Neville, Henchoz a Parlour se vrací do hry

21.09.2002, 00:55
Aktuality
Velkou vzpruhou pro Manchester United, který v premier League zatím jen paběrkuje, by měl být plánovaný návrat Garyho Nevilla. Liverpoolskou obranu by měl vyztužit uzdravený Stéphane Henchoz a do sestavy Arsenalu se vrátí Ray Parlour.

Gary Neville loňskou odvetu čtvrtfinále Ligy Mistrů proti Deportivu skončil s nohou v sádře. Ortel byl nemilosrdný - mistrovství světa je ztraceno a začátek nové sezóny zřejmě také. Ve čtvrtek naskočil do zápasu rezervního týmu proti "béčku" Liverpoolu a v dnešním utkání Manchesteru s Tottenhamem by neměl chybět v základní sestavě. United se v lize trápí, poslední dvě kola prohráli 0:1 s Boltonem a pak s Leedsem. Zábleskem na lepší časy možná bylo středeční vítězství 5:2 nad Maccabi Haifa v Lize Mistrů. "Výhra vždy pomůže, nehledě na to v jaké situaci," věří ve vzestup formy manažer Alex Ferguson. United se stále musí obejít bez zraněného Nickyho Butta, po boku Sebastiana Veróna tak v záloze podobně jako ve středu nastoupí Phill Neville.

Tottenham před utkáním s Manchesterem řeší velké problémy se zraněními. Glennu Hoddlovi se úplně rozpadla obrana, k již zraněným Mauriciovi Tariccovi, Chrisi Perrymu a Anthony Gardnerovi přibyl ještě zkušený německý bek Christian Ziege. Mimo hru jsou také Darren Anderton, Gus Poyet, Stephen Carr, Steffen Freund a Neil Sullivan. Snad jedině na útok si Hoddle nemůže stěžovat, vedle Teddyho Sheringhama, který má skvělou formu, nastoupí nová posila, hrdina irského vystoupení na světovém šampionátu, Robbie Keane.

Také Liverpool dostal před dnešním zápasem s West Bromwichem povzbuzující injekci. Do sestavy se vrátí švýcarský stoper Stéphane Henchoz, který obraně Reds tolik chyběl v nepovedeném úterním utkání Ligy Mistrů ve Valencii. Liverpool v posledních pěti zápasech dostal deset gólů a to je pro manažera Gérarda Houlliera příliš. "Musíme opět končit zápasy s čistým štítem. To byl vždy základ úspěchu Liverpoolu a je to první věc, na kterou se musíme zaměřit," řekl Houllier. Velké dilema má Houllier se složením útočné dvojice. V posledním ligovém zápase zářil Milan Baroš, místo v sestavě ale nemá ani trochu jisté. Ve frontě je hned několik skvělých fotbalistů - především Michael Owen, Emile Heskey nebo El-Hadji Diouff.

Arsenal se dnes utká s Boltonem a manažer Arséne Wenger nemůže počítat se suspendovaným Patrickem Vieirou. O jeho náhradě má ale jasno - nastoupí uzdravený Ray Parlour. V záložní řadě Wenger moc možností nemá, chybí dlouhodobě zraněný Robertr Pires a také Brazilec Edu. V základu by neměl chybět Freddie Ljungberg, přestože byl po úterním utkání Ligy Mistrů proti Dortmundu hodně vyčerpaný. Byl to jeho první zápas od mistrovství světa, po němž se podrobil operaci kyčle. "Musím přiznat, že Freddie toho měl opravdu dost. Ale jak ho znám, bude plně fit a připraven nastoupit," má jasno Wenger.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele