Nizozemská Eredivisie - souhrn 14. kola

23.11.2013, 20:43, aktualizováno 24.11.2013, 18:25
Komentáře a souhrny
Vitesse vyhrálo v Deventeru a udrželo se na čele před Ajaxem, který smetl Heracles. Twente uhájilo kontakt s popředím, když rozstřílelo Bredu. PSV popáté v řadě nevyhrálo, tentokrát zachránilo s Heerenveenem jen remízu. Body se dělily i v Alkmaaru a Groningenu, Feyenoord prohrál ve Waalwijku, Utrecht porazil Den Haag a Cambuur si poranil s Nijmegenem...

FC Twente - NAC Breda 5:2

24.11.2013 16:30

Góly: 28. Kyle Ebecilio, 45. Dušan Tadić, 53. Luc Castaignos, 68. Quincy Promes, 86. Quincy Promes - 42. Kenny van der Weg, 56. Danny Verbeek

Fotbalisté Twente zvládli domácí duel s konkurenční Bredou a ve velmi bohatém utkání na góly získali do tabulky cenné tři body. Díky tomu mají na kontě čtyřiadvacet bodů a posunuli se na třetí místo Eredivisie, za vedoucím Arnhemem zaostávají o tři body. NAC je v tuto chvíli na desátém místě s osmnácti body, nicméně ve vyrovnané soutěži má stále vše na dosah. Domácí definitivně rozhodli o své výhře až v polovině druhého dějství.

Twente poprvé zahrozilo již po necelé čtvrthodině hry, ovšem skákavý pokus Kwesiho z hranice vápna skončil přibližně metr vedle zadní tyče. Domácí se dočkali vedoucího gólu po necelé půl hodině hry. Po chybě obránce Drosta narazil Luc Castaignos nabíhajícímu Kylemu Ebeciliovi a ten nádhernou střelou z hranice pokutového území pomocí tyče rozvlnil síť. Hostům se podařilo těsně před přestávkou z ničeho nic vyrovnat.

Brankář Marsman si sice dobře poradil s ranou Buijse, jenže na dorážku Kennyho van der Wega již neměl nejmenší nárok. Ovšem v nastaveném čase šel favorit opět do vedení. Po faulu brankáře Ten Rouwelaara na unikajícího Eghana nařídil rozhodčí pokutový kop. Hostující strážce si sice na pokus Dušana Tadiče sáhl, jenže vytěsnit ho nedokázal - 2:1. Enschede pojistilo svůj náskok krátce po změně stran.

Po přesné přihrávce aktivního Eghana se ocitl na málem vápně Castaignos a suverénně přidal třetí trefu. Breda v 56. minutě znovu utkání zdramatizovala. Velkou chytrost prokázal Danny Verbeek, který nezištnou ranou k tyči překvapil špatně postaveného brankáře Marsmana - 3:2. V 65. minutě mohl pojistit vedení střídající Mokhtar, nicméně Ten Rouwellar jeho hlavičkový pokus fantasticky zlikvidoval.

O tři minuty později se domácím přeci jen povedlo opět vést o dvě branky zásluhou Quincyho Promese. Ten si skvěle seběhl do středu hřiště a po tvrdé ráně z osmnácti metrů zakončil přesně. Stejný hráč navíc přidal také poslední gól utkání tři minuty před koncem normální hrací doby a definitivně zlomil odpor soupeře. Opět napřáhl před pokutovým územím zhruba z dvaceti metrů a Ten Rouwellar byl i tentokráte bez šance.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - SBV Vitesse 0:3

24.11.2013 14:30

Góly: 35. Lucas Piazón (pen.), 53. Lucas Piazón (pen.), 65. Gaël Kakuta

Dramatický zápas se odehrál na stadionu Go Ahead Eagles v Deventeru. Rozhodčí nařídil v prvním poločase dvě penalty, které proměnil Lucas Piazón. Gólovou pojistku pro hosty pak v druhém poločase přidal Kakuta. Eagles, kteří hráli většinu zápasu v oslabení, tak klesli na třináctou pozici. Arnhemští mají díky výhře na čele ligy náskok už dvou bodů.

Tempo zápasu od počátku diktovali podle očekávání hosté. Už ve 2. minutě se pořádně zapotil domácí gólman Room, který s velkou dávkou štěstí zlikvidoval vyloženou šanci Havenaara. Po hříchu to však byla jediná zajímavá situace úvodních pětadvaceti minut. Hrálo se převážně mezi šestnáctkami a kombinaci obou mužstev často kazila řada nepřesností.

Ve 28. minutě ale měli hosté obrovskou příležitost otevřít skóre. Situaci tři na jednoho však na sebe vzal trošku sobecky Ibarra, jehož slabá střela nenadělala Roomovi žádné potíže. O tři minuty později byl daleko blíže skórování Havenaar, který svou hlavičku namířil přesně do šibenice, excelentní zákrok ale vytáhl brankář Room a zachránil tak svůj tým od inkasování. V 35. minutě však obrana Deventerských už musela kapitulovat. Türüc spáchal ve vápně faul a vyfasoval možná až příliš přísnou červenou kartu. Následnou penaltu s přehledem proměnil Lucas Piazón - 0:1!

Oslabení Eagles dostali další ránu ve 41. minutě. Piazón se dobře uvolni a postupoval středem hřiště na branku domácích. Svojí střelou zpoza vápna však trefil pouze ruku obránce Jopa van der Lindena a sudí opět ukázal na značku pokutového kopu. Další sporný výrok rozhodčího Danny Makkelieho už jeden z diváků neunesl a vydal si to se sudím vyříkat přímo. Ochranka výtržníka rychle za hřiště vyvedla, ale z kotle za domácí brankou vzápětí vylétla světlice a rozhodčí okamžitě přerušil zápas. Po deseti minutách se hráči vrátili na hrací plochu a Lucas Piazón mohl za hlasitého pískání celého stadionu podruhé v zápase proměnit pokutový kop - 0:2!

Po změně stran pokračoval Arnhem v nátlakové hře a oslabený domácí tým měl co dělat aby zabránil dalším gólům ve své síti. Výjimkou byla jen slabá střela domácího Houtkoopa, který nevyužil chybu hostujícího brankáře Velthuizena. V 65. minutě však zatloukl poslední hřebík do rakve domácích střídající Gael Kakuta. Mladý francouzský záložník si krásně převzal přihrávku od Pröppera, elegantně se obtočil okolo obránce a placírkou překonal gólmana Rooma - 0:3!

V dalších minutách již rozhodčí pro jistotu ostré fauly domácích nepískal, a tak vyšel domácí Falkenburg ze svého tvrdého zákroku bez trestu. V 73. minutě mohl završit hattrick Piazón, Room ale vytáhl vynikající zákrok. Zápas se více méně dohrával a jediným vzrušující momentem byla už jen střela střídajícího Qazaishviliho z první minuty nastavení, která orazítkovala břevno domácí branky. Vitesse si tak veze z Deventeru všechny tři body.

Více informací k zápasu

FC Groningen - PEC Zwolle 0:0

24.11.2013 14:30

Góly: -

Fotbalisté Groningenu v posledních kolech oslňovali Nizozemsko výbornými výkony a několikrát dokázali zle zatopit i mnohem ambicióznějším protivníkům. V dnešním souboji se Zwolle se ale příliš nepředvedli. Také z toho důvodu utkání nakonec skončilo zaslouženou bezgólovou plichtou.

Groningen měl už od samotného počátku navrch, ovšem v koncovce to bylo z jeho strany jedno velké trápení. I proto se k ohrožení gólmana Boera nedostával tak často, jak by si představoval.

První tutovka domácích přišla až po dvaadvaceti minutách hry, kdy musel Boer likvidovat Kostićovu střelu z hranice vápna. Ještě blíže brance byl krátce na to Tjaronn Chery, jenž dokonce orazítkoval tyčku hostující svatyně. Před přestávkou mohl s bezbrankovým stavem něco udělat mladíček Richairo Živković, ale také on narazil na jistého Boera.

Úvod druhé půle nabídl vyrovnanou podívanou jen s minimem střel. Až po hodině hry zahrozil Filip Kostić, který se zbavil obránce a nepříjemným projektilem přinutil Boera k pohotovému zákroku. Srbský křídelník byl vidět i o pár minut později, kdy se pro změnu ujal exekuce přímého kopu a míč poslal těsně nad břevno.

Také Zwolle se snažilo s bezgólovým stavem něco udělat, ovšem pro gólmana Bizota až na pár světlých výjimek žádné výraznější nebezpečí nepředstavovalo. Něco podobného se ovšem dalo říci v závěru zápasu i o Groningenu, a tak zápas skončil smírně 0:0.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - ADO Den Haag 3:0

24.11.2013 12:30

Góly: 41. Steve De Ridder, 45. Yassine Ayoub, 53. Kai Heerings

Fotbalisté Utrechtu potvrdili v domácím prostředí roli favorita proti Den Haagu a díky skvělé koncovce úvodního dějství si do tabulky připsali důležité tři body. Díky tomu mají na kontě 18 bodů a poskočili na dvanácté místo Eredivisie. Den Haag naopak zůstává šestnáctý se třinácti body a za ním je už o pouhý bod Waalwijk. Domácí sice dohrávali závěrečnou čtvrthodinu v deseti, i tak si dostatečný náskok s přehledem pohlídali.

Přitom v úvodu zápasu byli o něco lepší hosté a už v šesté minutě mohli jít do vedení, jenže hlavičkující Gehrt mířil těsně vedle. Po čtvrthodině hry dokonce zazvonila tyč domácí svatyně a s následnou dorážkou Kramera si dokázal fantasticky poradit brankář Ruiter. Domácí se poprvé ozvali až v polovině druhého dějství, kdy vypálil Oar a gólman Coutinho s vypětím všech sil odvrátil míč alespoň na rohový kop.

Necelých pět minut před přestávkou mohl Den Haag poslat do vedení Mike van Duinen, jenže zblízka nepochopitelně přestřelili, a proto na druhé straně přišel trest v podobě vedoucí branky. Ve 41. minutě si naběhl na krásný centr z pravé strany Steve de Ridder a pohodlnou hlavičkou otevřel skóre utkání. Domácí dostali soupeře definitivně na kolena v první nastavené minutě, když po dalším pasu z pravého křídla zakončoval bez větších problémů do prázdné branky Yassine Ayoub.

Po změně stran sice Coutinho ještě vychytal zblízka de Riddera, ovšem v 53. minutě inkasoval potřetí. Po nádherné přízemní kombinaci se k balónu na malém vápně dostal Kai Heerings a dokázal ho se štěstím procpat do sítě. V dalším průběhu spálily velké možnosti oba týmy, hostující Alberg selhal hned dvakrát a na druhé straně neuspěl de Ridder.

Přesně čtvrthodiny před koncem musel předčasně do sprch Mark van der Maarel po hodně nevybíravém zákroku, v poslední možnosti utkání nebyl úspěšný znovu Alberg. Početní výhoda nebyla znát ani ve zbývajícím průběhu a Utrecht si s přehledem dokráčel pro tříbodový zisk.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - Feyenoord Rotterdam 1:0

24.11.2013 12:30

Góly: 90+3. Aurélien Joachim

Fotbalisté Waalwijku mohou oslavovat. Na vlastním hřišti totiž dokázali skolit favorizovaný Feyenoord, když o svém vítězství rozhodli až v úplném závěru. O jediný gól utkání se postaral útočník Aurelian Joachim.

Feyenoord vletěl do utkání pěkně zostra a během počátečních minut nedal Waalwjku téměř vydechnout. Navzdory drtivému tlaku si ale příliš možností k zakončení nevypracoval.

Domácí parta se probudila až ve druhé půli úvodního dějství. Zničehonic se dokonce mohla ujmout vedení. Romeo Castelen si potáhl míč ze středu pole až k rotterdamské šestnáctce, ovšem následně zakončil nepřesně - míč poslal pár centimetrů vedle vzdálenější tyčky.

První poločas byl celkově na gólové šance poměrně skoupý, ta zřejmě největší ale každopádně přišla v 37. minutě, kdy z dálky napřáhl Joachim a krásnou střelou donutil Muldera k pohotové "robinzonádě".

Po změně stran si oba celky vypracovaly příležitosti, které zaváněly gólem, ani jedna z nich však neskončila kýženým výsledkem. Jak domácí Castelen, tak i hostující Goossens s Immersem mířili vedle. Tempo hry následně výrazně opadlo. Vše podstatné se rázem odehrávalo mezi oběma šestnáctkami.

Změnu mohl přinést až Graziano Pelle, jenž v rozmezí necelé minuty zahrozil hned dvakrát. Nejprve pálil z hranice vápna, krátce na to pro změnu hlavičkoval po Clasieho centru. S oběma pokusy si ale poradil jistý Šeda.

Feyenoord bojoval až do samotného konce, ovšem vytoužené branky se nakonec nedočkal. Byl to naopak Waalwijk, kdo skóroval. Necelou půlminutu před koncem nastavení Anderson přistrčil míč na Auréliana Joachima, který jej vší silou napálil do brány, čímž zajistil svému celku ohromně cenné vítězství.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Heracles Almelo 3:0

23.11.2013 20:45

Góly: 2. Danny Hoesen, 56. Viktor Fischer, 79. Davy Klaassen

Fotbalisté Ajaxu zvládli podle předpokladů domácí duel s Heracles a po přesvědčivém výkonu ho porazili 3:0. Díky tomu se v tabulce dostali s pětadvaceti body na první místo a minimálně do nedělních dohrávek na něm zůstanou. Almelo v sobotním klání zaostávalo ve všech herních činnostech a propadlo se na patnáctou pozici se třinácti body, zítra se před něj navíc může dostat Den Haag a Almelo by tak kleslo na barážovou šestnáctou příčku.

Domácí svého protivníka mačkali od samého začátku na jeho vlastní polovině a mohli vyhrát mnohem větším než jen tříbrankovým rozdílem. Hned ve 2. minutě poslal domácí do vedení Danny Hoesen, který využil rychlé kombinace a naprosté nepřipravenosti hostující defenzívy, s jeho přesnou ranou nemohl gólman Pasveer nic dělat. Po čtvrthodině hry mohl zvýšit vedení opět Hoesen, avšak po pasu Moisandera hlavičkoval těsně nad.

Ihned na to vyslal z hranice pokutového území dobrou střelu Schöne, brankář Pasveer dokázal balón zneškodnit. Stejný hráč měl gól na kopačce deset minut před přestávkou, jenže po centru Boilesena mířil o pár decimetrů mimo tři tyče. V samém závěru úvodního dějství ještě hrozil hlavou Davy Klaassen, brankář Pasveer i tentokráte brilantně zasáhl a udržel šance svého týmu na bodový zisk v reálných kruzích.

Ajax přehrával svého soupeře i po změně stran. V 52. minutě neproměnil své dlouhé sólo Viktor Fischer, který zblízka neprostřelil fantastického Pasveera. O čtyři minuty později se už Fischer mohl radovat z uklidňujícího druhého gólu, když po centru Schöneho posílal balón do zcela prázdné branky - 2:0. Dvacet minut před koncem utkání se postaral o perfektní lob z velké dálky výborně hrající Hoesen, míč se nakonec třepetal jen v horní síťce.

Ajax pojistil svůj náskok v 79. minutě. Klaassen využil milimetrového pasu z levé strany a velmi prudkou hlavičkou nedal Pasveerovi nejmenší šanci na úspěch. V závěrečné desetiminutovce se klání spíše dohrávalo a Ajax s přehledem kontroloval pohodlný náskok. Heracles se nezmohlo na vůbec žádný tlak a v zápase si proto nevytvořilo jedinou vážnější příležitost.

Více informací k zápasu

Cambuur Leeuwarden - NEC Nijmegen 2:1

23.11.2013 19:45

Góly: 33. Mohamed El Makrini, 71. Marcel Ritzmaier - 37. Kevin Conboy

Cambuur si doma poradil NEC Nijmegen v poměru 2:1 a poskočil na třináctou příčku. NEC se po čtrnáctém kole ocitlo na posledním místě Eredivisie. Vítězný gól zařídil domácímu celku rakouský záložník Marcel Ritzmaier.

Domácí byli od začátku utkání aktivnějším týmem. Ve 14. minutě natáhl Ritzmaier z pětadvaceti metrů a gólman Johnsson jen s obtížemi vyrazil balón před sebe, kde se k dorážce dostal van Moorsel, který však mířil v těžké pozici mimo. Ve 29. minutě byl velmi blízko skórování Lukoki, jenž svou střelou už překonal Johnssona, ale gólu na brankové čáře zabránil dobře postavený obránce Vermijl. Domácí fanoušky to ale mrzet nemuselo, jelikož o pouhé čtyři minuty později se po přihrávce Barta van Brakela prosadil poprvé v sezóně Mohamed El Makrini - 1:0!

V 38. minutě však i NEC ukázalo, že umí dávat góly. První rohový kop hostů v utkání ještě domácí obrana odvrátila, míč se však dostal Ryanu Koolwijkovi, jenž přesným centrem našel hlavu Kevina Conboye - 1:1! Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran pokračovala vyrovnaná hra, kterou charakterizovala řada nepřesností. Za zmínku tak stojí pouze chaos v obraně domácích v 52. minutě, který málem rezultoval vlastním gólem, pokud by gólman Zeinstra nevytlačil míč na rohový kop. Dalším zajímavým okamžikem byla Lukokiho střela ze střední vzdálenosti, ale ani ta se mezi tři tyče nevlezla.

Fotbalový průměr tak rozčísla až akce Cambuuru ze 71. minuty. Marcel Ritzmaier se dostal k míči a z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl k nechytatelné bombě, kterou poslal svůj tým do vedení 2:1! Na cestě do branky se střela rakouského středopolaře ještě zřejmě otřela o obránce Tobiase Haitze, gól byl ale připsán Ritzmaierovi, kterého ani poté střelecká chuť nepopouštěla. V 80. minutě totiž opět napřáhl z hranice velkého vápna a brankář Johnsson měl co dělat, aby ránu vytlačil alespoň na rohový kop.

Očekávaný nápor Nijmegenu se nekonal, naopak domácí si vítězství s přehledem uhájili. V závěru ještě spálili vyložené šance Brands a Lukoki, a tak zůstalo skóre i po devadesáti minutách pouze 2:1 pro Cambuur.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Roda JC 2:2

23.11.2013 19:45

Góly: 25. Mattias Johansson, 39. Aron Jóhannsson - 29. Wiljan Pluim, 90. Vasil Shkurtaj

AZ Alkmaar hrál proti Rodě prakticky celý zápas o devíti, ale i tak byl blíže vítězství než hosté, kterým v 90. minutě vstřelil remízu albánský útočník Vasil Shkurtaj. Divoké utkání tak skončilo 2:2. AZ v neúplné tabulce okupuje třetí místo, Kerkradští budou nejlépe jedenáctí.

Od počátku měli více ze hry domácí, udeřit mohli už po rohovém kopu v 11. minutě, ale Gudelj hlavičkoval těsně mimo Kurtovy brány. V dalších minutách poznamenaly hru dva hrubé zákroky, které daly ráz celému zbytku zápasu. Nejprve unikal hostující Hupperts na bránu AZ a za záchrannou brzdu zatáhl Nick Viergever, který za svůj počin ihned obdržel červenou kartu. Na konci první dvacetiminutovky se navíc hrubého faulu ve středu hřiště dopustil domácí záložník Gudelj a sudí Wiedemeijer neváhal poslat domácí do dvojnásobného oslabení.

Navzdory nepříznivému vývoji se do vedení dostalo domácí AZ. Roda byla díky početní převaze silnější na míči, ale ve 27. minutě nedokázala zachytit rychlý protiútok domácích. Centr z pravé strany se dostal k domácímu kanonýrovi Jóhanssonovi, od kterého se míč odrazil k obránci AZ Mattiasi Johanssonovi, jenž technickou střelou k tyči zajistil svému týmu vedení 1:0!

Hoste na svou odpověď ale nenechali dlouho čekat. Ve 30. minutě se po vydařené kombinaci dostal míč k Némethovi, jenž našel dobře postaveného Wiljana Pluima a vytáhlý záložník utaženou ranou k tyči vyrovnal stav zápasu - 1:1! Roda se díky oslabení domácích prakticky nehnula z útočné poloviny, defenzíva AZ ale dlouho náporu hostí odolávala. Ba co víc, ve 41. minutě zaváhal střelec druhé branky Pluim, a pustil tak domácí do brejku. Balón za obranu od Celso Oritze dostal Aron Jóhansson, který vyškolil jednoho z obránců Rody a přesnou střelou posunul svůj tým do překvapivého vedení - 2:1!

Jednogólový náskok domácích vydržel i do přestávky, po níž se Roda stále marně snažila o překonání houževnaté obrany Alkmaaru. AZ hrálo chytře na brejky, čehož mohl už v 50. minutě využít unikající Gudmundsson, ale Kurto už poněkolikáté zachránil svůj výběr před inkasováním. S postupujícím časem se tlak Rody přece jen stupňoval. Nejprve se v dobré příležitosti ocitl Németh, balón z voleje ale minul. V 72. minutě spálil obrovskou šanci Höcher, jehož reflexivním zákrokem vychytal skvělý Alvarado. Gólem zaváněla i střela Fledderuse ze 75. minuty, ale přesnému zásahu chyběly decimetry.

Když už to vypadalo na senzační vítězství domácích, přišla akce z první minuty nastavení. Po přihrávce Franka Demouge se v ideální střelecké pozici v malém vápně ocitl střídající Vasil Shkurtaj, jenž těsně před konce přece jen zajistil svému týmu bodový zisk - 2:2! V posledních vteřinách hektického zápasu byl ještě vyloučen hostující Bart Biemans. Nic to už ale nezměnilo na skutečnosti, že se oba týmy po velmi zvláštním utkání rozešly smírně 2:2.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 1:1

23.11.2013 18:45

Góly: 90. Florian Jozefzoon - 80. Yanic Wildschut

Blízko blizoučko by oslabený Heerenveen senzačnímu vítězství z půdy ambiciózního PSV. O tříbodový zisk přišel až v nastaveném čase. I tak ale může být s konečnou remízou 1:1 nadmíru spokojen.

První poločas dnes začal hodně zvolna. Oba aktéři pouze vyčkávali, s čím přijde jejich soupeř. Vše změnila patnáctá minuta a naprosto zbytečné vyloučení hostujícího Van den Berga, jenž ostrý skluzem poslal k zemi Mahera. Od tohoto momentu přebral otěže zápasu pevně pod svou kontrolu Eindhoven a držel Heerenveen pěkně zkrátka.

Domácí fotbalisté se dostali hned k několika slibným zakončením, téměř vždy však narazili na bezchybného Nordfeldta, který zlikvidoval jak oba dva pokusy Toivonena, tak i střelu Mahera. A když přízemní rána Locadii proletěla pár centimetrů vedle vzdálenější tyčky, bylo jasné, že první poločas branku nepřinese.

Po obrátce se obrázek hry příliš nezměnil, výrazně však ubylo gólových příležitostí Eindhovenu. A pokud už se dostal některý z domácích hráčů k zakončení, většinou to příliš slavně nedopadlo. Své by o tom mohl vyprávět především Jürgen Locadia, který v 55. minutě přestřelil hostující bránu z hranice malého vápna.

Přestože Cocuho družina měla po celý druhý poločas zřetelně navrch, deset minut před koncem řádné hrací doby zničehonic inkasovala. Střídající Yanic Wildschut se ujal míče ve středu pole, následně si jej potáhl až do šestnáctky PSV a střelou ke vzdálenější tyči si vychutnal bezmocného Zoeta.

Domácí fotbalistům chvíli trvalo, než se z prožitého šoku vzpamatovali, ihned poté ale vrhli veškeré síly do útočení a Heerenveenu nedali vydechnout. Vytouženého vyrovnání se nakonec dočkali až v nastaveném čase, kdy Florian Jozefzoon využil sklepnutí Toivonena a přesným obloučkem překonal Nordfeldta.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SBV Vitesse1483328:1827
2.AFC Ajax1474329:1525
3.FC Twente1466233:1424
4.AZ Alkmaar1473425:2124
5.FC Groningen1465328:2523
6.PEC Zwolle1456322:1421
7.Feyenoord Rotterdam1463527:2221
8.PSV Eindhoven1455425:1520
9.SC Heerenveen1354430:2619
10.NAC Breda1453624:2318
11.Roda JC1446424:3018
12.FC Utrecht1453620:2618
13.Go Ahead Eagles1344520:3216
14.Cambuur Leeuwarden1443713:1815
15.Heracles Almelo1342716:2514
16.ADO Den Haag1341817:3013
17.RKC Waalwijk1433819:2912
18.NEC Nijmegen1416720:379

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je neskutečné, co PSV nedali ke konci zápasu. To mělo skončit v pohodě tak 5:1. LOL.

Reagovat
smazaný uživatel

Roda :-D Hrají proti osmi v poli a nejsou schopni AZ vykombinovat, to se mi snad zdá :-D To jsou chcípáci neskuteční.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Roda má štěstí, že aspoň vyrovnali. Hrát od 19´proti devíti a prohrát, to by bylo moc i na mě. Zvlášť, když nedokázali AZ přehrát. Neskutečný tým. Měli by se nad sebou zamyslet, šupáci.

Reagovat
REPLIKATOR

Sranda letos ta liga

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax na cestě za dalším titulem!

Reagovat
Pedro10

snáď už aj s Bojanom

Reagovat
AjaxFans

Dnes jsem mel sektor vedle vaku 410, o dost lepsi zazitek.Tri bodiky a Siem chvilku bubnoval u Vakovcu.Parada !!! Plus levnejsi tiket nez minule.

Reagovat
smazaný uživatel

kolik takhle stojí lístek na Ajax?

Reagovat
AjaxFans

Vcera 23 € horsi tribuna a 29 € lepsi.Ale fakt super.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat
smazaný uživatel

těžko

Reagovat
smazaný uživatel

Vitesse

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vitesse mistři

Reagovat
smazaný uživatel

nic nebude

Reagovat
Talker

Chelsea B na titul... Pardon, Vitesse

Reagovat
smazaný uživatel

waalwijk

Reagovat
smazaný uživatel

A opat smer titul Abramovicovmu secondhandu aj tak dojde dych. Mame proste najtalentovanejsie v lige, a cas to opat ukaze. Hlavne opat nerozpredavat muzstvo a najst progresivnejsieho a hlavne proper trenera. Promes je velky prislub do buducna.

Reagovat
Stiksxx

Gratulace Ajaxu! Neskutečné! Na Sin Siru to bude boj na život a na smrt! Podle mě jste i favoriti zápasu. Vám "o nic" nejde. Počítalo se s postupem Barcy a AC, takže AC bude pod tlakem. Navíc by mohli bejt zesraný, že jste porazili Barcu i když jsem zápas neviděl. A taky máte aspon jistou EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Já Ajaxu na San Siru věřím! Škoda jen, že Veltman je vykartovanej, z mýho pohledu je to už teď pán fotbalista! Snad se dá dohromady Boilesen, proti Barceloně hrál neskutečně. Stejně jako Klassen a hlavně Serero, ten kluk nemá dvoje plíce, ale minimálně patery .

Reagovat
Stiksxx

Já právě taky..AC vzhledem ke své historii nemá bůhví jak zázračné výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

tu plichtu si asi pohlídaj

Reagovat
smazaný uživatel

Nepohlídaj, když do toho vletíme jak proti Barce, tak stíhat nebudou... Stopeři to budou znepříjemňovat Balotelimi, budou do něj hrát tvrdě, on vypění a vykartuje se... úplně to vidím

Reagovat
Stiksxx

tohle jsem už předvídal v předkole když hráli s námi. Ostatně tam měli dost velký štěstí. S nima jsme hráli nadprůměrně, tak proč ne vy..Nejvíc jsou zranitelní ze vzduchu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele