NOVÝM TRENÉREM NIGÉRIE JE VOGTS

15.01.2007, 18:11
Aktuality
Nigerijská fotbalová asociace dnes oznámila jméno nového trenéra tamní reprezentace. Africký tým celkem podle očekávání přebírá 60letý německý kouč Berti Vogts...

"Vogts se s Národní fotbalovou asociací dohodl (NFA) na trénování naší reprezentace. Oficiální ceremoniál se uskuteční v Nigérii ještě před koncem tohoto měsíce," prozradil dnes předseda NFA Sani Lulu. "Všichni ho máme za upřímného a soustředěného člověka. Je to opravdový gentleman, který věří v budoucnost našeho fotbalu," zdůvodnil Lulu volbu.

60letý Vogst nakonec ustoupil od svého záměru již nikdy netrénovat, čímž hrozil po ukončení angažmá u skotské reprezentace. "Je to obrovská výzva, ale jsem nadšen. Do Nigérie se vydám na konci měsíce, po většinu času však budu pracovat v Evropě," nechal se slyšet Vogts, jehož hlavními cíli je protáhnout Nigérii nástrahami kvalifikací na Africký pohár národů 2008 a především mistrovství světa 2010. "Bylo by to jako sen účastnit se s Nigérií světového šampionátu."

"Orli", jak se nigerijskému týmu přezdívá, naposledy jako hlavní kouč vedl Christian Chukwu. Vogtovi by asistenta měl dělat bývalý obránce a rovněž předchůdce ve funkci reprezentačního kouče Austin Equavoen.

Autor: Tomáš Pavlík / yahoo.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele