Nizozemská Eredivisie - preview 11. kola

02.11.2012, 08:32, aktualizováno 04.11.2012, 08:34
Previews
Hned tři zápasy od 14:30 si pro diváky nizozemské Eredivisie připravili sestavovatelé programu 11. kola. A už teď je jasné, že si většina z nich z nabídky vybere bitvu Twente s Feyenoordem, která atraktivitou válcuje souboje Alkmaar-Venlo a Heerenveen-Zwolle. Posléze Breda přivítá Waalwijk, naopak po obědě bude sezonu dále zachraňovat Groningen proti Nijmegenu...
FC Groningen - NEC Nijmegen  (neděle 12:30)
Fotbalisté Groningenu se po špatném začátku sezóny zvedli a dokázali z pěti zápasů získat deset bodů, ovšem v těch dalších dvou selhali, a proto v tabulce klesli s jedenácti body na jedenácté místo. Nyní mají šanci poskočit do horní poloviny tabulky, avšak proti nevyzpytatelnému Nijmegenu se dá jen těžko odhadovat výsledek. NEC je prozatím na deváté pozici se ziskem třinácti bodů, v posledních třech kolech neprohrálo.

Groningen v prvních pěti kolech kvůli těžkému losu získal jen čtyři body, poté ale dokázal porazit Zwolle i Rodu a cenný bod uhrál s Feyenoordem. Jenže venku se mu letos tolik nedaří a následné prohry 0:3 v Heerenveenu a 0:1 v Utrechtu jsou toho důkazem. Groningen si však spravil chuť ve 3. kole národním poháru, když dokázal porazit 1:0 Den Haag a před vlastními fanoušky bude mírným favoritem také teď.

Nijmegen letos zvítězil třikrát, z toho jednou nad silným Heerenveenem. V posledních šesti utkáních prohrál pouze jednou a to s Feyenoordem, nicméně na druhou stranu také pouze jednou vyhrál. V posledních dvou duelech si připsal překvapivou výhru 2:0 v Alkmaaru a bezbrankovou remízu 0:0 s Rodou. V předchozí sezóně ve vzájemných duelech nejprve remizoval v Groningenu po divokém výsledku 3:3, doma však deklasoval soupeře 4:0.

Známý trenér Groningenu Robert Maaskant má jasný cíl. "Po podzimní části chceme hrát v horní polovině tabulky daleko od sestupových pozic a na jaře bychom se rádi poprali o Evropské poháry. Nebude to jednoduché, předvádíme rozdílné výkony, kde se střídají především dobré a špatné výkony v defenzívě. Na stadionu Euroborgu jsme ale silnější než venku a doufáme, že si zde necháme všechny tři body," uvedl třiačtyřicetiletý trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - VVV Venlo  (neděle 14:30)
AZ čeká velmi důležité, avšak na první pohled snadné utkání. Na domácí půdě přivítá aktuálně poslední Venlo, proti kterému musí Alkmaar zvítězit.

Domácímu AZ se letos nijak zvlášť nedaří. Alkmaar momentálně hájí až 10. příčku a na kontě má nelichotivou bilanci 3-3-4 a také negativní skóre 16:19. V Alkmaaru už si toho také všimli a konečně začali něco dělat. AZ totiž v minulém kole zabojovalo a na půdě Vitesse dokázalo zvítězit v poměru 1:2. Poslední duel však AZ odehrálo v rámci KNVB Beker proti VV Sneek. AZ nemělo problém a s přehledem vyhrálo 1:4.

Na druhé straně stojí Venlo a stojí opravdu na dně. Poslední celek tabulky letos ještě nedokázal vyhrát a na kontě má pouhé 3 body a k tomu hrůzné skóre 10:28. Poslední ligový bod získalo VVV v 6. kole proti Waalwijku za remízu 1:1. Od té doby Venlo čtyřikrát prohrálo. Naposledy na domácí půdě proti Bredě, a to snadno 1:4.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Jeden z taháků kola a rozhodně nejvíce atraktivní zápas Eredivisie v neděli bude k vidění v Enschede. Feyenoord Rotterdam totiž zajíždí proti Twente odehrát své utkání jedenáctého kola.

Domácímu celku jakoby docházel dech. Twente se sice tyčí na první příčce tabulky, avšak forma týmu z Enschede značně opadla. Zhoršení bylo vidět už v 9. kole na půdě Rody, kde Twente pouze remizovalo 1:1. Poté přišla nešťastná porážka v Levante 3:0. V minulém kole pak Enschede sice vyhrálo, ale těsné vítězství 1:0 ve Waalwijku morálce moc nepomohla. Poslední duel navíc ukázal, že v týmu nejspíše nebude něco v pořádku. V utkání KNVB Beker přivítalo Twente přijíždějící Den Bosch a nenašlo proti němu žádnou zbraň. Den Bosch tak vyřadil Twente po vítězství 2:1.

Naopak Feyenoord zažívá příjemné období. Daří se mu a nálada v klubu se více než příjemná. Aktuální pátá příčka však není pro rotterdamský celek dost dobrá a po sezoně by chtěli určitě skončit výše. V posledním kole Feyenoord uhrál velmi kvalitní utkání na domácí půdě proti mistrovskému Ajaxu. Pohledný fotbal nabídl čtyři branky a spravedlivou remízu 2:2. V posledním duelu navíc Feyenoord slavil postup v poháru díky vysokému vítězství 4:0 nad slabým Xerxesem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - PEC Zwolle  (neděle 14:30)
Užuž to vypadalo, že se Heerenveen definitivně odrazil ode dna, když v tom inkasoval během minulého týdne nepříjemný políček od Heraclesu. Co nejdříve se ale pochopitelně hodlá vrátit zpátky na vítěznou vlnu, k čemuž má nyní ideální příležitost, jelikož ve svém svatostánku přivítá hratelného soupeře v podobě nováčka ze Zwolle.

Heerenveen toužil také letos prohánět celky na čele tabulky, jenže po letním exodusu klíčových opor a příchodu nového kouče Marca van Bastena zatím ani zdaleka nenaplňuje předsezónní cíle. Aktuálně mu patří až dvanáctá pozice, přičemž od pásma sestupu jej dělí pouhé dva body. Není tedy divu, že šéfové klubu radostí příliš nesrší.

Pozice van Bastena ale přesto zůstává pevná. Hráči Heerenveenu totiž v posledních kolech ukázali výrazné zlepšení. Výjimkou bylo akorát minulé kolo, kdy prohráli vysoko 3:6 na půdě Heraclesu. Určitě netřeba zdůrazňovat, jak mizerný výkon obrana fríského celku podala.

To Zwolle si v minulém kole nevedlo vůbec špatně. V nelehkém souboji se silným PSV dokonce nějakou dobu i vedlo, v závěrečné patnáctiminutovce ale dvakrát inkasovalo a bylo po nadějích na senzační bodový výsledek. Pokud by však Blauwvingers podali stejný výkon i tentokrát, zcela jistě by Heerenveenu pořádně znepříjemnili život. A Zwolle potřebuje body jako sůl.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.33 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - RKC Waalwijk  (neděle 16:30)
Fotbalisté Waalwijku marně hledají ztracenou dobrou formu z úvodu sezóny a určitě sami nevědí, kde se stala chyba. Nyní totiž nestačí na žádného prvoligového protivníka a prohrávají jedno utkání za druhým. Celkově duel absolutně nezvládli již čtyřikrát v řadě a to proti sobě měli mnohem lehčí protivníky než v úvodu sezóny. Nyní si pokusí vylepšit bilanci s Bredou, která se letos překvapivě trápí a nachází se na sestupových pozicích.

Nyní NAC hraje doma a na šestnácté pozici ztrácí na svého protivníka jen dva body, může ho tak přeskočit v tabulce po. Navíc disponuje v poslední době lepší formou než třináctý Waalwijk a chce toho využít. Breda letos dokázala porazit Alkmaar, a i když poté třikrát prohrála se silnými Heerenveenem, PSV i Vitesse, tak si následně spravila chuť. Naposledy vyhrála ve Venlu 4:1 a v poháru přešla přes Crayenhout po penaltách.

Waalwijk se naopak ve třetím kole s pohárem rozloučil, když doma podlehl Zwolle v poměru 2:4. Předtím v lize třikrát prohrál. Bod totiž nezískal ani proti jednomu nováčkovi ze Zwolle či Tilburgu, minule po statečném výkonu doma podlehl Twente v poměru 0:1. Celkově ze sedmi kol vybojoval jen tři body a to je hodně málo. V loňských vzájemných duelech dokázal Waalwijk doma vyhrát 2:1, avšak na půdě Bredy prohrál 2:3, teď se tak čeká vyrovnaný souboj.

Generální manažer NAC Ronald Clayden věří, že se blýská na lepší časy a dobrou formu i náladu chce jeho tým potvrdit před vlastními fanoušky. "Duel ve Venlu se nám povedl a výhra 4:1 byla zasloužená. Určitě nás toto utkání nakoplo. V poháru se nám sice tolik nevedlo, nakonec jsme díky pevným nervům při penaltách odvrátili blamáž a se štěstím postoupili. Hlavní je, že jsme v pohodě a nyní si v zápase s Waalwijkem opravdu hodně věříme," řekl nadšeně Clayden.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.50 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - SBV Vitesse  (sobota 18:45)
Mistrovský Ajax je sice na ligové scéně jediným celkem, který doposud nepoznal pachuť porážky, přesto mnoho důvodů ke spokojenosti nemá. Po úvodních deseti kolech okupuje až čtvrtou pozici, a proto v nadcházejícím souboji s nevyzpytatelným Vitesse nesmí za žádnou cenu zaváhat.

Ajax toužil v letošním ročníku dokonat vítězný hattrick, jenže jeho plány dostaly už v úvodu sezóny vážné trhliny. Nejen výsledky, ale i výkony De Boerových svěřenců mají prozatím k ideálu setsakramentsky daleko.

To se potvrdilo také v minulém kole, kdy Ajax ztratil dobře rozehraný duel na horké půdě rotterdamského Feyenoordu. Ajacieden proti nenáviděnému protivníkovi hned dvakrát vedli, jenže ani jednou své vedení neudrželi a nakonec se museli spokojit pouze s nerozhodným výsledkem 2:2. Pro fotbalisty z Amsterdamu to byla letos již šestá ligová remíza. Není tedy divu, že jejich ztráta na vedoucí Twente nadále neutěšeně narůstá; aktuálně činí už rovných sedm bodů.

Ani tentokrát ale Ajax stoprocentně nedostane nic zadarmo. Vitesse je totiž dosud venku stále stoprocentní (5 zápasů, 5 výher) a svou vynikající formu, která jej katapultovala až na třetí příčku, hodlá potvrdit i v tomto kole.

Podle posledních výsledků obou celků bychom měli být svědky vyrovnané podívané, přesto většina odborníků i sázkových kanceláří favorizuje domácí Ajax. Na tom ale zase není nic tak překvapivého, když vezmeme v potaz, že se Vitesse v amsterdamské aréně dlouhodobě nedaří - v hlavním městě Nizozemska naposledy vyhrálo před více jak jedenácti lety.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.00 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - FC Utrecht  (sobota 19:45)
Předsezónní prognózy sice zpravidla předpovídaly Utrechtu umístění někde na hranici první desítky, jak se ale ukazuje, svěřenci kouče Wouterse míří mnohem výš. Svou vynikající formu chtějí potvrdit i v tomto kole, kdy se jim do cesty postaví nováček z Willemu.

Po úvodních deseti kolech Utrecht drží vynikající šestou příčku, přičemž na svém kontě má stejný počet bodů jako pátý Feyenoord i čtvrtý Ajax. Fotbalisté Utrechtu letos sázejí především na účelný fotbal, který sice většinou mnoho fotbalové krásy nenabízí, na druhou stranu ale přináší kýžené ovoce v podobě bodových výsledků. Velkou pochvalu pak zasloužení především jejich defenzivní práce: Utrecht letos inkasoval více jak jeden gól pouze v jednom utkání!

To hostující trenér Streppel si o podobně schopné obraně může zatím nechat jen zdát. Vždyť jeho svěřenci lovili míč ze své sítě už devatenáctkrát. Největším problémem Willemu je ovšem střelba branek. Sice se mu povedlo dvakrát prosadit jak proti Twente, tak i proti PSV (oba duely prohrál), ve zbývajících osmi zápasech už ale zaznamenal pouhé tři přesné zásahy. I proto není divu, že mu aktuálně patří předposlední příčka s pouhými šesti body na kontě.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.40 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - Heracles Almelo  (sobota 20:45)
Fotbalisté PSV předvádějí velice solidní výkony, i když je trápí velká marodka a navíc jsou v jednom kole. Kromě vystoupení v lize a v národním poháru také musejí bojovat v Evropské lize a letos to zatím na lehký postup ze skupiny rozhodně nevypadá. V Eredivisii se pod trenérem Dickem Advocaatem nacházejí na druhém místě se ziskem čtyřiadvaceti bodů a k tomu jejich ofenzivní síla budí respekt v celé Evropě. Nicméně Heracles není slabý soupeř.

PSV letos v lize vsítilo již třiatřicet branek v deseti zápasech a nikdo se mu v této sezóně ani zdaleka nepřibližuje. Letos prohrálo jen v úvodním kole s Waalwijkem a také v Utrechtu, což byly vcelku překvapivé výsledky. Od té doby ale pětkrát vyhrálo a zdolalo i silný Feyenoord, naposledy přehrálo ve 3. kole národního poháru EHC Hoensbroeck 3:1. Heracles si ale letos také nevede špatně a se čtrnácti body mu ve vyrovnané soutěži patří 7. místo.

V lize neprohrál dokonce sedmkrát po sobě, a nebýt dvou proher v úvodních třech kolech, tak by se jistě nacházel výše. Remízu navíc uhrál se silným Arnhemem a Ajaxem, naposledy doma deklasoval Heerenveen 6:3 a postoupil i z národního poháru po výhře 2:0 nad Spartou Rotterdam. Forma Almela je tak velice slušná. V loňských vzájemných duelech vládlo PSV, doma vyhrálo 4:1, na půdě soupeře remizovalo 1:1 a ve finále KNVB Becker vyhrálo jasně 3:0.

Advocaat bude postrádat půl roku útočníka Olu Toivonena kvůli poraněnému kolenu, problémy s kolenem na trávník nepustí též zkušeného Marka van Bommela a zraněný kotník stále trápí Erika Pieterse. "Je to velká nepříjemnost hlavně pro ofenzívu, v té se nám však letos vcelku daří a nemusíme propadat panice. Po podzimu i tak chceme být první v tabulce a pokračovat v Evropské lize, kvalitu na to určitě máme," je i přes všechny komplikace optimistický holandský kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Roda JC - ADO Den Haag  (pátek 20:00)
Páteční předehrávku obstará souboj dvou celků, od kterých nikdo neví, co čekat a jejichž výkony jsou zápas od zápasu velice rozdílné. Den Haag je na tom letos o něco lépe a po deseti kolech má na kontě čtrnáct bodů, patří mu osmá pozice. Roda má však v tuto chvíli vcelku slušnou formu a díky ní se zatím dostala ze zóny sestupu, s devíti body jí patří čtrnácté místo. Nyní se čeká velmi vyrovnané utkání a Roda může rázem poskočit vzhůru.

Roda v úvodních sedmi kolech nezvládala jeden duel za druhým a měla na kontě pouze čtyři body, porazit dokázala jen Tilburg. Ovšem její forma se zlepšila po domácí výhře nad Venlem v poměru 3:0. Následně přišla velice cenná remíza 1:1 s vedoucím Twente a také 0:0 na půdě Nijmegenu. Den Haag letos hraje vyrovnané partie a příliš často neprohrává, jenže v úterním utkání nestačil na Groningen a po porážce 0:1 vypadl už ve třetím kole tamního poháru.

V deseti ligových utkáních si připsal překvapivé domácí porážky s Utrechtem a Groningenem, obrat o body pak dokázal Vitesse, Heerenveen či Ajax. Zvládl též poslední vystoupení, v domácím prostředí potvrdil roli favorita v souboji s Tilburgem a zvítězil 2:0. V loňských vzájemných duelech byla úspěšnější Roda, která doma jasně zvítězila 4:1 a na půdě soupeře uhrála v odvetě nerozhodný výsledek 3:3.

Domácí trenér Ruud Brood cítí zlepšení a věří, že diváci poženou jeho svěřence kupředu. "Den Haag někdy předvede skvělý výkon, jenže jindy má špatný den a je schopen prohrát s kýmkoliv. Dobře víme, že protivník letos není zvyklý prohrávat, my ale chceme zvítězit. Zlepšili jsme se v obou činnostech a hrajeme více týmově. Pozornou obranu soupeře ale musíme překvapit, především ve vzduchu je Den Haag silný," uvedl objektivně Brood.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.60 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente1081121:625
2.PSV Eindhoven1080233:924
3.SBV Vitesse1063119:921
4.AFC Ajax1046025:1218
5.Feyenoord Rotterdam1053218:1318
6.FC Utrecht1053212:818
7.Heracles Almelo1035222:1814
8.ADO Den Haag1035219:1514
9.NEC Nijmegen1034314:1713
10.AZ Alkmaar1033416:1912
11.FC Groningen1032511:2011
12.SC Heerenveen1024415:1810
13.RKC Waalwijk1024412:1510
14.Roda JC1023510:169
15.PEC Zwolle102267:178
16.NAC Breda102269:218
17.Willem II101367:196
18.VVV Venlo1003710:283

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
AjaxFans

čisté dvojky

Reagovat
Stiksxx

na Vitesse??

Reagovat
AjaxFans

Jsem myslel,že hrajete v pátek

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax - Vitesse vidím na 3,5+

Reagovat
AjaxFans

je to reálné

Reagovat
Milan.B

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

to co hrálo Vitesse z Alkmaarem by v čechách s bídou stačilo na gamrinus ligu, takže dostanou od Ajaxu asi pěknou rychtu. Jestli se nebude Ajax šetřit na ManCity. Tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se u tulipánů nikdy nehrálo moc do zadu + když máte proti sobě týmy jako PSV a Ajax... hokej každopádně na výsledek bych nevsadil ani svou tchýni

Reagovat
CHONG

Bony dneska Ajax popraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jester Radka Bejbla

Reagovat
AjaxFans

Potřebuju link pls

Reagovat
jester Radka Bejbla

Bony Wilfried

Reagovat
jester Radka Bejbla

ten kluk jde neskutečně nahoru, po sezoně odejde za lepším

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele