Největším favoritem je pro mě i letos Senegal, tipoval trenér Brožek

12.01., 09:44
Rozhovory
Přílet hráčů Ghany na Africký pohár národů (© AFP)

V sobotu začíná Africký pohár národů. Turnaj, na kterém se hraje o prestiž a velkou slávu, ale také turnaj, který kvůli účasti velkých hvězd ovlivní i elitní evropské soutěže. Do příprav letošního šampionátu se podle organizátorů investovalo přes miliardu dolarů, a tak by měl turnaj, který hostí po čtyřiceti letech Pobřeží Slonoviny, stát za to.

Kdo bude patřit mezi hlavní favority? Jak těžké je na africkém kontinentu najít fotbalový drahokam? A jaká je realita afrického fotbalu? To všechno jsme probrali s bývalým skautem pražské Slavie se zaměřením na Afriku a současným hlavním koučem druholigové Opavy Miloslavem Brožkem.

Africký pohár národů se koná každé dva roky, posledních sedm kontinentálních šampionátů vyhrálo sedm různých zemí a z toho posledního se po penaltovém rozstřelu ve finále radoval v roce 2022 Senegal. Také letos se na turnaji představí fotbalové hvězdy světového kalibru, namátkou například Mohamed Salah, Victor Osimhen, Achraf Hakimi nebo Sadio Mané.

"Největším favoritem je pro mě i letos Senegal. Skvěle o tom mluvil Sadio Mané, který prohlásil, že vyhrát se Senegalem Africký pohár národů je to nejvíc v jeho kariéře. Dokonce víc než vyhrát Premier League nebo Ligu mistrů. Jsem zvědavý jak se hráči jako Salah vyrovnají například s podnebím, protože hrát na rovníku je úplně něco jiného než třeba v té subsaharské části Afriky," dodává bývalý skaut pražské Slavie Miloslav Brožek.

V páteční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Jak probíhají inspekce za hráči do Afriky?

Jaké jsou problémy s vyřizováním vízových povinností?

Zajímavosti o letošním Africkém poháru národů?

Tento díl Livesport Daily najdete v dabované verzi na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Novinky o Africkém poháru národů naleznete také na Livesportu.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele