Nizozemská Eredivisie - preview 11. kola

28.10.2011, 08:41, aktualizováno 30.10.2011, 09:34
Previews
Neděli v Eredivisii načne rozjeté Vitesse na hřišti De Graafschapu, v duelu ambiciózních celků pak změří síly Groningen s Feyenoordem a střetnutí týmů z dolní poloviny tabulky uvidí Nijmegen, kde se představí Utrecht. Kolo uzavře Alkmaar, který bude chtít potvrdit roli favorita na hřišti Heraclesu...
BV De Graafschap - SBV Vitesse  (neděle 12:30)
Vitesse je dosud velmi milým překvapením nynějšího ročníku. Po loňských bídných výkonech si letos vedou svěřenci trenéra van den Broma nadmíru dobře a pohybují se na pohárových příčkách. Svou dobrou formu budou chtít tentokrát potvrdit také na půdě De Graafschapu.

Hořkost porážky už nepoznalo Vitesse dlouhých pět kol. Během nich si navíc na své konto připsalo jedenáct bodů a poskočilo tak na výbornou pátou příčku tabulky. Na vavřínech ale arnhemští fotbalisté usnout nehodlají a také nyní berou jedině vítězství.

K tříbodovému výsledku má Vitesse opět dotáhnout především velmi dobře hrající defenzíva. Ta na začátku sezóny sice musela skousnout dva čtyřgólové debakly od Twente a Ajaxu, od té doby si však počíná nadmíru dobře. Nemalou zásluhu na tom má také mladý český zadák Tomáš Kalas, který se již stal nedílnou součástí zadních řad Vitesse.

Forma De Graafschapu sice nebyla v úvodních kolech bůhvíjak oslnivá, v minulých dvou zápasech si ale celek z Doetinchemu vedl skutečně obstojně. Nejprve s vypětím všech sil vyválčil remízu na půdě rozjetého Heerenveenu, před týdnem pak doma roznesl na kopytech Bredu. Po dlouhé době se tak konečně vyškrábal ze sestupových pozic.

V minulých letech se ale De Graafschapu proti Vitesse moc nevedlo. Z posledních čtrnácti vzájemných zápasů dokázal vyhrát pouze dvakrát, naopak hned v devíti případech odcházel z duelu se sklopenou hlavou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.40 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Groningen na začátku sezóny bez své největší hvězdy Tima Matavze tápal a předváděl velice nevyrovnané výkony, ovšem v poslední době se jeho výkony přeci jen o něco zlepšují. Vyhoupl se totiž se čtrnácti body na deváté místo tabulky a je blízko pohárové kvalifikaci, nyní má ale opět před sebou velice těžkého protivníka. Feyenoord by se letos rád podíval do pohárů přímou cestou a zatím nemá našlápnuto vůbec špatně.

V tuto chvíli jsou svěřenci Ronalda Koemana pátí se ziskem osmnácti bodů, a pokud dokážou na Euroborgu uspět, budou ztrácet jeden jediný bod na duo PSV - Twente. Opět by se tak mohli vrátit na čtvrtou příčku Ajaxu, který v tuto chvíli disponuje dvoubodovým náskokem. Feyenoord v minulém kole remizoval ve velkém derby s Ajaxem 1:1, přestože vedl a soupeř hrál o deseti, avšak každý bod z venkovního prostředí se určitě počítá.

Celek ze stánku De Kuip navíc předvedl opravdu solidní hru a ke třem bodům chybělo spíše štěstí. Ovšem Feyenoord si uštědřil ostudu v národním poháru, když na půdě Go Ahead prohrál 1:2! I Groningenu v minulém kole obral favorita z Twente, a i když prohrával, též vybojoval nerozhodný výsledek 1:1. Nicméně jeho poslední návštěva De Kuipu dopadla katastrofou, utrpěl debakl 1:5. Naopak ale domácí duel s Feyenoordem loni zvládl a vyhrál 2:0.

Kouč domácích Ronald Koeman hodnotí situaci minulého týdne. "V jednom týdnu jsme zažili velký úspěch a předvedli skvělou hru, v tom druhém naprostý propadák a tragický výkon. V nedělním utkání budeme pokračovat v boji, abychom se dostali blíže největším favoritům," uvedl Koeman. Jeho taktika je jasná. "Určitě chceme na soupeře vytvořit tlak a hrát směrem dopředu, jiná varianta by nám ani nezbývala."

Koeman má obavy hlavně z obrané řady, kterou nyní sužují zranění. "Bohužel v defenzívě může vzniknout problém. Kelvin Leerdam leží s planými neštovicemi, navíc jistotu startu nemá ani Dani Fernandez," dodal Koeman. Kromě nich v sestavě nejsou též Darley, Bart Schenkeveld, Kaj Ramsteijn Gill Swerts. Do hry se však vrací po nemoci John Guidetti. "Ve čtvrtek tvrdě trénoval a zasloužil si být povolán," uvedl závěrem harcovník Koeman.
FC Groningen - pravděpodobná sestava:
Van Loo - Kappelhof, Ivens, Van Dijk, Burnet - Bacuna, Kieftenbeld, Petter Andersson, Sparv, Tadic - Texeira.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - D. Fernández (Mokotjo), De Vrij, Vlaar, Martins Indi - El Ahmadi, Clasie, Bakkal - Cabral, G. Fernandez (Guidetti), Schaken.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
NEC Nijmegen - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Nijmegen dokázal do letošního ročníku vstoupit tou správnou nohou a v úvodních kolech si nevedl vůbec zle. Pak jej ale totálně opustila forma, což mělo za následek postupný propad až na aktuální šestnáctou pozici. Tentokrát už ale NEC slibuje, že duel proti Utrechtu zvládne a konečně si připíše vítězství.

Na tříbodový zisk čeká Nijmegen již předlouhých šest kol. Nejhorší na jeho situaci je fakt, že všech šest zápasů nebyl schopný zvládnout a pokaždé odcházel ze hřiště poražen. Ve většině utkání přitom nebyl nikterak výrazně horší, bohužel jej ale téměř vždy srazila do kolen opravdu bídná koncovka - sedm gólů v deseti zápasech hovoří za vše.

Na další ligovou branku přitom Nijmegen v současnosti čeká už rovných 448 minut. Není tedy divu, že body na jeho konto nepřibývají tak, jak vedení klubu plánovalo. I proto trenér Alex Pastoor povede své svěřence do nadcházejícího zápasu opravdu pod velkým tlakem.

Je však pochopitelné, že na nezáviděníhodné situaci Nijmegenu se bude snažit přiživit i Utrecht, který si taktéž nemůže dovolit v současnosti nějaké bodové ztráty. Ani jemu se totiž v posledních týdnech nedařilo podle představ. Nejprve podlehl Eindhovenu, před týdnem naopak nezvládl domácí střetnutí s Heerenveenem a poměrně nečekaně prohrál 1:4.

V tabulce tak zažil propad až na dvanáctou příčku, ze které se hodlá co nejrychleji vyškrábat opět na pozice zaručující evropské poháry. Bude to mít ale poměrně složité, jelikož po zápase v Nijmegenu na něj čeká duel proti Ajaxu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - AZ Alkmaar  (neděle 16:30)
Velmi vyrovnané utkání bude k vidění v Almelu. Tam v rámci jedenáctého kola holandské Eredivisie zavítá aktuální lídr tabulky AZ Alkmaar, který tak vyzve místní rozjetý Heracles.

Domácí celek z Almela se výrazně pozvedl a s útokem na pohárovou Evropu to zřejmě myslí opravdu vážně. Aktuální sedmá příčka a rostoucí forma hraje týmu pod vedení trenéra Bosze do karet. Poslední ligové kolo ovšem nebylo žádným těžkým oříškem. Heracles zamířil na půdu tápajícího Excelsioru a po devadesáti minutách odjížděl s povinným vítězstvím 2:0. Poslední zápas však Almelo jako většina celků v Holandsku sehrálo v KNVB Beker. Ve třetím kole narazil Heracles na VV Berkum, se kterým si hravě poradil 4:0.

"Momentálně máme v týmu pohodu. Těšíme se na každý zápas a já doufám, že nám tato forma vydrží. Moc rád bych přečkal zimu v první osmičce. Na jaře bych rád vyrazil bojovat o Evropu. Nyní nás však čeká momentálně první celek AZ a já vím, že to bude velmi těžký souboj. Věřím však, že můžeme přemýšlet o nějakém bodovém zisku," prohlásil kouč Almela Peter Bosz.

Momentální lídr tabulky AZ Alkmaar se na vrcholu tyčí zcela po právu. Silný útok, skvělá obrana. To vše přináší výsledky a z deseti zápasů AZ pouze jednou prohrálo a jednou remizovalo. Poslední ligové kolo přineslo Alkmaaru souboj s Rodou na domácí půdě. AZ dlouho nenacházelo na Kerkrade účinný recept, avšak díky brance Rasmuse Elma dokázalo vyhrát alespoň těsně 1:0. I Alkmaar čekalo 3. kolo KNVB Beker. V tom proti AZ nastoupil druholigový FC Dodrecht. Alkmaar si postup nevybojoval snadno a vítězství strhl na svou stranu až v prodloužení, díky kterému vyhrál těsně 3:2.

"Jsme první, co na to říci. Chceme být první. Nesmíme si dovolit zaváhat. Jedeme však do Almela, kde chtějí Evropu. Je to houževnatý soupeř. Nesmíme je podcenit a musíme hrát svou hru. Bude to těžké, chceme však tři body," zněla slova trenéra AZ Verbeeka.

Verbeekovi budou v utkání proti Heraclesu chybět zranění Martin Martens, Ruud Boymans, Ali Messaoud a Dirk Marcellis. Otazník visí dokonce hned na čtveřicí hráčů. Roy Beerens, Rasmus Elm, Brett Holman a Simon Poulsen. Na druhé straně by do utkání neměl zasáhnout Birger Maertens a Marko Vejinovič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Roda JC - AFC Ajax  (sobota 18:45)
Situace Ajaxu začíná být kolo od kola vážnější a vážnější. Na ligové vítězství čekají fotbalisté z Amsterdamu již neuvěřitelných pět kol, což se pochopitelně promítá také na jejich pozici v tabulce. Další ztráta je tedy nyní už nepřípustná a proti Rodě musí vyválčit po dlouhé době opět tříbodový zisk.

Aktuální ztráta Ajaxu na vedoucí Alkmaar činí rovných osm bodů. Není tedy divu, že se pod koučem Frankem De Boerem začíná výrazně houpat židle. Ten však cítí, že hlavní příčinu nevalných výsledků už konečně dokázal najít. "Naše špatné výkony jsou dle mého názoru nejvíce ze všeho důsledkem psychického problému. Nevím, co ještě by se dalo změnit v taktické přípravě," prohlašuje bývalý vynikající obránce.

Trápení Ajaxu každopádně vyvrcholilo v minulém kole v prestižním souboji proti Feyenoordu. Ani tento zápas De Boerovi svěřenci nezvládli a nakonec byli rádi alespoň za remízu 1:1. Potlesk fanoušků si tak po závěrečném hvizdu pochopitelně vychutnat nemohli. Svou reputaci si ale dokázali alespoň částečně napravit během týdne, kdy porazili Rodu v rámci KNVB Bekeru 4:2.

Nyní tedy dojde na vzájemné měření sil těchto dvou celků znovu. A situace je navlas stejná jako před středečním duelem. Ajax sice zůstává mírným favoritem, Roda se jej ovšem bude snažit zaskočit bojovným výkonem, kterým se prezentovala už například v minulém kole proti vedoucímu Alkmaaru.

Na domácím hřišti navíc letos prohrává jen výjimečně. To dokazuje především fakt, že všechny své dosavadní body vybojovala právě před vlastními fanoušky. Hned čtyřikrát dokázala vyhrát, zuby si vylámala pouze na Waalwijku. Je tak pochopitelné, že její sebevědomí se před nynějším duelem rozhodně nenachází na nízkých hodnotách, což bude chtít potvrdit dalším vítězstvím.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 4.33 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Excelsior - RKC Waalwijk  (sobota 19:45)
Beznadějně poslední celek holandské Eredivisie Excelsior si to rozdá s nováčkem soutěže. Přijíždějící Waalwijk by však chtěl bodovat naplno.

Excelsior se v minulém ročníku zachránil a ani v této sezoně to nevypadá jinak než na boje o záchranu. Aktuální poslední příčka navíc značí, že by Excelsior šel do nižší soutěže ihned a bez nároku na boje o udržení. SBV nezvládlo poslední ligové utkání na domácí půdě proti Heraclesu a prohrálo 0:2. Poslední duel však Excelsior sehrál ve 3. kole KNVB Bekeru proti GVVV Veenendaal, který dokázal proti prvoligovému celku vstřelit hned tři branky a potupit jej na jeho půdě výsledkem 0:3.

"Mám pocit, že se nalézáme v krizi. Pohárové utkání jsme absolutně nezvládli. Takovou potupu si naši fanoušci nezaslouží. Nyní nás čeká Waalwijk, který zachytil začátek soutěže a z toho těží. Rád bych překvapil," prohlásil trenér John Lammers.

To Waawijk 3. kolo poháru zvládl. Vyzval v něm druholigové Zwolle a na jeho půdě jej dokázal porazit těsně 1:0. V lize je však Waalwijk velmi průměrný. Hájí momentálně "až" jedenáctou příčku. Ta je však z pohledu nováčkovské sezóny více než příjemná. Poslední kolo nicméně dopadlo pro RKC špatně. Na půdě VVV Venlo totiž totálně selhalo a prohrálo vysoko 1:4.

"Myslím si, že prožíváme zatím dobrou sezonu. Je to sice jak na houpačce, ale je to mnohem lepší, než kdybychom prohrávali. Excelsior je na tom výrazně hůř. Musíme toho využít. Momentálně vidím jedinou možnou variantu zápasu proti SBV a tím je naše vítězství," nechal se slyšet trenér Waalwijku Ruud Brood.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.90 - 3.40 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - ADO Den Haag  (sobota 19:45)
Rozjetý Heerenveen v dalším kole holandské Eredivisie přivátá na své půdě zklamaný ADO Den Haag.

Srdíčka jedou a Nizozemsko se dívá. Pokud to s jejich formou půjde stále k lepšímu a lepšímu jako doposud mohou se v Heerenveenu dočkat velkých věcí. Poslední ligové kolo ukázalo střeleckou sílu. Na půdě Utrechtu totiž Heerenveen dokázal vstřelit hned 4 branky a vyhrát vysoko 4:1. Aktuální osmá příčka je však po nepovedeném začátku stále velké zklamání. Potěšení nicméně přišlo ve 3. kolo poháru. V tom na domácím hřišti rozstřílel Heerenveen přijíždějící Harkemase Boys vysoko 6:1.

"Zatím to jde. Musíme však zapnout ještě více a bojovat o ta nejlepší místa. Nyní na domácí půdě přivítáme Den Haag, který je tak trochu za očekáváním po minulé sezoně. Musíme vyhrát," prohlásil Ron Jans.

Den Haag je opravdu trochu za očekáváním. V minulé sezoně proháněl na domácí půdě i mimo ni kdejaký celek, letos však stagnuje. Jedenácté místo a zisk třinácti bodů, k tomu záporné skóre a kolísavá forma. Poslední ligové utkání však Den Haag dokázal vyhrát když na domácí půdě přehrál Nijmegen těsně 1:0. Naposledy však přišla prohra ve 3. kole domácího poháru. ADO cestovalo do Arnhemu, kde Vitesse vyhrálo těsně 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 4.00 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Twente - PSV Eindhoven  (sobota 20:45)
V holandské lize si spíše první polovina podzimní části vybírá ty pikantní souboje a v té druhé se favoriti utkají s týmy v dolní polovině tabulky. Nyní na sebe narazí dva hlavní kandidáti na titul, vzhledem k špatné formě Ajaxu se očekává především souboj těchto dvou velikánů společně s Alkmaarem. Oba celky hrají Evropskou ligu a nemohou si tak vyčítat náročnost programu, proto se očekává souboj na ostří nože.

Většina soubojů favoritů končí v tomto ročníku Eredivisie remízami, i nyní zřejmě může rozhodnout o vítězi jen jedna branka, nebo vítěz znám nebude. Twente se v tuto chvíli nachází s jedenadvaceti body na třetím místě o skóre právě za PSV, které by rádo na hostujícím stánku vyválčilo cenné body. Oba sobotní soupeři ztrácejí na Alkmaar čtyři body a určitě nechtějí poztrácet další korálky. To se jim totiž stalo v minulém kole.

PSV na půdě Arnhemu, který letos patří mezi kandidáty na poháry a stabilně se drží v nejlepší šestce, dokázalo uhrát pouze remízu 1:1, i když vedlo. Úplně stejná situace nastala v Groningenu, kde Twente brankou v první půli těsně vedlo, ovšem protivník dokázal po obrátce vyrovnat stav a výsledek se již nezměnil. Twente i PSV postoupilo dále v národním poháru, i když Enschede poněkud složitěji po výhře 4:3. PSV uspělo výsledkem 3:0.

V posledních vzájemných zápasech se dařilo vicemistrovi z Twente, které loni ve 12. kole vyhrálo na Philips Stadium poměrem 1:0, poté uspěl i ve čtvrtfinále národního poháru výhrou 2:1 po penaltovém rozstřelu a vítězství 2:0 slavil také ve 29. kole. V Evropské lize jsou oba výběry blízko postupu mezi dvaatřicítku nejlepších. PSV naposledy vyhrálo na půdě Hapoelu Tel Aviv 1:0 a Twente v dánském Odense jasně 4:1, holandští giganti tak vedou své skupiny.

Kouč domácích Co Adriaanse hlásí samé dobré zprávy, po zranění je zpátky Nicky Kuiper, jinak v základní sestavě by se měli objevit i navrátilci Sander Boschker, Marc Janko, Peter Wisgerhof a Nacer Chadli. "Můžeme PSV porazit! My spoléháme na týmovou práci, která v těchto zápasech převyšuje kvalitu jednotlivců, na kterých stojí hra soupeře. PSV obměnilo kádr, přivedlo několik skvělých hráčů a my se jim musíme postavit," uvedl Adriaanse.

Kouč hostů Fred Rutten očekává vyrovnaný souboj. "Oba dva celky jsou na velice podobné úrovni, možná i na zcela stejné, což potvrzují ligové i pohárové výsledky. Jediným rozdílem je, že PSV má dlouholetou historii a Twente v tuto chvíli píše holandské dějiny," pochválil Rutten svého protivníka. "Z kádru soupeře sice odešli dva nejlepší hráči - Ruiz s Thompsonem, nicméně stále má Enschede mnoho kvalitních hráčů," dodal Rutten.

Dále pokračoval, že Enschede vyniká hlavně díky taktickým a fyzickým dispozicím. "Twente hraje skvěle doma a je výborně fyzicky připraveno, dokáže zvládat na skvělé úrovni nespočet zápasů a k tomu hlavně hlavou." V základní jedenáctce už může Rutten počítat s Erikem Pietersem, Przemyslawem Tytonem, Atibou Hutchinsonem a Stijnem Wuytensem, po zranění jsou zcela připraveni hvězdný švédský útočník Ola Toivonen společně s Abelem Tamatou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.25 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NAC Breda - VVV Venlo  (pátek 20:00)
Venlo v minulém kole po dlouhé době opět vystrčilo drápky a na své konto si připsalo první letošní ligovou výhru. Rozhodně ale nehodlá usnout na vavřínech a další tříbodový zisk bude chtít vybojovat také v nynější předehrávce 11. kola, kdy se vypraví na půdu Bredy.

Nedávný duel proti Waalwijku může mít pro hráče Venla doopravdy velký význam. Kromě důležitého a vysokého vítězství 4:1 si totiž konečně dokázali, že letos v Eredivisie nemusí hrát jen druhé housle, ale mohou se o záchranu skutečně poprat.

Z předposledního místa se sice svěřenci trenéra De Boecka nevyškrábali, jejich situace už ale vypadá přeci jen o něco lépe. Na patnáctý De Graafschap ztrácí aktuálně jen tři body, a tak se mohou již po tomto kole dostat velmi blízko nesestupovým příčkám.

Je však pochopitelné, že ani proti Bredě to nebudou mít snadné. Také NAC totiž potřebuje body jako sůl. Po hrůzostrašném vstupu do letošního ročníku se sice dokázal už výrazně zvednout, stále ale nemůže být příliš klidný. Od pásma sestupu jej dělí pouhé tři body.

V minulém kole si navíc Breda vybrala opět jeden ze svých slabších okamžiků. Proti De Graafschaspu chtěla potvrdit vzrůstající formu, namísto toho ale dostala celkem tvrdou lekci a z Doetinchemu se vracela s porážkou 1:3. Proti Venlu se jí však vcelku daří, což bude chtít znovu dokázat. Poslední vzájemný duel sice prohrála vysoko 0:3, předtím ovšem hned třikrát vyhrála a dvakrát brala bod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 4.00 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar1081124:825
2.PSV Eindhoven1063127:1121
3.FC Twente1063126:1021
4.Feyenoord Rotterdam1053221:1018
5.SBV Vitesse1053217:1118
6.AFC Ajax1045124:1417
7.Heracles Almelo1044217:1316
8.SC Heerenveen1035219:1814
9.FC Groningen1042415:1714
10.ADO Den Haag1041514:1713
11.RKC Waalwijk1041511:1713
12.FC Utrecht1033415:1512
13.Roda JC1040614:2712
14.NAC Breda1031614:1810
15.BV De Graafschap1023511:219
16.NEC Nijmegen102177:167
17.VVV Venlo1013611:266
18.SBV Excelsior100286:242

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ahmed Musa velká naděje Nigérie

Reagovat
smazaný uživatel

Vitesse musí vyhrát wilfried musí dat góla

Reagovat
Stiksxx

Doufám, že v Twente neprohrajeme Ale Twente hraje víc agresivně, takže asi jo.

Reagovat
smazaný uživatel

mám na lístku 0

Reagovat
AjaxFans

já taky

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsi to za fandu? Já vždy věřím, že vyhrajeme a dneska se to povede. Jednou už tam vyhrát musíme, takže já si dnes vsadít 2

Reagovat
Stiksxx

kdyby jsme hráli vzadu na jistotu, tak bych taky věřil. Ale když to tam hoří každej zápas při menšim náznaku šance soupeře, tak pochybuju..Nemáme obránce na to abychom ubránili De jonga a Janka.takže jedině přestřílet..sem jen realista..

Reagovat
AjaxFans

Kua,když se mi nepodělá net jako minule,tak mi vybuchne hadr.Všechny data v číči.Největší paráda je,že jsem před měsícem smáznul z flashky fotky,když jsem potřeboval plnou kapacitu

Reagovat
smazaný uživatel

co s tím děláš pořád?

Reagovat
AjaxFans

Je to v prdeli no.

U netu jsem měl 2 anténu na net,na sídlišti je to přesycené,tak se to nějak rušilo ten signál.

A hadr umřel číčus.A to měl necelé 3 roky a byl od seagatu.Takže nechápu

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Myslíte, že dá Bony hattrick? Já ano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Dnes musí Alkmaar zaváhat

Reagovat
smazaný uživatel

AZ Doufám že mě udělá radost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele