NOVÝM TRENÉREM REALU LUXEMBURGO

03.01.2005, 03:57
Aktuality
Tři měsíce vydržel ve funkci trenéra Realu Madrid Mariano García Remón. Den před koncem roku došla vedení klubu trpělivost a na jeho místo přivedlo bývalého kouče brazilské reprezentace Vanderleie Luxemburga, který před několika týdny vyhrál brazilský titul se Santosem...

Remón se Realu ujal po třech ligových kolech, kdy rezignoval José Antonio Camacho. Bílý Balet však pokračoval v matných výkonech z konce minulé sezóny, ze 16 zápasů odešel pětkrát poražen, potupně 0:3 prohrál s největším rivalem Barcelonou a v tabulce rok 2004 zakončil na pátém místě 13 bodů za Barcelonou. Ani v Lize Mistrů to není úplně ono, do osmifinále Real postoupil až díky výhře nad odevzdaným AS Řím. Remón sice nyní byl zbaven funkce hlavního trenéra, v klubu by ale mohl zůstat. Zatím však není jisté v jaké pozici a jestli se rozhodne nabídku přijmout.

"Vedení Realu Madrid jednohlasně schválilo návrh sportovního managementu jmenovat Vanderleie Luxemburga novým trenérem. Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale věříme, že je v tuto chvíli pro Real Madrid tím nejlepším," prohlásil viceprezident Emilio Butragueňo.

"Je to velké potěšení. Pracovat s Realem Madrid je snem každého trenéra, jsem velmi šťastný," prohlásil nový trenér po svém jmenování. "Tento tým potřebuje k úspěchu hlavně čtyři faktory - disciplínu, jednotu, tvrdou práci a profesionalitu. Čeká mě spousta práce, ale já se této zodpovědnosti nebojím," dodal Luxemburgo, který podepsal smlouvu na rok a půl.

52letý Luxemburgo je velmi zkušeným koučem, v Brazílii vedl několik renomovaných klubů a získal s nimi pět titulů. Dva roky byl i u kormidla reprezentace Kanárků, vyhrál s nimi Copa América, ale nepovedl se mu vstup do kvalifikace na MS, na olympiádě v Sydney skončil ve čtvrtfinále a byl propuštěn. Poté se rozpoutalo vyšetřování jeho daňových úniků, vše se ale uklidnilo, kouč se vrátil a v roce 2003 vyhrál ligu s Cruzeirem a teď přidal další titul se Santosem.

Reakce španělského tisku jsou smíšené - na jednu stranu vidí zkušeného kouče, který snad bude vědět, jak "galacticos" řídit, ale z pohledu fanoušků už Real není co býval a příliš mnoho změn nepůsobí příliš pozitivně. Je ovšem fakt, že v Realu už se toho moc pokazit nedá, takže změna k horšímu to určitě nebude...

Autor: Petr Starý

Komentáře (55)

Přidat komentář
HOST*Brl

S tým zlepšením má autor pravdu, tam sa už nič pokaziť nedá. Aj keď, keby ostal Remón ktovie ako by fanúšikov Barcelony ešte príjemne prekvapil.

Reagovat
HOST*

barcaaaaa :)))) vidlaci:)))

Reagovat
HOST*

Ty fandíš Barceloně? Real Madrid do!to!ho!Raul,Figo,Ronaldo,Owen,Beckham,Zidane,Carlos to jsou hvězdy!!!!!!!!!!!!!!Do sbírky by se nám hodil třeba Ronaldinho nebo Rio Ferdinand ani Alesandro Nesta by nebyl úplně od věci!!!!!!!!!!!Ty tak rozumíš fotbalu!

Reagovat
exmafie

Toho borca vůbec neznám,doufám,že REAL nedopadne jako Lucembursko...

Reagovat
HOST*Brl

Toho sa asi báť nemusíte. Výsledky hovoria za neho. Preferuje útočný futbal, ale s rozumom. Povedal by som, že je niečo ako Pareira alebo Scolari. Keď trénuje dobrých hráčov urobí s nimi výsledky. Vie ich motivovať a to je teraz pre Real asi to hlavné.

Reagovat
HOST*FUCK

Ani to tym namyslenym hlupakom nepomoze!!!Fuck REAL MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Chiba neni v trenérech

Reagovat
HOST*Maniac

To máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Tým už nepmôže nič...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bych neřekl, věřím že se zvedneme, protože horší už to být nemůže

Reagovat
HOST*deco

nemáte na zlepšení kádr

Reagovat
HOST*madrista

jak dlouho jste zlepšovali kádr vy??

Reagovat
antimadrista

Vy jste doplatily na tu vaši komerci, u nás to bylo o něčem jinym.

Reagovat
smazaný uživatel

Fuck než něco napíšeš radši si to trochu promysli. Problém není v hráčích, ty máme minimálně na stejné úrovni jako Barcelona, ale spíše v přístupu. Chce to prostě trenéra který se nebojí zavést dysciplína tím podle mě Luxemburgo je. No jo ono je těžké něco vysvětlovat někomu takovému. Znáš nějaké jiné anglické slovo než FUCK

Reagovat
smazaný uživatel

Jo? No to teda nevím. Kdo je tam tak dobrý jako u nás? Třicátníci Figo a Zidane už jsou dávno dávno za zenitem, Beckham není hráč, Carlos už je taky za zenitem, letos je to bída, Salgado na Belletiho např nemá, váš útok se trápí, defenzivní záložník žádný, střed obrany radši bez komentáře...tak jaktože na stejné úrovni?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale u těch u kterých se ti to nehodí jsi nic nenapsal. Valdes je mladý a už udělal pár velkých chyb to se Casilasovi nestává.

Figo už možná za zenitem je aleZidane je pořád lepší než polovina vaší sestavy. V porovnání letníchposil se Owen ukázal v lepším světle než Larsson. Co se týče individualit tak máme v útoku lepší hráče jenže tomu chybí dysciplína. Hezkým příkladem je Beckham který polovinu tréninků nestíhá kvůli reklamám

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi, Deco, Ronaldinho...ti všichni jsou mnohem lepší než Zidane) napsal jsem zložníky)! Tys asi neviděl, kolikrát nám Valdes vychytal vítězství ( třeba proti getafe ). Casillas chytá dobře, ale Valdes se mu už vyrovná.

V čem se projevují lepší hráči? Podle toho jaké mají jméno? Já jinak nevím ,proč jinak by měli být vaši útočníci lepší

No a největší blbost k Larssonovi ty nevíš, že se zranil? Kolik dal Owen golu, než se alespoň trochu chytil? Larsson nám vyhhrál zápas proti Numancii, dal i pár golu jinak. Larsson je zraněný, owen nehraje, protože sedí, tak nevím kde máš jaké lepší světlo. On nemůže za to, že se zranil a i tak, v těch zápasech i když nedal gol hrál velmi dobře, ale to ty si určitě neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

A myslíš že Owen může za to že sedí když podává lepší výkony než Raúl i Ronaldo. A to že se Larsson zranil vím moc dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to celkem zajímavé, jedna věta a kolik řádků jsme zaplnili.

I když nerad musím přiznat že barca je teď prostě lepší než jsme my.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, stačí jedna nevinná věta a hned je z toho hádka na celou stránku

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím jestli hádka. Taková rozumná diskuze

Reagovat
exmafie

Tak na Larssona se dá použít tvoje oblíbená hláška-ten už je za zenitem... A mimo to,nevím co máš proti Figovi,je pravda že proti Sevilli u mně dost klesnul,ale v ostatních zápasech většinou patřil k nejlepším hráčům an hřišti...A co se týká sestavy Realu,nemyslím si,že by byla rapidně horší než ta vaše,ale je to jak napsal Bomfunk,ten přístup je úplně jiný...

Reagovat
HOST*yarda

Ale pozor! Larsson je sice za zenitem, ale je v Barce, tak se to přece nepočítá (nebo to fanoušci neuznají )

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď jseš mimo, protože kdyby ses podíval do svého oblíbeného archívu, tak větu že !"Larsson je za zenitem" jsem sám napsal A i tak, i když je za zenitem, tak je lepší než vaši útočníci.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Jo? Tak já tede nevím. Ronaldo je letos hrozný, hraje fakt špatně, to Larsson podlě mě nezklamal ( možná zklamal ty, co se dívají tak nanejvýš na statistiky ). Raul snad ještě horší než Ronaldo. Owen se jednu dobu chytil, ale pak to zas odpadlo. Morientes by možná, ale to bym usel víc hrát, což uvás asi nenastane.

Reagovat
HOST*yarda

Ty prostě musíš mít poslední slovo, že? Ať to stojí, co to stojí...

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že kdyby Larsson hrál za jakýkoliv jiný klub, tak by si řekl, že hrál špatně, spaloval šance a já nevím co ještě. Můžu taky říct, že Ronaldo hrál lépe než Eto o a je to stejně velká blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ne, LArsson je úžasný, a´t je v jákemkoli klubu ( krom Realu). A navíc, u nás hrál vážně dobře, goy sice daval míň než se čekalo, ale to byste museli vidět, jak když přijde na hřiště, jak se zvýší útočná síla, vyhraje taky spoustu osobních soubojů.

Reagovat
HOST*yarda

Lepší tak v pálení šancí

Reagovat
HOST*deco

beckham není kvalita....nedá se srovnat ani s Iniestou

Reagovat
HOST*hrubinho

kyslik popisal si to jasne a presne su v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Real mi je proti srtsi - verím, ze uz to bude len horsie . Ale to si Vas realistov iba tak dotahujem, lebo s tolkymi peniazmi si mozete kupit novy mancaft. Ale zatial sa vyzivam v sucasnej situacii - nezavidim...

Reagovat
smazaný uživatel

Fuck you šmejde

Reagovat
HOST*Barca

Barca je nejleší.Real na ní nemá kdyby koupili nejakou opravdovou mladou star bylo by to lepší. Nenavidím Real ,ale baví mne jejich současná situace

Reagovat
exmafie

Mladou star???Třeba Rooneyho ne???

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Nemyslíš, že by se vám Rooney hodil jako štítovej záložník? Je mladej, dravej, nadějnej. Takové hráče potřebujete. Víš kolik by se prodalo jeho dresů Přesně budete plnit svoji strategii

Reagovat
HOST*deco

Reagovat
HOST*hrubinho

proste to zhrniem ste totalne v prdeli a jiri ma s tymi dresmy pravdu v tom ste jednicky: jebnute japonky si kupuju beckhama a pozor ronnie predal v minulom roku najviac dresov v la lige a nie preto ze je model ako ten vas teplos

aj ked ste si dnes kupili penaltu stracate 10 body takze nas tak dobehnete na buducu sezonu ked bude tabulka

barca 0 0 0 0:0 0

aj to budeme pred vami (abeceda)

bavi ma vasa situacia

Reagovat
exmafie

Nápodobně,taky se bavím nad tvou situací...

Reagovat
HOST*hrubinho

neradil by som ti lebo ja som fakt spokojny...

Reagovat
HOST*yarda

...jak že to řekl ten klasik: "Že blbec si svoji blbost nikdy neuvědomí?"

Reagovat
HOST*Mára

yarda trapnej jako vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

Evergreen

Reagovat
antimadrista

Je to trotl

Reagovat
HOST*madrista

To mě bylo úplně jasný. Real kopal penaltu(sice jsem ji pořádně neviděl tak nemůžu jednoznačně říct jestli byla nebo ne) a hoši barcelonští maj zase brouka v hlavě...úplatek, simulace...co dál? myslete!! A když spadne někdo od vás, např. Ronaldinho, hned ho obhajujete, že vaší hráči jsou féroví, nikdy nepadaj, byl to jasnej faul. Raději se zamyslete!!!

Reagovat
smazaný uživatel

yardo, co říkáš na ten nick?

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jen to, že blbý příklad Antimadristy se nablaze projevuje i na fanoušcích mně sympatičtějších klubů Asi tu není moc dlouho anebo není seznámen s pravidly tvoření těchto slov.

Reagovat
HOST*

Ty debile barcelona si na velký fotbalisty jenom hraje!!!!!! Simulanti!!!!!

Reagovat
HOST*

Ij sa sajmonta de Real Madrid.De Barcelona sait grantis bengal. ESPAN"A (Spain) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

španěle jeden blbej barcelona je lepší!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

to ví i můj děda barca forever

Reagovat
HOST*

Real Madrid je nejlepsi na svete!!!ani zasrana Chelsea s Cechem a Jarosikem,i kdyby meli Ronaldinha,tak zustane Real nejlepsi,akorat ma Real spatnou obranu

Reagovat
HOST*

manchester united jsou nejlepší na světě a real jsou močky

Reagovat
HOST*

robinho je fakt skvělej fotbalista

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele