Newcastle dál nakupuje ve Francii. Získal i Gouffrana

24.01.2013, 08:50
Aktuality
Newcastle pokračuje v nákupech hráčů z francouzské ligy, nejnověji se přes kanál La Manche vydal Yoan Gouffran. 26letému útočníkovi končila v Bordeaux v létě smlouva, a tak strakám na jeho získání stačily přibližně dva miliony eur. Gouffran se Newcastlu upsal na čtyři a půl roku.

"Jsem opravdu pyšný, že jsem přestoupil do tak skvělého klubu. V Bordeaux jsem si užíval každý moment, po který jsem byl v klubu, ale všechno jednou končí. Přišel čas pro novou výzvu - hrát za jeden z nejslavnějších klubů v Anglii," prohlásil Gouffran pro web Newcastlu.

V Newcastlu si od něj slibují, že pomůže vylepšit současné nelichotivé šestnácté místo v tabulce Premier League. Straky mají na sestup náskok jen dva body. "Stejně jako další zimní posily přináší do kádru kvalitu. Jsem si jistý, že si rychle zvykne na novou soutěž a bude ve zbytku sezony naším důležitým hráčem," sdělil manažer Alan Pardew.

Z Pardewa se stal specialista na nákup hráčů z francouzské ligy. Tento trend byl v St. James Parku patrný už v předchozích přestupových oknech, to probíhající je ale v tomto směru výjimečné. Z Ligue 1 do Newcastlu už zamířili Mathieu Debuchy a Mapou Yanga-Mbiwa, blízko k přestupu mají také Massadio Haidara a Moussa Sissoko.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (443)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele