Není vhodnější trenér než Prandelli, říká o italské reprezentaci Lippi

23.03.2011, 21:56
Aktuality
Po neúspěšné misi italské reprezentace na posledním světovém šampionátu v Jihoafrické republice usedl na lavičku Azzurri Cesare Prandelli a pomalu začíná národní tým přebudovávat. Jeho předchůdce Marcello Lippi věří, že právě někdejší kormidelník Fiorentiny je pro tuto roli nejvhodnější...

Lippi dovedl italskou Squadru Azzurru k titulu mistrů světa v Německu v roce 2006, pak se o čtyři roky později na lavičku vrátil, ale v Africe se mu nevedlo, Italové skončili ostudně poslední v základní skupině.

Vedení italského fotbalu pak do role trenéra dosadilo Cesareho Prandelliho, jenž léta odváděl skvělou práci ve Florencii. A Italům se zatím daří. V kvalifikační skupině jsou první se třemi výhrami a jednou remízou.

"Věřím, že Prandelli je tím pravým mužem, který má vést přeměnu italské reprezentace. Ta s ohledem na poslední světový šampionát potřebuje přestavět, je třeba přivést novou generaci. Nenapadá mě nikdo vhodnější," nechal se slyšel Marcello Lippi, jenž je aktuálně bez angažmá.

V minulosti Lippi mimo jiné vedl Juventus, který se nachází v hluboké krizi. "Dva roky tvrdě pracovali na tom, aby se vrátili mezi elitu a já si myslím, že mají kompetentní lidi, kteří odvádí dobrou práci. Bohužel ale nepřichází výsledky. Pokud se však bude v podobném trendu pokračovat, může to být za pár let jen menší," povzbuzuje Lippi.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (70)

Přidat komentář
Jajinek

No..nevím. Některé nominace a kroky mi přijdou takové ne moc vhodné.

Reagovat
Aldeano

To mně zas Prandelli přijde dobrý trenér pro Italskou repre.Z těch relativně mladších (vím, že mu je 53) má i dost zkušeností.Ale samozřejmě taková ta tradiční Italsá trenerská škola to neni (Trapatoni,Capelo,Lippi asi už i Ancelotti). Časem by se mi tam líbil Allegri.Krom toho Prandelli má zatím i výsledky, omladil tým a to je tam zatím pouze půl roku, ale můj názor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No,uvidíme za 2-3 roky..

Reagovat
smazaný uživatel

No ani ne...chcelo by to zahraničného trénera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

JUVENTUS, 37.5 millions ready to keep four players:

Juventus owner John Elkann and chairman Andrea Agnelli have decided to keep four key players who are currently on loan at the club.

Playmaker Alberto Aquilani (26), winger Simone Pepe (27) as well as forwards Alessandro Matri (26) and Fabio Quagliarella (28) will be signed on a permanent basis by July for a total amount of 37.5 million Euros.

Fuuu....oni ešte ani nezačnú kupovať nových hráčov a už 37,5 mil eur v knedli

Reagovat
Aldeano

Čtyři hráči každej přibližně 10 mega... Dali by se za tuhle částku koupit stejně celkem kvalitní čtyři noví hráči ?

Reagovat
r.mrazik

hraje ten Pepe vubec?

Reagovat
Aldeano

Z 30 kol nastoupil 22 = 3 goly. Ale jak je platnej pro tým to nevim

Reagovat
Pinturicchio

Aquilani 16, Pepe 7,5, Matri 15, Quagliarella 10,5 = 49 mega. Nějak ty částky nesedí. ( I kdybch počítal to rozložení splátek. ) Odkud to máš, z goal.com?

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že pravda bude někde v polovině a spíš bych se přikláněl na jeho stranu... Jinak ti tři jasný a o Matrim bych sáhodlouze uvažoval.Chtělo by to ale dostat nějaké peníze zpěta to bude docela těžký. Je spoustu míst, kde nás tlačí bota.

Reagovat
Pinturicchio

Taky si myslím ( ten první příspěvek jsem nemyslel ironicky ). S těma zlaťákama máš pravdu, proto by mě zas tak nepřekvapilo, kdyby Gigi fakt odešel, protože jestli nebude Evropa, tak někoho budeme muset prodat ( a nejen ty u kterých už je to jisté. )

Já bych určitě koupil Aquilaniho a Matriho. Pepemu podle mě moc nesedí 4-4-2, respektive v jiném systému by byl platnější. U Fabia pořád nevím, ale spíš ne. Přijde mi, že je to takové štístko, které se k těm golům namotá, ani neví jak.

Reagovat
smazaný uživatel

Fabio byl důležitým hráčem v nejlepším letošním období a taky si myslím, že Pepe se do 4-4-2 celkem hodí. Rozhodně lepší než hledat někoho dalšího nebo nedej bože tam stavět Marchisia. V posledních zápasech, kdy začali hrát Pepe a Alex, šla ofenzivní hra výrazně nahoru. Zato defenzíva bez Mela je úplně v prdeli.

Reagovat
Pinturicchio

Pepe je na kraj určitě lepší volba, než Marchisio ( s kterým je to naše 4-4-2 jako atlet s jednou nohou ). Melo je letos nejdůležitější hráč, bez něj to nejde.

Alex je pořád rozdílový hráč, Delneriho bych nejradši nakopnul za to, kolik času ho nechal na lavičce. ( Zvlást, když už jakou dobu hrajeme jeden zápas týdně, takže by to Alex zvládal naprosto bez problémů kolo, co kolo v základu ).

Jinak, nalevo se prý Luca Toni snaží přesvědčit Ribéryho, aby přišel do Juve.

Reagovat
herbage

Ribéry je mimo vaše finanční možnosti

Reagovat
Pinturicchio

... o kterých Ty nemáš sebemenší ponětí, stejně jako já, v současné situaci

Reagovat
herbage

Přišel by nejméně za 30 mega euro (smlouva do roku 2015), plat má v Bayernu 9 milionů eur ročně čistého. Navíc Ribéry nemá sebemenší důvod jít do horšího klubu

Reagovat
Pinturicchio

Těch 30 bychom dali dohromady ( ostatně, pokud přijde Bastos, tak se téhle sumě ta částka bude blížit ), ale ten plat je prostě moc ( to bych dal VELICE omezenému počtu hráčů z celého světa a Ribery mezi nimi není ).

Jinak, momentálně horšímu

Reagovat
herbage

No právě, takový plat mu nedáte a Ribéry je na penízky Aby souhlasil se snížením platu, musela by to být opravdu srdcovka nebo nabídka typu Barcelona, které se neodmítá. Juventus se odmítne v současnosti lehce

Reagovat
Pinturicchio

Nebo kámoš Luca . No, uvidíme, zatím je to ve hvězdách ( hlavně vzhledem ke změnám, které čekají jak nás, tak Bayern )

Reagovat
herbage

Kámoš Luca? Pochybuji, že by zrovna ti dva spolu vymetali diskotéky nebo chodili po zápase na pivo. No, všechno je možné

Reagovat
smazaný uživatel

Už to zase vidím. Hlavním cílem bude Ribery nebo Bastos, celý léto se o nich bude mluvit a na místa, kde je situace kritická, se nedostane. Jako teď v zimě s útočníky...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
herbage

Aneb jak vyhodit 50 mega oknem

Reagovat
Pinturicchio

Pokud půjde Gigi k vám, půlku nám budete sponzorovat vy.

Reagovat
herbage

Jo 33-letý dědek se zdravotními problémy, velkým platem a ještě za 25 mega eur, to je přesně Wengerův styl

Reagovat
j_mrazik

Jo, on by nebyl zadarmo? Tak to beru zpět. Myslel jsem, že mu končí smlouva.

Reagovat
Pinturicchio

To je pravda, Gigi sice není dědek, ale vy už takového v týmu máte, pak teda maj fólt.

Reagovat
smazaný uživatel

To je přesně přístup, kvůli kterému Arsenal nikdy nic nevyhraje...

Reagovat
herbage

Že nekupuje přestárlé předražené hráče bez zkušeností s chytáním v anglické lize?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tahle tvoje věta má asi největší koncentraci blbosti, co jsem tady na EF za poslední dobu viděl.

Jinak Wenger nic nevyhraje, protože se štítí dát prachy za kvalitu.

Reagovat
herbage

Ale neštítí. Koho mohl nebo měl koupit a nekoupil? Napadá mě snad jen Benzema, který o chlup nevyšel. Brankářský post máme obsazený dobře, ale kdyby bylo někoho zapotřebí koupit, jistě by se nebál pustit žilou. Když máme v týmu skrytou kvalitu ve Fabianskim a Szczesnym, proč kupovat brankáře typu Buffon za 25? Navíc Wenger má silný vztah s hráči, je pro ně jako druhý otec a zkrátka nedělá sliby typu: když budeš pilně pracovat, tak se prosadíš a pak by přivedl na hráčům post nějakou předraženou hvězdu. Máš pravdu, možná nás to stojí tituly, ale nevadí mi to. Mi k nim dospějeme i bez toho. Barcelona k nim dospěla taky bez nich

Reagovat
Pinturicchio

No, aby ses těch případných úspěchů, s takovouhle taktikou, vůbec dožil ( protože Barca v tom má přece jen delší tradici, jestli se nepletu )

Reagovat
herbage

Já o tom ani v nejmenším nepochybuji. Ne, že se toho dožiju (třeba mě zajede auto), ale že do pár let ten velký úspěch přijde

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle už slyšíme několik let. A je to furt to samé přešlapování na místě. A příitom tomu chybí pouze 2-3 zkušení top hráči a vytřete si prdel s celou Anglií a v Evropě se budete moct zpříma dívat do očí Barceloně...

Reagovat
smazaný uživatel

Ti hráči musí být navíc "vítězné typy"...

Reagovat
herbage

To máš možná pravdu, jen řekni kteří hráči. Docela by mě to zajímalo

Reagovat
Pinturicchio

Herbe, někdy mi přijde, že jsi jako prázdná nádoba, do které Wenger lije svá moudra.

Reagovat
j_mrazik

Nevidím u něj problém, proč by u nás neměl chytat výborně. Snad jenom zdraví a kominikace.

Reagovat
Pinturicchio

Není to žádný hlupák a angličtina nemůže dělat problémy snad nikomu ( obzvlást těch pár slovíček, ze začátku, která jako golman použije ). Po té operaci by měl být 100% fit ( a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by to tak nemělo být ). 25 milionů je odpovídající cena ( ale bude samo záležet i na tom, jak dochytá ty zbylé zápasy v Juve )

Reagovat
j_mrazik

Může klidně chytat ještě 5 let. No je to risk za ten plat a 25mio €.

Reagovat
Pinturicchio

Třeba i víc, právě u vás nemáte s takhle dlouhochytajícími golmany problémy. Jak říkám, bude záležet, jak se ještě letos předvede.

Reagovat
herbage

Ty ale nevidíš jádro problému. Nejde o Buffonovo hráčské kvality, ty nezpochybňuji, jde o motivaci. Buffon je skvělým příkladem profíka, dokonale by se hodil do MU nebo Chelsea. Tam by měl skvěle organizovanou obranu, čas od času by předvedl zázračný zákrok a měl by splněno. U nás by musel odvádět toho mnohem více. My fakt potřebujeme blázna typu Jens, který tam všechny seřve, do každého centru vletí jak utrženej balón, když vyběhne z brány, odkopne míč i s protihráčem na tribunu. Tohle Hliník nebyl, i když brankář je to výborný. Ono je to krásně vidět v zápasech s Barcelonou, kdy se naše obrana snažila hrát organizovaně a zodpovědně, žádný hurá útočení jako v lize, kde si na nás nikdo netroufne. Jenže když má hrát proti týmům jako Blackburn či Stoke, tak najednou začně dělat chyby a to by dělal i Buffon. Wojtu jsme si vychovali k obrazu svému, on má Arsenal ve svém srdci a ten jeho elán a odhodlání, to se jen tak nevidí. Hlavně je vidět, jak Arsenalem žije. Utopit ho na pozici dvojky by byla velká chyba a Wenger to dobře ví. Proto řikám ne Given, ne Buffon, ani ne Neuer, protože my už svojí jedničku našli a až se konečně Vermaelen uzdraví, přes léto se obrana sehraje a kádr se pročistí, tak uvidíš příští sezónu jiný Arsenal. Vzadu jistý, dopředu úderný. Náznaky byly vidět už letos, jenže zase jsme dojeli na vetché zdraví klíčových hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Uvědomuješ si vůbec, o kom tady mluvíš a s kým ho srovnáváš?

Jediná možnost je, že jsi Gigiho v životě neviděl na hřišti, jinak bys tohle vůbec nemohl vyplodit. No a ještě je tu druhá varianta - jsi prostě a jednoduše fotbalový analfabet.

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

Možná jsem fotbalový analfabet, ale zato mnohem lepší prognostik, než ty. Jaké to je, prohrát sázku s analfabetem?

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrát sázku s analfabetem je bolestivý.

Reagovat
herbage

To jsem rád

Reagovat
Pinturicchio

Ale peníze jsou to šílené a daly by se použít mnohem líp, jenže problém je, jak píše ital, že nás tlačí bota na mnoha místech.

Reagovat
smazaný uživatel

Aquilani, Quagliarella, Matri - dobrý kupy, Pepe - nebrat!

Reagovat
VojtovaChelsea

vim že to semka nepatříjenom votázka:Jak ted letěla repre do toho španělsko tim vládním speciálem,to platila vláda čr nebo to je nějak v pronájmu fotbalového svazu?díky

Reagovat
smazaný uživatel

No určitě to nevím, ale řekl bych, že to vláda neplatila, že to šlo z rozpočtu fotbalového svazu

Reagovat
DelPiero137

Som zvedavy co sa Cesaremu podari spravit so Squadrou. Ja mu fandim. Skoda ze nema k dispozicii kvalitnejsich hracov ako to mali jeho predchodcovia.

Reagovat
herbage

"Podle italského denníku La Repubblica odmítl brankář Juventusu Gigi Buffon snížení platu o 50% a v létě odejde. 33-letý brankář se údajně rozhoduje mezi AS Řím a Arsenalem. Stane se po 10 letech služeb pro tradiční italský klub Arsenal jeho novým útočištěm?"

Ta La Repubblica, to je nějaký bulvár?

Reagovat
j_mrazik

Já bych ho u nás rád viděl. Ale už by se měl učit angličtinu nebo francouzštinu.

Reagovat
herbage

Já ani ne, hlavně když se rozchytali Lukasz i Wojta

Reagovat
j_mrazik

Víš, kolik je potřeba Poláků k solidnímu strážení branky Arsenalu?

Reagovat
herbage

Nějaká variace na téma, kolik je potřeba policajtů na výměnu žárovky?

Reagovat
j_mrazik

To jsou americký fóry. Víš, kolik je potřeba Poláků na ... Ano, je to obměna policajtů a žárovek.

Reagovat
herbage

Tak kolik je potřeba Poláků na strážení branky Arsenalu?

Reagovat
j_mrazik

Evidentně jeden na to nestačí, proto bych byl rád za Itala a Wojta by se mohl ještě chvilku učit. Udělal by se titul, Buffon pryč a Wojta možná jednička. Ale je možný, že už na to má teď.

Já mám prostě Buffona jako jasnou světovou jedničku.

Reagovat
herbage

Náhodou, oba letos chytali výborně. Byla by hloupost je momentálně odepsat, už tak máme v bráně přetlak. A to ještě čeká na svojí šanci Vito

Reagovat
Pinturicchio

Tak sakra, jestli chce vyhrávat trofeje, tak proč se rozhoduje mezi těmahle týmama?

Reagovat
Pinturicchio

( A vůbec to není myšleno jako nějaké rytí do Herba )

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by tam nebyly ty dva kluby, tak bych tomu i věřil, protože demenci našeho vedení je to podobné. Ale Buffon a AS nebo Arsenal? To je už hodně přitažený za vlasy.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Arsenal mi zas tak přitaženej nepřijde, ASR samozřejmě jo... Ale ACM zní líp, ne?

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to i na Sky

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Grande Marcellooooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele