Nizozemská Eredivisie - souhrn 28. kola

30.03.2013, 20:38, aktualizováno 31.03.2013, 18:23
Komentáře a souhrny
Ajax přehrál Nijmegen a odskočil svým konkurentům, Eindhoven totiž jen remizoval na půdě Rody a Feyenoord prohrál v Heerenveenu, který potvrdil dobrou formu. Vitesse zdolalo Zwolle, Twente remizovalo s Bredou, Utrecht potvrdil roli favorita a porazil Venlo, Groningen veze body z Tilburgu...

AFC Ajax - NEC Nijmegen 4:1

31.03.2013 16:30

Góly: 21. Viktor Fischer, 25. Rens van Eijden (vl.), 77. Viktor Fischer, 81. Ryan Babel - 78. Nick van der Velden

Ajay potvrdil své vedení v tabulce a proti Nijmegenu se blýskl vysokým vítězstvím 4:1.

Utkání začalo přesně podle představ. Domácí Ajax se do svého soupeře zakousl a bylo jen otázkou času, kdy padne první branka. Na tu diváci nemuseli čekat příliš dlouho. Psala se 22. minuta a s ní Blind našel perfektní přihrávkou rozeběhnutého Fischera, který si zpracoval míč a s přehledem zakončil.

Domácí tak splnili povinnost a šli do vedení. Neuběhlo však mnoho a bylo to ještě veselejší. O pouhé tři minuty později se totiž uvolnil Eriksen a vypálil směr hostující branka. Do té vložil nohu bránící van Eijden a naneštěstí pro něj si srazil míč do vlastní branky - 2:0.

Ajax první poločas dotáhl do konce s vedením 2:0 a zdálo se, že je hotovo. Nijmegen jakoby nebyl. I začátek druhého poločasu patřil domácím. Ti ovšem pouze drželi výsledek a nikam nespěchali. S blížícím se koncem ovšem přišla 77. minuta a s ní aktivní Eriksen, který našel po gólech hladového Fischera. Ten ani tentokrát neváhal a zvýšil vedení Ajaxu na rozdíl třídy.

To však netrvalo dlouho. Nijmegen si nejspíše nechtěl udělat nějak velkou ostudu a tak ihned po třetí brance začal útočit. Neuběhla ani minuta a prakticky z ničeho se hosté dočkali snížení. Míče se zmocnil van der Velden a pohotovou střelou překvapil domácího brankáře - 3:1.

Domácí však chtěli tuto inkasovanou branku odčinit a ukázat, kdo je v Amsterodamu pánem. V běžící 81. minutě se tak uvolnil jedné z domácích a tvrdou ranou otestoval Babose. Ten však vyrazil míč pouze k navrátilci Babelovi, který již nezaváhal a rozhodl o konečném výsledku 4:1.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 1:2

31.03.2013 14:30

Góly: 43. Mike te Wierik - 22. Markus Henriksen, 24. Mike te Wierik (vl.)

Fotbalisté Alkmaaru zvládli velmi důležité utkání na půdě Hearcles a udělali důležitý krok k záchraně, navíc předvedli opravdu heroický výkon. Po dvou úvodních brankách hráli od 31. minutě v oslabení a Heracles navíc na konci úvodního dějství snížilo. Nicméně hosté se v druhém poločase ubránili a získali tak cenné tři body. Díky tomu se v tabulce posunuli na čtrnácté místo s devětadvaceti body a mají tříbodový náskok na barážovou Rodu.

Almelo je stále desáté se čtyřiatřiceti body, v tomto zápase se ale příliš nepředvedlo. Utkání opravdu nebylo příliš bohaté na šance, ve druhém poločase byli domácí naprosto bezmocní v ofenzívě a brankáře Estebana neohrozili ani jednou. V úvodní dvacetiminutovce hrály oba celky velmi opatrně, hosté však poté rozhodli o své výhře během dvou minut. Nejprve ve 22. minutě skóroval Markus Henriksen, který po rohovém kopu zakončil přesně z pěti metrů.

Za další dvě minuty hosté šťastně navýšili svůj náskok, když po střílené přihrávce do vápna chtěl odkopnout míč do bezpečí Mike te Wierik, jenže míč nakonec skončil za zády brankáře Pasveera. AZ si výrazně zkomplikovalo situaci ve 31. minutě, kdy za velmi ostrý zákrok na Lerina Duarteho viděl červenou kartu Thomas Lam. Heracles následně ožilo a o dobré pokusy se postarali Marko Vejinovič s Lerinem Duartem, nicméně oba pálili těsně nad.

Ve 43. minutě domácí vykřesali naději, když se k odraženému míči dostal Mike te Wierik a jeho střela nezištně prošla až za záda Estebana. Tím tak částečně napravil vlastní branku a vrátil svůj celek do hry. Almelo sehrálo špatné druhé dějství a vůbec si nevědělo rady s dobře organizovanou obranou soupeře, do závěrečného hvizdu tak branku už nevsítili. "Je to krok kupředu, ale stále nejsme tam, kde bychom chtěli být. Dnes musíme kluky pochválit za bojovný výkon a zároveň jim chci poděkovat," uvedl kouč AZ Gertjan Verbeek

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - ADO Den Haag 4:0

31.03.2013 14:30

Góly: 10. Mart Lieder, 43. Vito Wormgoor (vl.), 45. Robert Braber, 89. Henrico Drost

Fotbalisté Waalwijku překvapili v souboji s Den Haagem sami sebe a dokázali po přesvědčivém výkonu vybojovat druhé vítězství v jarní části. Díky tomu poskočili už na třinácté místo tabulky s devětadvaceti body a vytvořili si tříbodový náskok na barážovou Rodu. O jasné výhře v poměru 4:0 rozhodli už v prvním poločase, kdy vsítili hned tři branky. Den Haag klesl na osmé místo a o kvalifikaci Evropské ligy ho čeká ještě tuhý boj.

Domácí se dostali do vedení už v 10. minutě, nicméně rozhodující údery zasadili soupeři v závěru úvodního dějství a definitivní pojistku přidali minutu před koncem zápasu. Waalwijk byl od začátku lepším výběrem a dostával se často do pokutového území soupeře. Nejprve sice po rohovém kopu přežili hosté velký závar před brankářem Ginem Coutinhem, ovšem ihned na to RKC otevřelo skóre zápasu zásluhou Marta Liedera.

Ten využil velkého nedorozumění Beugelsdijka s Coutinhem, dostal se k míči jako slepý k houslím a pohotové zakončil do prázdné branky. Beugelsdijk udělal další velkou hrubku o dvě minuty později, Florian Jozefzoon mířil z jasné pozice těsně nad. Haag zahrozil poprvé až ve 25. minutě, avšak brankář Zoet dokázal míč na poslední chvíli odkopnout do bezpečí. Po půl hodině hry se ocitl v obrovské možnosti Van Duinen, v těžké pozici ale ani on nedokázal překonat dobře postaveného Zoeta.

Domácí se definitivně uklidnili ve 43. minutě, kdy si míč do vlastní sítě srazil skluzem Vito Worgmoor po nebezpečném centru Jozefzoona. V druhé nastavené minutě úvodního dějství definitivně zlomil odpor Haagu Robert Braber. Po centru Jozefzoona a následné teči překonal nadvakrát bezmocného Coutinha. Po hodině hry mohl navýšit skóre Lieder, Coutinho byl tentokráte u míče včas.

Dvacet minut před koncem hosté spálil svou největší možnost. Z dvaceti metrů se napřáhl Danny Holla a Zoet fantastickým zákrokem musel vyrazit míč na rohový kop. Waalwijk potvrdil své skvělé tažení čtvrtou brankou v 89. minutě. Po rohovém kopu a následné přihrávce Brabera se míč dostal k volnému Hanricu Drostovi, který s přehledem překonal Coutinha počtvrté.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - PEC Zwolle 2:1

31.03.2013 14:30

Góly: 9. Wilfried Bony, 35. Mike Havenaar - 78. Arsenio Valpoort

Vitesse zvládlo svou roli favorita a potvrdilo parádní formu. Na domácí půdě přehrálo Zwolle 2:1!

Domácí šli do tohoto utkání s jasným cílem zvítězit a tento cíl začal plnil nejpovolanější z nejpovolanějších. Běžela teprve 9. minuta utkání a u míče se po chybě hostující obrany objevil Bony Wilfried. Ten se nad ničím nerozpakoval a přesnou ranou zasadil na svou střeleckou pažbu již sedmadvacátý zářez.

Vitesse hrálo svou hru a mělo v rukách notnou převahu. Zwolle se bránilo a jen sporadicky se pokusilo o nějaký ten útok. Poté přišla 35. minuta a v ní rychlý útok Arnhemu. Na centr ze strany si nejvýše naskočil Havenaar a nechytatelnou hlavičkou poslal domácí celek již do dvoubrankového vedení.

To se zdálo domácím stačilo a kvalita utkání hned zaznamenala ránu. Do druhého poločasu tak diváci vstupovali s jasným cílem - zatraktivnit hru! Vitesse ovšem ani na začátku druhé půle nikterak obraně hostí nezatápělo a Zwolle jakoby ani vyrovnat nechtělo.

S blížícím se koncem se přeci jen hosté odhodlali a Vitesse jakoby čekalo s čím se vytasí. Na tabuli svítila 79. minuta a u míče stál jeden z hostujících záložníků. Ten rychlými kroky překonal bránícího hráče a přesným centrem našel Valpoorta, který přesným zakončením přeci jen rozveselil hostující fanoušky a snížil. Vitesse si však těsné vedení uhlídalo a mohlo slavit další vítězství.

Více informací k zápasu

Roda JC - PSV Eindhoven 2:2

31.03.2013 12:30

Góly: 13. Frank Demouge, 87. Sanharib Malki - 19. Ola Toivonen, 33. Ola Toivonen

PSV nezvládlo důležitý zápas na půdě Rody a pouze remizovalo 2:2.

Utkání začalo překvapivě v režii domácích hráčů a ve 13. minutě přišlo velké překvapení. Po křídle se skvěle uvolnil jeden z domácích a parádním centrem našel Demougeho. Ten nezaváhal a přesným zakončením poslal domácí Rodu do vedení a ukázal tak, že v Kerkrade se o záchranu bude bojovat proti jakémukoliv soupeři.

PSV lehce zaskočeno však s ničím neotálelo a o pouhých šest minut později srovnalo. Běžela 19. minuta, když se opakovala prakticky stejná situace jako u první branky. Centr ze strany do pokutového území si tentokrát našel miláček hostujících fanoušků Toivonen a s přehledem srovnal.

Hosté byli na koni a za vyrovnaného stavu se rychle snažili přetavit vedení na svou stranu. Netrvalo dlouho a PSV jednoznačně diktovalo tempo hry. Na tabuli poté svítila 33. minuta a s ní přišla velká hrubka domácích. Přihrávku v obraně totiž vystihl van Bommel a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Toivonena. Ten svou druhou brankou poslal eindhovenský celek do vedení.

První poločas tak přinesl vedení hostů, což nebylo žádné překvapení. Překvapením však bylo nasazení Rody. Ta se nenechala přehrávat a kromě závěru prvního poločasu hrála vyrovnanou hru. Nijak tomu nebylo ani na začátku druhé půle. Roda se tlačila do útoku a snažila se srovnat. PSV se zase snažilo zvýšit svůj náskok. K velkým šancím však nedocházelo.

Přetahovaná o pozemní převahu pokračovala a táhla se až do samotného závěru. Poté však přišla 88. minuta a rychlý výpad domácích na jejímž konci stál přesný centr do pokutového území, skluz Malkiho a poté už jen ohlušující vřava, která oslavovala cenné vyrovnání na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam 2:0

30.03.2013 20:45

Góly: 85. Alfred Finnbogason, 89. Yassine El Ghanassy

V celku nudném utkání dvou týmů, kterým se daří, dokázal vyhrát domácí Heerenveen, když zachytil konec utkání a dvěma slepenými brankami rozhodl o své výhře 2:0 nad Feyenoordem.

První poločas začal podle předpokladů hodně opatrně. Ani jeden tým nechtěl inkasovat, a tak se oba celky věnovaly zodpovědně především obranné činnosti. První větší šance přišla až ve 35. minutě. V té se skvěle uvolnil domácí Duričić. Prošel skrze bránící hráče a tvrdou přízemní střelou vystrašil hostujícího brankáře. Ten byl však připraven a vyrazil střelecký pokus na roh.

První poločas toho příliš nenabídl. Diváci tak s očekáváním vyhlíželi poločas číslo dvě. Ten začali o něco aktivněji domácí a zdálo se, že to budou právě oni, kdo bude usilovat o vítězství. Feyenoordu jako kdyby remíza vyhovovala. Běžela 60. minuta a do dobré šance se dostal Duričić. Jeho rána však orazítkovala pouze tyč.

Poté přišla dlouhá odmlka a zdálo se, že si oba celky opravdu body rozdělí. Na tabuli se však rozsvítila 85. minuta a s ní přišel i útok vedený Finnbogasonem. Ten vzal všechnu zodpovědnost na sebe a dobře udělal. Prošel totiž skrze dva bránící hráče hostů a tvrdou ranou překonal Muldera. Feyenoord zaskočen marně hledal vzpruhu a sílu k vyrovnání. O čtyři minuty později navíc rozhodl o vítězství domácích El Ghanassy, když stanovil konečný výsledek 2:0.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Groningen 1:2

30.03.2013 19:45

Góly: 27. Robbie Haemhouts - 66. Leandro Bacuna (pen.), 72. David Teixeira

Fotbalisté Tilburgu si znovu zkomplikovali svou cestu za záchranou a jejich šance, že se vyhnou alespoň baráži, je opravdu minimální. Willem k tomu stále ztrácí pět bodů na sedmnácté barážové Venlo a šest kol před koncem už se jeho čas na zlepšení krátí. Nyní proti Groningenu sice dlouho vedl, jenže soupeř během šesti minut otočil skóre a vybojoval velmi cenné tři body. Po výsledku 2:1 se posunul na jedenácté místo se třiatřiceti body.

Díky tomu má v tuto chvíli náskok osmi bodů na barážovou Rodu a pokud dokáže bodovat ve zbývajících šesti utkáních, je prakticky zachráněn. Po úvodí nepříliš zajímavé dvacetiminutovce se začalo hrát aktivně a do první šance se dostali hosté. Kirm vystřelil z hranice šestnáctky, nicméně jeho pokus byl na poslední chvíli zablokován. Ihned na to na druhé straně pálil těsně vedle Misidjan a za necelou minutu se již gólově prosadil Robbie Haemhouts.

Ten stál v pravou chvíli na pravém místě a technickou střelou k tyči nedal brankáři Bizotovi žádnou šanci. V závěrečné pětiminutovce úvodního dějství měly oba výběry ještě jednu velkou příležitost. Nejprve hostující Magnasco tvrdě vypálil, ovšem Meul jeho pokus dokázal odvrátit na rohový kop. Na druhé straně v poslední minutě zahrozil Höcher, Bizot jeho ránu z více jak dvaceti metrů skvěle zlikvidoval.

Zlom v utkání nastal po změně stran v 65. minutě, kdy Joachim zahrál v pokutovém území rukou a sudí nařídil pokutový kop v neprospěch domácích, který s přehledem proměnil Leandro Bacuna. O šest minut později rozhodl o výhře Groningenu César Texeira, který po dalším centru hrdiny zápasu Bacuny dobře hlavičkoval a jeho míč zapadl na zadní tyč - 1:2. Ve čtvrté nastavené minutě Bizot zachránil svůj celek skvělým zákrokem po standardní situaci a poté byl zápas ukončen.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - VVV Venlo 2:1

30.03.2013 19:45

Góly: 5. Édouard Duplan, 16. Leon de Kogel - 37. Bryan Linssen

Utrecht potvrdil roli favorita a na domácí půdě si poradil s Venlem těsně 2:1.

Domácí šli do utkání s jasným cílem zvítězit. Tento cíl začali ke spokojenosti trenéra, vedení i fanoušků velmi brzy plnit. Běžela teprve 6. minuta, když získali výhodu rohového kopu. Na centrovaný míč si nejvýše naskočil Kali a jeho hlavička orazítkovala břevno. Celou situaci však pečlivě sledoval Duplan a našel si odražený míč. Jeho následná střela znamenala brzké vedení.

Utrecht ovšem neusnul na vavřínech a i přes brzkou branku stále útočil. Uběhlo tak pouhých deset minut a domácímu celku bylo ještě veseleji. V 16. minutě se totiž hostující obrana dopustila fatální chyby a De Kogel toho dokázal bravurně využít, když pohotovou střelou zvýšil na 2:0.

Utkání se poté dost uklidnilo. Utrecht si bránil své vedení a Venlo dlouho nekladlo výraznější odpor. Až do 37. minuty se nedělo prakticky nic. Poté však přišel parádní centr Turka, na který si naběhl Cullen. Jeho následnou střelu sice Ruiter perfektně zneškodnil, k míči se však dostal dorážející Linssen a přesnou ranou snížil.

Poločas přinesl vedení domácího celku 2:1 a zápletku do poločasu číslo dvě. Ten začali opět lépe domácí hráči. Velkou možnost na zvýšení svého náskoku měli v 67. minutě. V té se postavil k přímému kopu Kali a tvrdou ranou orazítkoval tyč hostující branky.

V 74. minutě mohli naopak hosté srovnat. Po centru ze strany se skvěle uvolnil Cullen. Jeho následná rána však postrádala přesnost. Závěr utkání patřil hostům, ti se vehementně snažili o vyrovnání, ale Utrecht skvěle bránil a nikam se nehnal. Vedení 2:1 si domácí uhájili až do konce.

Více informací k zápasu

FC Twente - NAC Breda 1:1

30.03.2013 18:45

Góly: 83. Wout Brama - 50. Kenny van der Weg

Fotbalisté Twente nedokázali navázat na úspěšný zápas s Groningenem a jejich naděje na přímou účast v pohárech se opět o něco snížila. Po vydřené remíze s Bredou ztrácejí šest bodů na čtvrtý Arnhem a ten má ještě zápas k dobru, šest kol před koncem se toto manko bude dohánět jen velmi těžko. Naopak Breda udělala další důležitý krok k záchraně a zatím je dvanáctá, na šestnáctou barážovou Rodu už má slušný náskok sedmi bodů.

Hosté šli pět minut po přestávce do vedení a dlouho drželi naději na vítězství, nicméně favorizované Twente dokázalo srovnat sedm minut před koncem zásluhou Wouta Bramy a vybojovalo alespoň remízu 1:1. V prvním poločase se oba celky trápily v ofenzívě a velmi často kazily rozehrávku, proto si ani jeden z nich nevytvořil žádnou stoprocentní šanci a oba měli ke vstřelené brance hodně daleko. Po změně stran šlo v 50. minutě do vedení NAC.

Po centru do vápna hlavičkoval nebezpečně Luijcx a brankář Mihajlov dokázal vyrazit míč pouze před sebe. K dorážce se poté dostal Kenny van der Weg a pohodlně zakončil, Breda tak první vážnou útočnou akci přetavila ve vedoucí branku. Po hodině hry mohli hosté navýšit svůj náskok, nicméně Gudelj zamířil těsně vedle vzdálenější tyčky. V závěrečné dvacetiminutovce ožili hosté a začali soupeře tlačit v jeho vlastním pokutovém území.

V 74. minutě sice ještě Leroy Fer selhal, když po centru Tadiče mířil hlavou zcela osamocen těsně vedle. Avšak v 83. minutě se domácí přeci jen dočkali zaslouženého vyrovnání. Ke střele z více jak pětadvaceti metrů se odhodlal Brama. Jeho pokus byl ještě dvakrát tečován a brankář Jelle ten Rouwelaar nestačil zareagovat, míč zapadl do protipohybu gólmana přímo k tyči. Domácí si ale i přes územní převahu další šanci nevytvořili.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AFC Ajax28179266:2860
2.PSV Eindhoven28183785:3157
3.SBV Vitesse28176557:3257
4.Feyenoord Rotterdam28175653:3556
5.FC Twente28139644:2648
6.FC Utrecht28146842:3248
7.SC Heerenveen281081043:4838
8.ADO Den Haag28812842:5236
9.NEC Nijmegen281061237:4936
10.Heracles Almelo288101053:5534
11.FC Groningen28961327:4433
12.NAC Breda28881233:4432
13.RKC Waalwijk28781331:3629
14.AZ Alkmaar28781340:4829
15.PEC Zwolle28781331:4529
16.Roda JC285111240:5626
17.VVV Venlo28571629:5622
18.Willem II28381725:6117

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Toto je spatne, mocky spatne

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Zakon schvalnosti, ze sa zajtra na vas NEC konecne chyti

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, nechytí .

Reagovat
afc ajax

mňa teší skôr Feye! Sorry

Reagovat
smazaný uživatel

SC

Reagovat
smazaný uživatel

Heerenveen krasa

Reagovat
Zajda

Heerenveen jako fantastická forma

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Stiksxx

Už mě fakt to PSV sere! Další zápas ve kterým dostali gol v posledních 10 minutách! To je naprostý amatérismus. Takhle titul zase nebude. Bože ja sem tak nasranej!

Reagovat
AjaxFans

Malki No ještě jste mohli v posledních sekundách prohrát.Super výsledky tento víkend

Reagovat
smazaný uživatel

to jo Roda zahodila tutovky jak prase, každopádně mi vyšel na tento zápas tip 0 Hlavně ať to využijeme + Jan, Vurnon, Gregory a ohňostroje to by bylo, aby to nebylo

Reagovat
AjaxFans

Tj,psal mi ten němec že tam jede.Fakt šílený fanatik. Škoda,že je to tak pozdějc

Reagovat
smazaný uživatel

to je borec A zachvíli se tam bude někde pohupovat v houseboatu na kanále

Reagovat
AjaxFans

Zajímalo by mě,kolik tam stojí byt,když 100 let stará loď stojí 100 000 E!E

Reagovat
Stiksxx

Hm. tak to je super. Já na to radši ani už nekoukám. Doufám, že po sezoně zase budeme posilovat ofenzivu

Reagovat
blaugrana

PSV. Pane kriste bože na zemi. Už sa fakt nedá podať na nič.

Reagovat
Elliasson

Feyenoord hrůza

Reagovat
smazaný uživatel

Navrátil jde na plac.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Vitesse vyjde s ligou mistrů a třeba i tím dost reálným titulem :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax Bony

Reagovat
smazaný uživatel

to druhý je tam navíc

Reagovat
smazaný uživatel

Pročpak? Já na něj chodil na Spartu a jako většině sparťanů mi přirostl k srdci.

Reagovat
smazaný uživatel

odpověděl sis sám

Reagovat
AjaxFans

Super rozluškové chorea,Viki a Hoesen super střídání a super fígl

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Fischer je neskutečnej. Ještě jednu takovou sezónu a budou se o něj prát velkokluby.

Jinak Babel gól

Reagovat
smazaný uživatel

Tím nijak nechci říkat, že Ajax není velkoklub

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Jan dostal hrubou šálu

Reagovat
smazaný uživatel

jj Ale asi dostal zákaz provokovat. Čekal jsem od něj nějakou show. Ještě splašit to video s pyrem.

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Tak paráda vyhrál Ajax i Arnhem... Bony gol...

Reagovat
bruchy

škoda že nevyšel začátek jara teď mohla být první pozice s malým náskokem (vitess)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele