Německo oslavuje návrat Kroose. Byl neuvěřitelný, chválil záložníka kouč Nagelsmann

24.03., 13:58
Aktuality
Toni Kroos (© AFP)

Německá reprezentace během uplynulých let vstřebávala jeden neúspěch za druhým, od včerejšího večera ale mají její fanoušci znovu důvod k optimismu. Svěřenci Juliana Nagelsmanna vyhráli ve Francii a klíčovou roli sehrál Toni Kroos.

34letý záložník Realu Madrid se po posledním evropském šampionátu rozloučil s národním týmem a od té doby se koncentroval výhradně na výkony v dresu španělského klubu, nedávno ohlásil návrat a ihned dostal pozvánku na březnové přátelské duely.

Návrat se mu povedl skvěle - Německo vyhrálo v Lyonu nad Francií 2:0 a středopolař už po sedmi vteřinách nahrál na úvodní trefu Floriana Wirtze.

"Můžeme být velmi spokojeni. Udělali jsme velký a důležitý krok směrem vpřed. Tohle byla šance nabrat sebevědomí, díky němuž můžeme jet na mistrovství Evropy s dobrým pocitem," pochvaloval si navrátilec do reprezentace.

Kroos včera nastoupil ke svému 107. utkání za německou reprezentaci a nerozmnožil bilanci sedmnácti nastřílených branek, i tak podal vynikající výkon a podtrhují to i čísla. Vedle asistence na úvodní trefu dominoval ve hře s míčem, u kopaček ho měl 146x a v 95% případů ho přesně adresoval svým spoluhráčům, vedle toho vypracoval dvě šance a vybojoval devět balónů.

"Toni je zpět a je to skvělý pocit, kreativních fotbalistů jeho kvalit po světě příliš nepobíhá. Očekávám od něho hodně a myslím si, že si na hřišti dovedeme vyhovět, můžeme hrát vedle sebe," nepochybuje záložník Barcelony İlkay Gündoğan.

Německo za několik měsíců hostí evropský šampionát a především mezi jeho fanoušky poslední dobou panovala skepse. Němci selhali na mistrovství světa v Kataru a ideální z jejich pohledu nebyla ani Liga národů. Nedařilo se jim ani v přátelských zápasech, během minulého roku prohráli s Belgií, Polskem, Kolumbií, Japonskem, Tureckem a Rakouskem.

"Toni Kroos byl neuvěřitelný. Byl to on, kdo udával tempu celému zápasu, pracoval neskutečně tvrdě. Spoluhráčům dodal spoustu sebevědomí," radoval se trenér Julian Nagelsmann.

Autor: Tomáš Pavlík / dw.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
St. Pauli

Neveril jsem. A neverim porad. Ale neskutecne rad se tentokrate spletu.

Reagovat
Martin9719

Tady se opravdu přikláním k tomu, že dokud nebudou vyhrávat zápasy na ME tak to nic neznamená.

Reagovat
zidane78

Suhlas.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Mönchengladbach

Tohle Říši chybělo.

Reagovat
Müllered

Jako dočasné řešení, než se vyhraje Pavlovič.

Reagovat
Csaplárova past

Nagelsmann a Kroos zpátky do Bayernu

Reagovat
Psy_cho

O tom prvním se prý v Bayernu diskutuje.

Reagovat
ACSeRw!n

velka skoda, ze ten jeho navrat nakonec dopadl

Reagovat
Godwinson

Neuveritelny bylo hlavne to, jak k tomu pristoupila Francie. Jak se Mbappe rozbehl, Nemci horeli jak papir. Parkrat.

Predstava, ze da clovek dardu za listek na tenhle megasuperhit a pak vidi mensi nasazeni a tempo nez v Liverpoolu pri zapasu padesatniku, bozi.

Reagovat
Seydou Doumbia

Mbappé mi přišlo že si myslí že to půjde nějak samo a ono nešlo. Sice měl pár wow momentu, ale nic co by pomohlo domácí družině. Jinak celkem laxní přístup i od něj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele