NOVÝM TRENÉREM SCHALKE MIRKO SLOMKA

04.01.2006, 12:10
Aktuality
Téměř čtyřtýdenní hledání je u konce. V první polovině prosince propustilo vedení Schalke trenéra Ralfa Rangnicka. Jako o jeho nástupci se skloňovala například jména Huuba Stevense, Christopha Dauma, Erika Geretse nebo Matthiase Sammera. Německý klub však převzal někdo úplně jiný a ne tolik známý - dosavadní asistent Mirko Slomka.

Rangnick byl od kormidla klubu odvolán 12. prosince loňského roku. Částečně kvůli sporům s generálním manažerem Rudim Assauerem, částečně kvůli tomu, že s půlročním předstihem oznámil svůj letní odchod od klubu a svůj podíl na propuštění mělo rovněž jeho chování po vyhraném bundesligovém utkání nad Mohučí (1:0). Vedení Schalke chtělo oznámit jméno Rangnickova nástupce původně do týdne, hledání vhodné postavy ale nakonec trvalo podstatně déle.

A příliš daleko v Gelsenkirchenu chodit nemuseli. Na lavičku německého mužstva se totiž postaví Mirko Slomka, jehož jmenování mnohé zaskočilo. Slomka nejde do neznámého prostředí, v Schalke totiž působí od října roku 2004 jako asistent Ralfa Rangnicka.

38letý Slomka se s vedením Schalke prozatím dohodl na spolupráci do konce letošní sezóny, v případě dobrých výsledků však není vyloučeno, že u jeho kormidla zůstane i déle. "Pokud to bude fungovat, dovedeme si představit spolupráci se Slomkou i po 30. červnu 2006," nechal se slyšel manažer Andreas Müller.

Schalke je po podzimní části sezóny na čtvrté příčce Bundesligy s propastným třináctibodovým mankem na vedoucí Bayern Mnichov. Tým po velkém boji s AC Milán nakonec vypadl z Ligy mistrů a ve třetím kole Poháru UEFA ho čeká těžký souboj s přemožitelem Teplic z prvního kola soutěže, barcelonským Espanyolem.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Andy

Ale kdo to je?

Reagovat
HOST*mojda

Myslim že je to dobrej tak. pracant, zná to tam. mohlo by to fungovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele