Nizozemská Eredivisie - preview 23. kola

13.02.2009, 08:27, aktualizováno 15.02.2009, 08:47
Previews
V duelu prozatím zklamaných týmů přivít Ajax Feneyoord a domácí tým se bude chtít udržet v kontaktu s druhým Twente. Za Ajaxem číhá také Heerenveen, který čeká obtížná cesta do Nijmegenu. Vitesse bude chtít potvrdit vynikající formu na hřišti Sparty, Groningen přivítá Heracles...
Willem II - FC Utrecht  (pátek 20:45)
V předehrávce 23. kola holandské Eredivisie se na domácí půdě představí Willem II a hosté z Utrechtu.

Willem II se po povedeném úvodu sezóny postupně propadal tabulkou až se zasekl na aktuální desáté pozici. Avšak pro tým z Tilburgu není desáté místo rozhodně dostačující. Ve městě fotbalu totiž chtějí skončit mnohem výše a rádi by v následující sezóně hráli evropské poháry. V minulém zápase se svěřenci Andriese Jonkera utkali s katem letošní soutěže - AZ Alkmaarem, kterému podlehli na jeho půdě 3:1.

"Naše výsledky v poslední době nejsou příliš uspokojivé. Je to vlivem častých zranění. Nechci se z ničeho vymlouvat, ale pokud má tým rozsáhlou marodku, tak nemůže prostě uhrát solidní zápasy," řekl Jonker.

Dále trenér reagoval na negativní ohlasy fanoušků Willem II vůči jeho osobě. Domácí příznivci Tilburgu totiž po neúspěších začali volat po odvolání hlavního trenéra A týmu. "Určitě nejsem rád, že při zápase musím slýchat nadávky na mou osobu a dokonce žádosti fanoušků po mém odvolání. Ale jednou jsem trenér a i toto se trenérům stává. Přesto vše jsem rád, že i nadále dávají naši příznivci podporu hráčům. Ti to potřebují nejvíc," vyjádřil se kouč domácího celku.

Jonkerovi bude sházet hned několik hráčů. Mezi nimi jsou Boy Deul, Danny Schenkel, Rens van Eijden, Morten Skoubo a Frank van der Zwam.

To v Utrechtu mají jiné starosti, a to mnohem příjemnější. Svěřenci prozatímního trenéra Tona du Chatiniera stále bojují o dobré umístění a o pohárovou Evropu. Aktuálně osmá pozice zaručuje jistotu playoff o Pohár UEFA. V minulém kole se Utrecht vypořádal na domácí půdě s ADO Den Haag, který lehce přehrál poměrem 3:1. Tím si tým znovu prodloužil sérii bez porážky na šest zápasů.

"Rok 2009 jsme začali famózně. Na své hráče jsem opravdu hrdý. I přesto však musíme zůstat při zemi a ne s hlavami v oblacích. Musíme se soustředit na všechny zápasy jednotlivě. Nesmíme ani jeden podcenit," prohlásil Ton du Chatinier.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.25 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - BV De Graafschap  (sobota 18:45)
Důležitý souboj v boji o přežití bude k videní v Haagu. Domácí ADO balancuje těsně nad propastí a je na patnáctém místě. Soupeřem mu bude o dvě příčky hůře postavený De Graafschap...

Oba celky se mohou "pochlubit" průměrem méně než jednoho získaného bodu na zápas, lépe na tom ovšem přece jenom je domácí tým. Ten by i tak nejraději zapomněl na poslední výsledky. Po domácí porážce s Groningenem následoval debakl v Eindhovenu a další porážka v Utrechtu, kde se utkání v neprospěch ADO začalo lámat na konci první půle.

Trenér Andre Wetzel na tři porážky v řadě reagoval rázně a s hráči odcestoval na třídenní soustředění. "Jeli jsme na tři dny bez dětí a manželek, jenom hráči. Zatrénovali jsme si na pláži a podívali se na nizozemskou reprezentaci. To vše by nám mělo pomoci více se koncentrovat na následující dva domácí zápasy," popisuje Wetzel.

Den Haagu bude chybět před týdnem vyloučený brankář Robert Zwinkels, kvůli problémům s kolenem pravděpodobně nenastoupí ani Mitchell Pique. Fit by naopak mohli být Ahmed Ammi (kotník) a Christiaan Kum (svalové zranění).

De Graafschap před týdnem po třech zápasech konečně skóroval a ukázal, že boj o záchranu rozhodně nevzdává, když doma po remíze 2:2 obral o body druhé Twente.

"Nezastírám nespokojenost. Trenér mi řekl, proč nehraji. Je to něco mezi trenérem a mnou, ale nejsem s tím spokojen. Nejsem typem útočníka, který dokáže rozhodnout zápas z lavičky," zlobí se Geert den Ouden, který na přelomu roku přišel o kapitánskou pásku i o místo v základní sestavě.

Do sestavy De Graafschapu se vrací Jason Oost, chybět i tak budou hned čtyři hráči. V trestu jsou Purrel Frankel a Resit Schuurman, Henrico Drost a Abdelhali Chaiat zase mají zdravotní problémy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - FC Volendam  (sobota 19:45)
Ve formě hrající Twente se utká s posledním Volendamem a nic jiného než výhra se od domácích nečeká. Svěřenci trenéra McClarena neprohráli už 12 zápasů v řadě, což jim vyneslo druhou pozici. Volendam na posledním místě ztrácí dva body.

Spanilou jízdu Twente sice v posledních týdnech třikrát zastavila remíza, ale přesto to stačilo na předskočení většiny startovního pole. Nyní je Twente druhé, ale ztráta na vedoucí Alkmaar je obrovská - 11 bodů. Naposledy však Twente remizovalo s předposledním De Graafschapem a nová posila Peter Wisgerhof varuje, aby se na Volendam jeho tým řádně připravil.

"Minule jsme ztratili body s De Graafschapem a vinit za to můžeme jen sami sebe. V následujících zápasech budeme hrát s podobnými týmy, které nás budou chtít zastavit a nebudou hrát příliš pohledný fotbal. Volendam na tom nebude jinak, musíme se na to připravit," řekl Wisgerhof.

Kouč Volendamu Frans Adelaar sice přiznává, že v Enschede jeho tým čeká nesmírně těžký zápas, ale zároveň neztrácí naději v zisk nějakého bodu. Hlavní důvod k optimismu je poslední zápas, který Volendam sehrál s obhájcem titulu PSV Eindhovenem a po divoké přestřelce nakonec prohrál 3:5. "V zápase s PSV jsme neměli štěstí. Zasloužili jsme si víc než jsme získali. Hráči si ale stále věří, protože v poslední době předvádíme dobré výkony," řekl Adelaar. "Twente je momentálně jedním z nejlepších celků v soutěži. Jsou při hře velice trpěliví a často drží míč. Bude to pro nás velice obtížné utkání, ale budeme se snažit zahrát co nejlépe."

Hosté budou bez útočníka Jacka Tuypa, jenž byl v posledním zápase vyloučen a odpyká si dvouzápasový trest. Obránci Kelvin Maynard a Gerry Koning sice ve čtvrtek vynechali kvůli lehkému zranění trénink, ale měli by být připraveni. Domácí výběr Steva McClarena by měl být kompletní. Otazníky visí pouze nad starty Ronnieho Stama a Wouta Bramy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.65 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - AZ Alkmaar  (sobota 19:45)
AZ Alkmaar pokračuje ve své spanilé jízdě za titulem a na čele tabulky má luxusní náskok 11 bodů. V sobotu ale Alkmaar čeká těžký soupeř, na Philips Stadium se mu totiž postaví domácí obhájce titulu PSV Eindhoven. Ten na 4. místě ztrácí 15 bodů.

Alkmaar letos předvádí výborné výkony a na svém kontě má úchvatnou sérii neporazitelnosti, která trvá od třetího kola. Svěřenci trenéra Louise van Gaala totiž prohráli jen v prvních dvou kolech, poté vše vyhráli a jen dvakrát remizovali. Šance PSV na obhajobu titulu jsou sice již nyní malé, ale v případě výhry nad AZ by tu jistá naděje ještě byla. V opačném případě již nikoliv.

"PSV má větší individuální kvalitu než AZ," přiznal Van Gaal. "My jsme ale lepší tým, proto jsme první. Jsme 15 bodů před PSV. Eindhoven bude muset útočit, oni musí, my můžeme. To slibuje skvělou podívanou. Závisí to však na tom, jak bude chtít PSV hrát. Možná jejich nový kouč překvapí," narazil Van Gaal na současného trenéra Eindhovenu Dwighta Lodewegese, jenž v lednu nahradil Huuba Stevense.

Lodeweges prohlásil, že jeho svěřenci nemají ze soupeře strach. "Přestože je AZ v tabulce první, nijak se jich nebojíme. Pokud budeme hrát svojí hru a dokážeme zastavit jejich protiútoky, můžeme uspět."

PSV bude v těžkém duelu postrádat brankáře Base Roordu, jenž je zraněn, zatímco Ola Toivonen je v trestu. Trenér Lodeweges obhájce titulu minulý týden dovedl ke třetímu vítězství v řadě, ale přesto nebyl úplně spokojen. "Nehráli jsme příliš dobře, organizace nebyla dobrá," mluvil o zápase ve Volendamu, jenž skončil 5:3 ve prospěch PSV, Lodeweges.

Hosté se budou muset obejít bez Hectora Morena, Jeremaina Lense, Niklase Moisandera a Sebastiena Pocognoliho. Všichni jsou zraněni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - Roda JC  (sobota 20:45)
Podobné bilance z posledních zápasů mají před vzájemným soubojem NAC Breda a Roda Kerkrade. Breda nevyhrála už šest zápasů a je osmá. Roda ze stejný počet zápasů vyhrála jen jednou a získala o bod více, tedy čtyři.

Domácí Breda ale má jasného viníka, proč se v novém roce nedaří. Klub totiž sužuje rozsáhlá marodka, což se výrazně podepisuje na výkonech. V péči lékařů se většinou nachází osm a více hráčů. "Nezvládáme to," přiznal trenér Robert Maaskant. "Máme sice velký počet hráčů, ale ne všichni jsou na stejné úrovni. Myslím si, že i větší kluby by měly problémy, kdyby jim chybělo osm hráčů užšího kádru."

"Doufali jsme, že alespoň jeden ze čtveřice Penders, Amoah, Mtiliga, Lurling bude pro sobotní duel k dispozici, ale nevyjde to. Je to velké zklamání, protože stojíme proti soupeři, který si sice v tabulce nevede nejlépe, ale každým týdnem se zlepšuje. Jedinou dobrou zprávou je návrat Csaby Fehera, jenž byl suspendován. Doufám, že nás budou fanoušci mohutně podporovat, protože s jejich pomocí můžeme uspět."


Breda bude dále postrádat Tommieho van der Leegteho, Kurta Elshota, Tima Gilissena a Edwina de Graafa.

Roda jde do zápasu po dvou porážkách v řadě. Především poslední prohra se Spartou Rotterdam mrzí trenéra Harma van Veldhovena. "Opět jsme nedokázali využít své šance, v útoku jsme nebyli dostatečně důrazní," prohlásil Van Veldhoven, jenž nejspíše nebude moci použít Sekou Cisseho a Andrese Opera, kteří se vrátili z reprezentačních srazů s menšími zraněními. Situace je jasná u Vincenta Lachambreho a Przemyslawa Tytona, kteří určitě nenastoupí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 2.75
více informací
AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:30)
Ajax Amsterdam čeká po nevydařených zápasech klíčový duel, který může rozhodnout o jeho možném neúspěchu v boji o titul. Ajax totiž nevyhrál už čtyři zápasy a pokud ani v neděli neporazí Feyenoord Rotterdam, na první Alkmaar bude ztrácet už 15 bodů.

Svěřenci trenéra Marca van Bastena získali v posledních čtyřech zápasech pouhý jeden bod za remízu s Heracles a v tabulce jsou nyní až čtvrtí. Před ně se dnešní remízou s vedoucím Alkmaarem probojoval obhájce titulu PSV Eindhoven, ale je třetí pouze díky lepšímu skóre. Na druhé Twente ztrácí Ajax šest bodů, na Alkmaar pak 15. Všichni tři před Ajaxem už mají své zápasy odehrané.

Na amsterdamský celek se pochopitelně snáší obrovský tlak, ale trenér Marco van Basten ví, že případné vítězství nad Feyenoordem může vše změnit. "Pokud vyhrajeme, všechno může být jinak. Chceme moc vyhrát, ale rozhodně nebudeme bezhlavě útočit," řekl Van Basten, jenž se nechtěl příliš vracet k poslední vysoké prohře s Vitesse. "S Vitesse jsme podali špatný výkon, to je jasné. Pokládám to ale však za uzavřený případ, další zápasy budou o něčem jiném," dodal bývalý kouč nizozemské reprezentace, kterému bude chybět kvůli zranění několik hráčů. Eyong Enoh, Daley Blind, Siem de Jong, Dario Cvitanich, Ismail Aissati, Jan-Arie van der Heijden a ani Mitchell Donald nebudou moci nastoupit.

Také trenér Feyenoordu Leon Vlemmings bude postrádat větší počet hráčů. Zraněni jsou Ron Vlaar, Tim Vincken, Jonathan de Guzman a Denny Landzaat, zatímco v karetním trestu jsou Kevin Hofland a Norichio Nieveld. Naopak se vrací Theo Lucius a po dlouhém zranění také Serginho Greene. Po pátečním tréninku by však mohl být mimo také kapitán Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord letos zažívá ještě mnohem horší sezonu než Ajax, když se potácí až na 12. místě. Nicméně trenér Vlemmings si nemyslí, že by jeho tým neměl v neděli šanci. "Vše bude o začátku utkání. Od toho se bude odvíjet zbytek zápasu."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.95 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NEC Nijmegen - SC Heerenveen  (neděle 14:30)
V dalším zápase 23. kola holandské Eredivisie shlédneme vyrovnaný souboj mezi domácím NEC Nijmegen a ambiciózním hostem z Heerenveenu.

Domácí NEC zažívá aktuálně spíše střídavé období, při kterém vítězství střídá porážka. Svěřenci Maria Beena hájí aktuálně devátou pozici a na možnost zahrát si v pohárové Evropě ztrácí jediný bod. V minulém kole Nijmegen nezvládl závěr utkání v Heraclesu a nakonec si tak z utkání přivezl bod za remízu 1:1.

"Závěr utkání s Heraclesem se nám opravdu nevydařil. Vypustili jsme ho a oni nás potrestali. Z těchto chyb se musíme poučit a zajistit, aby se neopakovali," řekl Been.

Ten také uvedl důvody proč v sestavě dá přednost spíše Timu Janssenovi před ostatnímy hráči. "Timovi se momentálně daří. Proti Heraclesu dokázal vstřelit branku a jeho herní styl našemu celku sedí. Navíc John van Beukering si s ním v útoku dobře rozumí. Proto si myslím, že je na čase dát mu větší příležitost," konstatoval Been.

Tomu budou v zápase scházet Dani, Rutger Worm a Mark Otten z důvodů zranění. Na druhou stranu se do sestavy vrací Ramon Zomer.

Na druhé straně stojí soupeř z Heerenveenu. Ten v minulém kole dokázal na domácí půdě zdolat Bredu 3:1 a udobřil si tak fanoušky po ostudné prohře s Vitesse starou dva týdny. Tým Tronda Sollieda se nachází na příjemné páté pozici a stále je ve hře o přímý postup do Poháru UEFA. Na čtvrtou pozici, která tento postup zaručuje, ztrácí pouze lepší skóre.

"Proti NEC musíme začít velice dobře. Očekávám tuhý boj hned od úvodního hvizdu. Nijmegen má kvalitní křídelní hru a silní jsou i v precizní rozehrávce. Nesmíme tento zápas podcenit," řekl Chris van Puyvelde, asistent hlavního trenéra hostů.

"NEC hraje doma a to je vždy velkou výhodou. My tuto možnost momentálně nemáme a tak se s tím musíme vypořádat, protože Nijmegen svá domácí utkání nedává zadarmo," dodal.

Kouč Sollied bude postrádat zraněného brankáře Kennyho Steppa a Geerta Arenda Roorda. Dále Mika Vayrynen, který si v zápase s Ajaxem obnovil zranění koleno a stále není v pořádku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.30 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sparta Rotterdam - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
V dalším zápase 23. kola Eredivisie se na Sparta Stadionu Het Kasteel v Rotterdamu střetně domácí Sparta s rozjetým Vitesse.

Spartě se v minulém kole po dlouhém čekání povedlo konečně zvítězit a to na cizí půdě proti Rodě JC, kterou přehráli v poměru 0:1. Přesto však rotterdamští zůstávají v reálném ohrožení sestupu. Aktuálně čtrnáctá pozice je pouhé dvě místa od řad sestupových vod.

Trenér Foeke Booy také přiznal, že i přes ztrátu trpělivosti s Edouardem Duplanem poskytne tomuto hráči ještě jednu šanci. "Duplan nehraje tak, jak si představuji, ale i přesto mu dám ještě šanci. Jen on sám má v rukou svou budoucnost v tomto týmu. Pokud se vrátí k fotbalu, jaký předváděl poslední zápasy roku 2008, potěší nejen mne, ale i všechny v našem klubu."

"Následující zápas nás čeká rozjeté Vitesse. To ukázalo v minulých kolech svou sílu a kvalitu. Pokud začneme opatrně, ale zároveň aktivně, můžeme uhrát dobrý výsledek. Případná výhra by nás posunula tabulkou o něco výše a sestupové pásmo by se nám vzdálilo," řekl trenér domácích Booy.

Ten bude postrádat hned několik opor. Zranění jsou Edwin van Bueren, Karim Touzani, Harald Wapenaar, déle Adeleye, Sander van Gessel, Arne Slot, Donovan Slijngard a Charles Dissels. Ten to dlouhý seznam provází Spartu již delší čas a proto velice dobrá zpráva přišla s uzdravením Kevina Strootmana, který se tak může zapojit do sestavy.

Na druhém břehu stojí rozjeté Vitesse, které svými posledními výsledky obral o body mnohem zvučnější soupeře. Od remízy 0:0 s Nijmegenem zdolali svěřenci Thea Bose postupně Willem II, Heerenveen a Ajax. Právě Ajax si v minulém kole odvezl z domácího hřiště Vitesse výprask v podobě výsledku 4:1.

"To co se momentálně děje je neuvěřitelné. Hráči jsou absolutně k nezastavení a mají chuť hrát. Věřím, že začala doba, ve které se nám povede. Zdolali jsme silný Heerenveen a v minulém zápase i slavný Ajax. Je to jako pohádka a já doufám, že neskončí tak rychle jak začala," řekl Bos.

"Jsme rozjetí, máme formu a navíc chuť hrát. Přesto však nesmíme soupeře podcenit. Sparta dokáže potrápit," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Groningen - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Další nedělní utkání 23. kola nás zavede na půdu silného Groningenu, který změří síly s Heraclesem Almelo, ve kterém se do střelecké formy dostal český legionář Vojtěch Schulmeister.

Domácí Groningen se aktuálně nachází na solidní šesté pozici. To však nikomu v tomto klubu nestačí a všichni míří s cíli mnohem výše. Svěřenci Rona Janse tak hrají o lepší umístění a nutno dodat, že forma jim zatím nechybí. V minulém zápase sice pouze remizovali 0:0 s Feyenoordem Rotterdam, avšak již pět ligových kol nepoznali přemožitele.

Trenér Jans vyjádřil přesvědčení o tom, že zápas proti Heraclesu bude opravdovou bitvou, která nabídne solidní fotbal na obou stranách. Stihl také pochválit dobrou defenzivní činnost Almela v čele s výborným brankářem Martinem Pieckenhagenem.

"Heracles má opravdu solidní tým. Mají kvalitní středové hráče a navíc skvělého brankáře. Martin v brance Almela občas předvádí kousky jako z nějakých akčních snímků. Je to radost hledět na jeho brankářské schopnosti," prohlásil Jans.

"Jsem potěšen, že se do sestavy vrací Martijn Meerdink. Právě on bude hrát na pravém křídle proti Heraclesu. Dále Koen van der Laak nahradí místo po zranění Lovreho. Ten vynechá svůj první zápas v letošní sezóně, protože si vážně poranil koleno," prozradil Jans.

Ten se bude muset obejít bez Seppa de Roovera, Jeroena Veldmata, Pettera Anderssona, Nicklase Pedersena a již zmíněného Gorana Lovreho.

To Herakles formou nijak neoplývá. Z posledních deseti utkání se pouze dvakrát radoval z vítězství a čtyřikrát ze zisku jednoho bodu za remízu. Zbylá čtyři utkání svěřenci Gerta Heerkese prohráli. V minulém kole zvládlo Almelo urvat bod na domácí půdě v zápase s Nijmegenem, když ke konci utkání zaúřadoval český střelec Vojtěch Schulmeister. Ten se v posledních kolech rozstřílel a v týmu Heraclesu si tak vysloužil místo v základní sestavě.

"Vojtěchovy branky mě těší, protože je dokáže dát v pravý čas. Teď nás čeká zápas se silným Groningenem a já věřím, že i proti tomuto celku můžeme uhrát nějaký bod. Musíme hlavně zvládnout začátek utkání a když k tomu přidáme zdravou agresivitu a klid v koncovce, tak nemůžeme přeci prohrát," prohlásil sebevědomě Herkees.

Ten se také podělil o radost, jakou mu udělal Juha Hakola svým debutem ve finské reprezentaci. "Juha se dočkal svého debutu a podle mého se mu povedl. Jsem opravdu rád, že nezklamal. Tato informace mě potěšila, zejména protože nastoupil proti silnému Portugalsku."

Hostující kouč bude v zápase postrádat trojici schopných mužů a to Marnixe Smita, Karima Bridjie a Sebastiaana Steura.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.40 - 7.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar22182247:1256
2.FC Twente22136343:2145
3.AFC Ajax22133648:2742
4.PSV Eindhoven22125547:2341
5.SC Heerenveen22125545:4041
6.FC Groningen22114741:2537
7.FC Utrecht2297633:2634
8.NAC Breda2295832:3632
9.NEC Nijmegen2287729:2531
10.Willem II22741127:3525
11.SBV Vitesse2267923:3325
12.Feyenoord Rotterdam22661033:3124
13.Heracles Almelo2258924:3623
14.Sparta Rotterdam22651135:4823
15.ADO Den Haag22541323:3819
16.Roda JC22461225:4018
17.BV De Graafschap22451315:4417
18.FC Volendam22431525:5515

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSV musi zabrat, ale titul uz je asi ztracenej

Reagovat
smazaný uživatel

To asi jo, ale v posledních zápasech si parádně vylepšili skóre

Reagovat
smazaný uživatel

ono dostat tri goly od Volendamu je docela husarskej kousek, co si budem povidat

Reagovat
smazaný uživatel

cawte seci mohol by nekdo z vas dat medzi videa toto video: http://www.youtube.com/watch?v=jK_8AdOeU8w

Reagovat
One-Real

ARI JE ZPĚT!!!

Reagovat
mastakillah

AZ dnes převálcuje PSV...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra AZ Alkmaar

Reagovat
terry

S PSV to bude těžký oříšek, ale věřím, že AZ vyhraje a uděla rozhodující krok za titulem. Ari je zpět, takže to bude o něco snazší.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si naopak myslim, že PSV vyhraje, ale nevim jestli to bude pro Ajax lepší, když už je titul ztracenej. Play off o 3.předkolo LM se v nizozemsku už nehraje ne?

Reagovat
smazaný uživatel

play off uz je zruseny, hrajou jen tymy od 5. do 8. mista o UEFu...

Reagovat
smazaný uživatel

alkmaar do toho

Reagovat
smazaný uživatel

pro AZ je dulezity ze za PSV nenastoupi Toivonen...myslim ze Ari hrat od zacatku nebude; El Ham + Dembélé je samo o sobe vrazedny utocny duo

PSV bude muset utocit a to by melo AZ vyhovovat...Eindhoven ma znacne nejistou obranu, coz se ukazalo minulej tejden ve Volendamu...na druhou stranu AZ je jeste porad bez stoperu, takze ocekavam ze by mohlo padnou vic branek, snad hlavne do site PSV.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele