Třeba v kvalifikaci) měl super formu, když nastoupil, byl hodně nebezpečný, dával goly. Na Euru se jeho forma potvrdila, nejlepší střelec, což je báječný úspěch. Potom o něj měla zájem mimojiné FC Barcelona, v duchu jsem věřil, že tam odejde, ale zůstal v Liverpoolu, Benitéz prohlásil, že s ním počítá do základu. Taky že jo, Baroše sice myslím trápila drobná zranění, ale i těch devět branek myslím stačilo nato, aby byl první, nebo druhý nejlepší nebo dokonce první nejlepší střelec Liverpoolu. Vyhrál i Ligu Mistrů. V té době se už vědělo, že jeho dny v THE REDS jsou sečteny, ikdyž podle mě kvality na základ v Liverpoolu měl. A tak odešel do Aston Villy, v první sezone, napříč zraněním byl nejlepším střelcem klubu myslím, dal tuším 9branek. Tuto sezonu je to však bidá, nevím co s ním je, přesto si myslím, že ipřesto má na víc.

Nikdo tady netvrdí, že je to útočník světových kvalit, ale svou kvalitu má a jde o to, aby ji zúžitkoval, pořád je mladý. Ted aby se mu vyhýbala zranění a pěvně věřím, že ty goly příjdou. Má na lepší mančaft než debilní Aston Villu s antifotbalem.

Jeho bilanci v repre nemusím připomínat. Pro naší reprezentaci je stále klíčový hráč, takový Vlček a spol mu nesahají ani po kotníky i přes tu jeho bídu.

Reagovat
-Kopy-

Vidiš Tavo, spanhel ten je objektivní Pekne si to napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Víceméně souhlasim. Jenom dodam, že se Baroš nikdy v Anglii pořádně neprosadil, nikdy nedal víc jak 10 gólů za sezonu...

Villa je sice hroznej tým s dobrym trenérem, ale s jeho současnou formou by vůbec neměl kopat do míče, ale spíš sebe do hlavy za to, jak odmítnul Lyon a Schalke!

S tou repre je to fakt, ale já jsem tvrdil to samý. V reprezentaci skoro fenomén.

Reagovat
-Kopy-

Mel jít do Lyonu to byla chyba jeho! Jako jeho věčné cestovaní, lásky, reklamy atd. ale stejne ho mam rad

Reagovat
smazaný uživatel

Věř tomu, že z Premier League se jen tak lehce neodchází. Aston Villa měla v té době pohárové ambice, jen málokdo mohl čekat, že takhle klesne. Schalke se mi moc nelíbilo, Bundesliga je úplně někde jinde než PL. Přál bych mu mnou oblíbený West Ham.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve West Hamu by se zakopal ještě víc než Tevéz. Je to na adaptaci asi nejtěžší klub s fyzicky možná nejtvrdšim fotbalem, na to je Milan moc měkkej...

Jinak k tomu Lyonu: i kdyby měla Aston Villa sebelepší pohárový ambice, tak nemohla být tak vysoko jako Lyon, kterej je už pár let v top ten.

Reagovat
HOST*1860

Bundesliga zase neni takova spatna.. myslim, ze by se v Schalke prosadil, jeho styl by na obrance platil, podivejte se na Schlaudraffa jak si je vodil..

Reagovat
HOST*-Kopy-

Podle mě měl jít do toho Lyonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele