Newcastle rozvázal smlouvu s Allardycem

09.01.2008, 19:15
Aktuality
Vstup do nového ročníku Premier League se Newcastlu United nevyvedl. Tým sídlí na jedenácté příčce, přičemž chtěl hrát o evropské poháry. Vedení klubu se proto s manažerem Samem Allardycem domluvilo na rozvázání kontraktu. Informaci potvrdil na oficiálních stránkách klubu předseda Chris Mort.

Bývalého manažera Boltonu neúspěšné angažmá a následný odchod ze St. James Parku velmi mrzí. "Jsem zklamaný, že musím odejít, ale přeji si, aby tento klub byl ve zbytku sezóny i budoucnosti úspěšný," řekl smířený Allardyce.

Tomu popřáli mnoho úspěchů v příštím angažmá i šéfové klubu. "Rádi bychom Samovi poděkovali za jeho úsilí a popřáli do budoucna hodně štěstí," uvedl předseda klubu Chris Mort.

Kdo Allardyce ve funkci nahradí, zatím není jasné. "Nový manažer ještě nebyl jmenován," potvrdil Mort s tím, že se vedení bude případnými adepty zabývat v následujících dnech. Fanoušci by na lavičce nejraději viděli bývalého útočníka a legendu klubu Alana Shearera, jemuž ovšem chybí potřebné trenérské zkušenosti.

V sobotním utkání proti Manchesteru United ale ještě Straky povede dosavadní trenér prvního týmu Nigel Pearson.

Sam Allardyce přišel do Newcastlu United v létě minulého roku, kdy manažerský post převzal po Glennu Roederovi. S klubem podepsal smlouvu na tři roky a plánoval s ním spojit svoji budoucnost, jako se mu to podařilo v Boltonu, ve kterém vydržel dlouhých jedenáct let.

Jenže po příchodu několika miliónových posil tým v první části sezóny nenaplnil svůj potenciál. O Allardycově pozici se spekulovalo několik týdnů.

Kdo by mohl Allardyce v Newcastlu nahradit?
50% - Alan Shearer
30% - Harry Redknapp
10% - Gerard Houllier
10% - Martin Jol.

Trenérské odchody v Premier League:
9. ledna 2008 - Sam Allardyce, Newcastle United
21. prosince 2007 - Lawrie Sanchez, Fulham
26. listopadu - Billy Davies, Derby County
23. listopadu - Steve Bruce, Birmingham City
5. listopadu - Chris Hutchings, Wigan Athletic
25. října - Martin Jol, Tottenham Hotspur
17. října - Sammy Lee, Bolton Wanderers
20. září - José Mourinho, Chelsea

Autor: Pavel Janega

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to som necekal su moc nedockavy

Reagovat
smazaný uživatel

teda,že Big Sam půjde už po půl roce pryč jsem teda fakt nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Andy C... ked tu budes ja som myslel ze tam neni pomocna skola

Reagovat
smazaný uživatel

co vole? o čem to mluvíš? ty na něčem zajisté frčíš. V osmé třídě jsem ještě nic takového neznal, měl by ses stydět.

Reagovat
-Kopy-

Já se tady z toho fakt poseru

Reagovat
smazaný uživatel

Ach tak to by aspoň částečně vysvětlovalo tvé časté nemyslné zvratky, co se tu v těch dizkusich od tebe dočtu.... =nechapem tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, po půl roce... Dělaj, jakoby nevěděli, co dokázal s Boltonem

Reagovat
smazaný uživatel

blbci to jsou...

Reagovat
daewa

To snad ne...

Tipuju to na Sounesse nebo se možná pokusí přetáhnout Strachana

Reagovat
Devil

Souness uz tam byl . Treba zase nekdo navrhne Mourinha ! Ani bych se uz nedivil .

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě to bude Shearer

Reagovat
Devil

Kurnik , ja bych mu dal jeste trochu casu ! Newcastle by potreboval stopery na ktery je spolehnuti a zaloznika kterej by dokazal rozdavat balony . Jinak si myslim ze kadr maj kvalitni . To podle me nebyl dobrej krok ho vyhodit , aby to nebylo jeste horsi . Treba jak s Valencii .

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel jsou tam hráči těžce za zenitem. V této sezoně se mi nelíbí jak Cacapa, tak třeba Nicky Butt. Naděje Taylor s Milnerem taktéž. Jediný kdo podle mne hraje nad své možnosti je Nzogbia. Pak je tam málo vyjímek, kteří si odehrají svůj standard (např. Given, Viduka nebo Martins). A pak prakticky celá řádka průměrně (nebo pod ním) hrajících hráčů. můj názor

Reagovat
Devil

Jak jsem uz rekl . Stopery na ktery bude spolehnuti a tahouna do zalohy kterej ma dobrej prehled a umi rozdavat balony . Vratil se Duff kterej pomuze a utok je dobrej . Brankari jsou super jak Given i Harper .Cacapa , Taylor a bohuzel i Rozehnal nejsou zrovna vzadu nejspolehlivejsi .PS. Shearer pro me nejlepsi utocnik vsech dob , ale na trnera je jeste nevyzralej . Jednou bych ho ale na lavicce strak rad videl !

Reagovat
smazaný uživatel

ano, možná se shodnem na tom stoperovi, který by dal obraně řád a na špílmachrovi, který by dokázal dát překvapivou přihrávku.. protože to je to co chybí, myšlenka.

Reagovat
Devil

Vidis aspon na necem se shodnem . Je to spatny celkove jim chyby souhra ve hre . Doufam ze se to zlepsi !

Reagovat
smazaný uživatel

jj, konečně v něčem aspoň. je to škoda, že Newcastle je tam kde je. Dalo by se teoreticky očekávat, že tu myšlenku by mohl dát Emre, ovšem ten spíš tloustne než pořádně hraje od začátku. Nevím no, je to tam takové zakleté. Fakt vidím největší problém v záloze, ta obrana už by to i tak nějak zvládla. Ale není tam nikdo kdo by dal hře pořádný řád. Jediní pořádní špíleři jsou Nzogbia, Duff a Given.

Reagovat
Devil

Ja vidim nejvetsi problem v obrane !

Reagovat
smazaný uživatel

No, to jsem zvědavej, koho tam chtějí dát. Pokud je nepozvedl ani Sam, tak fakt nevím. Možná Robson?

Reagovat
smazaný uživatel

PS: Zajímalo by mě, kam Sam půjde. Přál bych mu angažmá v nějakým dobrým týmu, kde by Strakám ukázal, jakou chybu udělaly. Uvidíme

Sam by mohl jít pozvednout např. Boro. Mohl by se též vrátit do Boltonu, anebo by mohl vytáhnout zpátky do PL Sheffield

Reagovat
smazaný uživatel

Přikláněl bych se k tomu Boro, Southgatovi už trochu dochází dech a nebude trvat dlouho a půjde pryč. Jako fanda Blades musím přiznat, že i nám by se nový manažer hodil, protože Robson to evidentně nezvládá a i když má jeden z nejlepších týmů C'ship a je 16. ....Big Sam by moc hodil, ale pochybuju, že by k nám šel, nejlepší by byl znovu Warnock, stačí mi, co dělá s průměrným Crystal Palace

Reagovat
Devil

Robson byl super , kdyby mel o par let min tak bych ho do Newcastle bral hned .

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, preco ste vsetci tak proti tomuto kroku ? Sam sice dokazal vela s Boltonom, ale pravdou tiez je, ze Bolton nema take moznosti a rozpocet ako Newcastle. To, ze Bolton hral skaredy futbal za ery Allardyca je fakt a chcel to presadit v Newcastli. Dlhe nakopavane lopty na vysokych utocnikov a totalne zameranie na obranu a nedostanie golu. Ja sa nedivim, ze sa im to nepacilo - nepaci sa to ani mne, lebo som fanusik a chcem, aby Newcastle hral pekny futbal, lebo kader na to kazdopadne ma. A este posledna vec, co nepomohla Samovi udrzat si svoju pracu - hranie hracov mimo pozicii, ved len taky N'Zogbia (asi najlepsi hrac Newcastlu tuto sezonu)hral opakovane na LB, ked je to tvorivy typ a hra lave kridlo alebo ofenzivny stred pola.

Reagovat
smazaný uživatel

ovšem třeba proti Manchesteru City byla levá strana Nzogbia-Duff skvělá. Mně se spolu moc a moc líbili.

Reagovat
smazaný uživatel

no fajn, ale nevidel by si radsej lavy obranca - Enrique, lave kridlo Duff a miesto Butta N'Zoga ? Ved stred pola v podani Butt Faye nic nevymysli, nie je to tak ?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, máš pravdu, že ten střed je hrozný.

Reagovat
smazaný uživatel

som dlhorocny fanusik Newcastlu, tak by som trosku mohol poznat tento klub

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

To je neuveritelny.Nechapu vedeni tohoto klubu.Asi cekali ze Sam mavne proutkem a budou hrat o titul:)).Sou to naivni sasci.Pral sem newcastle aby se vratil mezi elitu ae potomto fiasku co provedli jednomu z nejlepsich anglickych manazeru,Mi nezbyva nez rict ze stray to u me prohrali.Chyba je asi ve vedeni nez v manazrovi.

Reagovat
smazaný uživatel

nevies o com vravis, tak radsej nehovor !

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa unáhlený krok. Takýmto spôsobom môžu Straky striedať manažérov v intervale 0,5-1 roka. Ani z Boltonu nespravil prvotriedny tým za niekoľko mesiacov. Netrpezlivosťou si idú ako vedenie, tak aj nevďační fanúšikovia proti sebe. Po pol roku s vyhliadkou koncepčnej práce vyhadzujú len magori, ktorí sa do futbalu nerozumejú. Toto všetko budú ťahy len na náhodu či zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne by se mi libil na lavicce newcastlu Harry Redknap, v Porstmountu toho udelal hodne moc, udelal z niceho strasne moc a jeho styl hry by se sem hodil... Vzdy hral fotbal po zemi, zadne dlouhe mice... to by se mohlo hodit

Reagovat
smazaný uživatel

tak tosem tak brzo necekal ..mohly mu dat este par mesicu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se to nečekalo,ale třeba to pomúže. Nástupce vidím Alana Shearera.

Reagovat
smazaný uživatel

je to škoda ..ale vyhazov si zasloužil ... pul sezony čekat na obrat neni kratka doba

Reagovat
smazaný uživatel

to je mozno chyba...odla mna je sam pecka trener...a chyba nebola ani tak v nom...ale skorej v porpriemernych vykonoch hracov...spravili urcite chybu...ale tak to uz chodi ked sa tzymu nedari tak vyhodia trenera..radsej mali dat sankcie hracom...

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku se to dalo čekat, v poslední době předváděl Newcastle opravdu nečekaně špatné výkony. Jako náhradu bych nejvíce favorizoval protřelého H. Redknappa. Ale klub už poháry v lize nevybojuje, na to je už sezóna moc zpackaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Redknapp zůstane na jihu, tím jsem si jistej. Mají ho tam rádi, vážej si ho tam a hlavně se mu tam hodně moc daří a vybudoval tam opravdu výbornej tým, kterej má hodně před sebou (možná i tu LM). Vůbec nechápu, proč by chtěl jít do rozvrácenýho Newcatlu, kde by začal zase pěkně od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, to měla být reakce na baryho72

Reagovat
smazaný uživatel

Pral bych to misto Mourinhovi ponevadz jsem zvedavy co by stim tim tymem dokazal.Bohuzel vzhledem k jeho vyplate je to asi nerealne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele