Nikomu nemohu zaručit herní čas, vysvětlil Klopp

27.01.2018, 11:56
Aktuality
Daniel Sturridge během posledního období za Liverpool pravidelně nenastupoval a vzhledem k blížícímu se mistrovství světa se spekuluje o jeho odchodu. Manažer Jürgen Klopp pak řekl, že ambicióznímu útočníkovi nemůže garantovat pravidelné vytížení...

Anglický reprezentant je odchovancem Manchesteru City, kde si rovněž poprvé okusil Premier League, ovšem nenastupoval pravidelně a následně odešel do Chelsea.

Prakticky ta samá písnička to byla na Stamford Bridge, kde Sturridge také plnil zejména roli náhradníka, po vydařeném hostování v Boltonu však přece jen dostal více prostoru a také díky tomu si možná zajistil následný přesun do Liverpoolu, jenž zaplatil 15 milionů eur.

Této investice Reds nemusí rozhodně litovat: Sturridge hned po svém příchodu zaznamenal ve čtrnácti ligových duelech deset přesných zásahů a hned následnou sezónu se na poli anglické nejvyšší soutěže trefil dokonce 22krát.

Během posledních tří a půl roku ho často trápí zdravotní potíže, Sturridge nenastupuje delší dobu pravidelně a to je právě důvod, proč myslí na změnu, neboť se chce probojovat do nominace Anglie na nadcházející světový šampionát. "Nikdy jsem svým hráčům nezaručoval, že budou nastupovat," prohlásil Klopp. "Když je Daniel v pořádku, pořád je to vynikající útočník, o tom není pochyb. Poslední dobou ale z různých důvodů pravidelně nehrál," dodal.

Osmadvacetiletý útočník je spojován zejména s milánským Interem, kam by mohl zamířit formou hostování. "Nemohu odpovědět na to, co se stane do konce přestupového období," řekl Klopp k odchodu Sturridge z Anfield Road. "Uvidíme, jak to dopadne," uzavřel manažer.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (433)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele