Newcastle chtěl Kadlece

02.09.2008, 10:50
Aktuality
Český obránce Michal Kadlec vyměnil Spartu za Leverkusen, nechybělo ale málo a mohl okusit anglickou Premier League. Deníku Sport prozradil, že se o něj zajímal manažer Newcastlu Kevin Keegan, odhalil i další podrobnosti svého přestupového příběhu.

Mladý český reprezentant po vyřazení Sparty z Ligy mistrů odešel do německého Leverkusenu na roční hostování s následnou opcí na přestup. Bundesligový klub však nebyl jediným mužstvem, který o služby nadějného beka měl zájem. Média během léta informovala, že i Kevin Keegan učinil Spartě svou nabídku.

Kadlec nyní prozradil deníku Sport, že ve hře bylo hned několik klubů: "Objevily se na poslední chvíli čtyři kluby. Kromě Leverkusenu ještě Newcastle, Dortmund a Hamburk. Jednání Bayeru bylo nejrychlejší. Dokonce mi volal i trenér Labbadia, připadlo mi to z jejich strany nejserióznější, měl jsem z toho dobrý pocit."

Kadlec pevně věří, že právě německá Bundesliga bude tou pravou soutěží, kde by se mohl ještě více vyhrát a udělat ve své kariéře krok kupředu. "Nevadí mi, že jsem tu jen na hostování. Budu se snažit předvádět ty nejlepší výkony a porvu se o to, abych sem přestoupil. Pokud to nevyjde, nedá se nic dělat. Vrátím se do Sparty a budu na sobě makat dál."

Talentovaný obránce byl předmětem spekulací už skoro dva roky a dřív o něj měl velmi vážný zájem také Celtic: "Bylo to hned po roce ve Spartě. Byl jsem dokonce i na večeři s trenérem Strachanem. Řekl mi, že o mě chce a já už se viděl ve Skotsku, ale Sparta na poslední chvíli nabídku odmítla."

Autor: Michael Künzel / skysports.com, deniksport.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ještě že to nepadlo.....

Reagovat
smazaný uživatel

ježiši eště tohoto

Reagovat
smazaný uživatel

No tak kdybys pockal do konce srpna by si mohl vypravet treba i o zajimavejsich klubech. No su zvedavej estli se za rok vratis zpatky do sparty nebo je presvedcis aby si te koupili. Mozna to byla chyba kyvnout hned na prvni nabidku i kdyz se jevila seriozne. Kolikrat sem slysel ze trener presvedcoval hrace ae a pak jim stejne dal jednu dve sance v poharu. Fotbal je trh a i koupenim hrace ktery nebude hrat muze byt doby tah, kdyz tim oslabite konkurenci. A podle tech nemeckych klubu co byly zmineny se mi to tak jevi

Reagovat
smazaný uživatel

kadlec do PL ještě že se to nestalo...

Reagovat
smazaný uživatel

jj měly si raději nechat Rozehnala

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Pl si ho nedokážu představit ale udělal dobře že šel do německa

Reagovat
smazaný uživatel

můžu jen souhlasit do PL to asi ne ale německo je ideální

Reagovat
herbage

No vybral nejlépe jak mohl, Míša je chytrej kluk a má přehled.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady s tim tvrzenim bych pockal do konce sezony.

Reagovat
herbage

Tak to už je jasné teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si. Hodnotit objektivne muzeme az po sezone

Reagovat
herbage

Tak na základě dostupných údajů samozřejmě můžem. Newcastle je ze všech 4 klubů nejhroší volba, protože jednak hraje PL, jednak bez šance na poháry, nová řeč, silná konkurence (Enrique, N'Zogbia), trenér labil, kterej staví nesmyslné sestavy, kupuje nesmyslné hráče, tým má špatné vedení, špatnou koncepci, skoro všechno. Jediné plus je, že maj skvělé fanoušky, ale to má v Bundeslize taky a že si zahraje proti slavnějším jménům, to je dost málo. Mládí prožil v Německu, takže Německo je správnou volbou. Liga mu bude sedět, protože své si dozadu ubrání a bude mít čas i na výpady(Bundesliga je velmi ofenzivní). Dortmund má nejlepší stadion, slušný kádr, ale LB hledaj jen kvůli zranění Dedého a na stoperu je taky plno(sedí tam například takovej player jako Robert Kovač). Trenér navíc takovej německej Franta Straka, takže takovej krok do neznáma. Hamburk má ze všech 4 klubů asi nejkvalitnější kádr, nejlepší zázemí, ale konkurence velká (Atouba, Demel, Benjamin, Boateng), trenér to hodně točí a stejně koupili Jansena, takže nemá cenu řešit. No a Bayer má kvalitní kádr, velmi perspektivní (věkovej průměr základní 11 kolem 22let), konkurence na LB nulová (Greško, Sarpei), dva staříci čekající na odchod a jen to tak jistí a pak Djakpa, kterej je nezkušenej a nejspíš bude Kadlecovi krýt záda. Kadlec bude hrát základ, s Barnettou si bude rozumět, trenér ho hned neodstřelí, zkrátka ideál.

Reagovat
smazaný uživatel

To vsechno je sice hezke ae muze prijti jedno vazne zraneni a hned se bude rikat ze to byla spatna volba.Navic nemusi zapadnout do tymu, trener po nem bude chtit nove herni navyky, nemusi se vyrovnat s tlakem v bundeslize apod. Urcite je este predcasne rikat ze si vybral nejlepe. Ted se to tak muze jevit ae po sezone to muze byt uplne jinak. Pokud Bayer uplatni opci, nebo si ho pak vyhlidne nakej jinej ambiciozni klub, tak pak to byla spravna volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno co jsi napsal by se mu mohlo stát kdekoliv - tady to bude mít snadnější...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej rozbor

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš se díval jen na nabídky z Bundesligy, kvůli řeči.

Reagovat
herbage

To nepochybně, ale i z té Bundesligy si vybral nejlépe, jak mohl.

Reagovat
SimiHC

Myslim si, že by měl i na PL....ale dobrá volba ....přeju hodně štěstí a jestli bude podávat pořád takový výkony jako poslední dobou tak ho PL stejně nemine!!!!!!

Reagovat
havrys99

nn to by byla blbost, to by seděl, radši nají hledam RB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele