Netlačím na odchod z Leverkusenu, prohlásil Leno

26.10.2017, 20:58
Aktuality
Bernd Leno dlouhodobě patří mezi nejspolehlivější německé brankáře, přes zájem ze strany zahraničních klubů však stále zůstává hráčem Leverkusenu. Sám nyní uvedl, že na změnu dresu netlačí...

Další z řady vysoce kvalitních německých gólmanů je odchovancem Stuttgartu, za ten se však mezi tři tyče na nejvyšší úrovni nikdy nepostavil, neboť si ho vytáhl Leverkusen.

Pětadvacetiletý brankář nejdříve zamířil do koncernového mužstva na hostování, které se po pouhém půlroce změnilo na trvalý přestup a od té doby Leno patří k oporám Bayeru.

Během uplynulých šesti let byl německý reprezentant opakovaně spojován s možným odchodem, zájem měly mít zejména anglické a italské velkokluby, zatím však zůstává.

Stejně tomu bylo i během uplynulého přestupového okna, kdy měly chtít Lena zejména Neapol a AC Milán, nakonec však opora farmaceutického klubu do Itálie nezamířila.

"Byly zde nějaké nabídky, ale Bayer mě nechtěl uvolnit," přiznal Leno. " Jedna věc je pak pro mě jasná, na odchod za každou cenu nikdy nebudu tlačit," vysvětlil mladý gólman.

Od zmíněného roku 2011 odehrál Leno za porýnský celek 277 soutěžních utkání a právě to je jeden z hlavních důvodů, proč na změnu dresu netlačí. "Nejsem pod tlakem, abych musel odejít, nastupuji za špičkový evropský klub," řekl Leno, jenž se chce s Leverkusenem vrátit do pohárové Evropy. "Návrat do pohárů je naším hlavním cílem," potvrdil šestinásobný reprezentant.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Němci mají momentálně neskutečnou generaci golmanů

Reagovat
Ranoth

liverpool taky

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Felitel

Bogdán je dobrej.

Reagovat
Bandita_Harry

kupte ho teda

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mindas

Neskutecnou? Normalni jako kazdou generaci. Nepamatuju, kdy by nemeli v topce dva az tri golmany.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají stejnou generaci jako u nás, ale ti hráči jinak makají a jinak se s nimi pracuje.

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Je až k nevíře, jak je pořád mladý, na to jak dlouho už chytá v Leverkusenu. Myslím si, že brzo příjde angažma z ambicioznějšího klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco podobného si za pár let zřejmě řekneme o Kylianovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Bernd Leno dlouhodobě patří mezi nejspolehlivější německé brankáře

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Dominator

heh, dalo sa cakat, ze sa tu objavis

Reagovat
Beči

Co přesně je na tom směšného?

Reagovat
OnderCZ

Že celkem často vyrobí nějaký kiks. A není to ani moc výjimečné, spíš se mu to stává pravidelně. Jako jo, golman je to dobrý, ale pokud se těch kiksů nevyvaruje, tak se nikdy na úplně top úroveň nedostane.

Reagovat
db18

Reagovat
Pony Slaystation

Klasický polibek smrti od EF, zítra: https://imgur.com/a/eflTR

Reagovat
Werkrider

Palec hore za Photoshop skill.

Reagovat
smazaný uživatel

Že netlačí na odchod je síce pekné, ale rozhodne to nie je nenahraditeľný hráč. A že patrí k najspoľahlivejším brankárom v BL? Tak to možno z hľadiska, že už roky chytá takmer každý zápas za Leverkusen, zase kiksov ale narobí aj za dvoch a v tomto sa o žiadnej extra spoľahlivosti hovoriť nedá. Ja ho mám ale rád, Adler bol síce môj top obľúbenec, ale Bernd je takisto fajn a nebudem sa hnevať keď ostane ešte x rokov, ale zase ani keď bude chcieť ísť...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele