Nikoho prodávat nemusíme, hlásí del Nido

21.05.2008, 08:35
Aktuality
Prezident španělské Sevilly José María del Nido krátce po skončení sezony na tiskové konferenci promluvil na téma přestupových tahů. Pro Sevillu to bude pravděpodobně krušné léto, jelikož se očekává odchod klíčových hráčů, ale také nové tváře by se měly na stadionu Ramóna Sanchéze Pizjuána objevit.

Sevilla se neprobojovala do Ligy mistrů, což se nemusí líbit největším hvězdám. Obránce Daniel Alves už před časem vyhlásil, že chce klub opustit. Prezident del Nido však nikoho nechce pouštět pod cenou a zájemci o sevillské hvězdy si musí připravit spousty peněz.


Alves
Daniel Alves. Právě o tomto tvořivém pravém obránci se toho napovídalo nejvíce a jeho odchod již je v podstatě hotovou věcí. Blízko přestupu byl Alves již loni, tenkrát ale Sevilla odmítla vysokou nabídku londýnské Chelsea a Alves se rozhodl zůstat.

Nyní již Brazilec prohlásil, že odehrál za Sevillu poslední zápas a očekává se, že mu v přestupu nebude bráněno. del Nido ovšem řekl, že svůj klenot prodá jen za adekvátní cenu, což by mohl být pro hodně klubů problém, když i Chelsea nakonec od transferu kvůli vysokým požadavkům ustoupila.

"Alves se v podstatě sám umístil na trh a my jeho rozhodnutí respektujeme, ale má u nás stále platný čtyřletý kontrakt, což samozřejmě zohledníme v přestupové částce. Pokud nepřijde přijatelná nabídka, nejsme povinni ho prodávat," řekl del Nido novinářům.

Již to vypadalo, že ofenzivně laděného beka má v hrsti katalánská Barcelona, jenomže do hry se nyní údajně vložil anglický Manchester United a je hlavním zájemcem o jeho Alvesovy služby. Pravděpodobně tak, pokud kluby nabídkou požadovanou částku, bude jen na hráči, pro který klub se rozhodne.

Keita a Poulsen
Seydou Keita společně s Christianem Poulsenem tvoří srdce středové formace v Seville již několik sezon a pro tým jsou neustále velkým přínosem. Jenomže jejich dobré výkony upoutaly zájem nejednoho velkoklubu a del Nido přiznal, že oba by mohli klub za přijatelných podmínek pro obě strany opustit.

"Keita má ve smlouvě výkupní klauzuli v hodnotě 14 milionů euro a pokud bude chtít klub opustit, jeho zájemce za něj bude muset tuto částku zaplatit," hovoří jasně prezident. "V souvislosti s Poulsenem věřím, že u nás bude chtít zůstat alespoň v příští sezoně, ale co bude po tom, netuším. Nechceme ho prodat, ale pokud ho někdo vyplatí ze smlouvy (11 milionů euro), nebudeme moci, podobně jako v případě Keity, nic dělat. Tuto možnost nevylučuji, jelikož o něj několik klubů projevilo zájem."

Luis Fabiano
Kanonýr Luis Fabiano byl již několikrát spojován s týmy jako Manchester United, Real Madrid či Barca, ale Del Nido nyní prohlásil, že nyní se nevedou jednání s jiným klubem, ale brazilský útočník jedná o nové smlouvě.

"Včera jsme spolu hovořili a vypadá to, že je více přikloněn k setrvání než tomu bylo doposud, ale zatím je dohoda stále daleko. Chceme s ním prodloužit smlouvu na tak dlouho, jak jen to bude možné, ale máme nějaký platový rozpočet, který nemůžeme překročit."

Kdo by mohl přijít?
Jak se tiskovka blížila ke svému záběru, del Nido se ještě zmínil o potenciálních posilách, které by mohli na stadion Ramóna Sanchéze Pizjuána zavítat. Sevilla již nyní jedná s nejmenovaným hráčem, jehož přestup by měl být dotažen v nejbližších dnech.

"Nebude to zítra, ale snažíme se dohodnout co nejrychleji. Musíme se ještě dohodnout na podmínkách smlouvy a poté bude přestup dokončen," zakončil del Nido.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no tak Dani Alves je jasnej..odejde podle mě do Barcy... , jinak doufám, že Keita s Poulsenem prodlouží , Fabiano pro sevillské stránky řekl, že si přeje zůstat v Seville, nemá proč odcházet, to samé řekl Kanouté, Capel.... uvidíme jak se rozhodl Ujfaluši, no ráda bych ho v Seville viděla,ale nevím, Atletico bude hrát LM tak je to pro něj možná lepší motivace , jinak vím o pár posilách , o kterých se jedná, ale nic není jisté...ale Dani bude hoodně citelně chybět...

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla je perspektivnější tým než Atletico, takže radil bych Tomášovi přestoupit zde. Pochopitelně nesmí dojít k velkým hráčským ztrátam. Mohla bys Lanee jmenovat možné posily FC Sevilla. Děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

*Laneey, promiň

Reagovat
herbage

chlapy, Ujfaluši už je dávno v Atléticu

Reagovat
smazaný uživatel

to nevím, ale pro menší upřesnění sem dívka

Reagovat
smazaný uživatel

no např. Diomansy Kamara...útočník Fulhamu,egyptský špílmachr Mohhamed Zidan z Hamburku, Lisandro Lopez z Porta , a nějaké další ale ty už si nepamatuji

Reagovat
PJ

Alvese do Manchesteru? Mno, znamenalo by to odchod Browna, kterej se sice v sezóně postupně zlepšoval, ale pořád je to asi nejslabší článek sestavy. Znamenalo by to pravděpodobně i konec Garyho Nevilla, na to, aby byl náhradník, už je starej. To by mě dost mrzelo, ale na druhou stranu u něj nikdo neví, v jaký formě se dokáže vrátit po ročním zranění. Takže bych se za Alvese nezlobil

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Brown je stopér, Alves je pravý obranca.

Reagovat
PJ

Brown je sice puvodne stoper, ale celou sezonu odehral jako pravej obrance.

Reagovat
smazaný uživatel

Celú sezónu určite nie, mnohokrát tam zaskakoval za Vidiča, ale ako pravého obrancu ho SAF chcieť nebude, lebo v tých pár zápaoch to bola len alternatíva.

Reagovat
PJ

Za Vidice zaskakoval parkrat ted na konci sezony, kdyz se Vidic zranil. Jinak fakt ne, velkou vetsinu zapasu odehral vpravo misto zranenyho Nevilla.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako som písal, bola len alternatíva, SAF bude na to miesto chcieť buď nového obrancu alebo Nevilla späť.

Reagovat
afc

asi tazko by to znamenalo Brownov odchod,ked len nedavno podpisal novu zmluvu..

Reagovat
PJ

To sice podepsal, ale to byl hrac zakladni sestavy a vyhlidky mel takovy, ze se s nim do ni pocita az skonci Gary Neville. Kdyz na jeho misto prijde hotovej hrac, tak to jeho situaci dost podstatne zmeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu je možná lepší být řekněme 6. obránce v ManU než hrát základ někde v Aston Ville. Pořád si zahraje dost zápasů, vydělá víc a má šanci něco vyhrát. Je mu přes 28 let, nikdy neměl jistotu základní sestavy, proč by měl odcházet zrovna teď?

Reagovat
PJ

Mozna proto, ze by uz ve 28 letech tu jistotu zakladni sestavy chtel mit. Trofeji uz vyhral dost, nedivil bych se, kdyby radsi hral stabilne v tymu jako Aston Villa, nez kdyby mel vecne stridat v Manchestru. Nekterym hracum to nevadi, treba Solskjaer, ale u Browna uz se loni mluvilo o tom, ze chce pryc. Az pak se dostal stabilne do zakladu a podepsal novou smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Alves a Keita do Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona má první posilu: http://img131.imageshack.us/img131/651/messi3dl6.jpg

O dalších ze intenzivně jedná .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je ze slabšího soudku, co tam máš dál?

Reagovat
smazaný uživatel

Madridisti se tím krásně baví, prý nový Laudrup .

Reagovat
herbage

"Seydou Keita společně s Christianem Poulsenem tvoří srdce středové formace v Seville již několik sezon a pro tým jsou neustále velkým přínosem."

Keita je v týmu rok, Poulsen dva i když pravda, v Poulsenově případě dvě sezóny už jsou několik. Proti tomu, že jsou pro klub velkým přínosem ale nic nemám, je to dobrá dvojka, jen mě zaráží ty velice nízké výkupní klauzule, mám pocit, že ManCity nabázel za Poulsena mnohem víc, než 11mil Eur a hodně o Poulsena stál.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že ty výkupní se ve skutečnosti týkají jen španělských celků, něco v tom smyslu jsem ted zaslechl...

Reagovat
herbage

Tak možný to je, ale většinou se kluby snaží, aby neposílily konkurenci v lize a prodaj radši levnějš do ciziny.

Reagovat
Radin

Alves odejde o tom není pochyb,místo něj mě nikdo nenapadá,leda Maicon to je nemožné ale.Pokud odejde nějakej útočník,varianta je v Portu Lisandro Lopez.Jestli pujde Capel do Spurs,tak z Deporu Guardado.Co takhle Guaresmu,male ten by nešel :-))).No snad všichni krom Alvese zůstanou:-))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele