Nespokojený Matić se dočkal vysvobození. Pořídil si ho trápící se Lyon

27.01., 12:41
Aktuality
Nemanja Matić (© AFP)

Pětatřicetiletý srbský reprezentant Nemanja Matić přestoupil ze Stade Rennais do Olympique Lyonnais. Oba kluby přestup potvrdily, Lyon získal Matiće za 2,6 milionu eur. Zkušený záložník vydržel v Rennes jen pět měsíců a nerozešel se s týmem zrovna v dobrém. Jeho odchod byl částečně zdůvodněn nemožností zapsat své děti do mezinárodní školy, protože v Rennes takové vzdělávací zařízení není.

Matić, vítěz Premier League s Chelsea a bývalý záložník Manchesteru United, podepsal s Lyonem smlouvu na dva a půl roku. Francouzský velkoklub se v letošní sezoně trápí a nutně potřeboval posílit i záložní řadu, stále tak usiluje ještě o získání Pierra-Emila Højbjerga z Tottenhamu Hotspur.

Oznámení o přestupu se neobešlo bez popíchnutí, neboť Lyon nenápadně odkázal na Matićův odchod z Rennes pomocí emoji vlaku, čímž narážel na jeho vyfotografování na hlavním nádraží v Rennes. Na druhou stranu bývalý klub Srba úsměvně poukázal na jeho krátké a bouřlivé období tím, že ve zveřejněném videu odstranil jeho portrét z městského muzea. Navzdory problémům, s nimiž se během svého působení v Rennes potýkal, se klubu podařilo Matiće prodat za vyšší cenu, než za něj původně loni v létě zaplatil AS Řím.

Matićův přestup do Lyonu znamená novou zkušenost v jeho kariéře, neboť se připojuje ke klubu namočenému v záchranářském souboji Ligue 1. Lyon doufá, že jeho zkušenosti a dovednosti pomohou oživit týmové výkony a zlepšit postavení v ligové tabulce.

Autor: Vladislav Frk / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Mandanda_30

Vysvobození? Spíš uvěznění ale ok

Reagovat
Kucka

No nevím, příchod 35letého Matiće za zenitem se smlouvou na 2,5(!) roku? Navíc na pozici, která je dobře obsazená (Tolisso / Lepenant / Caqueret / případně AMN).

Reagovat
Csaplárova past

Prave jsem to chtel napsat. Jako za 2,5mio tak zkuseny hrac je fajn, ale smlouva tak do konce roku + opce

Reagovat
Seydou Doumbia

Do konce sezony bych to chápal, ale 2,5 roku je těžký přepal no. Zklidnit hru a dodat zkušenosti a klid záloze by bylo fajn, protože včera to celý poločas vypadalo že jím namažeme nějaký gol na chleba a přesně to Kakre udělal před prvním golem. Kakre pro mě prostě není SDZ, je to spíš SZ. Lepe zraněný, Tolisso z formy a často zraněný, AMN toho nekomentuju vůbec radši. Ale jinak je klíčové do konce ledna posílit obranu, když odešel Diomandé tak nějaký stoper, protože Lovren to už nedává + někoho za Matu, který je zatím hrozný.

Reagovat
oli9

Reagovat
sejber

vzhladom k postaveniu v tabulke asi blba otazka , ale ako hra AMN?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele