Nejsem specialista na domácí pohár, tvrdil Ševčík po výhře nad Bohemians

01.11.2023, 21:44
Aktuality
Michal Ševčík (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Michal Ševčík se nepovažuje za specialistu na domácí pohár, přestože oba dosavadní zápasy Sparty v této sezoně MOL Cupu rozhodl vítěznými brankami. Jednadvacetiletý záložník po zářijovém gólu při výhře 1:0 na půdě druholigové Líšně dnes dokonal obrat v osmifinále na stadionu Bohemians 1905 a v 69. minutě upravil na konečných 2:1 pro hosty. Český mládežnický reprezentant označil na tiskové konferenci vítězství nad pražským rivalem za vydřené.

Letní posila ze sestoupivšího Brna zaznamenala třetí soutěžní gól v dresu obhájců ligového titulu, dva z nich přitom dala v domácím poháru. "Neřekl bych, že jsem specialista. Minutáž v poháru je větší, z toho plyne o jeden gól víc než v lize. Myslím si, že to je jenom vytížením," řekl Ševčík.

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho po první půli prohrávali, po změně stran však nepříznivý výsledek otočili. "Každý zápas je trochu vydřený. Pokud nevyhrajete 10:0, musíte pracovat, chodit do soubojů, běhat, získávat balony. Bylo to vydřené a o to horší, že jsme po poločase prohrávali. Tým si o přestávce řekl svoje a myslím si, že se to ve druhém poločase ukázalo," uvedl Ševčík.

Sparta oproti nedělní ligové prohře 1:3 v Mladé Boleslavi nastoupila s devíti změnami v základní sestavě. "Trénujeme pospolu každý den všichni dohromady, takže to tak těžké nebylo. Trvalo pár minut, než jsme si zvykli jeden na druhého. Na tréninku hráváme v těchto pozicích třeba právě proti sestavě, která hrává pravidelněji. Nebyl v tom zásadní problém," prohlásil Ševčík.

V úvodu ročníku nastupoval za druholigové sparťanské "béčko", v posledních týdnech ale dostává více prostoru v A-týmu. "Cítím se samozřejmě líp. Nějakou dobu trvalo, než jsem začal minuty dostávat. Teď jsem za ně vděčný a doufám, že budou přibývat. Dělám všechno pro to, aby přibývaly," podotkl někdejší hráč Jihlavy.

V sobotu Sparta přivítá Bohemians v lize. "Můžou trochu obměnit sestavu, nachystat se na věci, které jsme dnes dělali. My ale budeme mít v zádech větší podporu fanoušků, což bude naše výhoda," konstatoval Ševčík.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele