Newcastle dostane za Owenovo zranění zaplaceno od svazu

20.11.2007, 19:44
Aktuality
Za zranění Michaela Owena dostane Newcastle odškodné, jelikož se hráč zranil během reprezentačního utkání s Rakouskem. Anglický svaz FA se totiž pojistil proti zranění hráčů, a tím ukončil dlouhodobý spor mezi kluby a svazem.

Právě Newcastlu se nelíbilo, že musel platit svojí hvězdu v době, kdy si přivodil zranění během utkání anglické reprezentace. Owen totiž propásl prakticky celou sezonu kvůli zpřetrženým vazům v koleni. Útočný klenot má v Newcastlu královskou smlouvu. Jeho plat se pohybuje okolo 110 tisíc liber týdně. Převážnou většinu této částku by mělo v průběhu zranění krýt právě pojištění.

Tato záležitost by měla být příkladem i pro další svazy. Mnoho federací totiž čelí obvinění ze "špatného" zacházení s hráči. Existuje tu totiž riziko zranění, kvůli kterému by pak klub o své hráče mohl na část sezony přijít.

Autor: Ondřej Linhart / ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

...toto je takmer revolučný krok medzi futbalovou federáciou a klubom, tu si to môžu "dovoliť"...

Reagovat
Zajda

Nejlepší hráč co existuje

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně. Konečně přichází ke slovu spravedlnost. Konečně skončí tyhle absurdity, kdy klub hráče zadarmo pustí na repre sraz a hráč se mu vrátí zkryplenej a klub ho musí platit a nic za to nedostane. Jsem neskutečně rád, že se ta bariéra prolomila a doufám, že ostatní svazy budou následovat. Klobouk dolů před FA a anglickejma klubama, že si to dokázaly prosadit.

Dále doufám, že to omoezí i ty situace, kdy se hráč doléčuje ze zranění a je povolán do repre, kde je reálná hrozba, že se opětovně zraní.

UŽ TO TADY MĚLO BÝT DÁVNO

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dobrý krok.. Klobouček FA. "Kolébka fotbalu" ukázala že je furt nejvyspělejší..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele