Nezmar + Horváth = 235.000,-

07.09.2007, 17:55
Fejetony
Zaujalo nás
Když zasedá disciplinární komise, tak člověk trne, co ti pánové pod vedením Alexandra Karolyiho zase vykoumají. Je to sice nezvyk, avšak tentokrát jim však nelze jinak, než děkovat a blahořečit. Nezmar musí rozbít prasátko a zacinkat "pětatřicetníkem", Horváth aby rozbil na svých dvě stě tisíc celý vepřín.

Jan Nezmar dostal pokutu za "zajetí" do kotníku teplického Koukala, který si teď hezkých pár týdnů do míče nekopne. Skluz libereckého útočníka vypadal pomalu jako pokus o vraždu a omlouvat ho bojovností Nezmara je vyloženě blbost. Navíc kdyby trefil těmi kolíky balón, nejspíš by do něho udělal díru. Nezmar mi připadá jako takový ten vesnický stoper, který si před každým zápasem s každým soupeřem podá ruku, s úsměvem mu popřeje všechno nejlepší, ať se mu zápas vydaří. No a jakmile utkání začne, není radno se k němu dostat na vzdálenost bližší jak pět metrů, protože pokud nemáte kabině zaparkovaný invalidní vozík, nemáte se jak dostat domů. A ten stoper vždycky po každé takové "prasárně" otcovsky prohlásí: "Nebolí tě to? Seš dobrej? Je to ale tvoje vina, špatně sis šlápnul..." Jenže ta slova většinou nevnímáte, svíjíte se bolestí a možná ještě přemýšlíte, který parní válec vás takhle sešrotoval...

Medializovaná aféra Pavla Horvátha dopadla pro hlavního aktéra vcelku bledě. Nejspíš totiž i pro fotbalistu Sparty je jedna pětina z milionu pěkný peníz. Ještě den po utkání na Žižkově noviny Sparťana chválily, jak ihned po vystřídání šel krotit dav krvežíznivých šelem, skákajících za Poštulkovou bránou. Pak se objevil záznam ČT a bylo po hrdinovi.

Horváth se snažil své jednání obhájit, že jenom na někoho mával a nemělo to vůbec nic znamenat. A nechtěl náhodou ukázat, jak doma věší prádlo? Nebo jak vysoko vyskočí jeho čivava? A nebo ještě lépe. Mohla by takto mávat celá sparťanská jedenáctka po každém zápase a kotel jejich příznivců by jim jejich mávání vždy s radostí opětoval. To by byla nádhera, to by bylo choreo, které by Spartě záviděl celý svět...! Naštěstí se disciplinární komise se zubatým záložníkem vůbec nepárala a dala jasně najevo, že podobná gesta nepatří nejen na stadiony ale ani mezi normálně smýšlející lid. Horváth žádný ultra pravicový extrémista nebude, je to spíš vtipálek za každou cenu a zmíněný pohyb ruky mu možná v tu chvíli přišel jako velmi zdařilý "joke". Tak jsme se zasmáli - ha, ha, ha - a můžeme doufat, že teď se Pavel zase vrátí ke svému velmi humornému stahování trenýrek a mazání jejich vnitřku "hřejivkou".

Co mě na celé věci mrzí je ale to, jak se k ní postavila Sparta. Měla Horvátha chytit za ruku a pěkně ho přes ní praštit. Ne pouštět do médií zprávy o tom, jak je Horváth vzorný, jak pořádá charitativní akce a ještě se za něho stavět. Jeho ruka třeba nebyla v tom přesném úhlu, nestál ani v pozoru... Ale pokud na někoho vystrčím prostředníček a budu mít prst nakřivo, stejně to každý moc dobře pochopí.

Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (19)

Přidat komentář
-Kopy-

Dobře napsaný článek, nezbývá než souhlasit...

Reagovat
smazaný uživatel

Výstižné i vtipné.

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek, souhlasím.

Reagovat
HOST*

Autor umi ,libi se mi jeho svoboda projevu a samozrejme clanek se pravdivy ,taky me nasrala Sparta tyma kecma...

Reagovat
HOST*M11

Myslim ze Nezmar neni zadny takovy jak tu pise... toto prehnal.. hraje tvrde ale toto je moc...

Reagovat
HOST*M11

tim prehnal myslim jako Nezmar ten faul

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to bych taky řekl. Je tvrdý, ale není zákeřný, to je mnoho jiných hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

perfektný článok..nepíše to náhodou ten istý človek čo píse "Co týden vzdal a dal" ?

Reagovat
HOST*M11

jj... ma to v sobe

Reagovat
smazaný uživatel

je to proste spartan a spartanem zustane.. kazdemu je jasne ze heiloval..

Reagovat
HOST**ratty

Nejsem fanda Liberce, ale rád bych se vyjádřil na obranu Ing.Nezmara. Sledoval jsem ho už od začátku kariéry v MSA či Opavě kdy toho "vesnického stopera" v podstatě hrál. Ale právě, že ne stylem, kterému tady autor přisuzuje. Co se týká lidskosti a rozumovosti mimo sféru zeleného pole, neznám moc fotbalistů, kteří by verbálně a myšlenkově artikulovali smysl jako on. Tudíž soudím,že v hlavě bude mít víc než si autor myslí. Jeho nasezení se není co divit, protože Libe je letos s v hajz* Mě osobně ty jejich seky stály na výhrách tak 50tis. takže bych měl být ten, kdo by mu šel nakopat Nezastávám se nesmyslné tvrdosti, ale z hlediska objektivnosti to nelze posuzovat jinak než právě nedisciplinovanou hrubost, ne úmysl vola, jakých po našich hřištích běhá fůra.(Např.Řepka)kdybych měl tu MOC tak má Nezmar za sebou zkušební repre start právě díky jeho důrazu a vůli. Třeba místo atleta-kopytovce Sionka. No a sparta?.. Spartu vem čert

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o tom, že by byl Jan Nezmar nějaký bezmozek nepadlo v článku ani slovo. V tomto s Vámi právě naprosto souhlasím, patří k těm, kteří když mluví do médií, má jejich vyjadřování určitou úroveň a neplácá jenom samý fráze. Můj názor na něj zkrátka je, že sem tam za tu hranici, kde končí tvrdost a začíná hrubost ulítne. Když se na něj zaměříte v zápase, často uvidíte, že tu a tam vcelku solidně "prasí".

A asi bych nemluvil o zaujatosti. Jde spíš o jenom o můj pohled se kterým si klidně nesouhlaste ...To je to samý, jako bych třeba já nesouhlasil s Nezmarem v repre

Reagovat
smazaný uživatel

spravne co si myslel Horvat ?že je nejaky borecek?dobre mu tak cipovi banik king

Reagovat
HOST*

co za sulina napsal ten clanek. Asi nehrals nikdy fotbal ze kdyz nuzes neco takovyho napsat ses ubohej...

Reagovat
smazaný uživatel

jak to myslis ubozaku?

Reagovat
HOST*

ten horvath dobre souhlasim ale nezmar takovehj neni autor si na nekoho hraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Autor je s Nezmarem očividně mimo.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

přesně.. Nezmar býval vždycky kádr. Ano trest je adékvátní, ale srovnávat ho s nějakým vesnickým stoperem?! Jinak o Horváthovi je to napsané hezky..

Reagovat
HOST*Martin Hora

kolyh je buzna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele