Německý záložník Kroos přestupuje z Bayernu do Realu Madrid

17.07.2014, 09:52
Aktuality
Toni Kroos s definitivní platností opouští Bayern Mnichov, pod jehož křídly se během osmi let vypracoval z nadějného mladíka až na mistra světa. Čtyřiadvacetiletý středopolař podle očekávání zamířil do Realu Madrid, se kterým se dohodl na kontraktu s platností do června 2020...

Očekávaný transfer dnes na svých oficiálních webech oznámily oba zainteresované celky. Kromě délky podepsané smlouvy už žádné další detaily nesdělily, přestupová částka má ovšem podle nepotvrzených informací činit pětadvacet milionů eur. Představení na Santiago Bernabéu proběhne dnes od 17 hodin.

"Děkujeme Tonimu Kroosovi za čas, který strávil v Mnichově. Dosáhli jsme zde společně velkých úspěchů. Přejeme jemu a jeho rodině v Realu Madrid vše nejlepší," řekl v oficiálním prohlášení Karl-Heinz Rummenigge, předseda úřadujícího německého mistra.

Kroos přišel do Allianz Arény v roce 2006 z mládežnického mužstva Hansy Rostock a už od sezóny 2007/2008 začal sbírat starty za první tým. V lednu 2009 si odskočil na osmnáctiměsíční hostování do Bayeru Leverkusen a od svého návratu pak patřil mezi základní stavební kameny Bayernu. Třikrát s ním mohl slavit bundesligový titul a získal i trofeje z Ligy mistrů a DFB-Pokalu.

O jeho odchodu ze Säbener-Straße se mluvilo během celé uplynulé sezóny, kdy se Kroos nedokázal s vedením mnichovského klubu dohodnout na prodloužení smlouvy, která by mu vypršela už příští rok. Novopečenému mistrovi světa vadilo slabé finanční ohodnocení v poměru k platům, které v Mnichově pobírají nově příchozí hvězdy. Kromě Realu Madrid se tohoto rozkolu snažil využít také Manchester United, nakonec si ale kreativní středopolař vybral Bílý balet.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de, kicker.de

Komentáře (912)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele