NEJLEPŠÍM ROZHODČÍM VYHLÁŠEN KRÁLOVEC

04.07.2007, 18:51
Aktuality
Pavel Královec v kategorii hlavních a Patrik Filípek mezi pomezními rozhodčími se stali vítězi ankety pořádné týdeníkem Gól o Křišťálovou píšťalku a Křišťálový praporek. Královec vyhrál toto ocenění poprvé. Těžil zejména z výkonů v podzimní části soutěže, a i když na jaře několikrát chyboval, vedoucí pozici si udržel.

"Nejhorší známku od delegáta jsem dostal hned v prvním jarním utkání Olomouc – Ostrava. Komise rozhodčích mi vytkla nenařízení pokutového kopu za hraní rukou ve vápně," řekl čerstvý vítěz Královec. Celkové prvenství v anketě proto ani nečekal. "Nečekal jsem to, ale teď se z vítězství raduji," dodal. Celkově druhý mezi hlavními arbitry skončil Jan Jílek.

Asistent Patrik Filípek obhájil prvenství z loňského roku. Na rozdíl od kolegy Královce měl lepší výkonnost na jaře a předskočil vedoucího Jana Filgase, který po podzimu anketu vedl. Ovšem v dubnu při utkání Českých Budějovic s Kladnem si poranil koleno a rekonvalescence dosud trvá. Přesto ale Filgas obsadil skvělé třetí místo.

Do ankety posílali hlasy zástupci všech šestnácti prvoligových klubů, zástupci Unie českých rozhodčích, funkcionáři svazových komisí a také fotbaloví novináři.

Křišťálová píšťalka: 1. Královec 108 bodů, 2. Jílek 78 bodů, 3. Příhoda 48 bodů
Křišťálový praporek: 1. Filípek 83 bodů, 2. Kordula 65 bodů, 3. Filgas 51 bodů

Autor: Petr Hašek / idnes.cz

Komentáře (1530)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele