Newcastle dokončil přestup mladého kanonýra Mitroviće

21.07.2015, 11:36
Aktuality
Anglickou Premier League si pro svůj další růst vybral Aleksandar Mitrović. Srbský útočník svými výkony přerostl belgickou ligu a bylo jasné, že v průběhu léta změní dres, z Anderlechtu nakonec přestoupil do Newcastlu United...

"Newcastle United dokončil přestup útočníka Aleksandara Mitroviće, pro něhož je nyní třeba opatřit víza. Dvacetiletý srbský fotbalista přichází z Anderlechtu a v St. James' Parku podepsal smlouvu na pět let, jedná se o čtvrtý největší přestup v klubové historii," stojí v prohlášení na internetových stránkách Magpies.

Mitrović strávil v Anderlechtu dvě povedené sezony, v nichž dal 36 ligových branek a loni se s dvaceti zásahy stal nejlepším střelcem belgické nejvyšší soutěže. Newcastle za něho zaplatí třináct milionů liber.

"Toto je klub s velkou historií a velkou součástí jsou jeho fanoušci. Bude na mě vyvíjen tlak, to nepochybně, ale já mám tlak rád. Vím i o slavných hráčích, kteří v Newcastlu působili, jako třeba Alan Shearer, který je mým hrdinou. Doufám, že budu hrát tak jako on. Bude to pocta," nechal se slyšet mladý fotbalista.

Mitrović je druhou velkou letní posilou Newcastlu z některé ze zemí Beneluxu, před ním tým nedávno posílil záložník Georginio Wijnaldum z PSV Eindhoven. A nezůstane jenom u tohoto dua, po stejné trase jako Mitrović má putovat i obránce Chancel Mbemba, v tomto případě se mluví o transferu za sedm a půl milionu liber.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (978)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele