Někdy se říká, že si to rozdáte na férovku, a to skončí všelijak, řekl Koubek

11.04., 23:53
Aktuality
Miroslav Koubek (© FC Viktoria Plzeň)

Trenér Plzně Miroslav Koubek vysekl fotbalistům Viktorie po bezbrankové remíze v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy pochvalu za to, jakým způsobem naplnili taktický plán a jak dobře pracovali v defenzivě. Dvaasedmdesátiletý kouč byl přesvědčen, že si Západočeši nemohou s podobně kvalitními mužstvy dovolit hrát úplně otevřenou partii. Na tiskové konferenci uvedl, že dvojzápas považuje před venkovní odvetou v příštím týdnu za otevřený.

"Účinná taktika na mužstvo, jako je Fiorentina, byla životní nutností. Vždy se mi líbí, jak se někdy říká, že si to s nimi rozdáme na férovku, a pak ten zápas skončí všelijak," prohlásil Koubek.

"Bylo potřeba ubrzdit skvělého soupeře, který je v Serii A nejsilnější na míči. Uzavřít mu prostory. Myslím, že se nám to podařilo. Vytvořili jsme soupeři z hlediska defenzivy nepříjemné prostředí. Vážím si, jak mužstvo zvládlo věci, na kterých jsme v týdnu pracovali," doplnil trenér posledního českého zástupce v této pohárové sezoně.

Přestože Plzeňští drželi míč jen v 31 procentech času, vytvořili si největší šanci utkání, kterou ve 24. minutě neproměnil Matěj Vydra. "Byli jsme dnes určitě schopni dát gól, pokud bychom lépe zvládli přechodovou fázi. Tam byl deficit. Věděli jsme, že uspět můžeme, pokud soupeře ubrzdíme a povedou se nám akce z přechodu, případně standardka. To byla naše naděje. Bohužel jsem tu jednu šanci, která byla velmi dobrá, neproměnili," litoval Koubek.

Ocenil obránce Radima Řezníka, který vzhledem k absencím zaujal místo na pravém kraji obrany. Na jaře přitom dosud neodehrál ani minutu. "Že ho využijeme, jsem věděl hned. Na základě zkušeností, které s ním mám, jak pracuje na tréninku. Nepochyboval jsem, že to zvládne. Strašně si vážím jeho výkonu. Neměl to celý rok lehké. Ví, že mu po sezoně skončí smlouva a z Plzně odejde. Přesto uplatnil svou velikost a ukázal morální kredit," řekl Koubek.

V odvetě budou jeho svěřenci usilovat o vyrovnání českého klubového maxima na evropské scéně od rozdělení federace, které drží semifinálovou účastí v Poháru UEFA z roku 1996 pražská Slavia.

"Nic jsme nevyhráli, nikam jsme nepostoupili. Bude to nepochybně těžší, tifosi Fiorentinu v domácím prostředí poženou. My budeme muset hrát stejně a věříme, že budeme ještě nebezpečnější. Duel je dle mého názoru otevřený," prohlásil Koubek.

Na rozdíl od úvodního domácího utkání bude moci vrátit do sestavy některé hráče, kteří byli v trestu kvůli žlutým kartám. "Aby to nebyla chyba, třeba zápas nezvládnou. Ne, teď vážně. Z nabídky hráčského kádru budeme mít hojnější výběr," podotkl Koubek.

Před odvetou ve Florencii ještě Viktorii čeká v neděli ligový šlágr s lídrem tabulky Slavií. "Budeme moci nasadit hráče, kteří dnes nemohli nastoupit. Do mužstva přijde čerstvá energie. Vzhlížíme k zápasu s očekáváním, těšíme se na něj. Přijede další evropské mužstvo. Je to šichta, porce, kluci dnes vydali obrovské množství sil. Ale jsme schopni nasadit čerstvé síly," uvedl Koubek.

Nechtěl spekulovat o tom, zda by dnešní další úspěšný výsledek v pohárech mohl mít vliv na jeho budoucnost ve Viktorii. Po sezoně mu vyprší smlouva. "My se (o budoucnosti) bavíme. Nějaké dny k definitivnímu rozhodnutí bude potřeba ještě přestát," dodal Koubek.

Autor: ČTK

Komentáře (41)

Přidat komentář
Remt

Frajer. Za mě je tenhle chlap naprostej frajer

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Losinho

Reagovat
Braunau-jihozápad

těžko říct, co je vlastně větší píčovina - rozdat si to na férovku s liverpoolem nebo hrát zbaběle s fiorentinou

Reagovat
Papra

výsledek mluví jasně, měl bys zapracovat na svym úsudku

Reagovat
Braunau-jihozápad

nebude výsledek znám až po celém dvojzápase?

Reagovat
Papra

bude, ale myslím, že k 11-2 se ani nepřiblížíme

Reagovat
Braunau-jihozápad

s nulou střel na bránu v celém dvojzápase asi dva góly fakt nedáte

Reagovat
Papra

A stejne muzem postoupit, a to tady jde ne?

Reagovat
Braunau-jihozápad

nebylo by jednodušší zkusit dát gól? to se pak ta šance na postup dost výrazně zvyšuje

Reagovat
Losinho

Stačil jim jeden zápas na zajištění potřebný remízy do koeficientu, meleš hovna.

Reagovat
Papra

já teda nevím, kdo tě učil statistiku, ale podle mě máš mnohem lepší šanci postoupit po prvním zápase 0-0 než po 1-5

Reagovat
thewall

Reagovat
Pablos

Plzeň to dělá chytře... dělá výsledky v EKL a zároveň je jasné, že o žádného jejího hráče zájem v létě ze zahraničí nebude

Reagovat
Greny

No jakože nedivil bych se kdyby byl zájem o Dweha a Hranace

Reagovat
St. Pauli

Klidne i o Sulcika, Choreho nebo Jedlicku.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Je to borec

Reagovat
ratusek

Pokud nepostoupí přes Fiorentinu, tak to vyjde uplně nastejno, jako když by s nima hráli na férovku. Takhle hráli sračka beton a remíza pro FC Koeficient mě nezajímá.

Samozřejmě beru v potaz absence, složení sestavy atd. Ale jinak se mi tyhle přizdisráčské výkony, hlavně teda doma, nelíbí.

Reagovat
verv

Reagovat
delfin

S kopicem, sykorou, a mosquerou by to vypadalo asi trochu jinak.

Reagovat
ratusek

Jo souhlasím. Psal jsem, že jsem si vědom absencí a složení sestavy. Ale nechápu to Koubkovo rýpnutí. Pokud dostanou v odvetě třeba bůra, tak ta remíza byla k hovnu a stejně dostane bídu, pokud budou hrát autobus a stejně dostanou třeba 4 a více golů.

Reagovat
Pablos

já koeficient beru v potaz, takže jim to odpouštím... a beru to pozitivně... ale jinak se mi to taky nelíbí

Reagovat
El Cid z City

Fandil jsem kvůli koeficientu a snědl tunu žrádla,abych u toho vydržel, pokud šlo Plzni hlavně o koeficient(o čemž pochybuji) tak . Ale diváky jsem upřímně litoval. Chápu technické nedostatky, ale trošku víc riskovat a zaútočit ve vícero lidech bych upřednostnil před touhle nudou.

Reagovat
ratusek

Tohle předváděli v LM pod Bílkem a to všechny týmy jsou nad Fiorentinou. Proti Bayernu by snad hráli ještě zataženěji než proti Fio včera Uznávám, že absence a zranění jsou polehčující okolnosti. Otázka je, zda by to bylo v plné síle jiné

Reagovat
Papra

hraje se na výsledek. Pokud víš, že v otevřený partii nemáš šanci, tak je mnohem větší pí*ovina k tomu přistoupit otevřeně. Pokud by Plzeň vyhrále EKL s tím, že celý play-off projedou na 0:0 a penalty, tak to nikoho zajímat nebude a věř mi, že ani plzeňský fanoušky, kteří budou nuceni na to koukat.

Reagovat
Papra

jen dodám, že jsem taky odpůrce zaparkovanejch autobusů a připosranýho bránění, ale když jde o můj oblíbenej klub, tak je pro mě důležitější výsledek a účel prostě světí prostředky. Pokud by hráli beton a stejně prohráli 0:2, tak je to jiná, ale mají co chtěli, takže za mě úplně ok.

Reagovat
ratusek

Jo souhlas. Pokud postoupíte, tak je to geniální. Pokud ne, tak to bylo k ničemu a ještě se na to fanoušci museli koukat. A nezaujatého fanouška to nebaví vůbec. Ale ono ani Fiorentina nepředvedla nic, takže jste špatně nehráli

Reagovat
Papra

jako já jsem celej zápas litoval lidí, který nejsou fanoušci plzně a z nějakýho důvodu to musej/chtěj dokoukat do konce

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
thewall

Včera jsem taky trpěl při sledování nudného fotbalu, ale naprosto Plzeň chápu.

Její síla v KL byla ve špičkové obraně a logicky stavěli na své nejsilnější stránce. Paradoxně dává větší smysl zaparkovat autobus proti Fiorentině než proti Bayernu (bavíme se o prvním zápase v rámci dvojzápasu). Proti fialkám totiž měli reálnou šanci uhrát remízu (což se taky potvrdilo) a můžou jít do odvety za zcela otevřeného stavu.

Už to bude jen o jediném zápase, kdy se může stát cokoliv ve prospěch/neprospěch týmů. Penalta, redka, zranění, mimořádná potence/impotence útočníků, kiks obránce, kretén rozhodčí, kontumace po řádění tifosi atd., kdy může mít zápas absolutně překvapivý výsledek.

Naproti tomu autobus proti Bayernu znamená přinejlepším prohru o 2 góly místo o 5+ při otevřené hře. Tam bych čistému kontu absolutně nevěřil.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Sorry, ale ty jsi fakt mimo. Fiorentina si nic nevytvořila. Bod pro koeficient je super. A co měla Plzeň v LM dělat? Otevřít to a prohrát ty zápasy 10:0? Co Sparta s Liverpoolem? V Anglii si ze Sparty dělali všichni prdel

Reagovat
Pablos

Ono je rozdíl když dostaneš 4:0 asi za 10minut... to byl totálně trapnej kolaps za který hlavně sklidíš výsměch pak... určitě se jim nikdo nevysmíval za ten zápas doma. Seš mimo i ty hele.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Naivní byli i doma

Reagovat
Pablos

Já ale hledám rozdíl mezi naivním přístupem s šancema na 5:5 ...nebo betonem s šancema na 1:10, pro mě je to jasný. Ten druhej zápas byl už píčovina od Sparty a zasloužený trapas... to první prostě riskli tímhle směrem no... taky nic moc na výsledek, ale fajn zápas vlastně. Jo když ten beton výjde tak je to něco jiného, ale když je to 0:5, tak sorry to mi nepříjde taky jako v pohodě.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Pořád to bylo rychle 0:2 po hloupých chybách. I podle xg měli prohrát o 2gòly

Reagovat
ratusek

Mimo jsi ty. Já osobně na koeficient seru a pochybuji o tom, že to měla Plzen jako cíl. Předvede nekoukatelný hnus a Koubek po tom kope do Sparty. Zrovna od něj bych tohle nečekal

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj, protože koeficent pro ligu není důležitý vůbec . Když to slavili tak to jako cíl asi bylo. Fiorentina měla nejmenší xg za celou sezónu. Plzeň měla absence. Já jako fakt nevím co čekáš. Taky chci aby v náší lize byl zajímavější fotbal a aby náše týmy hráli lepší fotbal v evropě. Já ale fakt nechapu co kritizuješ. Měli hrát odvážně a dostat 0:3 jo? A s tou Spartou to si děláš prdel ne? Plzni se smál úplně každý a teď udělá ostudu Sparta tak si prostě rýpnul no

Reagovat
ratusek

Ty vole zase to xG, statistika naprosto k hovnu

Reagovat
ratusek

Postup Sparty byl v rovině teorie. Takže než beton, tak jsem radši že zkusili férovku a doma mohli tu remízu klidně ukopat. Nepovedlo se. Ale radši uvidím tohle než zaparkovanej autobus.

Slavia hraje aktivně, nehraje beton a nebýt nesmyslné červené, tak hraje o postup s AC. Plzeň měla o level nižší tým a předvede tohle.

Smozřejmě když Plzen uhraje postup, tak smeknu a moje příspěvky se mi vrátí jak bumerang, ale stejně si myslím, ze měli hrát aktivněji. Zvláště s Chorým na hrotu ve formě

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj až na to že to bylo brzo 0:2 po hloupých chybách Sparty. A teď jsou psychicky v hajzlu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele