NEJLEPŠÍM ROZHODČÍM VYHLÁŠEN KRÁLOVEC

04.07.2007, 18:51
Aktuality
Pavel Královec v kategorii hlavních a Patrik Filípek mezi pomezními rozhodčími se stali vítězi ankety pořádné týdeníkem Gól o Křišťálovou píšťalku a Křišťálový praporek. Královec vyhrál toto ocenění poprvé. Těžil zejména z výkonů v podzimní části soutěže, a i když na jaře několikrát chyboval, vedoucí pozici si udržel.

"Nejhorší známku od delegáta jsem dostal hned v prvním jarním utkání Olomouc – Ostrava. Komise rozhodčích mi vytkla nenařízení pokutového kopu za hraní rukou ve vápně," řekl čerstvý vítěz Královec. Celkové prvenství v anketě proto ani nečekal. "Nečekal jsem to, ale teď se z vítězství raduji," dodal. Celkově druhý mezi hlavními arbitry skončil Jan Jílek.

Asistent Patrik Filípek obhájil prvenství z loňského roku. Na rozdíl od kolegy Královce měl lepší výkonnost na jaře a předskočil vedoucího Jana Filgase, který po podzimu anketu vedl. Ovšem v dubnu při utkání Českých Budějovic s Kladnem si poranil koleno a rekonvalescence dosud trvá. Přesto ale Filgas obsadil skvělé třetí místo.

Do ankety posílali hlasy zástupci všech šestnácti prvoligových klubů, zástupci Unie českých rozhodčích, funkcionáři svazových komisí a také fotbaloví novináři.

Křišťálová píšťalka: 1. Královec 108 bodů, 2. Jílek 78 bodů, 3. Příhoda 48 bodů
Křišťálový praporek: 1. Filípek 83 bodů, 2. Kordula 65 bodů, 3. Filgas 51 bodů

Autor: Petr Hašek / idnes.cz

Komentáře (1530)

Přidat komentář
smazaný uživatel

stejně si myslim, že je to pořád samej kapřík

Reagovat
HOST*1860

stejne si myslim, ze nejlepsi rozhodci je kostal, kterej to stejne ridi sam..

Reagovat
smazaný uživatel

To je drzost vyhlašovat takovéto ankety v GL.

Reagovat
HOST*Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9
Reagovat
DonAndres

Pračurák

Reagovat
Svatej

Reagovat
Čenda

Reagovat
kilobyte

Reagovat
oli9

https://twitter.com/nexta_tv/status/1577529512329449472?s=20&t=KXwaIpZOw7irjVsRausJUw

Ruský odpad nepřestává překvapovat. S tím osvobozením vyplouvaji na povrch další zrůdnosti. Ani si nedovedu představit co se dělo v Mariupolu atd.. A

A pak si přečtu u příspěvku na IG u Kazmy který propagoval sbírku na tank Tomáš... 80% příspěvků od infuecerek a píč>, jak zbrojení prodlužuje válku atd.. A že mrznou v říjnu doma... Tohle těm krávám ukazovat pořád dokola, možná ještě nějaké foto dětí...

Reagovat
kilobyte

Je zajímavé, že jim vadí podpora Ukrajiny, ale že jsme 8 let nakupovali plyn od okupanta Krymu a Donbasu a tím prodlužovali válku jim nevadilo.

Reagovat
Blasphemer

Královec

Reagovat
Edgewalker

Nej výběr článku

Reagovat
frankiefcb

nicméně musím uznat, že některé vtípky už jsou dost na sílu. Ale i tak se u té představy, že to někde v Rusku začnou brát vážně dost směju.

Reagovat
Blasphemer

Už se toho chytlo moc lidí a pomalu to přestává být vtipný. Ale tak je to se vším.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Trand

Kromě 3 Sims, to nikdy nepřestane být vtipný.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Neon

Reagovat
Svatej

Reagovat
Freedo

Já jsem zvědav, jak dopadne ten FB event u ruské ambasády. Jde tam někdo odsud?

Reagovat
kilobyte

Ještě chvíli a rusáci budou muset udělat nový seznam supernepřátel.

Reagovat
mr.Silver

Vsak my tam jsme uz dobrych par let

Reagovat
kilobyte

To je ale seznam nepřátel. Jenže tam už jsou skoro všichni. Dokonce i Taiwan, který ale Rusko bere jako Činu, takže je tam v podstatě celá Čína. Takže je potřeba udělat nový seznam.

Reagovat
TopinB

Nově tam budem i jako EF

Reagovat
kiwwi

Rozhodnutie USA poslať Ukrajine viac vojenskej pomoci predstavuje hrozbu pre ruské záujmy, vyhlásil ruský veľvyslanec v USA Anatolij Antonov. Podľa neho to zároveň zvyšuje riziko vojenského konfliktu medzi Ruskom a Západom.

„Vnímame to ako bezprostrednú hrozbu pre strategické záujmy našej krajiny,“ uviedol Antonov. „Dodávanie vojenských produktov zo strany USA a ich spojencov spôsobuje nielen predĺženie krviprelievania a nové obete, ale zvyšuje aj riziko priameho vojenského konfliktu medzi Ruskom a západnými krajinami.“ (tasr, reuters)

v preklade: Jebe vam? Uz s tym prestante, co nevidite, ze kvoli vam prehravame?

Reagovat
Blasphemer

Já nechápu, proč mají ty kundy ještě někde vůbec nějaký velvyslance. Ti měli být vyhoštění už 4 minuty ty magore.

Reagovat
DonAndres

Přesně tak, SS Divizion Wallonien východní tažení

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Svatej

Klidne bych se nebal říct i vic minut

Reagovat
Front hell

můžeme si tu zahajlovat?

Reagovat
Svatej

Hlavně jsem i ohromenej z toho jejich sebevědomí

Ukrajina bojuje se zlomkem toho,.co by proti Rusum poslal Zapad a oni snad maji dojem, ze se z nich na Zapade po tomhle nekdo posere Konvenčně nemají nejmenší šanci, dal bych jim rok, než by bylo Nato u Moskvy... Zatracený atomovky, cert je vem..

Reagovat
kiwwi

ja si to mozno az moc idealizujem, ale realne som presvedceny, ze ak by sa bojovalo len konvencnymi zbranami, tak by bolo NATO v Moskve radovo v tyzdnoch, max masiacoch od momentu, keby sa zmobilizovalo a takticky pripravilo...letecka, delostrelecka a namorna prevaha je masivna

Reagovat
Svatej

Ono těžko říct, jak by to vypadalo právě, protože zas beru v potaz, že NATO by v útočný válce dbalo brutálně na tom, aby se vyhli jakýmkoliv ztrátám a utoky by byly ještě daleko bezpečnější a tím pádem pomalejší než od Ukrajinců, bojujících za sevou zemi, kteří i navzdory tomu, ze bojují chytře, jedou furt dost na osobni riziko..

Byly by tam určitě i brzdící faktory, Západu by se hrozně blbě prodavalo 300 mrtvých denně. Rusakovi chcípne 800 a ani se to neda do hlášení, ten rozdíl je tam dost brutální..

Reagovat
TopinB

Nádherně vybraný článek

Reagovat
Mastný Chobot

BREAKING: Czech consortium won a contract to build Kofola pipeline across Poland and Baltic sea.

+ https://visitkralovec.cz/

Reagovat
Trand

Kofola pipeline nutně potřebuju domů

Reagovat
sokar

Rozbity web, nefunguju linky na clanky pod obrazkami

Reagovat
TopinB

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/wartranslated/status/1577441687915606017

vždy keď niekto praje smrť všetkým ruským vojakom, tak si treba uvedomiť, že sú medzi nimi aj takíto

Reagovat
kilobyte

Jenže to není rus.

Reagovat
Tombull

Hrůza, já už ani nemám chuť to číst, pak si to stejně přečtu a jsem akorát nasranej a znechucenej.

Reagovat
oli9
Reagovat
frankiefcb
Reagovat
mr.Silver

Podle analytiku se ofenziva zastavi zitra / max pozitri na Kachovce, udajne maji na severu charkovskeho frontu Ukrajinci prevahu cca 4:1 (35k : 9k), mel by to byt easy win. To bude jeste lepsi nez Charkov, snad je pak pozenou az na Krym

Reagovat
roman_tycka

Zastaví?

Reagovat
mr.Silver

Nema smysl Charkov dobyvat, jedina cesta uteku je pres Kachovku, pokud ji Ukrajinci fakt obsadi, tak jaki vsechny ruske jednotky v Charkove v prdeli.

Reagovat
mr.Silver

Cherson*

Reagovat
roman_tycka

Jo takhle, to je pravda, otázka co tam budou dělat za zvěrstva bez zbraní jidla a tak. doufejme že se vzdají a pošlapou pěšky koridorem do běloruska bez zbraní

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Mastný Chobot

skvelé vlákno

Reagovat
oli9

jj taky si myslím že z těch 3 možných ústupů si vyberou ten nejdementnejsi Rusaci.. Jelikož Putler je stáhne k Chersonu

Reagovat
Ed_Hazard

Ak by sa aj teoreticky za par tyzdnov podarilo ziskat celu lavu cast od rieky Dneper, co potom? Postup dalej za rieku (ako vlastne ked Antonovsky most bude nepouzitelny) mi pripada ako hodne narocna misia. Pred zimou by ale dobytie Khersonu bola velka parada.

Reagovat
Mastný Chobot

Pomocou prieskumných tímov, informácií o polohách nepriateľa, delostrelectva/letectva a pontónových mostov sa vedia dostať na druhú stranu rieky

Reagovat
Blasphemer

Dost pravděpodobně asi přijde ta varianta, že potom se ze Záporoží vrhnou na Melitopol, čímž odříznou skupiny ruských armád na jihu a na severu od sebe.

Pak Rusákům nezbyde než zdrhnout přes Krym domů a nebo se nechat rozjebat/zajmout.

Reagovat
kiwwi

tldr

momentalny front na juhu...zlte kruhy su dosah ukrajinskeho delostrelectva, modre sipky su ako utocia Ukrajinci a tie fialove patuholniky su jedine dve miesta, kadial mozu Rusi utiect - su to mosty, lenze jeden pri Chersone je uplne zniceny pre akekolvek vozidla a druhy pri Novej Kachovek je neprechodny pre tazku techniku. Ukrajinci tlacia Rusov dole ku Chersonu, kde by ich uplne odrezali od moznosti ako uteku, tak aj zasobovania. Ak Rusi utecu teraz cez Novu Kachovku, musia tam nechat vsetku tazku techniku. A kebyze ich Ukrajinci zatlacia dole na juh, otvori sa mi prechod cez Dnipro a cesta na Melitopol a Krym. Tam pre Rusov proste existuje len zle a horsie riesenie.

Reagovat
mr.Silver
Reagovat
Trand

A kde jsou všechny tu ruské jednotky? Však na Chersonské frontě jich má být většina.

Reagovat
frankiefcb

prchají

Reagovat
mr.Silver

V Chersoni samotnem a v obrannych liniich kolem mesta. Melo by tam byt cca 50k orku. Pokud je Ukrajinci fakt odstrihnou od zasobovani, tak se proste budou muset vzdat.

Reagovat
Trand

Pardon, ale to je z ruský strany hrozný diletanství, pokud to tak je a ta fronta se jim zhroutí. A to nemyslím úplně jednotky, který tam jsou kdo ví jak dlouho bez střídání, spíš velitelství.

Reagovat
mr.Silver

Udajne vse co jelo z Chersone na sever, se podarilo Ukrajincum rozdrtit. Od Putina padl rozkaz, ze maji mesto drzet za kazdou cenu, no a pak to takto vypada

Reagovat
oli9

Ale tak oni měli nějaké ustupove cesty.. Ale Ukrajinci už měsíc ničí úspěšně sklady, zásobování, logistiku... Teď vidíme že zbývají anatovsky most a přehrada nová kachovka... Ukrajinci je záměrně nesestrelili kompletně asi čekají jak se zachovají Rusové...

Prostě oni to všechno nazenou k Chersonu... Putler vydal rozkaz neztratit jej... To že tam budou bez podpory a zásob je věc druhá... Tam se jich snad vzdá většina

Reagovat
mr.Silver

Klidne je tam UKR muzou drzet mesic bez zasobovani, naprosty amaterizmus od RUS. Jeste jeden takovy rozkaz od Putina, a i tem generalum prece musi dojit, ze je ridi naprosty silenec.

Reagovat
oli9

Hitler byl taky...

Reagovat
Svatej

Musim se naucit pri kazdy diskuzi zrusit sledování u jejiho konce, vysira me zr tam vzdycky ještě pár komentářů znova naskočí

Reagovat
ACSeRw!n

co dela do pici ta katarska kurva v Praze

Reagovat
nani92

o čo ide s tým Kralovcom? čo si mam prečitať, aby som bol v obraze?

Reagovat
roman_tycka

No prostě referendem jsme rozhodli, že Královec je český, první to začali Poláci, pak se to rozšířilo na český twitter, začalo to sdílet spousta oficiálních účtů a dneškem to už přestává být vtipné

Reagovat
oli9

https://www.reflex.cz/clanek/zajimavosti/115463/v-kralovci-vitaji-sveho-prezidenta-zemana-cesky-a-polsky-twitter-se-bavi-pripojenim-kaliningradu-k-cr.html

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/kaliningrad-rusko-exklava-anexe-kralovec-vtip-zdechovsky-kalousek-twitter-internet.A221004_124639_domaci_klf

Prostě vtípek Poláka se chytl.. A dle ruské logiky se jede na twitteru..

Jinák Kaliningrad

Královec

Křižáci město založili v roce 1255 na počest českého krále Přemysla Otakara II., který se zde proslavil předchozího roku v bitvě u Rudavy v rámci křížové výpravy proti pohanským Prusům.

Už i na wiki to je

Reagovat
nani92

Reagovat
sokar

Staci nastudovat trasu cez Polsko a rezervovat dobry hotel na novu turisticku sezonu. V lete tam bude plno cechov na domacej dovolenke

Reagovat
oli9

Ve zkratce poláci nám chtějí dopřát moře

Reagovat
Freedo

Tank Tomáš je už na cestě a situace vypadá dost vyhroceně, ale musíme ochránit tamní českou menšinu

Reagovat
Talker

Je nějaký zajímavý zahraniční článek o tom?

Reagovat
TopinB

Jenom v zkratce jsem našel tohle:

https://kafkadesk.org/2022/10/04/czechs-troll-russia-with-mock-annexation-of-kaliningrad/

Vůbec nevím, co to je za zdroj, ale je to tak všechno, co jsem našel v angličtině

Reagovat
Svatej

Putin pry možná oznámí změnu statusu speciální operace to je legrační hned na několika úrovních.

- Co bude s lidmi, které zatkli, protože to nazvali jinak?

- Mysli si,nze to změní na valku, udela plnou mobilizaci a vojáci, co budou mit kameny k házení místo tanků a samopalů si reknou "suka, ted se uz fakt valci, no tak to se musím začít snažit!"

Pozmění název operace? A na co? Sypte nápady, ja bych navrhl treba "Special failure operation.

Reagovat
roman_tycka

stále se mi nejvíc líbí blyatzkrieg

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

Stále skvělý

Reagovat
kilobyte

Operace Plachtící orel jako v Simpsonovi ve filmu.

Věnujte mi pozornost!

Vaše vláda si uvědomila, že zavřít vás do této báně byla chyba.

Proto zahajujeme operaci Plachtící orel.

Která vám všem přinese smrt.

Reagovat
Svatej

kruci kéž bych mohl říct, že taková píčovina existuje jen v seriálech a filmech, jenže to by nesmělo Rusko existovat.

Reagovat
TopinB

Já si půjčím od Sabatonů: Blyatzerkampf

Reagovat
Mastný Chobot

Uvažujem. Jadrové zbrane môže podľa ústavných zákonov použiť iba pri bezprostrednom ohrození federácie - k tomu vyhlásenie vojny pravdepodobne potrebuje. Ďalej mu to pravdepodobne pridáva nejaké ďalšie kompetencie v riadení armády (čo by teoreticky mala byť výhoda pre UA) a možno aj v ekonomike (nejaké kompetencie centrálnej banky?) a v hospodárstve (znárodňovanie a pod.). Plus by to možno mohol byť spôsob ako donútiť minimálne Lukašenka, aby sa zapojil (?), keďže sú spolu v tom fejkovom "obrannom" zväzku.

Reagovat
Svatej

Ja mel vzato, ze Válečnýmu stavu se vyhybal prave proto, ze o nejaky kompetence prijde, proto ta saskarna se speciální operací... Někdo, kdo s ev tom vyzná?

Reagovat
-Carles-

Tak je nieco ine viest nejaku obmedzenu vojensku operaciu s "profesionalnou" armadou a vyhlasit vojnu, stanne pravo a podobne. To prve ponechava obyvatelstvo v relativnom klude, to druhe uz je ina kava a vyvoj spolocenskych nalad uz nemusi byt tak pod kontrolou.

Reagovat
kilobyte

V Rusku je ústava něco jako doporučení.

Reagovat
Trand

Hele spousta proruského twitteru tomu věří, že Ukrajinci mají úspěchy jenom kvůli tomu, že je Rusko šetří a že Putin je moc měkký. Že kdyby se do toho pořádně opřeli a nedbali tolik na ochranu ukrajinských civilistů (nedělám si srandu, tohle fakt říkají), tak už je dávno po válce. A to se netýká vůbec jaderných zbraní, myslí tím normální vojenské možnosti. Že vlastně Ukrajina není zničena jenom kvůli tomu, že Rusko do toho nechce jít na 100%. Nevím co teď čekají, asi mohutné úspěchy od těch mobilizovaných, ti je určitě spasí.

Reagovat
Svatej

Tak ať do toho jdou, tohle není stredovek, kde počty rozhodovaly z 90%, aspoň se po 3denni operaci, vsechno podle planu a nověji i ustupovaci pasti spálí i další žvást.

Reagovat
oli9

A pak si uvědomís... Že musí vyřadit 10 tisíc vagónů aby měli ložiska... A 1 500 000 zimních uniforem bylo jen na papíře... Ano oni mají určitou sílu, ničivé zbraně.. Ale korupce a to jak jim stali do hlavy hovna desítky let tak jsou mimo.. Ale také co čekat když jim pouští každý rok jen přehlídku v Moskvě.. Válečné filmy a pak vidí v TV magory... Kteří jim říkají něco o vojácich zombie...

Prostě mimo realitu

Reagovat
kilobyte

Nevím, co si představují. Kdyby nehleděli na ochranu ukrajinských civilistů ještě víc, tak už by jim nezbyla munice na ukrajinské vojáky. Už teď tam provádějí v podstatě genocidu.

Reagovat
Blasphemer

Tomu tady věří i spousta dezolátů. Však si to na náměstí slyšel, že je třeba vykouřit Putina, nebo si na nás bude taky zlý.

Reagovat
Freedo

Tak to je jak s fotbalem. Vyhrává tým, protože je dobrej, nebo protože je soupeř špatnej? Hrát roli budou oba faktory. Ukrajina je na tom fakt výborně i co se týče taktický a strategický připravenosti. Rusko naopak má bídný velení, komunikaci a delegaci pravomocí mezi jednotlivý ranky.

Jinak ale v tom stavu, v jakém Rusko je, tak už jsou odsouzeni k nezdaru a těžko s tím něco udělají, i kdyby se víc snažili. Přitom oni by znalosti měli dobrý. Věřím, že třeba ruské důstojnické školy budou špičkové v porovnání s jinými státy. Akorát to přetavit v praxi prostě nejde kvůli korupci, šikaně a tomu, že podřízení nadřízeným nehlásí špatné zprávy.

Reagovat
fenixLFC

co som teraz cital rozhovor s jednym ruskym analytikom alebo kto to bol, tak ani tie dostojnicke skoly nebudu nejake skvele, najma ked to teraz vedie ta generacia co tam promovala v 90. rokoch. "dalším problémem nízká úroveň vyššího ruského velení od plukovníků výše. To jsou totiž lidé, kteří zahájili vojenskou kariéru v 90. letech. Tehdy byla armáda v těžké krizi, posluchači vojenských akademií byli zcela bez peněz, takže většina z nich pracovala v noci jako vyhazovači v kasinech nebo jako taxikáři, pokud měli auta. Takže logicky ti mladí důstojníci, kteří byli chytří a mohli najít slušnou práci v civilu, tak z armády odcházeli. Zůstávali ti, kteří kvůli svému vzdělání a intelektuálním schopnostem nemohli takovou práci získat. Došlo tak k výraznému poklesu úrovně nejvyššího velení. "

plus teda ked su vychovavani v urcitom vojenskom mysleni teda striktna hierarchia a nulova orientacia na vlastnu aktivitu, tak sa to prejavi aj do vychovy a skolenia dostojnickeho zboru. takze tomu neverim ze dostojnicke skoly ako celok budu nejk prekypovat kvalitou

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/eva_souk/status/1577556513001988096

Sranda s Královcem skončila, hoši. Okamžitě toho nechte.

Reagovat
Trand

Reagovat
kilobyte

Sranda s Královcem je mnohem produktivnější než vysvětlovat těm lidem na demonstraci, proč musí šetřit a proč jim vláda nemůže všechno zaplatit.

Reagovat
Blasphemer

Produktivnější než tohle je i čumět do zdi.

Reagovat
Svatej

Ještě vtip k těm zavřeným lidem kvůli popisování Speciální operace jako války.

Old Soviet joke:

Three people in a prison cell were chatting. Naturally, they began to talk about why they were jailed.

"What are you in for?" One guy asked another.

"I supported Yuri Sergeyevich." He answered. "That's funny," said the first guy; "I got sent here because I opposed him." He then turned to the third guy. "What about you? What did you do?"

"I am Yuri Sergeyevich."

Reagovat
kiwwi

„Nie je v tom žiadny rozpor. Budú s Ruskom navždy, budú vrátené,“ odpovedal Peskov na brífingu na otázku, či nevidí rozpor v tom, že sa ruskí vojaci stiahli z viacerých obcí, ktorých obyvateľov predtým Moskva uisťovala, že už budú „navždy s Ruskom“. (čtk)

Reagovat
Svatej

Vratené

Reagovat
ACSeRw!n

Karel Gott ochrani Kralovce

Reagovat
Salfovic

Teda v posledních dnech nasadili Ukrajinci na jihu pěkný kvapík, to jsem vůbec nečekal.

Vy si tedy myslíte, že Cherson nebudou nijak dobývat, jen budou čekat, až rusáci zdrhnou ?

Reagovat
mr.Silver

Nebudou si nicim vlastni mesto a riskovat straty, pokud obsadi Novou Kachovku, tak maji prakticky vyhrano.

Reagovat
frankiefcb

Jestli se dostanou Ukrjainci ke Kachovce + padne ta Snihurivka, ja kse o ní už den mluví, tak dny Rusů v Chersonu jsou sečteny.

Reagovat
Talker

Pokud ho dokáží odříznout stylem, že se nepůjde stáhnout ani to zásobovat, tak je jen otázka času, kdy se budou muset vzdát (nebo podniknout ofenzivu a pokusit se to propojit).

Tam ta motivace bránit se do posledního muže bude minimální.

Reagovat
Blasphemer

Akorát nevím, co budou dělat s tolika POWs.

Reagovat
kilobyte

Už aby začali stavět zajatecký tábor.

Reagovat
Talker

Můžeme možná nabídnout Královec, místa tam bude dost, dohodnou se a Pobaltské státy s Polskem zajistí, aby jim nic nehrozilo.

Reagovat
kiwwi

prepojit s cim?

Reagovat
Talker

Hele nebudu je podceňovat. Myslím, že šance je minimalni (pokud vůbec).

Reagovat
kiwwi

?

Reagovat
TopinB

"Nezastavujeme, máme zpoždění"

Reagovat
Trand

Charkivská oblast skoro celá osvobozená, Luhansk další na řadě :

https://twitter.com/MarQs__/status/1577637636612788230/photo/1

Reagovat
Trand

Kadyrov jmenován Putinem do funkce generálplukovníka. Snad pojede na frontu a bude tam řídit jednotky, myslím že by mu to šlo podobně jako basketbal.

https://youtu.be/doS-7mbOdWs?t=18

Reagovat
DMSErte

By ma zaujímalo či vôbec Putin vie , že Kadyrov na tej Ukrajine ani neni

Reagovat
TopinB

Reagovat
ACSeRw!n

ten na sebe vezme to odpaleni z toho vlaku co tam jede..

Reagovat
oli9

Hrozný picus ale tak nepřekvapujeme mě to... on už kolem sebe asi nemá moc lidí kterým může věřit

Reagovat
kilobyte

Vůdci takových režimů se vždy musí obklopovat neschopnými blbci. Protože schopní inteligenti by je mohli ohrozit.

Reagovat
Freedo

Takový drsňák a ani nedohodí na koš.

Reagovat
kiwwi

Our Defenders found this 82 year old grandpa near shell craters in a town on the frontlines. He hasn't eaten properly for several weeks and walked to the post office looking for food - it's been closed for 3 months. Grandpa was so weak and hungry he fell.

https://nitter.net/Gerashchenko_en/status/1577619795759054849

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ACSeRw!n

tesim se na clanek o tom MS na Ukrajine

Reagovat
ACSeRw!n

ne

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1577704673334636551?t=CNgqgrwZlPXOkO43QG97lQ&s=19&fbclid=IwAR0Txn5iFJ5a7_FbXWvTR83_Kx5QGGeGBJ7Tk7ZhqMNxi50PerEtDTlmDOw

Haha, ak je toto real (čo vyzerá, že je), tak je to jedna z najväčších potúp ruskej armády zachytených na videu zatiaľ

Nádhera

Reagovat
Mastný Chobot

Neexistuje asi lepšie video na ešte väčšie zníženie ruskej morálky, snáď to ukrajinskí psy-ops budú milkovať všade. A dúfajme, že sa to začne diať masovo.

Reagovat
Zark

Větší potupa byli ti dva teplušáci, co je při tom sejmuli

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
kilobyte

Reagovat
oli9

jedni z mála rozumných. Předem domluvene to že se vzdají. Takových videí bude snad spousta

Reagovat
Salfovic

Vypadá to jak zásah nějaké elitní policejní jednotky.

Reagovat
Rothbard

Nevíte, proč vždy 2 zápasy v LM začínají dřív? Vždy jsem si myslel, že tak začínají zápasy, které se hrají na východ od nás, kvůli časovému posunu, ale dneska se tak začalo v Německu a Rakousku, včera v Německu a Francii.

Reagovat
ACSeRw!n

aby si moch videt dva zapasy denne, proste byznis.. a nezasirej to tady nesmyslama

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

Reagovat
Afrokrecek

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
raduinho

Reagovat
vladino10

Ale hej, v minulosti to bývalo skôr pri zenitoch a podobne.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
ACSeRw!n

slusny.. s tou hudbou to zni jak nekde na vylete

Reagovat
DMSErte

Tych vtipov na Rusku stranu je celkom dosť .. človek by fakt pred rokom ani náhodou nepovedal , že sú až tak zaostali ako to posledných pár mesiacov vyzerá . A navyše Putin krajinu tak ruinuje deň čo deň , že z narativu “pal do pice” sa zachvíľku začne používať “pal do Ruska”

Reagovat
kilobyte

Nejvtipnější je, že půlku vtipů vymysleli nejvyšší ruští představitelé a mysleli to vážně.

Reagovat
Talker

Já fakt očekávám tweet od Fialy a Zemana.

Šlapou do toho senátoři, europoslanci, armádaČR, ministr zahraničí.

Reagovat
kiwwi

ono sa to uz dostalo do takeho absurdneho stadia, ze ja na tom humore a troleni aj zo strany vysokych politikov a diplomatov nevidim nic zle...to uz je v takom stadiu, ze keby si ich uplne vytrolil a oni by sa ohradili, ze ci si robis srandu, tak ty mozes jednoducho povedat, ale vy ste predsa zacali. Tie vyjadrenia najvyssich predstavitelov RF si inac ako trolenie nejde vylozit, tak preco by sme my mali priposrato odpovedat standardne diplomaticky

Reagovat
kilobyte

Poslal bych jim to zpátky s tím, že se asi spletli. Kdyby to zkusili poslat ještě jednou, tak stejný postup, akorát přidat ještě vytření.

Reagovat
Mastný Chobot

Slovák bojujúci za proruských separatistov na Ukrajine od 2015, Štefan Potocký, vraj konečne skapal, Len tak ďalej

Reagovat
oli9

Třeba rodina dostane aspoň Z klíčenku

Reagovat
frankiefcb

Dostane ovci.

Reagovat
roman_tycka

Parada, jeste aby skapali i ty cesky hovada co v unoru rvali ze 9.5. budou v Kyjeve. Nevi jak se jmenovali? Jeden mel i FB a druhej je beznohy kavkaz

Reagovat
TopinB

jednoho z nich jsem se díval na FB tak měsíc zpátky (na jméno si nevzpomenu) ale od dubna už tam nic nenapsal, tak snad je z něj hnojivo

Reagovat
Trand

A předtím psal pořád něco, tak je od něj asi pokoj.

Reagovat
oli9

Možná že už je po nich.. Oni je berou jako špinavé Slovany, nerusy.. Stačí se podívat jak se chovají k těm lidem z DLR atd.. Oni jsou tam totální spodina...

Reagovat
Rothbard

Pavel Botka, Polák (křestní nevím)

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
roman_tycka

Botku nemůžu už najít

Reagovat
Trand

https://www.facebook.com/zeusolympusmaster

A nedávno jsem ho viděl komentovat příspěvek Tomáše Forró. Myslím že to mohlo být tak cca 10 týdnů zpátky.

Reagovat
Mastný Chobot

skús Polobotka

Reagovat
Nebelung

Zkus Polobotka

Reagovat
roman_tycka

Jo to je ten trouba...jdu se zasmát zase. díky kluci

Reagovat
roman_tycka

Ne tak to není on koho jsem myslel. Zpětně oceňuji vtip polobotka

Reagovat
Trand

Botka je Kavkaz, když mu projedeš profil, tak tam v nějakých příspěvcích zmiňuje i Alojze Poláka, kterej poslední příspěvek přidával v dubnu a předtím postoval pravidelně, takže pravděpodobně už nežije. A vůbec, je to celkem sranda, oni jsou tam ti Češi a Slováci rozhádaní mezi sebou a házejí na sebe špínu. Nějaký Slovák tam prý močil před veřejnou budouvou, viděla ho nějaká stará paní a on jí začal nadávat a pak jí zmlátil. Pak tam Botka tvrdí, jak ho Lisková (která otevřela konzulát DNR v Ostravě) chtěla nechat zabít pomocí svýho přítele na drogách. Fakt hrozný bizár tenhle svět. Ale co psal Forró v roce 2016, tak tam těch Čechů a Slováků byly desítky, tohle jsou jen ti známější.

Reagovat
roman_tycka

Tak to je super. Alojze Poláka jsem myslel, díky! Vypadá to že je mrtvej, takže dobry, jsem spoko

Reagovat
TopinB

Jo, Polák, to je ten, co jsem ho myslel, díky!

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Trand

Tak to jsme viděli i s tím českým dobrovolníkem, který dával rozhovor ČT a pak se zjistilo, že se svým kamarádem kradli věci civilistům. Jinak ale pravicoví radikálové jsou asi v každé armádě na světě, netřeba si nic nalhávat.

Reagovat
Blasphemer

Ve všech silových složkách. Radši nevědět, jaký názory má třeba kopa fízlů.

Reagovat
Trand

Reagovat
Nebelung

Vždyť i před lety se řešily nějaké runy na přilbách českých vojáků.

Reagovat
Blasphemer

Ty pičo, o tomhle chci vidět někdy v budoucnu seriál.

Reagovat
masina_LFC

toto ma veľmi potešilo takto zrána

Reagovat
oli9

Už se tam začíná něco pohybovat..

https://twitter.com/TadeuszGiczan/status/1577778132173594631?s=20&t=T515w6IJR5DaO-DEHSo_bw

Strach jestli ho zradí zprava nebo zleva bude asi velký

Reagovat
oli9

https://twitter.com/HannaLiubakova/status/1577762546391650314?s=20&t=T515w6IJR5DaO-DEHSo_bw

Už plno těchto videí.. Chaos, covid, žádná organizace..

Je to z více míst, ovšem už se objevují hlasy, ze je to naschvál a vnitřní boj už v tak prohnile armádě

Reagovat
icefish

Trochu to vypadá na nafejkované video od Wagnerovců, mající za cíl diskreditovat Šojga...

- všich ni celkem fit lidi evropského typu, žádní staří strejcové, Tuvanci nebo Burjati

- jsou hlasití a sebevědomí, přitom mají kukly a několik patchů Wagnerovců

- jeden obličej je stejný Sergey jako ten, co brečel na tom tanku před pár dny

Celé je to divné - ale to nevadí. Mocenské boje a rozpad struktury jsou dobrou zprávou pro Ukrajinu

Reagovat
oli9

Jj je tam nějaký vnitřní boj, viz odkaz výš.. Už tam zatykaji i lidi od víc postavených lidí

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Andrew__Roth/status/1577562406733193218?s=20&t=E_pU8Zym1sRku9eJNJsw8A

Už nechodí prachy nikomu.. Putler totiz výplaty a financování výbavy atd přehodil s Ruské správy na samostatné republiky, ale ty nemají z čeho platit.... Sype se to sype

Reagovat
roman_tycka

Sype se to ale pomalu, ty lidi jsou hrozny ovce

Reagovat
kilobyte

Je vidět, jak je ty sankce posílily.

Reagovat
frankiefcb

https://www.facebook.com/groups/valkaua/permalink/802679107708147/ zajímavý vhled. Mluví tam o tom Rybarovi, že ty jeho mapky jsou docela přesné. P.S: taky si všímám, že ty Rybarovi mapky opravdu poslední dobo udocela sedí.

Jinak u těch ztrát Rusů se mi to pořád nechce věřit těm informacím.

Reagovat
Mastný Chobot

Určite, 2500+ zničených tankov je nereálne číslo. Oryx ich má ku dnešnému dňu 734 a realita nebude ďaleko od tohto čísla.

Reagovat
frankiefcb

Tak Oryx dává jen to, co je veřejně zdokumentované. To bych i přiznal, že si myslím, že to bude vyšší o něco. Přece jenom ne vše se dostane do éteru. Ale taky nevěřím tomu, že to Ukrjainské číslo jsou pouze zničené tanky.

Reagovat
Mastný Chobot

O niečo áno, ale podľa mňa nie o moc. Zničený tank nezakryješ ani neodpraceš tak ľahko a Oryx pracuje aj s fotodôkazmi od civilistov postnutými na internet, takže ak, dajme tomu, ruská armáda obsadila na začiatku vojny nejakú dedinu a niekde v prdeli na východe a za dedinou jej vyjebali Ukrajinci 2 tanky, tak odvtedy si myslím, že už by sa našiel niekto, kto by to odfotil. Prekvapilo by ma ak by realita bola viac ako 1000.

Reagovat
Mastný Chobot

*niekto z obyvateľov dediny

Reagovat
Blasphemer

Těžko říct. Na druhou stranu, ruská doktrína na vojáky vždy srala a pochybuju, že se jen tak něco změnilo. Četl jsem nějaké porovnání doktríny NATO a Ruska - pro NATO je voják to nejcennější - měsíce ho trvá vycvičit, naučit ho vše atd., kdežto technika se většinou dá sériově vyrobit = je lepší ztratit techniku, než vojáka co jí obsluhuje.

A Rusko tohle má přesně naopak.

Reagovat
Freedo

Těch ztrát na straně Ukrajiny bude bohužel o dost víc. Čísla jsou dlouhodobě podhodnocená. Už dělší dobu jsem se pokoušel najít nějaký věrohodný zdroj, protože mi to nešlo do hlavy, že by ztratili tak málo. Tohle by odpovídalo víc. Nevím ale, na kolika by se to potom zastavilo. 20k?

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
mr.Silver

Pri prvnim uroku na Cherson (cca mesic zpatky), ztratili Ukrajinci cca 5k vojaku.

Reagovat
roman_tycka

Celkově nebo KIA?

Reagovat
mr.Silver

Cca 1k dead, 4k wounded.

V Zakarpatske oblasti byl vyhlasen statni smutek (vetsina padlych byla odtamtud).

Reagovat
roman_tycka

To je fakt hodně no, holt ofenziva...Až jednou zveřejni celkové ztráty, tipuju, že to bude tak půlka toho o rusove

Reagovat
oli9

Já bych to tipoval že urkajinci mají ztráty kolem 30k ta fronta je fakt brutálně velká. Těm ruskym 60k+ určitě věřím a ještě pěkných pár tisíc si myslím zajetí nebo zdrhli a už jsou na frontě jen na papíře...

Co ale je určitě jasné všem je ani ne zničená ruská technika ale opuštěná... Nějaké obrněné vozy, atd to jsou mraky..

Spíš je ale mazec kolik vrtulníku a SUcek. Tyto ztrazy je bolí nejvíc, k tomu tanky které nejsou ani zničené jako často spíš nepojizdne...

Reagovat
Trand

Já jsem taky četl rozhovory se spoustou ukrajinců, co tvrdí, jak jejich armáda přidává pouze potvrzené ruské ztráty a že to nedělají nahodile. Ale stejně těm číslům moc nevěřím, všechny informace je třeba přebírat kriticky. Neříkám, že se to musí lišit o moc, ale prostě všechno brát s rezervou. Navíc jak se píše v tom tvém příspěvku, Ukrajinci tam nepočítají MIA, což může být dost zavádějící pro někoho, kdo tohle neví (já to třeba nevěděl). Rybar má ty mapky dost přesné, to je pravda.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/ZuzanaCaputova/status/1577965941819940864

Toto je asi zatiaľ najväčší úspech královeckého memečka, či?

Reagovat
Svatej

Reagovat
kilobyte

Za chvíli to snad budou muset uznat i rusáci.

Reagovat
ACSeRw!n

to s tim ministerstvem obrany USA byl fake ?

Reagovat
TopinB
Reagovat
ACSeRw!n

aha, ja myslel, ze to bylo ministerstvo obrany, tak nic

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Dayman
Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Čenda

Reagovat
Jardin

Reagovat
Salfovic

Třeba Google by mohl zvednout hozenou rukavici a ,,přemalovat´´ svoje mapy.

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
Trand

Dobrá trojka

Reagovat
ACSeRw!n

a Zeman se chce sejit jenom s Vucicem a Orbanem

Reagovat
frankiefcb

no já čekám už jenom na fotku jak Vučič se culí na tu Kosovskou prezidentku a bude tam vše.

Reagovat
Salfovic

Doufám, že zítra dají Ukrajinci Putinovi nějaký moc hezký dárek. Třeba by mohli už konečně sundat ten most na Krym.

Reagovat
oli9

Ten si nechávají na to az tam pofrci protiofenziva

Reagovat
Rothbard

Jak moc vážné bylo to Záporoží dnes?

Reagovat
oli9

Samozřejmě špatné. Ovšem z pohledu obětí a škod které se staly to bylo to menší.. Jinak ovšem ale ruská geniální strategie... Hroutí se jim frotna všude možně.. A oni klasicky bombarduji Záporoží... Random...

Reagovat
kilobyte

Svoji neschopnost chtějí zakrýt svojí blbostí. Geniální strategie.

Reagovat
Mastný Chobot

Za dnešok som videl 10+ zničených ruských tankov len na videách na twitteri. Som zvedavý na ten zajtrajší ukrajinský report, ale očakávam nové high score

Reagovat
Neon
Reagovat
fabec1222

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-lukasenko-vyzral-na-rust-cen-proste-to-zakazal-40410823# Ženiální *Nemůžeš mít problém se zdražováním, když se nesmí zdražovat **Černoch ukazující si na čelo

Reagovat
kilobyte

A když se nebude nic prodávat, tak to nebude moct zdražovat.

Reagovat
kiwwi

to predsa osetril tiez

Běloruský diktátor také důrazně varoval před uzavíráním podniků a odchody z trhu. „Nedej bože, aby nějaký obchod, nějaký úřad, nějaká jídelna a tak dále odešly. Nedej bože, aby opustily trh. Za to by se zodpovídaly,“ hřímal podle Belty Lukašenko.

Reagovat
kilobyte

Je to liška mazaná.

Reagovat
Swarley

kurva to je koumák

Reagovat
Rothbard

Hotový ekonom světa a Bělorusko bude podle něj ráj Evropy.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Blasphemer

A jo, ono je to výš.

Reagovat
kilobyte

Tenhle vlastně ještě vyhrál. Ti co přežijí na tom budou hůř. V Rusku je chtít nebudou, domů se vrátit nemohou a na Ukrajině asi zůstat nebudou moct. A kdyby Ukrajina nezískala zpět území, tak tam stejně budou živořit v rozbombardovaném území.

Reagovat
Salfovic

Teprve nedávno jsem zjistil, že to není vůbec žádný voják A tu hodnost generála asi dostal od Putina k narozkám.

Reagovat
kilobyte

Na jednu stranu to vypadá, že ho nahradí někdo neschopnější. Ale taky asi hloupější, což zvyšuje šance na atomovku.

Reagovat
DonAndres

Jak hodnotíte dnešní summit v Praze?

Za mě důležitý krok dopředu v rámci posilování mezinárodních vztahů.V rámci vystupování při předsednictví EU si vláda v čele s Fialou (a zmíním i Lipavského) vede v mých očích více než obstojně. Nedovedu si představit, jak by to vypadalo, kdyby tam zůstala Babiška.

Reagovat
Rothbard

Tak ti lidi ve Fialově vládě i sám premiér je 100 a 1. To jak sám hovořil anglicky na úvod setkání. Kdo například v Babišově vládě uměl anglicky na úrovni komunikace? Napadá mě vzhledem k věku Vojtěch a asi Plaga, který byl hodnocen i tehdejší opozicí vesměs kladně.

Jednalo se o největší setkání předních politiků z tolika zemí na našem území. I to, že spolu hovořili arménský premiér a ázerbájdžánský prezident. Přijel Erdogan - snad se z něj politici ze zemí EU nepo.rali a naznačili mu, že pro vstup jeho země do EU musí udělat ještě hodně reforem. Doufám, že podobně striktní byli i na maďarského prezidenta.

Nejdůležitější otázka k vyřešení je jasná: Kam šla večer pařit finská premiérka?

Reagovat
kilobyte

Babiš by jim tam beztak rozdával ty svoje brožurky a vysvětloval jim svoji vizi.

Reagovat
roman_tycka

Pohostil by je kuretem z grilu pruhonicke pumpy

Reagovat
DonAndres

jako největšího spojence by označil Orbána a vyzýval českou společnost, ať si z nich vezmeme příklad

Reagovat
kilobyte

V cizině (kromě Maďarska) se Babiš snažil vypadat pro unii, v ČR zase proti. Pro něj by to bylo těžké dilema. Asi by nic takového nakonec nepořádal.

Reagovat
Trand

Však se s ním dneska i setkal před sumittem, v Průhonicích.

Reagovat
DonAndres

Právě

Reagovat
kilobyte

A se Zemanem.

Na jednu stranu je hrozné, jak se ti dva snaží spojovat s ruskými řiťolezci. Ale na druhou stranu je lepší, že setkání s nimi nemusí trpět nikdo normální. Přeci jenom koukat na Zemana, jak honí očima pavouky po stopě, nebo poslouchat Babiš, musí být docela očistec.

Reagovat
Trand

Zeman měl včera dvě schůzky a to s Orbánem a Vučićem. Asi tolik k tomu, jak se v poslední době změnil.

Reagovat
Mimalu

Sice nejspíš nezměnil, ale v tento moment se s ním nikdo jiný beztak ani setkat nechtěl. Roky dělal Rusku děvku a proč by se někdo se schůzkou s ním měl zbytečně špinit, naprosto bezvýznamná figurka

Reagovat
Trand

A když se s ním setkal emír z Kataru, tak ho taky naštval.

Hrad emírovi opakovaně sliboval účast na summitu s lídry EU, i když věděl, že to není možné. I proto emír neplánovaně odletěl. Mynář a jeho doprovod do Kataru - Horák a Závodský - jsou opět na scéně.

https://twitter.com/zdislavapokorna/status/1578050926853636097

Reagovat
Mimalu

...ale že si Vlekař pořád může dělat zahraniční politiku je slušná debilita

Reagovat
kilobyte
Reagovat
ACSeRw!n

Lipavsky je kral

Reagovat
Rothbard

https://mobile.twitter.com/FilipNerad/status/1577928171072229376

Toliko na kolik se stal Královec populárním.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/Blue_Sauron/status/1578093806833975296

Chudák sa zrovna naučil používať wc a takto dopadol...

Reagovat
oli9

Dopadl dobře. Líp než nějací urkajinci které mucili, rezali jim genitáliíe, nebo regály zuby...

Mohl se vzdát

Reagovat
Svatej

Rusaci si stezovali, ze valka vubec neni dle jejich představ a ze tam nejsou Call of duty výměny na blízko, tak dostal co chtěl

Reagovat
roman_tycka

Fokin campers

Reagovat
ZJEV
Reagovat
ZJEV
Reagovat
oli9

https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1578088185548111882?s=20&t=iXzZIC5BmTLDJ2Cnjo1Nmw

Propaganda v Rusku má jasno. Protiofenziva Ukrajiny jde tak rychle a dobře hlavně proto, že byl záměr překazit Putinovi narozeniny

Reagovat
kilobyte

Takže to je jasná chyba Putina. Kdyby měl narozeniny v lednu, tak rusáci stále postupují.

Reagovat
Svatej

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
oli9

super . Ale do teď nemůžu pochopit, jak tam takto může skončit s nohou ve zdi.. To jako seděl na kapotě?

Reagovat
Svatej

Reagovat
kiwwi

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=1050675872265612

Bezpečnostná služba Ukrajiny (SBU) zverejnila video z oslobodenej Ľubymivky v Chersonskej oblasti. Zábery ukazujú, ako príslušníci „druhej najsilnejšej armády“ na svete jedli aj nocovali v maštali pre ošípané. Podľa Ukrajincov tam ruskí vojaci mali aj matrace či práčky, ktoré pokradli z ukrajinských domácností.

neeeeeeeeeeee

Reagovat
Freedo

Co znamená maštali pre ošípané? Nějaká ubytovna?

Reagovat
Freedo

Jo aha, teď jsem si to video pustil, takže asi vepřín, že

Reagovat
kiwwi

Myslím, že z videa je to evidentne

Reagovat
Freedo

Reagovat
thewall

Ubytovna pro vepře

Reagovat
oli9

Tomuto už se mi fakt nechce věřit, že by toho byli schopní..

Tohle už je moc...

Reagovat
DMSErte

Tak Rusi za posledných pár mesiacov uz nespočetne veľakrát ukázali , že medzi nimi a zvieratami neni žiadny rozdiel

Reagovat
Salfovic

Neurážej zvířata

Reagovat
sokar

aspoň na krátky čas sa cítili ako v raji. Pohodlie domova a k tomu výdobytky modernej techniky v podobe práčky, no hotový sen

Reagovat
ACSeRw!n

snad se Praha vcera zasadila pro mir na Karabachu a rusaci opet placou a prichazi o vliv

Reagovat
oli9

Bakhmut , peklo peklo peklo Vagnerovci postupují na město. Každou minutu na město dopadaj bomby, rusáci to bombardují hlava nehlava ....

https://twitter.com/TallbarFIN/status/1578309075749974016?s=20&t=iJXsTZmmamG-mJht2l4eYg

pokud nepřijde podpora. Město padne ....

když slyším toto město vždy si vzpomenu na tuhle holčičku...

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1578257311285612544?s=20&t=ZCgM9Cihbu-wgddUYnHRzw

Reagovat
ACSeRw!n

mazec to video.. kdyz to clovek vidi, tak se mu chce brecet.. ale holcicka to zvlada evidentne neuveritelne..

Reagovat
Blasphemer

O Bachmutu se obecně moc nepíše, i když tam Rusáci evidentně hází vše, co můžou, už nějakou dobu. Je to nějak strategicky důležité místo jako třeba Kupjansk? Nebo chtějí jen na fuhrerovi narozeniny za každou cenu dobýt větší (ale z vojenského hlediska nevýznamné) místo?

Reagovat
TopinB

Co jsem se dočetl na 9gagu, tak je to prý fakt jenom o propagandě, že dobyli další město, lehce by to ztížilo Ukrajincům obranu dalších asi dvou městeček, ale nic katastrofálního

Reagovat
Blasphemer

Myslel jsem si to, i když o tom vím samozřejmě hovno. Ale nějak si nemyslím, že by Ukrajinci nechali padnout nějaké strategicky důležité město. To, jak zatím vedou válku, tomu vůbec neodpovídá. Evidentně ví, že je lepší soustředit síly jinde.

Reagovat
TopinB

Taky to tak nějak vidím, kdyby to bylo strategické město, tak už spomalila ofenziva jinde a byly tam přesunuty jednotky

Reagovat
oli9

Tak Ukrajina má v donecske oblasti už jen 2 města Bachmut a Siversk. Kdyby padl bachmut zůstalo by poslední. Někde ctu, že tam Vagnerovce můžou i lákat a smrdí to pastí, ovšem Bachmut je bombardován denno denně tisíci zásahy... Municí tam plitvaji hezky, ale prostě lituju ty ukrajinské obránce. Mají to tam kitevsky obtížné...

Reagovat
sokar

v doneckej sú aj Kramatorsk a Slavjansk... russi mali práve v doneckej najhoršie výsledky, síce postúpili smerom na juh (Mariupol) ale na sever, severozápad mali mizerné zisky, niekde ani neposunuli líniu z r. 2014

Reagovat
Front hell

Tak to jsem si neměl pouštět

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Golasso

On tam borec v komentářích vysvětluje, že to není tak vtipné, jak to na první pohled vypadá. Naštěstí je to stejně jedno. Armat je tak málo, že to ve válce takového rozsahu, jako probíhá na Ukrajině, nebude mít téměř žádný vliv, i kdyby to tam poslali všechno a rusáci pod sankcemi nemají absolutně šanci toho tanku vyrobit relevantní množství. Taky rusáci mají ve zvyku prohlásit za bojeschopné a nasaditelné cokoliv, co se zvládne projet při přehlídce, takže tank bude pravděpodobně ještě ve vývoji se spoustu nedotažených věcí. V neposlední řadě si to rusák nedovolí na Ukrajině nasadit, protože kdyby to někde třeba kvůli poruše zůstalo viset a Ukrajinci se dostali k funkčnímu kusu, tak jim USA urve ruce, aby se tomu mohli podívat, což znamená za a) problém pro rusáky a za b) ještě víc pomoci pro Ukrajinu .

Reagovat
Talker

Tak už víme, proč tam posílají T62

Reagovat
roman_tycka

He must be fun at parties

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/ct24zive/status/1578281600441360384?s=46&t=jBPT1pxD-nd-O202GbWT-w

To by bylo fajn, za pomoci EU vyresit tento konflikt, moc tomu nedavam, ale Putin by mohl po tomhle uz fakt tahnout do hoven

Reagovat
oli9

To už by v Kremlu praskali curaci a hlavy.. Absolutně by Putler ztratil vliv na Kavkaze... Zjistili by že to jde i bez rusaku...

Už by to chtělo jen aby v Belorusku byla mizerná úroda brambor a hnali tu devku Lukašenka

Reagovat
-Carles-
Reagovat
Neon

tadá

Reagovat
DonAndres

Všechno nejhorší k narozeninám chujlo

Reagovat
Freedo
Reagovat
Zark

Píšou, že je to video fake

Reagovat
Freedo

Aha, třeba. Každopádně venku je toho spoustu. Tohle je zatím nej foto, co jsem našel: https://imgur.com/a/sq0Leyb

Nalevo se část pro silniční dopravu zřítila úplně do moře. Napravo požár na železniční části, kterej to asi citelně poškodil. Bude trvat hodně dlouho, než to opraví a zároveň budou terč pro další útok

Reagovat
Zark

Reagovat
Error
Reagovat
Rothbard

Z tohoto videa je dobře vidět, že tam "něco" přiletělo ne?

Reagovat
oli9

Himars

Reagovat
thewall

Komentář z diskuse na Sezamu:

"Ruské noviny píšou, že příčinou byla nehoda vlaku s palivem.

To se stává totiž úplně běžně, že vlak s palivem najednou vybuchne tak, že shodí i kus další mostovky na druhém mostě vedle."

Reakce na komentář:

"Nevím, co na tom nechápeš. Dva vagóny jely prostě po vedlejší silnici. Identifikovaly se jako nebinární cisterny, takže si mohly vybrat jestli koleje nebo silnice."

Reagovat
roman_tycka

What crimea bridge doing

Reagovat
Svatej

Tady zatim asi nejlepší video po zásahu. Zajímavý je, ze jestli mě oci neklamou, ta jedna strana spadla hned na dvou mistech..jakto?!

https://twitter.com/RALee85/status/1578637477807783936?t=alhlhleu-5o5suNPD9TVaA&s=19

Skoda, ze nesejmuli i tu druhou stranu, furt se to projet da..

Reagovat
-Carles-

Pri takom poškodení sa musela porušiť statika, dosť pochybujem že tade dačo prejde v najbližšej dobe

Reagovat
oli9

Rusaci po tom budou jezdit. Na jejich poměry to zůstalo ještě provozu schopné na stupnici 1/10.. Stupeň 6 zpomal na 40km/hod

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

No normální člověk by pri prejezdu určitě zařvat nechtěl, ale Lord Putin Farquaad by na to bude mit beztak jinej názor

https://i.kym-cdn.com/photos/images/facebook/000/911/486/6bb.jpg

Reagovat
ACSeRw!n

BOOM

Reagovat
Blasphemer

Z toho mi stojí péro.

Reagovat
Trand

Reagovat
Svatej

Wat

Reagovat
Mastný Chobot

čo okrem tých long-range HIMARS-ov, ktoré USA nechcelo dodať, to mohlo skutočne byť? Už vidím konšpirácie o dodávke, o lodi...

Reagovat
Trand

Z mýho amatérskýho pohledu to spíš byla nálož než raketový útok, mosty jsou extrémně pevné, takhle ho zničit je fakt složité. Viz Antonovský most, kolik tam bylo útoků a byl pořád průjezdný.

Reagovat
kiwwi

To vyzerá na naloze pod vodou ale ako by to Ukrajinci urobili... To by musela byť mega akcia

Reagovat
oli9

Tak ale antonkvsky most oni tak odstrelovaki naschvál, jen aby tama nemohla projet těžká technika a tanky. Pro osobaky to šlo

Reagovat
kiwwi

ono to dava zmysel...mozete sa zachranit, ale vsetku techniku tu musite nechat

naco s nimi bojovat, ked im mozes dat sancu utiect

Reagovat
Svatej

Viz noje video, by musely bejt dodavky dve ne ne?

Reagovat
Mastný Chobot

Netuším, asi ďalšia záhada tejto vojny

Reagovat
oli9

Tech verzi je už hodně, voda, vzduch, nálož..

Pri vjezdu na krymsky most jsou hlavně kamiony důkladně kontrolovány

https://twitter.com/nexta_tv/status/1578658153239306240?s=20&t=yxpgiELmVidLCd91VZC5Hg

Navíc to vůbec neodpovídá dle vozovky, že by něco bouchlo na vozovce...

Já si myslím že přiletěli 2 rakety... Jelikož to zasáhlo vlak i silnici zároveň..

Ovšem někdo tomu musel pomoct.. Vědět kdy projíždí vlak a co poveze

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ukrajina nemá takové systémy, které by tak daleko a přesně dokázaly trefit most, ne?

Reagovat
Freedo

Neptun má maximální dostřel podle Wiki 280 km a navést by to taky neměl být problém. Ale těžko soudit, jestli to bylo ono. To načasování muselo být hodně precizní, protože úmyslem bylo jednoznačně trefit most v době, kdy tam projížděl ten vlak s palivem.

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Rothbard

Všechno nejlepší, Putlere, a nezapomeň tuhle svíčku sfouknout!

Reagovat
kiwwi

Včera som pozeral na YT perfektnú analýzu... Oplatí sa pozrieť

https://youtu.be/aE5afkEqG08

Reagovat
Mastný Chobot

Otázka je, čo sa zmenilo

Reagovat
Talker

Je dobrej? Respektive má přehled? Já viděl už něco sdíleného předtím, ale nevěděl jsem, jestli někdo kdo má jméno "William Spanhel" bude relevantní

Reagovat
kiwwi

Pozri, ja som to myslel ako vtip

Ale reálne som to včera pozeral a vysvetľoval som to potom otcovi, že prečo Ukrajinci nezautocia na ten most. A ráno sa zobudím a baaaam

Reagovat
Talker

Já se ptám vážně, ještě jsem od něj žádné video neviděl Tak jestli má smysl to sledovat nebo ne.

Reagovat
kiwwi

neviem na to odpovedat...akoze to co hovori zmysel dava, lenze po tomto uz asi ani nie

Reagovat
Talker

Já si pustil to video až teď, takže chápu ten pohled

Reagovat
Freedo

Tak se dneska prosím koukni na 10 důvodů, proč Ukrajinci nespáchají atentát na Putina

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Blasphemer

Tak jediná železniční trať pro zásobování jihu teď vede před Melitopol. Všechno to směřuje k ofenzivě na něj.

Reagovat
thewall

Divil bych, pokud by poškození mostu nebylo součástí širšího záměru. Logicky se nabízí ofenzíva směr Melitopol. Na druhou stranu UA umí vždy překvapit a třeba to vezmou krapet jinudy...

Reagovat
kiwwi

urcite je to sucast vacsieho planu, pretoze aj ten postup pri Dnepri a tlacenie k Novej Kachovke resp. Inhulcu smeroval k tomu, ze ak sa to Ukrajincom podari, tak by mohli Rusov odrezat a ziskat pristup k Melitopolu...len som cakal, ze najpr pojde Melitopol a tak Kercsky most

Reagovat
roman_tycka

Tak kercsky most stale stoji a podle me pujde po nem utect, opacnou stranou po zeleznici uz asi nikoliv. Ja to vidim tak, ze proste chteli at se po nem da utect ale zasobovat uz ne. Uvidime

Reagovat
ZJEV

Hele zase klidek. Chapu ze Ukrajinci ve srovnani s Rusama vypadaji jako univerzalni vojaci, ale zase pochybuji, ze tam poslali raketu (dali naloz) a pocitali s tim, ze znici jen cast mostu, nechaji ho castecne prujezdny apod. Proste ho chteli znicit, resp. co nejvice poskodit a naplanovali to skvele s tim projizdejicim vlakem.

Reagovat
kiwwi

noooo lenze Kachovku takmer urcite poskodili zamerne tak, aby sa dalo po nej prejst ale nie s tazkou technikou, tj. taktika aby nepriatel mohol ujst ale techniku musel nechat

Reagovat
ZJEV

Tak jako prijde mi to celkem nerealne, ze by ho raketou dokazali poskodit presne tak jak chteji. Spis si myslim, ze jsou radi ze ho trefili a nejak poskodili.

Reagovat
roman_tycka

No kachovku praveze poskodili presne jak chteli, ale je fakt ze kachovka je bliz, kercsky most kdovi. Ale nerealne to neni vubec

Reagovat
thewall

Pořád mi vrtá hlavou jestli to, že současně dokázali poškodit silniční i železniční část, je výsledek mistrovské realizace plánu nebo souhra šťastné konstelace. Výsledek mi totiž přijde naprosto famózní a lépe by to mohlo dopadnout pouze v případě, že by dokázali sundat kompletně alespoň jeden pilíř toho železničního mostu.

Celé mi to přijde jako vystřižené z nějaké bondovky. Včera bych zásah s takovým dopadem považoval za čiré scifi.

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

Tam musí info vypouštět někdo z Krymu i. Určitě je to práce podle USA..

Mě by spíš zajímalo jakou rychlostí se tam použil nebo jel ten vlak. On je zase dlouhý takže to není problém trefit jako například tank.. Ta plocha je velká.. A říkám, zajímala by mě ta rychlost... A oni si určitě dovedou spočítat kdy asi bude zrovna na tom místě... Možná i proto nebyl sundan dřív, chtělo to precizně zasáhnout a počkat na protiofenzivu

Reagovat
vodka

abys sundal takový pilíř, tak bys do něj musel napálit s letadlem...

Reagovat
thewall

Nebo letadlem bez křídel a pilota

Reagovat
Trand

Reagovat
kiwwi

To je úplne jedno aká je vzdialenosť... Tam sa žiadajú súradnice a hotovo.

Reagovat
roman_tycka

No spis jestli maji takove zbrane, co dosahnou presne na kercsky most

Reagovat
oli9

Himarsem ty mosty právě trefuji tak aby šli opravit, bylo možné projet osobakem. Ale náklaďák, nebo těžká technika ne

Reagovat
ZJEV

Fakt tak to jsou teda machri je neuveritelne, co ta technika umi.

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
TopinB

Reagovat
Hachim Mastour

asi hej, lebo inak to nemalo veľký zmysel

Reagovat
Mastný Chobot

Zhotoviteľ Kerčského mosta nepožiadal ukrajinské úrady o posúdenie vplyvu na životné prostredie, stavbu začal a dokončil bez povolenia ukrajinského stavebného úradu a prevádzkuje ju bez platného kolaudačného rozhodnutia. Právne teda ide len o odstránenie nelegálnej stavby.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Salfovic

Takže ho sundali rusácí, pro které je životní prostředí vším

Reagovat
TopinB

Reagovat
kilobyte

Reagovat
raduinho

Reagovat
Trand

Krásný zprávy dneska

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Salfovic

Sice s denním zpožděním, ale i tak Ale to to trvalo. Dneska se mi to sice nehodí, ale co se dá dělat, oslavit se to musí.

Reagovat
Rothbard

To je boží!

Reagovat
pa3ce

Reagovat
-Carles-
Reagovat
Blasphemer

Ale tohle vypadá spíš na upevnění moci než převrat.

Reagovat
thewall

Někdy se takové upevňování moci může obrátit proti upevňovateli ... V každém případě by to znamenalo, že interní problémy nabírají na síle a mělo by to oslabit Rusko jako takové.

Reagovat
oli9

Tak tam se budou prat... 4

FSB, armáda, vagnerovci, oligarchove

Reagovat
thewall

A tančit jim k tomu budou tiktokoví bojovníci

Reagovat
oli9

Ale čtu že v Moskvě je normalni provoz, nic zavřené,. Žádný pohyb armády nebo policie

Reagovat
thewall

Jo, vypadá to na kachnu.

Reagovat
kiwwi

genialne

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
TopinB

Reagovat
ZJEV

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Spejbl

Reagovat
Neon

a v komentářích ta upravená nafo party

Reagovat
raduinho

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Swarley

Ajajaj, budou se denacifikovat delfini

Reagovat
Swarley

I kdyz to byli vlastne jejich delfini, tak to bude zajimavejsi, jak budou vypadavat z okna

Reagovat
TopinB

Budou vypadavat na plaz

Reagovat
Neon

denacifikovat potřebovali už před takovými 80 lety spíš mloci. delfíni jsou v pohodě

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
sokar

a možno Ukrajinci hackli tie delfíny

Reagovat
Salfovic

Američani na ně vyslali nacistu Willyho.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
kilobyte

Reagovat
oli9

U Mariopolu bouchl Rusakum velký sklad munice

Další dárek k narozeninám

Reagovat
Blasphemer

Tak Putin už věří víc Wagnerovcům než vlastní armádě. Dle spekulací (nepotvrzených) měli právě oni zadržet Gerasimova a Šojgua.

Reagovat
oli9

Jak začne hrabat do armády víc a víc.. Tak už věřím tomu že se to začne hezky sypat

Reagovat
Aldeano

Reagovat
kilobyte

Aspoň trochu schopné nahradí ze strachu neschopnými.

Reagovat
Freedo

Hodně doporučuju dnešní Hydepark civilizace. Dvouhodinový speciál, už by to mělo být v archivu. Zaznělo info k mostu s odborníky na betonové stavby/ženijní záležitosti (spíše tipují auto než raketu), mluvil tam Kofroň k vývoji na frontě, potom pro mě ne tolik zajímavá část ohledně propagandy a komunikace a na závěr rozhovor k Záporožské elektrárně.

Reagovat
Mimalu

to poškození asi nebude tak velké, jak se doufalo

https://twitter.com/GibisVB/status/1578817908423426049

Reagovat
Freedo

Já bych moc ruským inženýrům nevěřil. I včera odborníci mluvili o tom, že může být požárem porušená statika. Tak aby to celé ještě nespadlo, když to budou neúměrně situaci zatěžovat. Jinak něco sice teď projede, ale bude toho o dost méně než předtím. Pro válku to je ale spíš menší komplikace, jak zmiňoval Kofroň.

Reagovat
Salfovic

Já doufám, že ho ještě nějak dorazá. A ta menší komplikace se mi mioc nezdá.

Reagovat
oli9

Záporoží.. Přesně tohle jsem očekával rakety na obytné budovy... Mrtví civilisté, zničené paneláky...

A pořád se najdou mrdky, které se jich budou zastávat

Reagovat
Freedo

Je to strašný. Zároveň jestli je to jediná reakce, na kterou se zmůžou, tak je vidět, jak jsou v hajzlu.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Trand

Ruská klasika bohužel.

Reagovat
oli9

Groznyj

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Tombull

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1579107656966361088?cxt=HHwWgMCiuYWDj-orAAAA

To jsou takový zmrdi, pokud si chce někdo zkazit pěknou neděli,může se mrknout.

Reagovat
oli9

Podle ukrajinského ministerstva obrany je u hranic s Ukrajinou rozmístěno šest běloruských praporů (asi 6000 mužů)

Putler se ho pořád prý snaží přesvědčovat at zatáhne Bělorusko do války

No pokud tam vstoupí což si myslím že ne..Tak to už by mohli reagovat další národy ne?

Reagovat
Golasso

Achjo . Já furt doufám, že si to Lukašenko politicky nemůže dovolit. Těm vojákům se na Ukrajinu určitě nechce.

Reagovat
Blasphemer

Zmrd má těžkou volbu, no. Ví, že bez Putina je v prdeli. Ale zároveň musí vědět, že když zatáhne zemi do války, je v prdeli taky.

Reagovat
Neon

Poláci se na možná i těší.

Reagovat
sokar

aký by to malo význam? 6tis ešte horšie motivovaných vojakov nie je žiaden gamechanger. Ukrajinci určite majú nejaké jednotky, ktoré majú kryť Kyjev (asi nejaké v zácviku, resp. na oddychu po rotácii) a porážka bieloruskej ofenzívy by bola oveľa väčšou katastrofou pre režim jak v bielorussku tak priamo v russku

Reagovat
fenixLFC

musia roztiahnut linie, presunut techniku a oslabit svoje pozicie na inych miestach

Reagovat
kilobyte

Tak oni na těch hranicích něco mít budou už teď a 6k není na nějakou ofenzívu moc.

Reagovat
Svatej

těch zpráv je čímdál víc, prý se dá očekávat invaze mezi 3 - 7 dny..

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1579072795069546501

Hlavně Rusákům posílá tanky. To už je zoufalost, když ti musí pomáhat Bělorusko s technikou.

Reagovat
Trand

Reagovat
Freedo

Pořád si nemyslím, že by se NATO nechalo vtáhnout do války. A už vůbec ne kvůli slabému Bělorusku.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Xavivax1

Já si myslím, že tam jde celou dobu o udržování napětí a vázat tam Ukrajinské jednotky (50 000 trénovaným mužů). Ti by dokázali udělat dobrou ofenzívu kdekoliv na UA.

Alespoň takhle mu pomáhá Lukašenko, když jeho armáda proti ukrajincům nepůjde. Vidí, co se tam děje a mohli by být další na řadě.

Reagovat
Trand

Jinak pokud jste někdo sledoval účet VZ na twitteru (český voják v běloruském pluku na Ukrajině), tak ten účet byl falešný. Fotky a některé informace pravdivé, ale nepsal to ten voják, ale někdo si to vymýšlel. Tady info přímo od vojáka zde: https://twitter.com/TarmoJuntunen/status/1579023262763593730

Reagovat
Freedo

Sledoval jsem a přišlo mi to taky podezřelý, stejně jako tenkrát foodbloger Cohen. Nejlepší je asi se na tyhle lidi úplně vykašlat, protože ověřit se to nedá a jen to člověku plete hlavu.

Reagovat
Trand

Reagovat
kilobyte

Nejlepší jsou ti terminátoři, co jsou v nejlepší jednotce a ještě mají informace ze všech bojů. Vědí kolik zbraní a kam Ukrajina prodala, jak zachází se zajatci UA i rusáci, atd. Prostě týpek ráno odpálí Kerčský most, odpoledne vyčistí vesnici u Chersonu, večer podebatuje o dalším postupu s generály a v noci si volá se špióny v Rusku.

Reagovat
Trand

Reagovat
Salfovic

Igor Hnízdo

Reagovat
Blasphemer

Myslím, že Cohen tam asi byl, ale jeden čas měl taky dost podivné příspěvky.

Reagovat
Trand

Reagovat
oli9

Mu hlavně jeblo z toho chlastu

Reagovat
Blasphemer

Jo, tak já taky nažranej psal Filipovi na Twitter, že všichni komouši budou viset. Ať hodí kamenem, kdo nenapsal nic na Twitter opilej.

Reagovat
Freedo

To je normální napsat i střízlivej, ne?

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
ACSeRw!n

tohle je uz par mesicu stary ne ? nebo uz sem neco podobnyho videl a tech pripadu bude vic.. sou to prasata

Reagovat
Freedo

Modrá voda

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/flash_news_ua/status/1579193768896757760?s=46&t=-ObqrsSxzs5N4wUl5-8csg

Pekny, ale otazka casu kdy azeri zase zautoci. To je takovej rusak v bledemodrym taky

Reagovat
Talker

Tak Azeři a Arménci si jdou po krku už staletí, to je clash 2 rozdílných kultur, které se navíc handrkují o stejný kus území.

Ono kdyby Turecko a Řecko nebyly součástí EU, tak jsou tam boje o území pravidelně, stejně tak na Balkáně a všude možně jinde...

Reagovat
Mastný Chobot

vďakabohu za EÚ a NATO

Reagovat
kilobyte

Když si člověk představí, jak se dřív válčilo v Evropě. A teď už by si podle mě většina lidí ani nedokázala představit, že by třeba Anglie válčila s Francií.

Reagovat
Talker

Nevím, nakolik ty ztráty můžou být pravdivé, ale Rusko má podle wiki aktivních:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Russian_Ground_Forces

- 2000 T72 (je otázka, v jakém stavu jsou ty zakonzervované, které neprošly modernizací za posledních 30-40 let?)

- 500 T80

- 400 T90

Když se koukneme na těch 2500 tanků, které měli ztratit podle twitteru, tak je to šílené, prakticky nenahraditelné číslo. I kdybychom se bavili jen o Orixovi a jeho zdokumentovaných ztrátách (přičemž určitě bude hromada těch, které zdokumentované nebyly), tak je to slušné číslo.

70 T6X (T62 nebo T64)

Cca 800 zdokumentovaných T72

Téměř 300 T80

30 T90

150 neznámých...

Tj z původních 3000 "moderních" tanků podle Orixe (respektive aktivně nasazených v armádě) přišli o 1350 tanků. Když přidáme ty, které zdokumentované nebyly (třeba zničeno dělostřelectvem) a ty, které se rozbily, tak to může být kotel dalších.

Vzhledem k tomu, že se začínají objevovat T62 více, tak se dá fakt čekat, že dost možná i bude pravdivé to číslo z twitteru podle ministerstva obrany(?), které udává 2500 cca, protože... Proč by jinak posílali T62 do boje?

Reagovat
Mastný Chobot

tie T62 naozaj môžu signalizovať, že sú úplne v sračkách

Reagovat
Blasphemer

To není signál, to úplně řvou do světa.

Reagovat
oli9

Vždyť škemrají o tanky i u Lakušenka... O munici u KLDR..

Mobikizovani bezurokove půjčky u bank aby si nakoupili výbavu

TJ jak armáda někde z Burkina Faso

Reagovat
Blasphemer

everyone is counting the vehicles that ukr has been given, forgetting to count the vehicles that ukr has produced, modified, or restored to combat from storage or capture... that number i think is far larger than anyone thinks

Jinak teda taky postřeh k počtům UA techniky. Když už řešíme počty. Asi by se nemělo zapomínat na to, že nějakou armádu měli i před válkou.

Reagovat
oli9

Záporoží, opět spící lidé v obytných domech.. Opět v noci, když spí přiletí rakety a mrtví civilisté..

Kurva ta pomoc NATO a západu by uz měla být totální...

Reagovat
Mastný Chobot

Aj v Kyjeve niekoľko výbuchov, vraj znova tie iránske drony. Zúfalci skurvení.

Reagovat
oli9

V dopravní špičce...

Ty pico to je fakt zoufalost.. Pokud tohle neprobudi zbytek Evropy tak nic

Reagovat
lichna.

Tohle je bohužel už asi jen ukázka toho, že i když bude Putin úplně na kolenou, pořád se bude těmito svinstvi bránit. Těch mrtvých bude bohužel ještě strasne hodně. Ale do pice jestli mi ještě někdo řekne osobně že vina je na obou stranách a že do toho nevidime, tak mu jednoho drona asi taky vyslu...

Reagovat
oli9

Mezitím Omakura odsoudil útok na Krymsky most ty pico a lidi tohle volí..

Reagovat
lichna.

Tak to je pičus, u něj mě nic už nepřekvapí.

Reagovat
Golasso

Okamura je prasivej hnusnej odpad. By mě zajímalo, jak se takovým zmrdum spí

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
oli9

Boucha to všude

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/UA_struggle/status/1579103714740084736

špiny skurvené si to natáčajú ešte

Reagovat
frankiefcb

Ty vole. Ty kurvy Ruské už se úplně zbláznili. Bomabrdují hlava nehlava vše. https://twitter.com/nexta_tv/status/1579356578926710785 to je úplně šílené

Reagovat
Blasphemer

Zkurvený prasata. Snad tenhle národ zanikne ještě během mýho života, moc rád bych to viděl.

Reagovat
roman_tycka

Totalni odpad, co musi mit v hlave, ze toto delaj? Spiny, nic jinyho.

Reagovat
Blasphemer

Prej je pravděpodobné, že použili vysoce přesné naváděné rakety, kterých mají nejspíš sami málo. Na civilní cíle. Primitivní barbarismus.

Reagovat
frankiefcb

ty paralely s Hitlerem a nacistickým Německem v koncíh jsou tak nechutně přesné.

Reagovat
roman_tycka

Mohlo by to fakt skoncit stejne

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
oli9

Další vlna raket ( 47 ks) letí na Ukrajinu

Reagovat
Blasphemer

Z Běloruska lítají drony.

Reagovat
oli9

Reagovat
DonAndres

mrdky.

Reagovat
kilobyte

To jsou dementi.

Reagovat
kiwwi

nemozme si dohodnut pravidla diskusie? Ked sem davate twitterovy link, skopirujte aj ten text k nemu? Pri inych linkach aspon skopirovat nadpis alebo prvy odstavec, kde je vacsinou taky uvod, z ktoreho je jasne o com ten clanok je

musim si otvarat milion roznych random odkazov z ktorych polka je o nicom lebo neviem co tam je....a hlavne na mobile je to zvlast otravne

Reagovat
kilobyte

Reagovat
roman_tycka

Na telefonu se blbe kopiruje text nebo nadpis k odkazu

Reagovat
Svatej

Nejako depresivni zpravy poslední dny, wtf??

Reagovat
Hachim Mastour

Hm to je vojna

Reagovat
Ed_Hazard

Skurveny podnarod. Nezasluzia si zit spolocne na tejto zemi so zvyskom sveta. Nech sa odpalia niekam dopice na Jupiter nech ma zvysok civilizacie od tychto primitivnych organizmov pokoj

Reagovat
Xavivax1

Poslední pokus Rusů zlomit ukrajinský lid, ať nemají sílu válčit a sami volají po ukončení války.

Bude to mít ale přesně opačný efekt.

Reagovat
kilobyte

Hodně zoufalý pokus. Ukrajince to jenom nasere a zbytek světa to minimálně odsoudí. Spíše je to donutí dodat Ukrajině větší podporu. A hlavně případná mírová jednání to zkomplikuje, hlavně pro ruskou stranu.

Reagovat
Blasphemer

Tohle akorát zvýší morálku na frontě, aby jim nakopali prdel.

Reagovat
ACSeRw!n

proc myslis, ze posledni?

Reagovat
Xavivax1

Lehce ztrácí vzdušné síly, dochází tanky, munice, rakety, vojáci, peníze, trpělivost lidí, odříznutý Krym a zásobování, brzké osvobození Chersonu.

Kromě atomovek už nemají nic a ty nepoužijí.

Reagovat
Hachim Mastour

Krutou daň splatí ruské plémě, rány, hlad a mor.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Tak co, budou Nielsen a podobny filcky smutnit stejne, jako smutnili pro Kercsky most?

Reagovat
roman_tycka

Co s tím Lukašenkem? Teď to zase smrdí, že zase udělá nějakou hovadinu a bude chtít "pomoct" rusakum i invazí...je jasný, že z jeho pohledu to nemá smysl vůbec žádný, otázka jak moc je schopny racionálně uvažovat když zakazuje inflace a mobilizuje ke sběru brambor

Reagovat
frankiefcb

no teď jsem četl, že svolává zasedání nejvyšších představitelů armády. Dle mě je to 50 na 50, že do toho půjde.

Reagovat
roman_tycka

Právě kvůli tomu se ptám no, zase vymejšlí. By mě zajímalo co tím dosáhne, podle mě nepřejde ani přes hranice

Reagovat
Blasphemer

Snad to bude to poslední, co udělá. Kunda prašivá.

Reagovat
frankiefcb

já si myslím, že on to docela ví, a proto se mu moc do toho nechce. Na druhou stranu vyřízené Rusko pro něho znamená taky prohru.

Reagovat
kilobyte

Tak on to Rusku nedokáže pomoct otočit. Invazí by jen více Bělorusko připoutal k Rusku a případnou porážku by odsrali s nimi.

Reagovat
Talker

Tak on je jen loutka, já se divím, že ho k tomu Putin nedotlačil dříve...

Reagovat
kiwwi

viem si predstavit, ze ma pod palcom lojalny OMON, ale s armadou by som si nebol uz taky isty...podla mna sa boji, ze riziko toho, ze v pripade debilneho rozkazu sa postavia proti nemu, je realne. A tak nebude robit radsej nic okrem bububu...to je jak s Putlerom a jadrovymi zbranami.

Reagovat
Trand

On je úplně v hajzlu. Buďto půjde do války, kterou Bělorusové většinově odsuzují a nebo nepůjde do války a poštvesi proti sobě Putina. Doufám, že jeho dny budou brzo sečteny, z tohohle snad nemůže vyjít nijak dobře.

Dny kdy ukazuje kvalitu běloruské zeleniny Seagalovi jsou už snad pryč. https://www.youtube.com/watch?v=Cllle4Kyqoo

Reagovat
Tombull

Lukašenko vyhrožuje Ukrajině a žvaní o jaderným útoku NATO proti Bělorusku. Možná mu fakt jeblo a půjde do války.

Reagovat
Blasphemer

Dánský ostrov Bornholm je bez elektřiny - příčinou je poškození podmořského kabelu spojujícího ostrov se Švédskem.

https://i.kym-cdn.com/entries/icons/facebook/000/039/969/images_(7).jpg

Reagovat
Blasphemer

Probíhá mimořádné zasedání Lukašenka s vojáky a siloviky.

Reagovat
oli9

Nic se nestane, to by tam jako napochodovalo 6k Belorusu na smrt? To je picovina naprosto...

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
roman_tycka

Spis je vic naserou. Obdivuhodne, co s tebou udela mit za souseda rusaka

Reagovat
oli9

Mezitím na ruských diskuzích a Telegramu zavladlo nadšení a jásot...

Jedno co trefí, koho zabijí... Hlavne že se bombarduje, hoří a působí strach....

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Nemusis ani lozit na telegramy, staci si projet diskuze na facebooku pod zpravami od idnes apod.

Reagovat
TopinB

Reagovat
roman_tycka

Jsem fakt nevěděl, že za pár měsíců se dá u člověka vypěstovat tak silná xenofobie. rusaci přesvědčili o opaku

Reagovat
Neon

https://twitter.com/nexta_tv/status/1579395863352594435

Tak Lukašenko taky končí. Poláci by to tam mohli jít vyčistit.

#Lukashenko and #Putin agreed to deploy a joint regional grouping of troops, reports Kommersant.

Reagovat
oli9

+ hlášení o 3 ruských raketach nad Moldavskem

Reagovat
Rothbard

Německo svolává mimořádnou schůzku G7.

Reagovat
Trand

https://twitter.com/AFP/status/1579392115112828929

#UPDATE Germany is planning to fire Arne Schoenbohm, the head of its national cyber security agency, after reports he had contacts with Russian intelligence services, government sources told @AFP on Monday.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/BILD/status/1579398669564252162

Německý konzulát zasažen v Kyjevě

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
frankiefcb

to už by se mohl aplikovat článek číslo 5 ne? Nejsou konzuláty a vevyslanactví brány jako území daného státu?

Reagovat
roman_tycka

Já si teda myslím, že to spíš není o tom, že se všichni těší na article 5, ale že se všichni modlí, aby se nemusel aktivovat.

Reagovat
Mastný Chobot

Áno, ale neurobia to

Reagovat
kilobyte

To jsou fakt kreténi. Báli se, že by měli NATO u hranic, což už částečně měli. Takže donutili další sousední státy vstoupit do NATO a teď se ještě snaží NATO vtáhnout do války.

Reagovat
Freedo

nejlepší je koment "friendly fire" výstižné

Reagovat
TopinB

Reagovat
vodka

ani ne, Němci UA pomáhají třeba víc než Frantíci

Reagovat
Salfovic

To se ti moc nepovedlo. To jsou podobné mrdky.

Reagovat
vodka

https://www.ifw-kiel.de/topics/war-against-ukraine/ukraine-support-tracker/?cookieLevel=not-set

chce si to ověřit fakta. němcům to dost trvalo (navic bundeswehr byl taky dost v srackach), ale postupne to rozjizdi.

Reagovat
Talker

Ono když se koukneš na miltary commitment, tak to tak horké není. Oni dodali asi jen 2/3 toho, co slíbili, přičemž oproti Polákům je to cca 1/4 a oproti nám je ten rozdíl "malý" (0.31 vs 0.47). Litva, Lotyšsko, Estonsko jsou na 0.25 miliardy USD.

Jako jo, jsou sice jedni z nejlepších na západu, ale prostě pokud chtějí být lídrem Evropy, tak by člověk očekával více.

Reagovat
vodka

chapu, ale tohle je pomerne stara overena statistika, ale je pristupna a to mnozstvi je lehce dohledatelne, me spis sere tady ta retorika proti nemecku a pritom kdyz se podivas na tohle https://denikn.cz/981606/vice-dava-polsko-i-nemecko-francouzi-zaostavaji-s-dodavkami-zbrani-pro-ukrajinu/?ref=inm

tak je jasne, ze vyvrhelove jsou trosku jinde.

Reagovat
Talker

Jako jo, chápu. Tady jde spíš o tu nasranost, že všichni posílají zbraně, Němci helmy a mají plnou hubu keců podpory. Pak slíbí protiletadlové zbraně, trvá jim měsíce je dodat. Pak slíbí tanky, taky je nedodají. V červnu slíbili ty systémy, kdy jeden pošlou možná v dohledné době a další možná příští rok.

Ty ostatní země alespon nekecají sračky a nestaví se do role lídrů. Macron si jen telefonuje po večerech s Putinem.

Reagovat
vodka

no, prave to, co pises taky neni az tak pravda, nemecke protivzdusne zbrane delaji zrovna dneska rozdil, jako jo, je to extremne pomale, ale jede to, ti frantici, spanele, belgicani a dalsi jsou mnohem vic na bliti

navic stav bundeswehru byl fakt hrozny, tam je prave otazka, na koho to jde, ze byli takto neakceschopni

Reagovat
frankiefcb

Dle Bildu zasaženo velvyslanectví Německa.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ty vole Kurvy, kurvy, kurvy. Dneska celkem přituhuje.

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/Posledniskaut/status/1579410457202290688

Ramzan Kadyrov okomentoval výbuchy v Kyjevě a dalších městech Ukrajiny s tím, že je nyní s ruskou speciální vojenskou operací na Ukrajině zcela spokojen.

Tak to mu stačí málo kozomrdovi

Reagovat
oli9

Tahle kurva bude jednou vyset a to doma v Čečensku

Reagovat
Neon

to tak jedete autem a najedou vidíte, že jet o trochu rychleji, je po vás: https://twitter.com/TpyxaNews/status/1579412811490689027

Reagovat
Trand

Mrdky vyjebaný. Dnipro to taky schytává pomalu každý druhý den.

Reagovat
Mastný Chobot

Putin now: "This morning, a massive strike was carried out with high-precision weapons on Ukrainian infrastructure, energy infrastructure, military command and communications"

haha ty chudák skurvený

veľmi sa teším na deň, kedy skape tento odpad

Reagovat
Blasphemer

Putin also claims that Russia arrested Ukrainian agents who tried to blow up the TurkStream pipeline, one of the few remaining conduits for Russian gas going to Europe.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1579418410718760961?s=20&t=dMGvKvI30XqbcXplkD9-9Q

Ceny ruských střel dnes...

On už neuvažuje, on chtěl prostě pomstu nic víc nic míň...

Už to vede celé pouze on

Reagovat
Tombull

https://twitter.com/petrstepanek/status/1579410117698932737?cxt=HHwWgsDSwcnImOsrAAAA

To je nějakej Ševčíkuv klon........,rád bych se dočkal dne,kdy tyhle zmrdi budou hnaný k odpovědnosti za sračky co píšou.

Reagovat
oli9

A to ta krysa píše v době, kdy je celý den bombardována Ukrajina a civilisté.. Mně by úplně stačilo kdyby mu někdo vybil pár zubů... To jediné totiz na ty smejdyy platí

Reagovat
Tombull

ideál by byl, kdyby takovýhle šli do kriminálu pěkně natvrdo 3-4 roky,ale jelikož se toho nejspíš nikdy nedočkáme,tak bych se s rozkopáním jeho držky spokojil.

Reagovat
kilobyte

Stačilo by, aby od státu nedostal ani korunu. To by na většinu těchto šmejdů stačilo.

Reagovat
sokar

a k tomu mu vysvetliť, že riešením bolo už od r. 2014 držať hubu a dobrovolne si tie zuby nechať vytrhať

Reagovat
Tombull

https://twitter.com/WarNewsPL1/status/1579422922954788865?cxt=HHwWgsCijfixnusrAAAA

Polsko shromažďuje armádu u hranic Běloruska. Lukašenkovi definitivně mrdlo......

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Jsou to kurvy nic víc

No ve středu mám jet na Ukrajinu do zakarpatské oblasti 2 km od rumunských hranic..tak snad bude klid .

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/jabuttee/status/1579433996161015808

Zde někdo zničil raketu MANPADAMA

Reagovat
Trand

Reagovat
kiwwi

wtf? To by som vzivote nepovedal, ze je mozne

Reagovat
Mastný Chobot

Heh, to je na zapis do guinessovky

Reagovat
Zaschrona

Nejhorší na tom je, že ta reálná vidina konce žádná prostě není. I ta nejlepší varianta prostě je, že tady dlouhodobě bude něco jako velký ruský hybrid Palestiny a KLDR s největším jaderným arzenálem na světě a mnohem větší snahou rozvracet nejen svého nejbližšího souseda, ale rovnou celý svět. A jako s bonusem s potenciálními kolaboranty po celém světě, včetně u nás. A to pořád Čína vesměs spí...

Reagovat
kilobyte

Zrovna jsem nad možným koncem přemýšlel. Už jenom ukončení "speciální operace" bude dost na hovno. Pochybuji, že si rusáci v jednu chvíli řeknou: "Už to nemá cenu." a půjdou domů. i kdyby je Ukrajina vyhnala i z Krymu, tak jim tam pořád můžou posílat rakety.

Jediná možnost je asi Rusko ekonomicky vysílit, ale dokáže je to zastavit?

Reagovat
Blasphemer

Tak nezbývá než doufat, že ty odhady, že příští rok jim tímhle tempem dojde technika i munice, kterou si nemůžou sami vyrobit, jsou pravdivé. Do toho snad ještě UA armáda bude mít nějaké úspěchy na frontě, ekonomika půjde stále víc do hajzlu a Putin snad půjde na chuj.

Samozřejmě, otázkou zůstává, kdo ho nahradí. Těžko to bude nějaký liberální demokrat, ale dost možná ten někdo další bude muset ukončit válku, aby to dal doma aspoň trochu dohromady. Ne protože by chtěl, ale prostě to bude muset kvůli hrozícímu kolapsu federace udělat.

Reagovat
Mastný Chobot

Ja si popravde momentálne bohužiaľ neviem ani veľmi predstaviť scenár, v ktorom Ukrajinci vyženú Rusov z celej Ukrajiny a Rusi budú ochotní v takom momente skončiť vojnu. Aj za predpokladu, že by to Ukrajinci boli schopní vojensky zrealizovať, samozrejme.

Reagovat
Blasphemer

Půl roku zpět jsme si nedovedli představit, že vůbec Ukrajina vydrží.

Ale jako jo, jih si umím představit velice reálně. Krym a DPR/LPR, tam už o tom nejsem tak přesvědčen. Nebo alespoň ne tak, že by k tomu došlo v blízké době. I když někteří US/UK generálové ve výslužbě tvrdí, že na jaře to bude jejich. Snad mají pravdu.

A jak píšu, vojenská porážka na Ukrajině je naprosto jistý konec Putina a pak samozřejmě nevíme, co se může dít po něm.

Reagovat
sokar

silná protiraketová obrana bude základ, dúfam že po dnešku príde ďalšia vlna ťažkej techniky ako darček od západu pre UA a budúci rok to bude protivzdušná obrana. Časom to tie šváby prestane baviť, a dúfam že budú mať doma problémy sami so sebou a s ekonomikou, takže na susedné krajiny im už neostane

Reagovat
Talker

Já vidím pro Rusko několik problémů, které můžou mít velký vliv ve střednědobém měřítku.

1) Morálka jednotek a jejich kvalita - pokud nebudou motivovaní bojovat, budou velké ztráty a budou ustupovat nebo se rovnou radši vzdávat, tak budou mít problémy to nahrazovat a řešit nasazování dalších jednotek, případně jak se budou vzdávat. V tu chvíli bude potřeba možná další mobilizace, další jednotky, další lidi utečou…

2) Ekonomika - oni na tom jsou ekonomicky špatně, byť se stale drží líp, než bych čekal. Každopádně řítí se na ně další ekonomická katastrofa v podobě mobilizace a těch, kteří utíkají před ní. Pokud je pravdou to, že zdrhly 2 miliony lidí (z 80mil produktivních), tak to klidně může být dost velké % HPD, protože zdrhají ti nejbohatší, ti, kteří najdou práci I jinde a kteří si můžou vůbec dovolit odjet. To stojí Ruskou ekonomiku další peníze. A to je jen částečná mobilizace, první vlna. Klidně můžou zdrhat další.

3) Další otázkou je, nakolik budou Rusáci schopní nahrazovat ztráty - ať už se jedná o jednotky, o vybavení, rakety (chytré I hloupé), letadla, tanky a podobně. Ono čím méně modernizované, starší výbava, tím větší šance, že to ani nenastartují, nerozjedou nebo to případně zablokuje silnici, protože se jim to rozpadne.

Oni měli před začátkem invaze 3000 tanků, které nebyly někde zakonzervované (a nebyly to T62). Přičemž přišli minimálně o 1350 kusů (zdokumentované fotkami), dost možná to číslo bude výrazně vyšší (zlikvidované dělostřelectvem, nezdokumentované, rozpadlo se jim to někde po cestě).

Takže pokud tam budou mastit jen starou nemodernizovanou techniku, která hnila někde ve stepi několik dekád, aniž by se to pohnulo, tak budou mít ještě větší ztráty - ať už z důvodu slabší obrany, zastaralé techniky nebo protože se to rozpadne random.

A teď se nebavím o těch ztrátách vyloženě, ale I o tom, co představují - nahradit ty moderní stroje nedokáží bez západních technologií (určitě ne v tom množství a kvalitě), bude to finančně velmi náročné to nahrazovat a navíc hrozí, že vlastně ztratí veškerou vojenskou sílu, kterou mají.

Ono se to musí brát I z geopolitického pohledu, kdy cokoliv jiného než dominantní výhra je prostě brutální prohra, kterou si nemůžou dovolit z pohledu toho, že chtějí být velmocí.

Takže ač v krátkodobém měřítku to nevypadá na to, že by to byli ochotní vzdát (nebo měli vyloženě potřebu), z dlouhodobého hlediska budou mít problem najít vojáky, kteří budou mít morálku jít na frontu, budou mít problémy je vybavit a budou mít problémy tu říši financovat, protože ekonomické sankce je budou omezovat, odliv lidí je bude omezovat, nutnost investic do rachotin ve stepích, aby to bylo vůbec pojízdné bude pro ně problem atd.

Z tohohle pohledu to nebude vojenská prohra ale spíš geopolitická, kdy se Rusko vojensky, ekonomicky I lidsky vyčerpá a budou z toho v prdeli, kdy to budou prostě muset vzdát pokud nebudou chtít, aby se jim to kompletně rozpadlo. Každopádně to není výhled na pár měsíců, ale na roky klidně.

Reagovat
Talker

Ještě dodám - podle mého ta situace z pohledu Ruska je asi jako kdyby US během invaze Iráku nebyli schopní se dostat ani do Bagdádu a dokázali dobít akorát 2 velká města a ztratili tam 50.000 vojáků, tisíce tanků, letadla a všechno kolem.

Tohle je pro Rusko prostě obrovská potupa a ztráta prestiže. V tuhle chvíli i kdyby Rusko vyhrálo (a nevypadá to, že by měli vyhrát) tak z toho bude v geopolitickém kontextu prostě prohra, protože jakýkoliv dojem síly už dávno vyprchal.

Ono je to vidět i na přístupu Kazachstánu, střední Asie, Azerbaijanu a podobně, kdy doteď se báli, teď zjistili, že Rusko vlastně nemůže nic dělat a dokud jsou na Ukrajině, tak nemůžou udělat vůbec nic a i kdyby, tak vlastně nemají čím.

Reagovat
Mastný Chobot

Jop, to všetko sedí, na druhú stranu je tiež otázka, dokedy sa takto úspešne vydrží UA brániť či dokonca oslobodzovať. Teraz sú na koni a oslobodzujú, ale ofenzívny potenciál sa aj im časom oslabí a Západ tej techniky tiež nedokáže/nebude chcieť dlhodobo dodávať toľko, ako dokázal návalovo teraz. Rusi stále ovládajú veľkú časť územia.

Okrem toho, bežní Rusi sú švábi, oni dokážu žiť o chlebe a o vode a v relatívnej poslušnosti (nerátam tých zhýčkaných zbohatlíkov, ale 99% ostatných), však to história ukázala niekoľkokrát, takže oni stredno- alebo aj dlhodobo dokážu súčasné tempo udržať. Manpower a minimálne tej najhlúpejšej a najprimitívnejšej munície majú stále dosť, aby súčasné tempo dokázali udržať roky.

Ak sa v Rusku nestane prevrat a nedostane sa nejakou náhodou k moci niekto aspoň čiastočne racionálne uvažujúci (čomu dávam tak 2% pravdepodobnosť), tak táto vojna bude trvať asi roky. A potom je to už o tom, že kto skôr povolí. A Ukrajinci, nech ich považujem za hocijako obdivuhodných a vzorných hrdinov proti tej mase orkov so slabnúcou podporou Západu, neviem, či to dokážu.

Reagovat
Talker

Tak on je teď Západ v podobné situaci jako Rusko - nemůže si dovolit nechat Ukrajinu padnout. Vrhlo by to špatné světlo na US jako na spolehlivého spojence a ochránce. On teď Biden taky žádal o schválení dalších 12 milard dolarů na pomoc Ukrajině, pár dní zpátky schválil další HIMARSy, Německo tam taky pomaličku začíná něco posílat...

Co se týče té poslušnosti, tak ta stále bude na těch vesnicích a městech, které jsou daleko od center moci. Ale řekl bych, že Rusáci z těch velkoměst na západě už jsou "zhýčkaní" a nebudou chtít výrazný pokles životní úrovně, těm nejbohatším to taky bude ve střednědobém měřítku vadit. Oni si rok bez dovolené na západě dokáží představit, ale ty sankce se utužují každý druhý měsíc a bude je to srát víc a víc.

Reagovat
Mastný Chobot

Kým budú v USA pri moci demokrati, tak to bude pre UA dobré, ale akonáhle sa dostane náhodou k moci Trump alebo niekto z tých jeho cronies, tak aj USA určite poľaví v kvantite. Od zbytku Západu sa bohužiaľ tiež dá čakať, že časom ich prestane baviť donekonečna "míňať" peniaze na Ukrajinu, resp. sa dostanú k moci vlády, ktoré nebudú ochotné (to presne sa stane u nás napríklad do 2 rokov). Ak to Rusi dovtedy udržia doma a na fronte nejako pokope, tak sa dá čakať, že začnú mať potom navrch oni bohužiaľ. Aspoň mne to tak vychádza.

Reagovat
Talker

Tak ona je otázka, zda se třeba nepodaří Ukrajině nějaká ofenziva, která vykope Rusáky z velké části Ukrajiny třeba na úroveň 2014. Což se může stát klidně v řádu měsíců.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
sokar

musíme vydržať zimu, proste musíme. Hrajú iba o to vydržať dlhšie ako západ, a zima je ich posledná nádej. Tak snáď to EU vydrží

Reagovat
Blasphemer

Rozhodně. Zima bude pro EU kritická a hodně bude záležet na nás samotných, jak to ustojíme.

Reagovat
kilobyte

Tak pořád můžou ještě odpálit atomovku/y. Což by pro Putina byla asi poslední šance na záchranu. Pak stačí, aby u několika odpálení byli jeho věrní bezmozci a je to v píči.

Reagovat
Zaschrona

"Ukončení speciální operace" už reálně nemůžou udělat. Ne od vyhlášení anexe území. Ukrajina by to musela přijmout, aby konflikt zamrzl, bez garance, že už Rusko nic nebude dělat. Navíc tam do toho teď začali tak šlapat, že to prostě něhrozí, ne, pokud se Putin a spol. chtějí udržet u kormidla.

Reálně se obávám, že když bude Rusko plně mobilizovat pro válku a zvládne válku nechat řídit někoho aspoň trochu schopného, stejně má potenciál to nakonec převálcovat. Hloupých raket a lidí mají chtě nechtě prostě mnohem víc. Pokud by nechali přes zimu několik měsíců pořádně vycvičit milion vojáků, na jaře to rozdíl prostě udělá, ať už tam budou muset lidi terorizovat jak chtějí, Rus pod propagandou velké vlastenecké přežije víc než my tady. Západní pomoc nebude nekonečná - už za měsíc jsou v USA volby, sklady už jsou dost vyprázdněné, přijde zima a krize. Nejsem moc optimista. Naopak Čína Rusko podrží, aby nepadlo úplně na hubu, bohužel.

Moc rád bych se pletl, ale nejsem optimista.

Reagovat
Blasphemer

- kapacitu na výcvik milionu nemaj ani náhodou

- že jim tu propagandu až tak nežerou, to je vidět na těch počtech, co utekli první dny od mobilizace

- nezačali do ničeho šlapat, teror na civilech předvádějí od začátku války. Mariupol komplet srovnali se zemí, Charkov skoro taky. teror na civilech jim na frontě nic nepřinese

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Freedo

Reagovat
Zaschrona

Jaktože nemají? Do Ruska jim nevkročí ani noha. Jestli nejsou schopní vycvičit normální vojíny schopní je tam naučit jak se chovat se základním vojenským vybavením, tak je to pouze nekonečná neschopnost. Kéž by pokračovala.

Jasně, ale pořád mohou mobilizovat desítky milionů vojáků. Miliony z nich tam nadšeně půjdou.

A bohužel do toho začali šlapat - mobilizace, anexe cizích ůzemí, velmi brzo zřejmě zatažení Běloruska do konfliktu, rozjezd cesty k nukleární eskalaci, sabotáže infrastruktury západních států, dnes plně bezelstné bombardování civilní infrastruktury daleko za frontou v míře, jaká dosud nebyla, atd. Reálně se každý týden posouváme na úrovně, které jsme si ještě nedávno raději ani nechtěli představovat.

Já Ukrajině strašně fandím, ale bohužel nejsem optimista. I při optimistickém scénáři z toho stejně je zamrzlý konflikt, kde drží trumfy v ruce Rusák a Ukrajina je odkázána na Západ.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak minimálne odborníci hovoria, že s výcvikom budú mať problém z toho dôvodu, že proste nemajú dosť staffu, najmä dôstojníkov, ktorí by boli schopní také množstvo ľudí cvičiť. Ja som tiež v tomto trocha pesimista, aj keď posledné týždne ukazujú, že UA je ešte silnejšia než sme čakali.

Reagovat
Zaschrona

No, kéž by. Ale i pokud se jim to fakt vůbec nepodaříi, pořád platí, že bude hodně Rusů strašit za hranicemi a pálit všude hloupými raketami a strašit atomovkami. A k tomuhle snovému scénáři je pořád skoro nekonečně daleko, bohužel.

Reagovat
kilobyte

Desítky milionů vojáků fakt mobilizovat nemůžou. Za druhé světové, když udělali takovou mobilizaci (během 4 let asi 30 milionů) a v továrnách začali vyrábět hlavně zbraně a tanky, tak jim USA dodalo 5x víc konzerv než se vyrobilo v SSSR, aby nechcípli hlady. Dneska takovou pomoc od nikoho asi nedostanou.

V té době měli dvakrát tolik obyvatel než teď, výraznou pomoc od USA, bránili se a výcvik nebyl tak dlouhý a důležitý jako teď.

Reagovat
Zaschrona

Za druhé světové měli miliony útočících vojáků na svém území a rozsekané vše v dosahu útočícího nacistického Německa, to jim teď nehrozí, nedá se to vůbec srovnávat, i ruská ekonomika dneska funguje sama o sobě na trochu jiné úrovni než tehdy, jakkoliv neskonale daleko za západními standardy, o přísun energií i pracovní síly se asi trápit nemusí. Vedle toho tady pořád je (nejen) Čína - ta jim jídlo i spotřební věci bude dodávat dál nejspíš dost bez problémů.

Desítky milionů ani nepotřebují, ono už ten milion, pokud ho dokážou vycvičit a vyzbrojit, je sakra velký potenciální problém. Základní výzbroj i výcvik se obávám pořád zvládnou, jakkoliv to ze západního pohledu bude šrot a vojenští tragédi.

Reagovat
kilobyte

Čína jim možná něco dodá, ale bude to chtít pořádně zaplatit. Ti co jsou na Ukrajině teď výcvik měli a přesto nevědí, co v některých momentech dělat. Ono živit i jeden milion vojáků během cvičení, kdy vlastně ani nemají žádný přínos, je pěkně drahý. Když se koukneš na nějaký videa z mobilizace, tak uvidíš, že v tom mají docela velký chaos. Takže nevidím důvod, proč by to najednou měli dělat profesionálně.

Taky by se nemělo zapomínat, že jim dost lidí emigruje. A některé nemůžou/nechtějí povolávat. Třeba muže z velkých měst, kde je ale většina obyvatel. Nakonec ta mobilizace může být problém pro Rusy. Vyženou produktivní lidi ještě rychleji a dalších produktivních se zbaví ve válce. Už teď mají geografické problémy a tímhle je jenom prohloubí.

I pro Ukrajince je mobilizace problém, ale nemyslím si, že bude nějak výrazný. Větší problém byl viděl v ruském dělostřelectvu. Proti němu už ale Ukrajina má nějakou obranu a snad jim západ ještě něco dodá.

Reagovat
Zaschrona

No, z Ukrajiny taky uteklo miliony lidí a statistíce už tam zřejmě zemřelo. Ekonomika je bez pomoci ze Západu nefunkční. Nemalujme si, jak je na tom Ukrajina nějak dobře, není.

Reagovat
kilobyte

Ukrajina by bez podpory už dávno padla. Ale brání vlastní domov, což dělá hodně na morálku. Západ si zvolil, že Ukrajinu podpoří, takže už je v tom nemůže nechat, protože by tím posílil Rusko.

Reagovat
Zaschrona

Doufejme. Jestli se úplně nezmění kurz v USA, tak snad ano.

Reagovat
Talker

Na druhou stranu to znamenalo mnohem kratší logistické zásobování, kdy naopak měl nepřítel průser zásobovat své jednotky, klíčové byly i ty nákladáky, lokomotivy a kompletní vybavení ze západu, aby vůbec měli jak tam ty jednotky a zásobování dovážet a podobně.

Ono když se koukneš na ten soupis, tak ti to udělá obrovské množství vybavení a materiálu prakticky zadarmo. A Čína jim prostě nedá zadarmo novou armádu a novou logistiku jen tak.

400,000 jeeps & trucks

14,000 airplanes

8,000 tractors

13,000 tanks

1.5 million blankets

15 million pairs of army boots

107,000 tons of cotton

2.7 million tons of petrol products

4.5 million tons of food

Další věcí je, že tehdy měli na své straně obyvatelstvo, které na tu frontu bylo ochotné jet. Teď vidíš, že miliony lidí zdrhají kudy to jde. K tomu měli přenastavené všechno na válečnou výrobu, prakticky všechno co mohli rvali do toho, aby porazili Německo. Jsou schopní teď se k tomu byť jen přiblížit?

Co se týče technologické nadvlády, tak je čistě ve prospěch Ukrajiny. Když se koukneš, jaký vliv měl tucet HIMARSů na současnou válku a ty rakety na likvidaci protivzdušné obrany. Tady prostě milion vojáků v T62, které zkusí rozpohybovat někde ve stepi úplně nezachrání, protože veškeré jejich zásobování bude v prdeli právě díky té technologické nadvládě.

Stačí se i kouknout na to, jak Rusko přišlo minimálně o polovinu svých nejmodernějích tanků (kromě Armat, kterých mají možná 20 na přehlídky).

Reagovat
Zaschrona

Já chápu, jak to myslíš, ale prostě bych z nich nedělal úplně tragédy. Spoustu vybevení v bídné kvalitě si vyrobí pořád sami - pokud na to navelí spoustu lidí, věřím tomu, že zvládnou s raketama hrozit dlouhé roky. Obyvatelstvo mají bohužel z velké většiny zmáklé, si stačí poslechnout i nějaké opoziční novináře, jak moc tam jsou posunutí úplně do nepochopitelného myšlení.

Reagovat
Talker

Tak ono nejde jen o tu výrobu ale i o logistiku, se kterou měli průser už před HIMARS a v tuhle chvíli, kdy tam HIMARS jsou už mají ty problémy ještě větší - a to se nebavíme o tom, kdyby dostala Ukrajina rakety středního doletu a začala jim likvidovat depa a vybavení v ještě větší hloubce.

Další věcí je, jakou ty výbava bude mít hodnotu. Jak daleko to dojede? Dokáží to zásobovat? Bude jim to fungovat nebo se to rozbije? Bude to užitečné i v noci nebo budou slepí?

Oni mají jedinou výhodu a to je v hrubé síle a množství materiálu. Jenže stačí to k vítězství v moderní válce proti dobře vyzbrojené, dobře organizované a mobilní armádě? Sadám měl v obou válkách s US hromadu zbraní, půlmilionovou armádu, 2000 tanků a ve výsledku zabili 200 spojenců.

A kromě té tupé síly jsou všechny klady na straně Ukrajiny - motivace vojáků, technologická výhoda, organizace na všech úrovních, informační (s pomocí západu), logistika (kratší vzdálenosti). To prostě tu situaci převažuje na jejich stranu a to jen těžko změníš tím, že tam budeš hnát více tupé síly.

Reagovat
Zaschrona

Tak pořád Rusko má hnusné zbraně, které jsou reálně nějak funkční a zatím je napoužilo. Snad platí slova odborníků, že to situaci změnit zásadně nemůže, ale já jsem věčný skeptik, když má dojít na happyend. Vesměs s tebou souhlasím, zas ale prostě Rusko není Saddám a Ukrajina není USA. Nemůžou být neustále zas tak moc tupí, i oni musí dřív či později začít bojovat efektivněji a Ukrajina nejspíš je nezvládne tlačit pořád. Kéž by, ale takový snílek nejsem.

Reagovat
Mastný Chobot

No zasa... už sa bojuje skoro 8 mesiacov. Ak by Rusi niekedy plánovali začať bojovať efektívnejšie, tak už by s tým asi začali, či?

Reagovat
Zaschrona

Tak čekám, že se ta mobilizace a de facto vyhlášení války nějak projeví. Ale snad mě Rusové překvapí a fakt jsou tak neschopní, jak všichni tvrdí, nic bych si nepřál víc.

Reagovat
Talker

Tak mobilizace by to měla naopak ještě zhoršit, ne? Budeš tam mít kotel nevycvičených vojáků, kteří budou potřebovat kvalitní důstojníky přičemž většina těch zkušených už na Ukrajině bude (dost z nich pod drnem).

Velení armády prošlo rukama už několika generálům a do toho se montuje Putin a Šojgu.

Fakt nevím, jak by jim mobilizace 300.000 civilistů či rezervistů měla výrazně pomoci.

Reagovat
Mastný Chobot

Teoreticky ak by tí rezervisti nešli do mlynčeka, ale vystužili by logistické trasy a zásobovanie tých profi-vojakov na fronte. Ja myslím, že také niečo Rusi aj majú v pláne. Od začiatku sa hovorí, že kým v americkej armáde je na jedného frontového vojaka 7-8 ľudí "pomocnej sily" (zásobovanie, medicína, udržovanie za líniami, servis atď.), tak v ruskej armáde je to max. 2-3 ľudia. Ak by do tohto zapojili rezervistov a dokázali to sfunkčniť, tak im to určite pomôže.

Reagovat
Talker

Jenže to je zase o nadimenzování té logistiky. Pochybuju, že sebrali 300k doktorů, komunikačních lidí, logistic planners, mechaniky se zkušenostmi jak opravovat tanky, děla a podobně. Oni brali co jim padlo do ruky, tam budeš mít tak polovinu, která pro logistiku, zásobování a servis bude mít užitek maximálně v tom nakládání do vlaků a náklaďáků.

Navíc ono musíš být nadšený být logistickým důstojníkem, kdy dostaneš pod ruce bandu ožralých strejců z vesnice, kteří ti mají pomáhat vyztužit logistiku a šlohnou, co jim padne pod ruku, protože když už tam jsou, tak co jiného.

Reagovat
Mastný Chobot

Áno, však to je druhá vec, či sa im to vôbec podarí vôbec zorganizovať a zmanažovať.

A teda ja som vyslovene nemyslel doktorov ani mechanikov, ale skôr manpower pre podporné línie pôsobiace za frontom, na zásobovanie, prípadne ako obranné poistky zabraňujúce kolapsu frontu (ako pri Charkive či Chersone).

Plus ak majú v pláne postupovať (čo asi Putin má), tak presne takých budú potrebovať na čistenie obsadených území atď. Verím, samozrejme, že sa im to nepodarí, ale s takým niečím si viem predstaviť, že do toho idú. Nahnať 300k rezervistov s nulovým výcvikom a skúsenosťou rovno do prvej línie by bolo šialené, aj keď znova - nevylučujem, že presne to urobia. "We are lucky they are so stupid", ako už bolo povedané.

Reagovat
Zaschrona

Pokud jsou alespoň trochu schopní, podstatná část by už měla mít vojenskou zkušenost z běžné vojenské služby. Jiná věc je, jak to často vypadá ve skutečnosti, no. Reálně nevíme jak moc často, spíš bych ale věřil tomu, že minimálně podstatná část vojenskou zkušnost už má. Minimálně bych ale čekal, že s těmi novými vojáky vyztuží pozice kolem pečlivě zakopaných hranic před invazí na Donbase a na Dněpru a zkušenějšími jednotkami se všemožně jako minimum pokusí udržet hranice na spojnici obou území. Na udržení tohohle by Rusko síly mít podle mě mohlo, jakkoliv se zásobováním a zimním vybavením to může být velký problém - pokud by to za Rusko vzal někdo trochu rozmnější, i Ukrajina může mít díky raketám se zásobováním a elektřinou pěkné problémy.

Reagovat
Trand

Reagovat
vodka

tady bych byl teda optimističtější, během WWII by si sověti moc neprdli bez dodávek technologie ze západu/USA, to teď nehrozí a Čína si myslím, že spíš bude hrát mrtvého brouka a dodávat něco bude, ale hlavně aby následně měla možnost to využít a rusko si zprivatizovat.

Reagovat
Zaschrona

Zas ten land lease se ve velkém rozběhl hlavně až poté, co do značné míry dokázal SSSR frontu stabilizovat, respektive velmi výrazně přibrzdit. A ono i situace, kdy teoreticky je vyhnané Rusko úplně z Ukrajiny, tak pořád může hodně terorizovat i zvenčí.

Reagovat
roman_tycka

No vidime jak dopada mobilizace par set tisic lidi, neumim si predstavit v jakem stavu a hlavne kdo bude cvicit milion lidi. To je naprosto nerealne. Pokud rusaky vykopou z luhansku a donecku a jihu, bude to uplne jina pozice.

Sice rusaci maji hodne hloupe munice, ale dochazi jim taky dost veci, artilerie se opotrebovava, ukrajinci momentalne maji vic lidi nez rusaci, i kdyby nekde nabrali milion lidi, uz je proste pozde. Zase tak pesimisticky bych nebyl.

Reagovat
Zaschrona

Tak v médiích jsme viděli nejhorší případy, bylo a je to strašný, ale nějaké výsledky to chtě nechtě mít bude. Pokud ten milion pěšáků naženou na Ukrajinu do zákopů pod hlavněmi samopalů zezadu, co těm klukům zbude. Je dost dobře možný, že to bude celkově ohromný průšvih, ale v rámci toho se jim může podařit frontu dlouhodobě stabilizovat. A v tom případě Rusko vyhraje, protože dál bude denně terorizovat Ukrajinu, bohužel. Hloupé rakety nejspíš budou mít vždy.

Reagovat
kilobyte

Ani Rusko nemá neomezené množství lidí a munice. Naopak má Rusko jednu z nejhorších demografických křivek na světě. Ten milion můžu vezmeš z pracovního procesu, ve kterém pak budou chybět a musíš je něčím živit. To stojí hodně peněz. Ukrajině západ pomáhá o hodně více než Čína Rusku. Pokud mu vůbec bude pomáhat. Čína má na Ukrajině investice a nebude chtít, aby to tam Rusku neustále bombardovalo.

Čína už Rusko moc nepotřebuje. Ekonomicky pro ně nemá Rusko význam. Naopak se jim hodí slabé Rusko, které jim bude prodávat všechno, co budou chtít. Vojensky, po trapasu na Ukrajině, už jim taky nemají moc, co nabídnout. Letadlovou loď už jim prodali a tu poslední jim neprodají a stejně je více času v opravě než v akci. Spoustu věcí si už Čína vyvíjí sama.

Reagovat
Talker

Tak Rusko pro ně má smysl z politického pohledu, kdy je to spojenec proti tomu západnímu vidění světa. Ale jinak jo, ze strategického pohledu je pro ně jednodušší se postavit na stranu západu než riskovat nějaké sankce proti sobě.

Reagovat
kilobyte

A je to jejich "spojenectví" ještě pro Čínu přínosné? Rusko je ekonomicky nicotné a jediné v čem je v tomhle ohledu zajímavé pro Čínu jsou suroviny. Slabší Rusko je bude prodávat levněji.

Vojenské spojenectví pro Čínu dávalo smysl, když bylo Rusko nejsilnější v Asii a dokázalo držet konflikty na minimum, takže se Čína mohla soustředit na obchod. Jenže Rusko teď ztrácí svoji pozici a ještě kazí Číně obchod na Ukrajině.

Reagovat
Talker

Tak pro ně je to spojenec z pohledu toho vidění světa, kdy chtějí nabourat tu západní nadvládu. Tak silného jiného spojence prostě na světě nenajdou.

Reagovat
kilobyte

Krom toho, že Rusko ukazuje, že zase tak silný spojenec není, tak je navíc ještě hodně nespolehlivý spojenec.

Myslím, že Rusko Čínu dost naštvalo, protože západ už se podle mě rozkližoval a ruská invaze se tmelila. Najednou se zapomnělo na většinu sporů a kromě Běloruska, Maďarska a Srbska celá Evropa a USA jsou na jedné lodi. NATO získalo nové členy a stávající členové začali zbrojit. A hlavně se začíná brát vážně kybernetická a dezinformační válka. Tam podle mě byla šance pro Čínu s Ruskem přemoct západ.

Reagovat
Talker

Tak ona Čína jen těžko může hledat silné spojence.

Ti nejsilnější (ať už ekonomicky nebo vojensky) kromě Ruska jsou propojení se západem (ať už NATO nebo přímo s US jako Korea, Japonsko a spol), Indie je rival, zbytek SEA nevěří Číně a mají s ní spory ohledně maritime borders (a vytvořili si partnerství ASEAN bez Číny).

Další jsou geograficky mimo (Čína, Pakistán) hlavní oblasti zájmu.

Rusko je prostě stále užitečný spojenec už jen z pohledu, že jsou v radě bezpečnosti a navzájem si mohou krýt záda.

Reagovat
kilobyte

Čína si i část Ruska nárokuje jako své území.

Reagovat
kilobyte

https://twitter.com/AlexandrMitrofa/status/1581896991722065920

Asi to spojenectví nevidí tak přínosně.

Reagovat
Freedo

Ze strategického pohledu je pro ně nejlepší se nestavět na žádnou stranu, což Čína dělá a je tak konzistentní se svou zahraniční politikou.

Jinak souhlasím se Zaschronou, že jim vyhovuje slabé Rusko, které bude na nich ekonomicky závislé.

Reagovat
Zaschrona

Čína ale nechce určitě Rusko vidět prohrát, nenechá ho padnout úplně na hubu. Z toho pro ní nic dobrého nekouká. Číně musí vyhovovat slabé Rusko, na které má zásadní vliv a žadoní o podporu. Pokud by měl Západ nad Ruskem reálně nějak vyhrát, aby padlo úplně na hubu, z toho pro Čínu nic moc pozitivního nekouká. Stejně jako pro ní nekouká nic moc pozitivního, aby zas padla úplně na hubu prostřednictvím Ukrajiny Západ - někam prodávat musí.

Reagovat
kilobyte

Západ s Ruskem zatím nebojuje, i když se to Rusko snaží vyprovokovat. Číně je podle mě jedno jestli bude Krym ruský, nebo ukrajinský. Oni budou hlavně chtít konec války a to podporou Ruska nezískají. Takže Rusko klidně nechají s Ukrajinou prohrát a pak jim nabídnout pomoc.

Reagovat
Zaschrona

No, bojujeme s ním v podstatně maximálně kromě toho, abychom přímo válčili.

Podle mě Čína nemůže riskovat to, že se Rusko rozpadne, ani Západ to reálně nechce. Aby potenciálně dostal do rukou jaderný arzenál nějaký magor, to nemůže chtít nikdo.

Reagovat
vodka

proč podle tebe čína nechce, aby se rusko rozpadlo? by se jí rozšířila sféra vlivu a dostali by se k nerostnému bohatství, de facto novodobá kolonizace, která v podstatě v těch odlehlých regionech už funguje, viz osdilování a těžení dřeva.

Reagovat
Zaschrona

Číně se velmi hodí mít stát, který je jednoznačně brán jako mnohem větší zlo a hrozba než oni. Hodí se jí mít Rusko jako vazala, odkud mohou levně nakupovat vše co potřebují. S možným pádem Ruska hrozí, že přístup ke zdrojům padne a pod svícen se dostanou oni. Číně se podle mě hodí, aby Rusko nepadlo a dlouhodobě bylo hrozbou pro Západ. Potřebují čas na růst a nápravu problémů, které pořád mají, na další oddělování totálního napojení jejich ekonomiky na Západ. Na to je ideální mít Rusko na kolenou, ale fungující.

Reagovat
kilobyte

V téhle diskuzi bylo video, kde přednášející vysvětluje, že Rusko se s největší pravděpodobností nerozpadne. Není to možné, protože je tak hodně velkých oblastí s malým počtem obyvatel. Většina lidí žije na západě, který bude držet při sobě a pak je tam hodně velkých oblastí, které ale nemají ani milion obyvatel. Takové státy tam vzniknout nemůžou. Jediná oblast, která by měla na odtržení, je myslím Tatarstán.

Reagovat
Freedo

Rozpad Ruska je blbost a nevím, jak by se to vlastně mohlo stát. Pokud by proběhl nějaký vnitrostátní puč, tak by si někdo uzurpoval moc, ale země by zůstala v celku.

Co dalšího? Dobije Rusko Ukrajina? Ukrajina bude ráda, když co nejvíc posune hranice do stavu před válkou. Osobně tipuju, že konflikt přes zimu zamrzne a ještě se dlouho potáhne s tím, že se moc frontou hýbat nebude.

Reagovat
Zaschrona

Rozpad možná nebyl šťastný výraz, spíš prostě jde o to, že Putin je reálně předvídatelný politik. Může tam přijít podstatně horší magor, viz ty demonstrace o víkendu.

Reagovat
Talker

No "bojuje".

Spíš to zatím opravdu je jako s tím vtipem "Rusko bojuje s NATO na Ukrajině - jaké jsou ztráty? Rusko ztratilo 50.000 mužů, 2500 tanků, tisíce dalších kusů techniky. A ztráty NATO? Ti ještě nepřijeli."

V tuhle chvíli tam je co za těžké vybavení? Desítky, max stovky starých T72, 26 nějakých rocket launcherů (16 himars, 10 starších), 100howitzerů, nějaká protiletecká obrana, nějaké drony a ruční zbraně.

To sice vypadá jako masivní podpora, ale není to tak, že by se tam tlačily zbraně horem dolem.

Reagovat
Zaschrona

Jo, zbraně ani tolik ne, vesměs jen vyprázdňujeme sklady s nepotřebým materiálem, ale ekonomicky to jede na plné obrátky.

Reagovat
Talker

No právě, Západ ještě nedorazil. Ono se zdá, že podpora je obrovská, ale v tuhle chvíli jsou to promile toho, co má k dispozici.

US podporuje v miliardách dolarů, ale taky je potřeba říct, že DOD má rozpočet 2 biliony dolarů.

Reagovat
Zaschrona

Dokud tam bude Biden, tak zbraně na Ukrajinu půjdou, v tomhle má Ukrajina minimálně 2 roky skoro jistotu. Já se právě spíš ale bojím toho, aby nebyla tuhá zima a nezačala blbnout Evropa. Energetické problémy, možná obrovská ekonomická krize a sabotáže jsou problém především pro nás tady. Když teda ignoruju vrchol her s jádrem, který ještě taky přijde...

Reagovat
Salfovic

Vždyť nemají výstroj a výzbroj ani pro těch x set tisíc, co teprve pro milion.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Hachim Mastour

what, To ako myslíš s tou Palestínou.

Reagovat
Zaschrona

Nekonečný zamrzlý konflikt bez reálného řešení s pravidelnou dávkou terorismu.

Reagovat
Hachim Mastour

jo, to môže byť. Ale Izrael teda o nič nie je lepší

Reagovat
Trand

Kremelský politolog Sergej Markov: "Čím drsnější jsou údery Ruska na města Ukrajiny, tím více budou milovat Rusko v těchto městech později, po osvobození od americké diktatury.Čím je Rusko jemnější,tím víc jím opovrhují a nenávidí ho.Čím je drsnější,tím větší bude upřímná láska."

https://twitter.com/AlexandrMitrofa/status/1579450292449730560

Tak pokud takhle přemýšlí i nějací lidé co rozhodují, tak jak se s nima má asi tak vyjednávat.

Reagovat
masina_LFC

retardi fakt

Reagovat
Edgewalker

Lidský odpad, jeden vedle druhého.

Reagovat
kilobyte

Zní to divně, ale je to pravda. Když je všechny zabijí a přivezou tam svoje, tak je budou mít rádi. Jednou už to na Ukrajině zkoušeli a proto tam (hlavně na východě) je/bylo tolik proruských/ruských obyvatel.

Reagovat
Salfovic

Ale jestli je pravdou, že Ukrajinci sundali cca 40 z 80 raket, tak je to celkem slušný. Holt to chce dodoávat jim systémy PVO ve velkém.

Reagovat
kiwwi

Nemci uz slubili 4ks IRIS

Reagovat
Salfovic

Jo, ale z toho tři až někdy v příštím roce. Uvidíme, jestli tedy teď dodají alespoň ten jeden.

Reagovat
Talker

Němci to slíbili už v červnu, je říjen a řekli, že 3 budou až v budoucnu.

Než Ukrajina uvidí 2. stroj od Němců, tak už budou mít obsazený Krym.

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/gullivercragg/status/1579456506730536960?s=46&t=yLo_z5hmD2a3PpfZV7JwMQ

Pro kiwiho schvalne nepridavam popisek, spantne se to dela na rozbitem displeji

Ale prosim pekne, tenhle pristup chteji rusove znicit bombardovanim mest.

Reagovat
Trand

https://twitter.com/MarQs__/status/1579470969793843202

Tady je na videu přímo zachycená jedna raketa jak letí a dopadne v Kyjevě.

Reagovat
sokar

nie je to skôr ten iránsky dron? na raketu mi príde že letí pomaly a pritom ešte aj manévruje

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/serhiyprytula/status/1579423743335862272

Prytula spravil fundraising na nákup zbraní ako odvetu, ale ten IBAN je nejaký zvláštny (jedno číslo navyše). Som v tomto amatér, neviete, čo mám spraviť, aby to šlo?

Reagovat
kilobyte

Jsem četl Prymula.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Xavi

Iban na Ukrajinu bývá delší než ten náš.

Reagovat
Mastný Chobot

a čo mám spraviť aby mi to mobilná appka schválila? lebo píše, že IBAN je zlý = nejde poslať platba

Reagovat
gocii

A máš tam i bic? Tady to ukazuje, ze by mohl byt v pohode https://www.iban.com/iban-checker

Reagovat
Xavi

Jaká je to aplikace? A u jaké je ten účet banky?

Reagovat
Mastný Chobot

Už som to vyriešil cez internet banking cez počítač. Cez mobilnú aplikáciu slovenskej Tatrabanky to vraj ani nejde.

Reagovat
kiwwi

mal som podobny problem, ked som platil pokutu do Rakuska

Reagovat
Svatej

taky

Reagovat
Xavi

Reagovat
sokar

asi najlepšie ako môžu odpovedať na terorizmus - úspešné údery na fronte

Reagovat
Mastný Chobot

bombaa, to je za jeden deň?

Reagovat
aither

Dole píše, že to je z léta a ne teď.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Rothbard

Co přijde zítra?

Reagovat
oli9

Nic nemají tolik raket, ten včerejší štěk a terorismus byl pouze msta a putleovo malé ego... Že strategického nebo vojenského hlediska totální picovina... Která je stala cca 700 milionů dolarů minimálně

Reagovat
oli9

Tak omyl, ty kurvy už zase útočí.. Tentokrát z kaspickeho moře už letí rakety

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9
Reagovat
Salfovic

Prej expert, tady už tohle taky proběhlo

Reagovat
roman_tycka

Nechápu proč novináři nečtou více diskuze na eurofotbalu.

Reagovat
TopinB

odkud myslíš, že maj ty insighty?

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Freedo

Reagovat
Talker

A podle čeho dělají britské služby analýzy?

Reagovat
kiwwi

sef britskej bezpecnostnej sluzby bude mat prejav a tu su nejake highlighty z toho co povie

"We know - and Russian commanders on the ground know - that their supplies and munitions are running out," Sir Jeremy will say in his speech at the annual Royal United Services Institute security lecture.

He will argue that the mobilisation of prisoners and inexperienced men "speaks of a desperate situation" - and will also directly criticise President Putin as isolated and making mistakes.

"With little effective internal challenge, his decision-making has proved flawed. It's a high stakes strategy that is leading to strategic errors in judgement."

"They're seeing just how badly Putin has misjudged the situation," he will say.

"They're [Russian people] fleeing the draft, realising they can no longer travel. They know their access to modern technologies and external influences will be drastically restricted."

Reagovat
roman_tycka

No takže nic nového.

Reagovat
Mastný Chobot

Hlavne to už teraz nemusí hovoriť

Reagovat
kilobyte

Tak dost lidí si pořád myslí, že na tom Rusko není tak špatně. Že mají třeba neomezené množství munice. Navíc je dobře, že to řekne odborník a nejsou to jen laické domněnky.

Reagovat
Mastný Chobot

mu píšeš prejavy?

Reagovat
Trand

Reagovat
DMSErte

Tak Rusku dochádza munícia a Sojgu da príkaz bombardovať civilistov muníciou za skoro miliardu . Ten by teda moc nemal chodiť k oknu . No každopádne včerajšok bol dôkazom toho , že to riadi len Putin a tajne služby by mali pomaly začať pracovať na jeho odstránení

Reagovat
kiwwi

Problem je, ze Putin sa vo svete tajnych sluzieb vyzna a preto si systematicky vytvoril prostredie, v ktorom je dost chraneny - tj. vybudoval viac ako 10 na sebe nezavislych tajnych sluzieb namiesto jednej velkej a tym padom by sa museli skoordinovat vsetky naraz, pretoze ziadna nie je tak velka, aby to dokazala sama a nesmelo by o pripadnom odstrneni nic preniknut do Kremla, co je prakticky nemozne...tam nikto neveri nikomu

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
kilobyte

U nás by kolem toho nakreslili oranžovou čáru, aby se tomu řidiči vyhnuli. Jasně otázka je kvalita té opravy, ale je vidět, že když se chce, tak to jde.

Reagovat
Freedo

Jinak každej, kdo tu vtipkoval o Královci, by měl podle A2larmu popřemýšlet nad svou křížáckou minulostí. https://a2larm.cz/2022/10/ano-take-jsme-byli-krizaci-je-to-duvod-ke-studu-ne-k-hrdosti/

Reagovat
Trand

Mně to nepřišlo vtipný ani na začátku, ale tahle snaha regulovat smysl pro humor dalších lidí a hledat za tím něco víc je fakt bizár.

Reagovat
Freedo

Tak kdyby šlo jen o kecání do humoru, tak to ještě přejdu. Ale nabalit na to woke hovna, že bychom se měli stydět, protože naši křížáctí předci před 800 lety vraždili pohany, to už je moc.

Reagovat
Trand

Souhlas, ale zase si to pravděpodobně myslí dost malá část společnosti, takže bych to asi zas tak nehrotil.

Reagovat
kilobyte

Snahy o korektnost v humoru (což je nesmysl) jsou dlouhodobé a docela hlasité. Naopak by se to mělo řešit, jinak to nedopadne dobře. Korektnost zabije humor.

Reagovat
Trand

Já jsem teda v souvislosti s Královcem zaznamenal jen komentáře, jak je to už trapné a ohrané a i ty komentáře to dost schytaly (oprávněně dle mého názoru, např zde: https://twitter.com/eva_souk/status/1577556513001988096). To že nějaký týpek napíše tohle, chtěl bych reálně vidět kolik lidí s ním bude souhlasit. To pak máš extrémy i na druhé straně, které píšou stejně nesmyslné blbosti. Já s ním samozřejmě taky nesouhlasím, jen bych si z tohohle konkrétního článku nedělal těžkou hlavu, nevěřím tomu, že kromě pár lidí by to někdo mohl brát vážně.

Reagovat
oli9

Doufám, že autor článku je psychicky 3v hajzlu z toho, že Adam to jablko že stromu vážně urthl..

Reagovat
kilobyte

Nejlepší je konec: "Autor je politolog."

Kdyby se autor trochu zamyslel, tak by mu došlo, že celá věc s Královcem je satira. A je docela ironické, když se autor pozastavuje nad "Smějeme se totiž svým nárokům na místo, kde naši předkové vraždili." Když je to právě reakce na ruské nárokování území, kde jejich předkové (někteří ještě žijí) vraždili, znásilňovali, kradli, atd.

Reagovat
roman_tycka

Komouši z alarmu kterým je 40, jsou vydepresovaní z toho, že jim je 40, ale cítí se proletářsky na 20 (apolena), tak píšou sračky. Hodit jim bombu do redakce je málo

Reagovat
lampas

Reagovat
andrew96

Zase autorovi kredit za rozšíření poznání o Königsbergu. Pokud tedy odmyslíme absenci pochopení satiry, arogantní poučující tón a to nejhorší, tedy nesmyslné paralely.

Reagovat
Talker

Kdyby to byl článek o historii a ne jako snaha o korektnost, tak bych si ho s chutí přečetl.

Tohle je ale slátanina...

Reagovat
Trand

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Swarley

Reagovat
Blasphemer

Útok na Škodovky? ČLÁNEK 5.

Reagovat
raduinho

Reagovat
andrew96

Vysloužilé tramvaje se nepočítají.

Reagovat
ACSeRw!n

skoda

Reagovat
oli9

https://armadnizpravodaj.cz/pozemni-technika/rusko-nejspise-ukradlo-indicke-tanky-t-90s/

Tak nedivil bych se tomu... Rusaci už kradou tanky... Které tam Indie poslala na repas nebo modernizaci a nasazují je na frontu

Reagovat
Blasphemer

Ale zas okrást cikány, to se jen tak nepovede. Většinou je to naopak.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
lampas

Reagovat
kilobyte

Trochu mě děsí, že rusáci už nekoukají na to co bude "zítra", ale jde jim jen o teď. To jsou na tom tam špatně, že už neřeší, co bude za 2 roky?

Reagovat
roman_tycka

Mně přijde, že tohle neřeší už od úplného začátku. Já fakt nevím, jak dlouho jim to může procházet všechno ještě, trvá to už dlouho

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

Tam kde včera znamená zítra... Neřeší nic.. Oni si lžou sami sobě... Oni zachrásti atomovkou... Tím se pořád zklidňují... Oni jsou schopni se stáhnout, ukončit válku a doma prohlásit že ji vyhráli a ze speciální operace byla jen zastraseni.. A oni jim to budou žrát a tleskat

Reagovat
TopinB

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Svatej

nééé

Reagovat
Mimalu

Kdyby jenom ukradli, oni za těch 8 měsíců svými výkony tu svou techniku v očích celého světa řádně devalvovali. Být Indama, tak ani nepožaduji nový kus a chci rovnou vrátit peníze...

Reagovat
Swarley

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Blasphemer

Ukrainian Forces have hit a Russian military base on Melitopol Airfield with HIMARS.

Už to psalo více zdrojů. Příprava na ofenzivu na Melitopol?

Reagovat
Blasphemer

Orbán "Příměří by nemělo být uzavřeno mezi Ruskem a Ukrajinou, ale mezi USA a Ruskem Ti, kteří si myslí, že tato válka bude ukončena rusko-ukrajinským vyjednáváním, nežijí v tomto světě. Realita vypadá jinak. Prezident USA Biden není vhodný vyjednavač, zašel příliš daleko. To, co řeknu, bude znít tvrdě. Ale naděje na mír, to je jméno Donald Trump."

Tenhle je mým death wishlistu taky hodně vysoko. Ale samozřejmě dost hluboko pod Putinem a Lukašenkem.

Jinak teda už, mě napadlo, proč teda Putin nerozpoutal válku ještě za Trumpovo vlády? Když by to měl prý jednodušší, proč to neudělal? Nebyl na to ještě ready? Nebo věřil třídenní operaci a myslel si, že mu to vyjde kdykoliv si usmyslí?

Reagovat
kiwwi

ti Madari su tak nastrkani v Ruskej riti, ze odtial mozu vidiet leda tak hovna a nie tento svet

Reagovat
kilobyte

Strašná kurva. Je vtipné jak tihle šmejdi chtějí, aby Ukrajina přestala bojovat a místo toho jednala a teď už by Ukrajina neměla ani jednat. To si mají sednout někam do rohu a nechat se okrádat, znásilňovat a vraždit, dokud se ostatní nedohodnou?

Jediné co mě napadá, že mohl čekat, jestli Trump dokáže vytáhnout USA z NATO. Ale nezdá se mi to moc pravděpodobné.

Reagovat
DMSErte

Dosť zdrojov písalo , že Putin plánoval útok dlhsie dopredu ( aj keď to tak nevyzerá ) . Dosť sa aj hovorilo o tom , že Trump by chcel vystúpiť z NATO( v tom sa dosť prepočítal) + odchod Merkelovej ktorá aj keď bola aká bola tak ona mala trošku iný vplyv ako ten klaun čo je tam teraz . Keby to všetko zapadlo do seba a Ruska armáda nebola vytunelovaná skrz na skrz tak by sme sa dnes bavili o niečom úplne inom než že Ukrajinci vytláčajú Rusov zo svojho územia , keďže nikto súdny nemôže očakávať , že Putin by sa zastavil.

Reagovat
oli9

Tomu Orbanovi úplně ale úplně jebe ne... Už chápu že si tak rozumí s Lavrovem a spol

Reagovat
Ed_Hazard

Meanwhile, dnes Madarako ohlasilo prekrocenie 20% inflacie s vyhladom na 30-35% a rekordnu devalvaciu meny voci euru

Reagovat
Rothbard

To the Moon!

Reagovat
Freedo

Tam podle mě hraje roli řada faktorů.

Trump působil víc nepředvídatelně, zatímco od Bidena mohl čekat slabou reakci hlavně po tom, co viděl, jak USA opustily Afghánistán. Zároveň se vyměnily figury v německé politice a Scholz s Baerbock taky působili jako slabší cíl oproti Merkelové, s kterou měl už nějaké kontakty.

Ekonomika po Covidu byla na tom špatně a potřeboval od toho odvést pozornost. Zároveň asi i sám Putin cítí, že stárne (třeba je i vážně nemocnej), jeho podpora nestoupá a chce se tak "zapsat do historie", dokud to ještě jde.

To jsou ale jen věci, co mě napadly z hlavy.

Reagovat
vladino10

+ Európa rozjebana kovidom, občania čo neveria svojim vládam a veľká šanca, že každý po kovide bude riešiť seba a na nejakú 3 dnovu operáciu rýchlo zabudne.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Neon

Afghanistan opustili právěže jen a kvůli Trumpovi. Biden jen dělal, co měl, tedy ctil politickou kulturu, nějakou čest a předvídatelné chování na mezinárodní scéně a dodržel to, co závazně podepsal jeho předchůdce - Trump. Tvl, to je stejná porucha paměti jak u babiše. ryjeme držkou v zemi kvůli inflaci, ale hází se to na Fialu, i když nezvratný základ položil právě ten slovenský trtko.

Reagovat
Freedo

Nemáš pravdu. Trump to možná ofiko podepsal, ale plánovalo se to dlouho před tím, než byl prezidentem on. Nikdy nebylo v plánu tam být 20 let, ale pořád se ta mise prodlužovala, protože se mělo za to, že není vhodný čas odejít. Ten by ale nebyl nikdy a jednou se to stát muselo. Nakonec se skoro ničeho nedosáhlo, což je vidět na nynější vládě Talibanu.

Nicméně já Bidenovi ten samotný odchod ani nevyčítám. Jde o chaotické provedení. Nakonec došlo na evakuaci na poslední chvíli ze střechy ambasády, která dala vzpomenout na Saigon. Tím se USA znemožnilo před všemi a moc silově to nepůsobilo.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1579848389948485632

Tak kurvy už sa zakopávajú pri Luhansku a ešte sa tým chvália na video

Reagovat
Zaschrona

Že nemá být zákop rovný, to ví snad každý, kdo o zákopu kdy slyšel. A pak tady jsou Rusáci...

Reagovat
roman_tycka

Ja slysel i nejaky rozhovor ruskeho vojaka, co presne tohle rikal veliteli a ten mu rekl, ze je sracka kdyz se boji a at kouka kopat

Reagovat
icefish

Vím ze je legrace se jim smát, ale … Není to spis protitankový/technicky příkop?

Reagovat
Zaschrona

Těžko říct, Bez personálu, který to bude schopný hlídat, tak je takový příkop téměř k ničemu. Nejspíš to akorát zaminují, proti tankům to nevypadá, že by to mělo mít dostatečnou hloubku.

Reagovat
Trand

No je to Luhanská oblast, údajně mezi Svatove a Kreminnou, což je celkem blízko frontě a pořád daleko od Luhansku. Ale co tím videem chtěli ukázat, to netuším.

Reagovat
oli9
Reagovat
Rothbard

Stačil jeden den. Ukrajinci převzali první německý systém protivzdušné obrany IRIS-T

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Jak začíná upoutávka na jesen z hlavních TV pořadu v ruské TV??

https://twitter.com/nikorepi/status/1579825929005981696?s=20&t=_w7hDkcNK-tIfDcWGJdduQ

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Neon

Reagovat
Zark

Reagovat
Svatej

Neuvěřitelný

Reagovat
kiwwi

tomu narodu niet pomoci

Reagovat
DelPiero137

Pri tom videu ma najviac serie ze ano toto neotvori oci nasim debilom a stale budu obhajovat rusko...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/brokenpixelua/status/1579883473585963009

Ukrajinský režisér/vojak píše, že na rozdiel od nás na Ukrajine reálne rátajú so vstupom bieloruských jednotiek do vojny spolu s ruskými a otvorením nového frontu na severe, pričom cieľom bude odrezať východný a južný front od dodávok zo Západu, ktoré idú najmä cez Poľsko.

Plus idú správy, že v západných regiónoch Ruska sa spúšťa ďalšia vlna mobilizácie, a to viac menej totálna.

Rusi pravdepodobne idú už naozaj all-in. UA a Západ teraz bude musieť asi držať oveľa silnejšie ako doteraz.

Reagovat
Mastný Chobot

Oproti tomu ISW píše, že Rusi vyprázdňujú bieloruské muničné sklady, čo by pri chystanej ofenzíve z toho územia nedávalo zmysel. Existuje aj video ťažkej techniky smerujúcej z Bieloruska do Ruska. Tak snáď majú v tomto pravdu.

Reagovat
oli9

Tam ale logiku nehledej.. Oni jsou schopni tam poslat vše.. A za 5 hodin zjistit, že vlastně nemají munici a za dalších 10 že ani žádnou logistiku

Reagovat
TopinB

aby jim to nevyhazovali do luftu HIMARSy když Bělorusko vstoupí do války.

Místo toho je vyhodí do luftu na Krymu

Reagovat
roman_tycka

Realne pocitat musi, protoze rusaci udelali uz vetsi nesmysly, ale tohle i kdyby spustili, tak nevim, co tim chteji dosahnout, myslim ze by to byla mensi komplikace, ale ukrajinci by si to tam rychle vyresili

Reagovat
ZJEV

A nemohla by ta pomoc beloruske armady dopadnout takhle?

https://youtu.be/XT47PqawyNg

Reagovat
Neon

aspoň něco pozitivního, další 4 HIMARS došly na Ukrajinu.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1579941904094875648

Reagovat
kiwwi

vcera Tomas Valasek v podcaste hovoril, ze IRIS je uz tiez na ceste podla jeho informacii. Na druhu stranu vravel, ze tie protivzdusne systemy su problem - kazdy ich ma malo, su extremne drahe a ich presuny komplikovane.

Reagovat
Rothbard

+ podle mě výchova UA vojska na tyto systémy

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/kamilkazani/status/1579977066736680960

Dobrá poznámka. Dezoláti mají ve zvyku používat argument A CO AMERIKA A JEJICH VÁLKY. Samozřejmě, můžeme vést spory o tom, jestli byly ty války řekněme spravedlivé, ale rozhodně nejsou genocidní jako když válčí podlidi z východu.

Reagovat
Trand

Já jsem teď nedávno četl knihu bývalého českého vojáka, co byl několikrát v Afghánistánu jako součást speciálních sil (601. skss). https://www.databazeknih.cz/knihy/navzdory-pribeh-prislusnika-specialnich-sil-acr-498802 Popisuje tam, jak se nepřítel často schovával úmyslně do baráků s civilisty a že vojáci pak na ně nemohli útočit, ani když na ně nepřítel třeba střílel, že tohle se tam fakt extrémně řešilo a že zdraví civilistů bylo na prvním místě víceméně. Neříkám, že tam neumřelo spoustu civilistů i rukou aliančních vojáků, ale ten rozdíl v přístupu je dost zřetelný oproti Rusku.

Reagovat
Freedo

Tu si budu přát k Vánocům! Doporučil bys?

Reagovat
kilobyte

Jednoduché vysvětlení. V Afganistánu rusáci všechny nacisty pobily, takže Američani už neměli koho zabít. V Iráku žádní nacisti ani nebyli a v Sýrii jich bylo hodně. Z toho plyne, že rusáci dvakrát porazili nacisty a Američani 2x zabíjeli nevinné.

Reagovat
Svatej

Na tenhle argument s Amerikou bych už rád našel vážně dobrej protiargument, kterej nestoji na tomhle typu detailů,. protože z pravidla to končí dalsim protiargumentem, že zabitych 1000 civilu je stejně spatny jako zabitych 150 000 + x dalších porovnání, kde určitý podobnosti pro splnění podminek argumentu jsou...

Reagovat
roman_tycka

Já vždy argumentuju, že whataboutismus je pěkně debilně vedená konverzace a dále nepokračuji

Reagovat
Svatej

Jo, to je fajn protiváha, ale nikam nevede a je par lidi, se kterýma tu diskuzi vest chci, protože citim, ze nejsou úplně debilni a je sance,nze svym dilem přispěju ke změně, takže to úplně nestačí

Reagovat
kilobyte

Na to není žádný dobrý protiargument. Lidi, co to vytahují, stejně nechtějí debatovat. Chtějí ti říct jenom svojí pravdu, která musí být pravda, protože si to přečetli na "nezávislém médiu". Že je to "nezávislé médium" se pozná tak, že píše přesně to, co si ti lidi myslí.

Reagovat
Svatej

strašně smutná pravda...

Nevěří mediim, ale cerpaji z medii, chtějí vlady odborníků, pritom ze svý podstaty přesně ti tam jsou a i ti doktoři a inženýři bývají casto naprosto vymytí, zkrátka moc nejde o fakta nebo opravdovy přání, chtějí aby se stat řídil podle jejich debilnich představ

Reagovat
kilobyte

Na větu "Chceme vládu odborníků." jsem už docela alergický. To je tak prázdné vyjádření, že je možná ještě prázdnější než hlavy těch, co to říkají.

Reagovat
Svatej

vaří se mi krev pokaždý, kdy to slyším. Na otazku, kdo je teda odbornik, nemají absolutně nic

Reagovat
Tombull

Mě dostala odpověd jedný starší paní, kdyby k tomu pustili pana Babiše, to je odborník.......a za chvíli dodala ,já vůbec nerozumím tomu co říká,ale věřím mu na 100%.

Reagovat
Svatej

Uuuuuuuuuuffffff

Reagovat
kilobyte

Reagovat
lampas

Reagovat
Trand

Záleží taky s kým diskutuješ, z mojí zkušenosti 90% lidí na internetu nepřesvědčíš ani když jim dáš všechny argumenty. Jsou samozřejmě výjimky, ale moc jich není. Takže z tohohle pohledu je podle mě diskuze celkem zbytečná.

Včera napsal nějaký ukrajinec česky zprávu na fb skupinu, že hledá bydlení a měl tam asi dvě gramatický chyby. V komentářích se mu lidi začali vysmívat, ať táhne zpátky, že je to vyžírka co ani neumí pořádně česky a že si myslí, že si z nich sednou všichni na prdel. Někdo další mu napsal "Zkus Kijev nebo chanov". Přitom týpek normálně napsal, že hledá dvoupokojový byt s lodžií do 18K. Někdo se ho zastal, že je pravděpodobně v česku krátkou dobu a nezná všechny pravidla pravopisu a frajerka tam komentovala, že věty začínájí velkým písmenem snad ve všech zemích na světě. Sama přitom větu začala malým písmenem, to prostě nevymyslíš. Fakt i když čtu sebevětší blbost, zejména na FB, tak na to nereaguju, ty lidi těžko přesvědčíš. Párkrát jsem se jenom někoho zastal, ale pouštět se s těmito lidmi do diskuze, to je ztráta času podle mě.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Svatej

To je ten problem, mě to třeba zajímá, protože jedna z nejlepších kamarádek ma nadprumernej intelekt, je schopna kritickýho myšlení, ale k mýmu úžasu voli SPD a je taky proti EU, sankcim, chce levnej plyn a podobně.

Víceméně ty jeji dary, narozdíl od tech ostatních dementu, používá k logickýmu objasnění těch myšlenek Okamury (co hůř, kdyby je používal on sám, nebyl by za takovyho idiota a možná by ulovil i vic lidí), takže je celkem boj s ni vést konfrontační diskuzi a i když jsem ji uz par argumentů jako burza, uprchlíci po dlouhych bojich odstrelil, furt jsou tady tyhle, na který zatím nemám nic.

Krom toho i rodina od mojí lepší polovičky je az po hlavu zarazena v prdeli ANO a SPD, přitom je taky nepovazuju za slintající idioty, proto hledám fakt kvalitní argumenty.

Reagovat
Trand

Jo, já psal víceméně o internetu, naživo je to jiný. Sám mám dědu, kterýmu je přes 80 ale je celkem dobrý s technologiemi, takže používá notebook a čte si tam zprávy. Chodí hlavně na parlamentní listy, protože prý mají někde napsaný "Nikdo nám nebude říkat, co máme psát", což se mu strašně líbí. Teď naposledy ve volbách volil SPD, vždycky říká že Okamura je jeho kůň. Přitom bydlí na vesnici, žádný uprchlíky tam nemají, finanční nouzí taky úplně netrpí. Jinak je to šikovnej člověk, hodnej, nikomu by nikdy neublížil, nevím kde se v něm vzalo tohle, co vím tak to byl vždycky volič ČSSD. Řeším to prostě tak, že se s ním o politice nebavím, protože bych se akorát pohádal.

Reagovat
roman_tycka

Já v rodině taky nikdy nevytahuji politiku a když vytáhne někdo jiný, odcházím, nejlepší řešení, než se natahovat s někým kdo má svou pravdu a čTe aLtErNaTiVnÍ MeDiA

Reagovat
Trand

Reagovat
Svatej

Ja teda soihlasim s kilobytem. Duvod, ze jsme v tyhle prdeli, tkvi i v tom, že ti lidi, kteří mají šanci to změnit u svých známých, kde je aspoň malá šance na obrat (od známýho mas daleko větší pravděpodobnost, ze se ti změní nazor nez od joudy, kteryho jsi nikdy neviděl) , to nedělají a tématu se vyhýbají.

Pitomci, kteří jsou na ryhle straně barikady jsou pitomcema, protože nemají protistranu, která je pro ně hodnotná a měla by bejt nase povinnost s tim aspon zkusit neco udělat, ve výsledku tvuj hlas u voleb nemusí mit váhu 1, ale 4, pokud někoho zvladnes přesvědčit. Jsme neskutečně tvrdohlaví, ale není to zas tak, ze je šance na obrat u jedinců nulová,.jen hodně malá...

Reagovat
roman_tycka

To ano, ale já nejsem z těch lidí, co trpělivě něco vysvětluje a navíc u těchto témat lidi nechtějí slyšet jiný názor ať jsou sebeinteligentnější.

Reagovat
Svatej

Chápu to, taky se musim hodne krotit

Reagovat
kilobyte

Hele, ono to většinou končí tak, že se s tebou přestanou bavit. Třeba u známých se to dá risknout, ale přijít takhle o rodinu? Třeba u mě v rodině nikdo nějak radikální není a rusáky nesnáší všichni. Ale třeba děda pár let zpátky nám řekl, že jsme lepšolidi (naočkovanej od Soukupa) a určitě volíme ODS. Tak jsme prostě dělali, že to neslyšíme a neřešili to.

Reagovat
Svatej

Ja mám rodinu plnou magoru a naučilo mě to jednu z nejlepších věcí v chápání rodinných a obecně mezilidských vztahů.

Rodina si má zasloužit tebe a ty je, nejde o žádnu vysadu, kterou máš za vsech okolností. Stokrát raději budu trávit život s nekym,.kdo ma se mnou stejný hodnoty a rozdílnou krev, než naopak. Od půlky rodiny jsem se pro jejich naprosto ostudný morální hodnoty nakonec oddělil a za rodinu je nepovažuju. Kdyby byli jen zblbnutí a zoufalí, je to jiná situace, ale určitý typy rodinných prislusniku obecně si svoji zmrdskosti byvaji vedomi a ty tolerance ostatních vyuzivaji, ti tě nejsou hodni..

Pochopitelně celý tohle tema vedu na urovni tech, který mam zájem přesvědčit, protože mi na tom záleží.

Reagovat
kilobyte

Tohle mi přijde strašně smutný, že se o politice lidi přestávají bavit. A když se o ní někdo baví, tak to vlastně není o politice, ale spíše hádky o politicích.

Reagovat
Trand

Tak záleží člověk od člověka. S kamarádama se o tom klidně pobavím. Ale sám nahoře píšeš, že nemá smysl s některými lidmi debatovat, protože někteří mají prostě svojí pravdu. Jinak mně je jedno jestli je člověk levičák nebo pravičák, dokážu vyjít víceméně s každým, pokud to není vyloženě nácek nebo radikální komunista. Ale jakmile by někdo začal schvalovat agresi na Ukrajině, tak se asi úplně v tý diskuzi neudržím a nebudu argumentovat s chladnou hlavou. za mě prostě za těch 8 měsíců bylo tolik důkazů a situací, kdy si člověk musel udělat názor a pokud pořád stojí na straně Ruska, tak už mu není pomoci. Pokud by někdo ještě třeba říkal, že o tom nic neví, protože se o to nezajímá, tak bych byl ještě ochotnej vysvětlit svůj pohled, ale pokud někdo začne obhajovat Rusko, tak to fakt nedávám, a to jsem jinak velice klidnej člověk.

Reagovat
Tombull

To jsme na tom podobně, já se pobavím s každým, ale jak někdo začne obhajovat komunisty,Rusko nebo SPD tak vidim rudě.

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

moje oblíbená aktivita v hospodách je kecat o politice, ideálně v cizině, ale už jsem tak skoro na konci února rozbil týpkovi hubu, když začal kecat o tom, že Rusáci jsou dobráci.

Aspoň se pak přiznal, že je fašoun no

Reagovat
Mastný Chobot

Ja som mal zas presne opačnú skúsenosť.

V máji som bol v Tbilisi, pili sme v krčme a po ceste z wc som pri bare videl 2 týpkov, ako spolu swipujú tinder a bavia sa na tom, tak som prišiel k nim a začal swipovať s nimi. Nejako sme sa dali do reči, klasické reči o ničom a o ženách, predstavil som im svojich kamarátov, s ktorými som tam bol, pozval som ich na pivo atď.

No a potom sa ich spýtal, odkiaľ sú a boli to Rusi priamo z Moskvy. Tak som po 5 pivách rovno na nich z prvej vytasil poloožralecké "and what do you think about the war?". Následne mi ale veľmi rýchlo vysvetlili, že oni z Ruska odišli práve kvôli vojne, jeden aj ukázal video, ako páli pas a smsky od babky, ktorá mu písala, že je fašista, keď podporuje UA atď. A tak sme nakoniec ďalšie 2-3 hodiny debatovali.

Reagovat
TopinB

Tak to je super.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
mr.Silver

Uff, mazec, ja mám celou rodinu (ač nevzdělaných), tak inteligentních lidí, na straně Ukrajiny, (podobný názor jako já mají na víceméně všechna témata z posledních let). Jedině s babičkou a dědou je fakt porod se bavit o migraci, oni to vůbec nechápou, což je ale asi důsledek vyrůstání v komunismu. Taky jsou celkem technicky gramotní, takže si všechny informace jakž takž ověřujou, což mi tu debatu velmi usnadňuje, takže těch konfliktů máme fakt málo.

Rodičům jsem taky schopný vysvětlit, proč se nějaké věci na světě dějí, případně pak chcou nějaké knížky, aby se o daném tématu dozvěděli více, je fakt super, že mě poslouchají

Naopak strejda je asi placený rusakama, to je neskutečné co on dokáže vyplodit a dobře, že už k nám nějakou dobu na žádné rodinné akce nejezdí. Jeho FB je ale něco neskutečného, fakt základ pro nějakou doktorandskou práci na téma vlivu sociálních sítí na mediální gramotnost.

Reagovat
lampas

To samé moje nevlastní "matka" (odporný termín, raději používám termín píča od fotra). Její FB je takový souhrn všeho, co dezolátní scéna ten den vydala. Nic jí není dobrý, všichni jsou špatný, všechno je špatně, jediné řešení všeho je vystoupit z EU (co bude pak je jedno, budeme mít ale svobodu). Můj fotr už je bohužel to samé v bledě modrém, takže když tam ze slušnosti jdu dvakrát do roka na nějakou akci, tak je to slušný očistec.

Reagovat
Trand

Já mám rodiče úplně v pohodě, mají plus mínus stejný názor jako já na spoustu věcí, dokážou naslouchat a jsou schopní kriticky uvažovat. Sami přijali po začátku války do domu rodinu z Ukrajiny a se všim jim pomáhali. Jen prostě děda a babička, tam je to složitější no. Když začala válka, tak jsem se s babičkou strašně pohádal, ona mlela zcestný informace o tom, že za studený války měla USA tajný základny v Grónsku nebo co a že Krym byl vždycky ruský. Asi tak po týdnu už ale otočila a když poprvé potkala naživo právě ty uprchlice z Ukrajiny, tak jim hned nabízela pomoc atd, vždycky se na ně ptá. Jinak se s rodinou snažím o politice moc nemluvit no, ale občas je to složitější, protože jsem studoval něco jako mezinárodní vztahy, tak se mě ptají na názory, většinou na věci, o kterých nic nevím.

Reagovat
Svatej

koukám ze ty rodinný trable máme všichni. Mužem si za to ale trochu sami, protože doba, kdy jsme se měli učit my od nich (především co se týká práce s informacemi) je dávno pryč a strany se prohodily, naopak by těm starším prospělo, kdybychom jim my, jak deckam, ukazovali jak takovej svět funguje..

25letej clovek, co se narodil behem valky a celej život válčil ví koneckonců víc o válce, než jeho rodic, kterej zil v době míru a i ty valce se narozdil od potomka vyhnul. Tohle je podobná logika..

Reagovat
roman_tycka

Já rodičům říkal stokrát ať si aspoň ty informace ověří, když už musí číst parlamentni listy a podobně. když jsem jim poslal članek z forum24, tak se mi dostalo výsměchu, že co to čtu od té doby se odmítám bavit o čemkoli spojeného z politikou

Reagovat
frankiefcb

Tak dědovi doporuč AZ247 ti mají motto. Nikdo nám nediktuje, o čem smíme lhát.

Reagovat
lampas

Jak vypadá prosím pěkně logické objasnění myšlenek Okamury a SPD?

Reagovat
Svatej

Hodne rozhovoru probiha face2face a zaznamnik nenosim, ale klidně sem při příští diskuzi ty pointy prdnu, ať máte představu

Reagovat
lampas

No to bych byl opravdu zvědavý

Reagovat
kilobyte

Nejlepší je podkládat otázky tak, aby došla oklikou k opaku toho, co tvrdí. Jenže je to dost těžké.

Reagovat
Svatej

Jop, to se mi povedlo asi jednou. Jindy prostě defenzivně přehodí vyhybku na jiný téma tak šikovně, že se původní tema opticky tváří jako vyřešený remízou, protože jsem nedodal tak drtivej argument jako právě treba ta klasika s burzou, která je naprosto šíleně interpretovana a tam z toho vycouvat nijak nešlo. Pidobnou bombu hledám právě i tady v ty válce, protože na x argumentů existuje aspon vzdálená protiváha a to nestačí

Reagovat
TopinB

https://youtu.be/rksKvZoUCPQ?t=675

Nesmíš se nechat, ale je to o praxi, já už jsem se s tím naučil dělat, musíš zůstat zaměřený na tu bránu a nenechat se rozhodit okolím, divákama, tanečkama od brankáře a furt se k tomu vracet, vždy když odpovíš

Reagovat
TopinB

já se s lidma na netu nehádám abych je přesvědčil, ale abych přesvědčil někoho, kdo si ty komentáře bude číst a popřípadě jim dal další munici proti dezinformacím

Ale stejně vím, že jsem vyhrál, když ten člověk přestane odpovídat

Reagovat
Blasphemer

Jo, to souhlasim. S lidma, co použijou argument A CO AMERIKA, obvykle nemá cenu diskutovat vůbec o ničem.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
TopinB

Já na to reaguju stylem:

"Jo, to mi vadilo taky, byl jsem proti. Během Kosova a Iráku jsem byl moc mladej, v Lybii nedělaj nic co by Rusové nedělali v Sýrii potom a Gruzii předtím, v Sýrii byli spolu s Rusákam. Co tam máš dál?"

Reagovat
Hachim Mastour

Tak si pozri koľko ľudí umrelo kvôli vojne v Iraku. Musíš proste pokorne povedať, že USA spáchali šialenosti, ale aj tak treba odsúdiť Rusko

Reagovat
Dayman

Otakar Foltýn

https://www.youtube.com/watch?v=8_1FvfIt5Ig

1:02:54 - Dotaz z chatu: Není Kosovo, Libye nebo Sýrie západem vytvořený precedens?

1:15:40 - Dotaz z chatu: Invaze do Afganistánu a Iráku

Reagovat
Svatej

Teprv par minut za mnou, ale tohle je famózní. Díky

Reagovat
Svatej

Co je to sakra za typka?! sjizdim to nakonec celý a parádně se poslouchá, nakonec zvládá za pochodu snadno edukovat

Reagovat
Svatej

Pěkný, ja to jméno slyšel už xkrat a nikdy.me nenapadlo si ho takhle v triku spojit... Jeste jednou diky za to

Reagovat
Hachim Mastour

Ale keď si tak zvedavý, tak ešte jednu radu by som ti dal. Netreba byť eurocentristom a treba vnímať vojnové konflikty celosvetovo a počty ich obetí také ako sú. Takže milióny čo umrú v Afrike sú horšie ako desiatky tísíc zosnulých z Ukrajiny. Pretože ľudský život má vždy rovnakú hodnotu. A iba rasista říka opak.

Reagovat
fenixLFC

jednoducho- ked tvrdia ze v jednom pripade to je zle neznamena to ze aj v tom priapde ktory haja je to zle? cize ich arguemnt ze rusi su kurvy je ze niekto iny je kurva? prote ich vzdy konfrontuj s vnutornou "logikou" ich argumentacie

Reagovat
vacin

Problém je, že oni na to reagují stylem, že když to mohla dělat Amerika, proč to nemuže dělat Rusko a hned začnou o dvojím metru.

Na tohle je skutečně velmi dobré to video s Fotltýnem, které sem dával Dayaman, i když pro tyhle je jakákoliv argumentace zbytečná...

Reagovat
fenixLFC

no a tom to je. staci povedat ze sa teda zhodnete ze v jednom pripade to teda bola chyba takze je to vlastne nespravne aj v druhom...alebo maju dvojity meter oni ked v jednom pripade im to vadilo a v druhom nie. a najma ked si mladsi tak napriklad proti kosovu si aj ako sucasny tridsiatnik protestovat nemohol, to mali robit oni, robili? sotva

Reagovat
oli9

https://twitter.com/DarPutinovi/status/1580123479222779905?s=20&t=vuUnVyO3bL9jVnQzH0-mhw

Rentgen kamionu který bouchl na krymskem mostě. Samozřejmě dle rusaku.. A zase by to spalcal někdo ze 7. třídy líp

Reagovat
kilobyte

Takže už můžeme na 99% říct, že to nebyla bomba v kamionu.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Svatej

To jsou kurva idioti

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Tombull
Reagovat
mr.Silver

Reagovat
SunFells

Tam má tlakovou láhev u kamen?

Reagovat
Ed_Hazard

Asi su tie kamna na plyn

Reagovat
Neon
Reagovat
Mastný Chobot

https://meduza.io/en/news/2022/10/12/russia-s-irrecoverable-losses-in-ukraine-more-than-90-000-troops-dead-disabled-or-awol

Russia's "irrecoverable losses" in the war with Ukraine have just become known: according to an FSB source, that figure is 90K. This includes troops who were killed, went missing, died from wounds, or were disabled and cannot return to military service.

Heh, to je ešte viac ako reportujú Ukrajinci a Briti. Dá sa to brať ako vierohodné?

Reagovat
Mastný Chobot

Keď si človek vezme, že to je vlastne 90k profesionálnych vojakov za polroka, tak to je šialené. USA stratili za 15 rokov vo Vietname 58k.

Reagovat
kilobyte

Porovnáváš zabité a zraněné s jenom zabitými. A nebojovali tak sami. I tak je to ale velké číslo.

Reagovat
Mastný Chobot

Pravda, ale stále je to 0,5 roka s 15 rokmi

Reagovat
Hachim Mastour

OT: Matovič zaútočil stokrát horšie na novinárov ako Matovič. Pardon za zdroj, ale to katastrofa. https://refresher.sk/123059-Matovic-sa-vyhraza-mediam-Novinarov-budem-postupne-davat-dole-Uz-2-5-roka-sa-citim-ako-na-pranieri

Skutočný zdroj sú jeho drístaniny u Závodskeho. Je to jednoducho nepríčetný blázon a súčasná vláda je menej kompetentná než predchádzajúce. Čistá katastofa

Reagovat
Hachim Mastour

Ako Fico. Hrozné, čo spraví rozčarovanie s človekom

Reagovat
fabec1222

Pánové, Cyril Svoboda - Prezident, vaše názory...

Reagovat
Trand

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
lampas

To už snad radši toho Stropnickýho

Reagovat
Salfovic

Děsnej trouba. Nepochopím, jak mohl udělat takou kariéru.

Reagovat
Trand

To be fair, the mines were extremely well hidden.

Reagovat
mr.Silver

Jsem čekal, že za ním pojedou ještě další

Reagovat
oli9

Tpc, dost vodky.. Se nedivím, že nemají ničeho dostatek

Reagovat
Rothbard

https://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_gS_m/HX0Bc/hlasovani.jpeg?fl=cro,11,0,1576,887%7Cres,722,,1%7Cwebp,75

Kdo jak hlasoval na Valném shromáždění OSN ohledně odsouzení ruské anexe 4 UA území. Fakt vybraná společnost těch, kteří se zdrželi nebo byli proti.

Reagovat
kilobyte

Ty bez značky nebyli přítomní? Docela by mě zajímali názory těch co se zdrželi. K čemu se více přiklání?

Reagovat
Rothbard

Tak až na Ázerbajdžán, Írán a Turkmenistán tam nejsou zajímavější hráči v tom regionu nebo celosvětově.

Reagovat
sokar

Kazachstan, India, Cina???

Reagovat
Rothbard

kilobyte mluví o státech, u kterých není žádné znaménko, evidentně tedy nebyli přítomni na hlasování. Tebou zmíněné státy mají "neutrální" stanovisko, zdrželi se hlasování.

Reagovat
kiwwi

mna by zaujimalo, preco Africania nemigruju do Ruska, ked ho tam tak vsetci podporuju

Reagovat
Talker

To je politické issue, které nikoho v Africe nezajímá kromě pár politiku.

Reagovat
kiwwi

no to nie je celkom tak pravda...mozes vidiet plno fotiek beznych africanov s ruskymi vlajkami. Ja rozumiem tomu, ze si tam Rusi desatrocia budovali vplyv a teraz ich bombarduju dezinfokampanami a pod. ale kde do pici je nejaka elementarna logika tych ludi...kto je zly? EU a USA. Kde chceme is zit? Do EU a USA...

https://www.nytimes.com/2022/03/03/world/africa/russia-ukraine-eritrea-africa.html

https://www.bbc.com/news/world-africa-60506765

https://institute.global/policy/security-soft-power-and-regime-support-spheres-russian-influence-africa

Reagovat
kilobyte

Ze stejného důvodu, proč Rusové jezdí na dovolené a prchají do Evropy. Asi se obětují, aby nám vysvětlili, jak se mít dobře jako v Rusku.

Reagovat
Rothbard

Hledám světlo na konci tunelu co se týče SPD, Hamplové a spol v Parlamentu ČR. Vždy mě napadne Sládek, který dlouho nevydržel nebo KSČM a jejich až 18,5 % ve volbách do PS v r. 2002, tisíce mandátů v komunálních volbách (až letos to spadlo k 455), v krajských volbách byli blízko nebo překročili 20 %, první volby do EP a 6 mandátů (2. místo po ODS). S tím jsem si nedávno vzpomněl na Adama B. Bartoše, který byl dříve ve větším povědomí společnosti než je nyní (a tím, že i kandidoval, bylo to o to horší). Ale nedalo mi to teď a projel jsem si jeho seznam pravdoláskařů a tam: Babiš, Janeček, Šmucler, Erik Best, Stropnický, Landa, Hamáček, Drulák. Ale chybí například třetí z KKK polistopadového klanu, tedy Kalousek.

Reagovat
Svatej

10k Ukrajincům právě v Británii skončil vycvik a vrací se zpátky do svý země a to pěkně s plným vybavením. Pekna vystuha na severni frontu.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Hachim Mastour

To je strašné čo sa tu deje. Dvojnásobná vražda v kvír bare

Reagovat
fenixLFC

nech použijem logiku katolibancov- krestanstvo, nabozenstvo mieru (co na tom ze nemam jediny dokaz, nevieme motiv, je to na slovensku kde je vacsina krestanov takze to je stopro krestan a tak zastupuje vlastne vsetkych a vsetci krestania chcu povrazdit inych)

Reagovat
Neon

tyhleti "křesťani", stejně jako u nás dukovci a podobní svoje křesťanství (kde Bůh je láska) zakládají akorát tak na své nenávisti k teplým, cizincům a potratům. mám kliku, že se pohybuju ve spolčech, kde jsme víc normální

Reagovat
frankiefcb

Jak kde. Mám dobré kamarády katolíky (sám jsem katolík) někteří jsou v hodně věcech vklidu, ale jak jde o LGBT, tak nechápeš co z nich vyleze. Ale je fakt, že je i hodně mladých, co už tak vyhranněých postoj nemají i mezi mými přáteli.

Reagovat
Mastný Chobot

Sfanatizovaný syn kandidáta Harabinovej strany. Snáď aspoň toto by mohlo zmobilizovať časť spoločnosti, aby si uvedomila, aké zvrátené individuá podporujú (Kotleba, Mazurek, Harabin atď.).

Inak ten jeho twitter (už neaktívny) bol pekná zmeska - od anime cez holokaust memes a QAnon až po random selfies z prírody. Zaujímavé je, že ale bol viac protiruský než protiukrajinský. Fb profil jeho otca je za to už klasická proruská piata kolóna.

Good riddance, každopádne.

Reagovat
oli9

Četl jsem u nás na diskuzi..

Vraj to bol 18 ročný chlapec. Videl som fotografie, kde je s rodičmi na nejakom proteste, spolu s predstaviteľmi ruskej ambasády a slovenskej politickej scény, ktorá má nenávisť v programe. Toto je výsledok práce jeho rodičov, otec je neúspešný politik ktorý kandidoval za Harabinovu stranu Vlasť. Môžu sa tešiť, že vychovali sprostého vraha a samovraha. Určite sú teraz spokojní, čo získali

Co je na tom pravdy?

Reagovat
Mastný Chobot

Jop, je to všetko pravda. Mladý bol nadmerne inteligentný, ale mal doma jebnutého otca (a mamu tiež) a sfanatizoval sa na 4chane.

Reagovat
Mastný Chobot

https://www.facebook.com/juraj.krajcik.7505

Stačí pozrieť, čo zdieľal jeho tatko. Toto keď máš každý deň doma, tak asi nie je až také prekvapenie, že ti jebne.

Reagovat
oli9

To je čurák... V té rodině to muselo fakt výlet mozek všem.. Jinak synacek vychovaný a naockovany tímto bastardem který na tom nese hlavní podíl viny. Jsem zvědavý jak se k tomu vyjádří.. Jestli teda klasicky na fejsbucku

Reagovat
raduinho

https://www.aktuality.sk/clanok/Tv4ZY3A/nehoda-na-zochovej-akoby-odstartovala-sialene-preteky-nasledoval-hrozivy-tyzden/

Tohle je taky slušný. V ČR se taky hodně leje a nedělám si iluze, že je to vlastně skoro stejný, ale jezdit se čtverkou v žíle to už je kumšt.

Reagovat
vodka

ten jeho twitter teda je řádná nálož

archive.ph/6BW3r

Reagovat
Ed_Hazard

Zaujimave ale, ze mal protirusku retoriku.

Reagovat
Hachim Mastour

Ani nie. Veľa nackov sympatizuje aj s Ukrajinou s pochopitelnych dovodov

Reagovat
Mastný Chobot

aj proti-trumpovskú... ale to hlavne preto, že veril tomu, že ako Putin, tak aj Trump sú sluhovia židov

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
mr.Silver

No normálně je mi na blití

Reagovat
oli9

https://twitter.com/nikorepi/status/1580500112501264384?s=20&t=XfT0VbH7PcogiWch5o89PA

Belgorod Rusko. Koupil to panelák.. Prý sestřelená raketa, ale jsou zprávy o tom, že je to spíš špatně opálená raketa z ruské strany....

Reagovat
Svatej

Not good, tohle Rusak pěkně obrátí na dvou frontách. Na jedný straně utok na jejich území a na druhý to ještě navážou na tema, kdy si Ukrajinci udajne sami ostrelovali Mauriupolu a podobně...

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/ChuckPfarrer/status/1580358773570301952

Nové indície ukazujú, že za poškodením mostu je skôr balistická strela než detonácia z kamióna.

Reagovat
kilobyte

Tak to je už skoro hotová věc, když rusáci vytváří důkazy, že to byl výbuch kamionu.

Reagovat
Salfovic

Bezva, snad tam ještě nějaké pošlou.

Reagovat
Trand

Tady týpek zase píše opak. Kdo se v tom má vyznat

https://twitter.com/HKaaman/status/1580202165838413824

Reagovat
oli9

https://twitter.com/wartranslated/status/1580339069531279361?s=20&t=XfT0VbH7PcogiWch5o89PA

Rozhovor s mobilizovanyma vojákama, kteří se vzdali.... Posadí je na pole do zákopu a čekej.. 3 dny bez jídla, chcije na tebe.. Kolem tebe tě bombarduji... A až máš v zákopu vodu po pás.. Tak se na to vyseres a jdeš se vzdát

Reagovat
Svatej

Tak jo, here we go, přesvědči voliče SPD.

Mam tu zas tu debatu s kamarádkou a nemůžu najít přimej zdroj, co to vyvrátí - Burza ma nejakej vliv na cenu ty 95% většiny energii, co Cez vydělá a proda v Česku? Vždyť to je totální kravovina ne? Regulují jen cenu toho drobku, co tam dáváme.

Emisní povolenky, cena plynu, dejme tomu GD, co dál ma vliv na cenu? Burza je blbost z toho co vím.

Reagovat
Svatej

Co ČEZ vyrobi*

Reagovat
Talker

Tak hlavně energie se neprodávají z vteřiny na vteřinu, jsou prodané na roky dopředu. Vlastně se prodávají opce up front na tu energii a tudíž se obchodují jen zbytky.

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/KvBahnhof Tenhle měl na twitteru k tomu někde vlákno, ale nemůžu to dohledat.

Reagovat
Svatej

https://pravyprostor.net/?p=150017

Tak je to ve výsledku pravda... To je pech...

Reagovat
TopinB

dobrej článek

Reagovat
Svatej

Zatím máme jen tenhle clanek na wiki ( )

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%A1_energetick%C3%A1_burza

Která spíš nahrává jeji verzi, je to temer uppne dole, vliv nemecka na venu.

Reagovat
roman_tycka

Ale stejně tvl, většina lidí o lipské burze neslyšela v životě, do teď se tam vesele obchodovalo, ČEZ měl zisky, šlo to státu všechno sluníčkové a přijde menší krize a najednou to je všechno špatně a bylo to špatně a proč tam jsme.

Reagovat
roman_tycka

Nicméně bych se nedivil, kdyby tam na burze měli vliv nějací němečtí kolaboranti s russkem. Ten jejich systém je jimi uplně prolezlý

Reagovat
sokar

nadáva sa na to, lebo je to Lipsko, niečo mimo náš štát, a je to burza, niečo čomu nerozumeju ako funguje... nadávali by aj keby sa obchodovalo na Pražskej burze?

Reagovat
kilobyte

Pražská burza je taky. Kde ČEZ taky prodává své přebytky.

Reagovat
sokar

a nadáva sa na Lipsku burzu, nie na Pražskú, lebo jedna je tá zlá cudzia

Reagovat
kilobyte

Podle mě ČEZ může prodávat za kolik chce. Logicky bude prodávat za nejvyšší možnou cenu, kterou mu někdo nabídne. Což bude logicky +- cena, která je i na burze.

V první řadě bych se jí vysmál, jaké volí telata. Když kromě toho, že trapně zdržují jednání sněmovny, tak to ani nedokáží dělat bez chyb.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-10-46-10-47-10-50-opozice-chtela-opakovane-prerusit-schuzi-zacaly-obstrukce-40411479

Reagovat
Svatej

Naštěstí jsem ji spoustu politických point celkem spolehlivě vyvrátil, dokonce i věřím, ze obratně vysvětlil (nejen) moralni problematiku toho, kdyz by bylo po jejim, kde by nejraději odebirala plyn z Ruska a to včetně srovnání Ruska na cizim území a Západu na cizím území, ale na ty burze jsem narazil

Ty úlety strany si uvědomuje, Okamura ji sere, ale celkovej postoj strany je ji sympatickej + je tam zkrátka hodně velký napojení na Ruský zdroje a s tim i jejich vyklad vedení státu a orientace na sobecky vnimani "ja chci energiale zadarmo, ostatní jsou mi u prdele". Bohužel ji musím neustále připomínat, ze i základní myšlenka jeji strany v opuštění EU a primy demokracie mají ještě větší diry než soucasnej systém, je to dlouhej proces a kdyby byla fakt blbá, tak se o to ani nesnažím

Reagovat
kilobyte

Podle mě si dost lidí myslí, že elektrárny prodají elektřinu burze a ta to pak s velkou přirážkou prodává dodavatelům. Jenže burza je jen takové velké tržiště, kde se zprostředkují obchody. Nebýt burzy, tak by levnější elektřina nebyla. Jediný rozdíl je v tom, že se nerozlišuje, jaká je to elektřina.

Energie zadarmo/levně nebudou. I kdybychom se domluvili s Ruskem, tak i od nich by plyn byl dost drahý a hlavně by nás to mohlo stát v budoucnu svobodu. Vždyť v Rusku roky vyhrožují, jak nám v zimě vypnou plyn, dojdou až do Berlína, vybombardují nás na Silvestra, atd. A to prohlašují státní představitelé a státní televize.

Reagovat
Svatej

Jop,.tohle daavno uz zaznelo, celá ta konverzace se táhne celej den a nejspíš by všechny pěkně pobavila

Reagovat
kilobyte

Takže jí je jedno, že by nám Rusko ten plyn zastavilo, hlavně že bude levný? Nebo co ti na to řekla?

Reagovat
Svatej

Zjednodušeně - Zrusit sankce, odprosit a odebírat od Rusů, protože to chci levny, USA bad too. Varianta ze to Rus odpojí i potom neexistuje..

Reagovat
kilobyte

Takže teda ruským slibům nevěří? Pak je otázka proč věří, že dodrží slib dodávání plynu.

Buď jim věří a to znamená, že nám kdykoliv, kdy budou chtít vypnou plyn. A to budou chtít, když jim vadí třeba naše účast v NATO, atd. A nebo jim nevěří a pak je blbost od nich brát plyn, když nám ho nedodají.

Reagovat
Svatej

Dodavali léta, takhle bych to asi shrnul jako odpověď na tvou otázku... Ze léta i měli dodržovat ochranu územní celistvosti jinýho státu a tím pádem se na ně nedá moc spolehnout, to jaksi zmizelo v kovo a odpověď jsem nedostal,l..

Ted zas řešíme Fialu, vláda toho zjevně nedělá dost a když, tak pozdě .. i když za 8 měsíců museli vyřešit tři obří problémy, jejichž význam obcas nrmivaji vlády ani za celý funkční období

Reagovat
kilobyte

Jestli to vidí takhle, tak v Rusku mají plyn zadarmo.

Minulé vládě trvalo 7 měsíců získat důvěru a to nebyla žádná krize. A i potom se museli opírat o podporu komunistů, kteří si furt říkali o ústupky. Ani bych nechtěl vědět, jak by to tady vypadalo, kdyby nebyli volby.

Reagovat
Svatej

Tady ti udelam radost aspon necim - minula vlada byla jeste horsi, úplně to s ni ztracený není

Reagovat
kilobyte

Tak to nevím co chce? Aby přijel princ z pohádky s rádci a vedl to tady jako monarchii?

Nebo si fakt myslí, že by měla vládnout SPD?

Reagovat
Svatej

Víceméně Jeji slova znela ve smyslu, ze by na tu vládu byla zvědavá. Odhaduju ideální svět by byl nějakej čistě ceskej izolovanej stat, kterej ale ke plne sobestacnej a vsechno je v něm levný, takovej kompromis mezi tim co je teď a nebem nejspíš, ale dle vseho se tam skrze soucasnou vladu nedostanem

Reagovat
kilobyte

Fakt by měla zkusit to Rusko. Tam jsou plně soběstačný (v základních potřebách) a mají to levný. A na vládu si tam nebude stěžovat.

Reagovat
Tombull

Soběstačnej stát a všechno bude levný, hm to mi je povědomý,tohle heslo razili komunisty . Takže jak píše kilobyte pode mnou měla by zkusit Rusko. Bude mít všechno a levně.

Reagovat
Zaschrona

Plně soběstačnej stát. To jsou myšlenky jak někde z KLDR a i jim s hladomory musí pomáhat Rusko nebo Čína.

Třeba jen s potravinami to výborně zpracoval Liberální institut.

https://libinst.cz/wp-content/uploads/2020/06/Potravinov%C3%A1-sob%C4%9Bsta%C4%8Dnost-Libinst-2020v2.pdf

Jak by chtěla udělat tuhle zemi plně soběstačnou ohledně třeba ropy? Do kosmu budeme posílat třeba družice vlastní raketou? Pro výrobu počítačů založíme nové JZD Slušovice?

Reagovat
Salfovic

Jo, tohle většině lidem nedochází, že na vysoké ceně elektřiny ČEZ a posléze ČR ohromně vydělává.

Reagovat
lampas

Neurčuje se podle ní cena, za který jí u nás prodávají? Protože u nás ji musí jako akciová společnost prodávat za tržní ceny, jelikož nesmí pochopitelně poškozovat své akcionáře. Ale střílím od boku...

Reagovat
lampas

*kterou

Reagovat
sokar

myslím že to tak je... neviem ako u vás, ale u nás je štát vlastníkom iba 34% podielu v elektrárňach, ťažko očakávať, že súkromný vlastník by sa dobrovolne nechal obrať o zisk z vyššej trhovej ceny. A na druhej strane, ak by to bolo aj celé štátne, tak zastropovaná resp. regulovaná cena pre podnikateľov by bolo brané ako nedovolené zasahovanie do voľného trhu a teda deformácia a ako dotácia od štátu, ktorá by zvýhodňovala podniky z jednej krajiny voči iným podnikom vrámci EU

Reagovat
Svatej

U nas 70%

Reagovat
Svatej

vypadá to tak... Bohužel to tem antiburzistum dost nahrává i po tom vyvracejícím argumentu s 95%, protože v takovej moment se to u koncovyho uživatele rovna tomu samymu jak kdyby to kupoval na burze...

Reagovat
Svatej

Dodatečnej dotaz k energiím, proč stát proste skrze Valnou hromadu nenavrhnul v ČEZ snížení ceny a misto toho zastropovava energie takhle? Je k tomu vysvětlení? Nejaka logika v tom být musí.

Reagovat
lampas

Protože by to valná hromada nemohla nikdy přijmout, jelikož musí chránit zájmy svých akcionářů, což je co nejvyšší zisk. Možná si to dost lidí plete, ale ČEZ opravdu není státní firma, je to akciová společnost v které má stát vysoký podíl.

Reagovat
Svatej

To me zatim ale napada jako jedinej argument... Když je stát majoritní vlastník, tak si to ale odhlasovat může a ma na to pravo ne?

Krom žaloby, co by tam mohlo bejt jako protiopatření? Zalobou by ziskali peníze akcionáři zpátky, vratilo by to i to rozhodnutí o snížení ceny? To by záleželo na soudu ne?

Reagovat
Svatej

+ meli by sanci na vyhru soudu, kdyz si to odhlasoval najoritni vlastnik?

Reagovat
sokar

povinnosti pri správe cudzieho majetku... v stanovách je určite niečo o tom, že spoločnosť je založená za účelom dosahovania zisku, a teda správcovia musia konať tak, aby dosahovali zisk. Aj keby bol 100% vlastník štát

Reagovat
Svatej

Uff kamarád pravnik to teda tak jednoznačně nevidí, prý akcionáři tu povinnost jednat v nejlepším zajmu firmy nemají

Reagovat
sokar

akcionári nie, správcovia áno

alebo si myslíš, že keby začali predávať firemné autá v trhovej hodnote 1mil za 1€ tak by to bolo v poriadku, lebo nemusia jednať v najlepšom záujme? to sú praktiky, ktoré sme na slovensku mali v 90. rokoch, od vtedy sa zákony posunuli vpred

Reagovat
Svatej

Uz to mam, viz níže!

Reagovat
TopinB

jak píše sokar + by se u soudu mohli hádat akcionáři, že jsou tím poškozeni a že firma nejedná v jejich nejlepších zájmech. Taky jsou tam nějaké ochrany menšinových podílů a co jim můžeš nebo nemůžeš dělat

Reagovat
Svatej

No ctu, ze akcionář nema nejspíš povinnost řádného hospodáře, takze by na to teoreticky mit právo mel... To představenstvo to ma, ne akcionář..

Reagovat
TopinB

z wikipedie o péči řádného hospodáře (což statutáři maj mít):

"Pojem péče řádného hospodáře lze přitom chápat tak, že řádný hospodář činí právní úkony týkající se obchodní společnosti odpovědně a svědomitě a stejným způsobem rovněž pečuje o její majetek, jako kdyby šlo o jeho vlastní majetek. Taková péče tedy nepochybně zahrnuje péči o majetek akciové společnosti nejen v tom smyslu, aby nevznikla škoda na majetku jeho úbytkem či znehodnocením, ale také, aby byl majetek společnosti zhodnocován a rozmnožován v maximální možné míře, jaká je momentálně dosažitelná.“

Jakoby pečoval o vlastní majetek a aby byl majetek zhodnocován. imho žádný soud nekoupí výmluvu "ale já si taky dávám limit na to, kolik si vydělám" a když prodáváš pod cenou, tak hodnota společnosti klesá, obzvlášť pro ty malé akcionáře, kteří s tím nic nemůžou udělat (anebo stráví deset let u soudu) a každý, kdo by to od nich koupil, to ví, tedy hodnota klesá.

Reagovat
Svatej

Uff mam to, dosel jsem si az na stanovy ČEZu a našel jsem to!

Výkon akcionářských práv. Každý akcionář je povinen:

a) nezneužívat svá práva při jejich výkonu, tedy zejména vykonávat tato práva

pouze v souladu s jejich účelem a způsobem, který nepoškozuje ostatní

akcionáře ani společnost a ani jinak nepřiměřeně nezasahuje do jejich práv

nebo právem chráněných zájmů,

Reagovat
TopinB

No, tak to je bohužel vono Ale tleskám úsilí

Reagovat
Svatej

Bohuzel i bohudik argument, ze tohle vláda nemohla udělat, je solidní, tady budu mit snad pokoj

Bohužel pro naše ceny, to je jasný, ale mam radist, ze jsem k něčemu došel

Reagovat
kilobyte

Vláda by to mohla udělat jenom zastropováním u výrobce. Ale podle mě by to bylo moc plošné řešení a nešlo by to cílit na ty nejpotřebnější.

Reagovat
Svatej

shodnem se

Reagovat
lampas

Soud by pak nastal určitě, otázka je, zda by nehrozil kriminál především členům té valné hromady za stát

Reagovat
Svatej

Otazka je hned nad tebou - jestli by vyhráli ostatní akcionáři nebo stát

Reagovat
lampas

Samozřejmě že ostatní akcionáři Snad jsou tu lidi, který tomu rozumí lépe, ale podle mě je prostě cílené poškozování ostatních akcionářů majoritním akcionářem trestný čin, respektive něco absolutně mimo pravidla civilizovaného světa, a byla by z toho obří ostuda a ve výsledku obří kompenzace, co by na ČEZu vysoudili.

Reagovat
kilobyte

Trestní čin je i poškozování majoritního akcionáře, jak píše sokar nahoře.

Reagovat
Svatej

A i poškozování majoritníM (!) akcionarem?

Reagovat
kilobyte

Stát vždy někdo zastupuje. Takže už v tomhle by byl problém. Člověk, co to má na starosti, nemůže jednat mimo zájem státu jako akcionáře.

Reagovat
Svatej

Otazka je, jak moc velka komoenzace by byla... Teoreticky by mohla byt jen ve výši tech podílů a to neni tak moc, by ve výsledku mohla.ta žaloba vyjít na míň než to zastropovani..

Každopádně kamarád pravnik tu jednoznačnost tak jasne nebidi, pry mají akcionáři trumfy v rukavu a nejspis nemàji povinnosti konat jen v nejlepším zájmu firmy, to az v predstavenstvech ale neoveroval jsem mu to

Reagovat
Salfovic

Já třeba moc nerozumím tomu, jak teď Německo posílá Francii elektřinu coby výměna na plyn. Najednou ta burza tedy jde obejít ?

Reagovat
Svatej

To mi radeji ani neříkej

Reagovat
kilobyte

Na burze nemusí obchodovat nikdo, kdo nechce. Není povinné nakupovat přes burzu, takže to žádné obcházení není.

Reagovat
lampas

Reagovat
Salfovic

No ale německé eletrárny tam snad obchodují, ne ?

Reagovat
kilobyte

Obchoduje tam celá Evropa, ale to neznamená, že tam musíš prodávat všechno, co máš. Většina se prodává přímo.

Reagovat
oli9

Nečtěte ten tweet první se podívejte na video... dpc to je možné fakt je v Rusku

https://twitter.com/DarPutinovi/status/1580501105150070784?s=20&t=Dg1QKPTC6sfypt8Af0G_gA

kdo neviděl tak koukněte..

Ale nečtěte první popis... Přehlídka pro Mobilizovane

Reagovat
ACSeRw!n

njn vozralej se blbe soferuje

Reagovat
kilobyte

Mám pocit, že už jsem to viděl. Jinak ten přejetý měl štěstí, že je to jenom atrapa, která váží o hodně méně. Nebo to byl nějaký supervoják?

Reagovat
Salfovic

Kam se hrabe Drápalík

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
sokar

a tých troch odstrelia dodatočne za opustenie formácie

Reagovat
TopinB

ale jako borec to pěkně rozchodil

Reagovat
kiwwi

to je co kurva? Jak ta moze prejst niekolkotonove vozidlo a ty sa pozbieras a postavis sa?

Reagovat
Trand

Tady to je i s následky: https://twitter.com/27klark/status/1580306134791262208 Asi adrenalin, když vidíš ty videa z Ukrajiny teď, tak kolikrát vedle vojáka spadne granát, voják spadne, uběhne pár metrů a pak až lehne, i když je zasažený šrapnelem.

Reagovat
mr.Silver

Bože můj

Reagovat
Trand

https://twitter.com/beaver_why/status/1580307394332360706/photo/1

Jinak tady je ještě článek o tý situaci, je to z roku 2014. Píšou tam, že se to stalo v Ussurijsku, že mladík žije a je bez zranění. A to jsem myslel, že kyborgy mají jenom Ukrajinci.

Reagovat
Tombull

To jsou zocelený lidi.

Reagovat
Neon
Reagovat
sokar

síce neviem s čím tam lietali Ukrajinci, ale prišlo mi to ako keď čivava skáče do pitbula, no a ten má slabšie nervy

Reagovat
kilobyte

Taky tam nemohli mít třetí, který by to natáčel.

Sky Wars: Attack of the Drones

Reagovat
Svatej
Reagovat
masina_LFC

ľudský odpad, ja neviem ako môže byť niekto až takto jebnutý fakt

Reagovat
Salfovic

Sice je to odpad, ale nechápu, proč tam lezla. Kdybych šel na setkání ANOistů a vysvětloval jim tam, jakej je jejich vůdce čůrák, tak dopadnu ještě hůř.

Reagovat
Svatej

Respektuju

Reagovat
ACSeRw!n

prej provokovala, ale nedivim se ji no

Reagovat
Golasso

Prý se tam neplánovala vydat, ale jak slyšela co za proruský filcky tam mluví, tak to nevydržela a řekla "cheap russian sluts" nebo tak něco. Načež nastalo tohle představení dezolátů. Nevím, do jaké míry se dá věřit tomu, že se tam nachomejtla náhodou, ale každopádně to nijak neospravedlňuje chování těch hovad.

Pro nás je to varování, když můžeme vidět, jak jsou ti lidi zmanipulovaní až k bezmyšlenkovité agresi. Vrábel s těma ostatníma kktama tu rétoriku stupňuje – tím sice ubývá lidí, co mu na ty demonstrace ještě má žaludek chodit, ale zároveň se tím vytváří "tvrdé jádro" těch největších dezolátů. Společně s tím se snaží jejich chování legitimizovat – v jedné situaci policajti odváděli nějakého "narušitele demonstrace" (možná dokonce tuto slečnu) a Vrábel na pódiu řečnil o tom, jak si s policajtama parádně pokecali o tom, jak je vládá na hovno a tvrdil, že policie je na jejich straně.

Ještě si tady s tou bandou kktů užijeme svoje ...

Reagovat
Trand

Nevěřím že by jí rozuměli, pokud to řekla anglicky.

Reagovat
Golasso

Taky mi to přišlo divný ... pak mi došlo, že tohle heslo pravděpodobně vyhledávají v pornu

Reagovat
Trand

Reagovat
Golasso
Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Měli tak překladatele, který jim to rychle přeložil. Sice jim řekl úplně něco jiného, ale stejně je to urazilo.

Reagovat
Salfovic

Za prvně nevím co to je a za druhé mě to uráží.

Reagovat
fabec1222

Tomu, že je spousta policajtů na jejich straně, bych klidně i věřil. Spousta policajtů i za covidu kliděn veřejně prohlašovalo, že žádná opatření kontrolovat nebude. Dost policajtů je svou inteligencí a životním postojem takovej o trochu lepší vyhazovač z bordelu.

Reagovat
Golasso

To slychavam v kontextu různých věcí, ale osobně nemám s policajty špatné zkušenosti. Na úrovni jednotlivců se asi takoví najdou, jako všude jinde, ale policie jako taková určitě není na jejich straně.

Reagovat
lampas

Policisté jsou většinou tupá chátra, pokud se nejedná o nějaké speciální jednotky. Od vyhazovačů z diskotéky je odlišuje akorát to, že se umí podepsat.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Maria_Kherson

zde její profil . Dole to tam i vysvětluje lidem ve světě atd... co řekla a proč...

a že je také vděčná česku .a že tohle je jen malé procento přívrženců ruska a kolaborantů jako všude jinde

Reagovat
Rothbard

Asi jsem se zamiloval.

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

jj a já už vidím naše flastence a ty proruské mrdky , jak se na twitteru za druhé světové objeví koncentráky a a spalovací pece kde palili židy a ta flastenecká chátra bez zubů by u Hitlera škěmrala o to at je levnější teplo z tepláren v Dachau a kupujeme to přímo z třetí říše

Reagovat
Trand

geniální

Reagovat
Mastný Chobot

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/642602-prieskum-vacsina-slovakov-si-zela-vitazstvo-ukrajiny-podpora-ruska-klesa/

Akože tie čísla u nás nie sú našťastie až také hrozivé ako prezentoval ten prieskum, ktorý sa spomína v článku (aj keď sú pre mňa stále nepochopiteľné).

Možno keby v tom vašom bola možnosť "je mi to jedno", tak to bude ešte podobnejšie.

Ale určite áno, táto krajina je preplnená ľudským odpadom tak veľmi, že by sa dal exportovať.

Reagovat
kilobyte

Tak ten průzkum se dá dost manipulovat. Stačí vhodně položit otázku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopiteľné? Chlape, koľko máš rokov? Ja som už nejaký ten piatok dozadu pochopil, že minimálne polovica občanov SR má IQ pod úrovňou priemerne inteligentnej opice. Donedávna to dokazovali hlavne výsledky všetkých volieb od samostatnosti krajiny, že sa tu mimoriadne darí podobným kreatúram ako Mečiar, Fico, Slota, Harabin, Kotleba a tisícky ďalších... to je len obraz obyvateľov danej krajiny... Možno to mám skreslené tým, že som veľa času strávil medzi ľuďmi, nazval by som to vyspelejšej časti Európy, ale ja sa vôbec nehanbím priznať, že v mojich očiach je Slovensko strašne hlúpy a zaostalý národ, v porovnaní s najvyspelejšou časťou sveta...

Reagovat
sokar

Reagovat
Mastný Chobot

Nepochopitelne = nechapem ako ludia mozu mat take nazory

Nie ze by som tomu neveril / neuvedomoval si to. Je to tak ako pises, bohuzial

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, myslel som, že sú pre teba nepochopiteľné tie čísla Ja som presne niečo podobné čakal. Ani nie kvôli tomu, koľko ľudí je u nás vymytých ruskou propagandou, ale z vlastnej skúsenosti viem, že prevažná väčšina tých menej intelektom obdarených verí totálne primitívnym konšpiráciám, nenávidí USA a západ aj napriek tomu, že tam nikdy neboli ani nebudú a niektorí by to mali problém vôbec nájsť na mape... a keď sa k tomu pridá aj časť pomerne úspešných ľudí, u ktorých som sa stretol s podobnými postojmi (akože celá vojna je len výsledok biznisu zbrojárskych a energetických firiem a podobne... ako aj pandémia bola len kvôli biznisu farmaceutických firiem...), tak sa to už môže bez problémov dostať k polovici celej populácie krajiny... Na Slovensku je stále množstvo regiónov- hladových dolín, kde väčšina obyvateľov za celý život len výnimočne prekročí hranicu svojho okresu, tak sa ani nečudujem, že nedokážu selektovať a pracovať s informáciami a potom sú ľahkými obeťami konšpirácii a podobných nezmyslov...

Reagovat
fenixLFC

uprimne si vravim ze si slovaci absolutne nezasluzia byt samostatny stat...

Reagovat
ACSeRw!n

ty vole Babis byl dneska snad nastrelenej ne ? neuveritelny, co tam predvadel

Reagovat
roman_tycka

Mozna psyop ale sdilelo to vice twitter zdroju.

Reagovat
oli9

Rusko má problém s mobilizaci. Nefunguje nic. Čím více je případů a zpráv kdy se mobilizovani vojáci po poslání na frontu ihned vzdají, ani ne tak že chtějí ale nic jiného jim nezbývá jelikož nemají jídlo, rozkazy, nic.. Jdou jen na jatka

https://twitter.com/VolodyaTretyak/status/1580683179177824256?s=20&t=XABKP-YdbaYXL1uvy1kEdA video z jednoho jejich tábora

Reagovat
oli9

Belgorod. Po včerejších obrázcích kde raketa Rusakum jebla do obytných budov se objevila další série fotek...

Ještě jim to jeblo na železnici

https://twitter.com/jirik957/status/1580771314524389377?s=20&t=SMaR9D_ZCxS7RkIaIla4AQ

Němuzu najít odkaz ale ještě se objevilo video kde to odpaluji a jebne jim to asi po 1 km do pole.. Dodám

Oni to tam vážně práskají random jelikož ta technika bude totálně v hajzlu

Reagovat
kilobyte

Oni po těch nacistech jdou fakt tvrdě.

Reagovat
oli9

OK JIH - Ukrajinští obránci na jihu během uplynulého dne zničili čtyři postavení nepřátelské protiletadlové obrany a také tři místa koncentrace živé síly, zbraní a techniky a tři velitelská stanoviště 35. armády.

+ další a další muniční sklady. V Chersonu už se ruští kolaboranti kteří byli dosazeni do vedení města dohadují jak a kdy evakuovat proruské obyvatelstvo z města není otázka jestli ale kdy získá urkajina Cherson zpět. A doufám že ty kolaborantske svině z úřadu ještě zažijí peklo

Reagovat
kilobyte

Ještě že se dost blbečků zvěčnilo se svým novým "ruským" pasem. Takže nebude složité je najít.

Reagovat
roman_tycka

Nejlepší byli ti troubové z Kupjansku, kde přijmuli s velkou parádou ruské pasy, aby tam pak tři dny poté přišli ukrajinci a je nechtěli pustit do ruska

Reagovat
Trand

pro kiwwiho: According to some rumors, Russian prosecutor's office preparing to open criminal charges against some Russian Telegram channels for discrediting Russian military.Such as WarGonzo,Rybar...

Reagovat
roman_tycka

Už to smazal. What twitter doing?

Reagovat
Trand

https://twitter.com/200_zoka/status/1580952298200895489

9 Russian military correspondents and bloggers, including I. Strelkov, are at risk of being charged with discrediting the RF Armed Forces. These are:Igor Strelkov, Semyon Pegov (WarGonzo) ,Yuri Podolyaka,Vladlen Tatarsky, Sergey Mardan, Igor Dimitriev, the authors of GreyZone, Rybar and, suddenly, K. Potupchik.Content in their TG channels already being analyzed for fakes, discredit other prohibited and punishable," writes Mash. It seems unbelievable, most of these people were in Kremlin on celebration new territories that joined Russia.Time will tell.

Tatarsky tady po připojení anexovaných území: https://twitter.com/nexta_tv/status/1575931295854919680

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
oli9

https://twitter.com/ChuckPfarrer/status/1580885538244263936?s=20&t=WFw_bGRlmiud7kQd56tTgw

tady ukázka přesných střel Ruské armády ...

před sankcemi dokázala RF vyrobit střelu kalibr v počtu 2 ks za měsíc

Reagovat
Trand

Pokud jsou ta čísla pravdivá, tak je dobrá zpráva, že už jim zbývá cca 1/3 z celkového počátečního stavu. Co je trochu horší je, že mají pořád cca 1/2 Kalibrů a cca 1/2 Kh. Navíc používají i protivzdušné S-300, taky by mě zajímalo kolik jich ještě mají. Každopádně nějaké si musí nechat v záloze, nemůžou vystřelit vše. Z toho mi vyplývá, jaký to jsou neuvěřitelní idioti, když střílí na civilní cíle.

Reagovat
oli9

těch zdrojů , které to uvádí je víc...

už v červenci byly zprávy , že vypálili 50% zásob..

Vem si ,že oni používají často k bombardovaní rakety ze systémů protivzdušné obrany S-300 a S-400.

Ty dokážou zničit jen malé nebo "křehké" objekty a také nejsou vůbec přesné jelikož jsou naváděny a optimalizovaní je pro ničení letadel..Takže PVO ...

tady pro představu jak to funguje a k čemu je určená

https://cs.wikipedia.org/wiki/S-300#/media/Soubor:S_300_Operation.png

Fungování systému S-300 ilustruje schéma na vpravo uvedeném obrázku. Posloupnost kroků je následující:

Přilétající cíl je zachycen přehledovým radiolokátorem PR.

Data o zachyceném cíli jsou předána do velitelského vozidla VV.

Je rozhodnuto o zničení cíle.

Data o cíli jsou předána do naváděcího radiolokátoru NR.

Naváděcí radiolokátor NR zjistí aktuální souřadnice cíle a cíl ozařuje.

Je vydán povel k odpálení protiletadlové rakety.

Raketa se navádí na cíl s využitím odrazu ozařující energie.

Výbuch bojové hlavice rakety v blízkosti cíle.

Reagovat
oli9

Jako vím, že už tu serem týden videa s mobilizací..ovšem co se ted roztočilo v Rusku je šílenost snad i na ně

Tady neodletělo letadlo z Ufy do Antalye jelikož druhý pilot byl den předtím mobilizován

https://twitter.com/nexta_tv/status/1580907603101896704?s=20&t=WFw_bGRlmiud7kQd56tTgw

tady RUSgarda obklíčila v zaměstnaní lidi narvala muže do autobusu a odvezla je

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1580896621318926338?s=20&t=WFw_bGRlmiud7kQd56tTgw

K tomu dneska v Moskvě u východu z metra a na zastávkách veřejné dopravy

https://twitter.com/AlexKokcharov/status/1580861199503085569?s=20&t=WFw_bGRlmiud7kQd56tTgw

panečku to bude morálka...

Reagovat
sokar

čiastočna mobilizácia sa týka iba vojenských špecialistov, a môžu oni za to, že všade na každom kroku sú samí špecialisti, môžu za to že sú tak dokonalý národ

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Cobra

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

https://twitter.com/Faytuks/status/1580926677307166721

https://twitter.com/MarQs__/status/1580929737081638912

Russian troops will begin arriving in Belarus in coming days for joint force - Belarus Defence Ministry

Reagovat
roman_tycka

To smrdi no, ale akorat zbytecny nic neresici utoky

Reagovat
oli9

Ty kurvy tam vlitnou prosinec / leden... Ten zmrd Lukašenko je v hajzlu a musí Putlerovi dokázat nějakou sluzbicku.. Nedovedu si představit ovšem co by se stalo...

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Blue_Sauron/status/1580964351342571520?s=20&t=HyHo2zmGf0HEt6_Y9Pfmeg

Ukrajinský snioer, střílí orky jako prasata na 1200m +

Reagovat
roman_tycka

Vyzdvihnul bych ruske vojaky, jak se ukazkove chovali kdyz je zamiri sniper. Vylezou a nechaj se odstrelit. Vycvik lvl 9999

Reagovat
TopinB

Reagovat
Hachim Mastour

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/italie-meloniova-cesko-vlada/r~c146a97e47e911eda25a0cc47ab5f122/

Vládnout budeme jako naši přátelé v Česku, hlásí vítězka italských voleb Meloniová

Budú vracať imigrantov ako Česi nám?

Reagovat
Golasso

Buďte rádi, že jsme vám nevrátili Bláboliše

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1581018621513695233?s=20&t=1Ol3vGyuM4adq9qBkAAuoA

Tak Rusaci konečně začínají vytahovat tu zázračnou techniku nové generace, která má zlomit válku v jejich prospěch

Reagovat
oli9

Z ruských diskuzí..

Putler řekl, že za 14 dnů skončí částečná mobilizace. Rusaci to chápou tak, že začne totální mobilizace..

Dalsi teorie na ruskych diskusích - proč netrefují vojenské, ale civilní objekty. USA jim prý přenastavilo parametry signálu GPS

Reagovat
roman_tycka

Vatnik tears. Nebo to jsou proste teroristicti zmrdi, to jim asi nedochazi

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Ale stejně ti stejni budou tvrdit, ze by je porazili

Reagovat
kilobyte

Zlý Američani.

Reagovat
fabec1222

V Rusku se ale používají souřadnice GLONASS, ne GPS

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/nexta_tv/status/1581178689701584897?s=46&t=4yVh0m_galGWQTEZTByI2g

Girkin pry sel na frontu podle nejakych ruskych propagandistu. Tak doufam, ze nechcipne, ale padne do zajeti a pujde pekne pred tribunal.

Reagovat
oli9

Pořád se mi nechce věřit, že by šel někam do přední linie nebo někam kde by to smrdelo...

Reagovat
kilobyte

Zajetí a tribunál by pro něj bylo dobré. Nejlepší by bylo přesvědčit Rusko, že dezertoval a vrátit ho.

Reagovat
Tombull

Snad ho zajmou a náležitě využijou. I když se mi moc nezdá, že by šel přímo do boje.

Reagovat
Trand

Jak teď myslíš využijou? Jako na výměnu zpět? Podle mě by Rusové byli rádi, kdyby ho Ukrajinci zabili a zpátky by ho ani nechtěli.

Reagovat
Tombull

Nějakej pěknej proces,Ukrajinci by tím určitě nepohrdli,Holanďani by taky měli zájem.

Reagovat
Trand

Jo takhle, tak to jo. Nizozemci by ho určitě nepustili jen tak no.

Reagovat
sokar

zaslúžil by si rovnaký proces, aký chcel dopriať zajatým zahraničným vojakom z ukrajiny...

Reagovat
roman_tycka

Minimalne holandani na nej budou mit gusto. Ten to ma spocitany jak v rusku, tak na zapade i na ukrajine

Reagovat
Trand

Reagovat
Svatej

Very interesting statement from

@elonmusk

re Ukrainian StarLink and how damaging it is for

@SpaceX

economics.

Being Ukrainian actually in the topic of StarLinks, I want to tell you some based facts re starlinks in Ukraine

https://twitter.com/dim0kq/status/1580827171903635456?s=20&t=YTAVQawSid8eH91XbaMcMA

Uz celkem dost věcí nasvědčuje tomu, ze Muskovi pěkně mrdli v kouli.

Reagovat
Trand

On byl vždycky takovej. Nebo možná ne vždycky, ale posledních pár let, to není žádná náhlá změna. Je to egomaniak co si myslí, že když rozumí tomu co dělá, tak rozumí všemu. On je ten typ člověka, co ti bude tvrdit, že i když Rusko dělá propagandu, tak Ukrajina ji dělá taky (to samozřejmě, ale úplně v jinou), takže pravda je někde uprostřed. Včera napsala nějaká novinářka a konspirační teoretička že je na nějakém ukrajinském seznamu nepřátel nebo co a on na to hnedka reagoval, jak kdyby to byla pravda, prostě bizár. Než byla válka, tak měl dost podivné komentáře k politický situaci v USA atd.

Reagovat
Swarley

sere se zbytecne vzdy uplne do vseho a jak s nim lide souhlasi, tak je kral, ale beda, jak pravdu nema nebo s nim nekdo nesouhlasi... Ho pohltila ta aura nejvetsiho vizionare posledni doby, co se kolem nej vytvorila... Nerikam, ze na tom neni kus pravdy a uspesny samozrejme ve spouste veci je, ale mohl by i nekdy pribrzdit a nesrat se uplne do vseho...

Reagovat
Trand

https://twitter.com/FedorovMykhailo/status/1580934203385860097

Ale zároveň je vidět, že s tím starlinkem fakt neskutečně pomohl, když tohle tweetuje ministr pro digitalizaci. Jinak já si o něm nemyslím, že má zlé úmysly, jen si prostě myslí, že dokáže porozumět všemu a proto z něj potom často padají nesmysly.

Reagovat
Mastný Chobot

A hlavne sa teraz číti strašne ublížený za ten shitstorm, čo naňho spustili všetci po tej twitter ankete.

Reagovat
kilobyte

Nemrdlo. Prostě na tom chce, co nejvíc vydělat, tak jako to dělá se vším. A většinou jede na hraně a někdy i za hranou. Tváří se jako filantrop, ale z každé jeho akce má nakonec zisk. A nebylo by to poprvé, co pro zisk lhal/klamal.

Reagovat
Swarley

Uplne jsem zdroje neoveroval, ale co jsem cetl, ta pomoc Ukrajine nebyla rozhodne zadarmo

Reagovat
kilobyte

Dost prý přispěli USA a Polsko. Ukrajinci dělají sbírky a kupují si zařízení sami. A hlavně to dělá Starlinku neskutečnou reklamu. Teď se pokusil, aby to celé zaplatilo USA, takže by na tom bohatě vydělal. A hlavně to vypadá jako zastírácí manévr potom, co "vyjednával mír". Prostě potřeboval odvést pozornost a ještě na tom trochu vydělat.

Nevím jak dobré připojení potřebují a kolik přístupů, ale přijde mi divné, že by to mělo být tak drahé. Když se Starlink tvářil, že bude pro řídce osídlené oblasti (málo platících zákazníků) a chudé země bez připojení (chudý zákazníci).

Reagovat
Talker

Tak to je jako každá nová technologie. Na začátku to stojí kotel, protože musíš tu technologii vyrobit, vyrobit satelity, poslat je do vesmíru atd. To nejspíš stálo dost peněz, které nejspíš byly vyřešené přes půjčku.

Postupně ta cena půjde dolů stejně jako to bylo u všeho - mobilní telefony, televize, počítače, internet, solární panely...

Reagovat
kilobyte

Jenže ten vývoj většinou platí investoři, kterým se to vrátí časem. To není tak, že první zákazník platí pálku.

Reagovat
Talker

Tak jasně, ale potřebuješ cashflow na začátku, což znamená vyšší ceny.

Buď se jede "F2P model/podstřelit konkurenci", kdy na začátku se snažíš nabalit co nejvíce lidí (Google, FB, Uber etc) nebo naopak prostě na začátku cvakáš ceny, protože ten vývoj je extrémně drahý.

Ono vybudovat mašinky, tvořit a updatovat software, vypustit všechny ty satelity a podobně, udržovat je bude extrémně nákladné.

Reagovat
Talker

Podle mého se to vůbec nevylučuje, že Musk hradí nějaké množství "ze své kapsy".

Pokud to chce mít každá jednotka o 20-50 vojácích (a ony to budou mít i třeba průzkumné jednotky o pár lidech) a mají čtvrt milionu vojáků v tuhle chvíli (co jsem viděl nějaké zprávy, tak by to mělo být výrazně více, ale dejme tomu, že čtvrt milionu je aktivní a točí ta zařízení podle nasazení mezi jednotkami), tak se můžeme bavit o 5000-12.500 kusech.

Takže bych řekl, že je klidně možné, že tam Musk poslal pár stovek či nižší tisíce zařízení a všichni shání další tisíce či desítky tisíc kusů, aby měli i pro svou jednotku, protože ty zdarma pokryjí max třeba na úroveň pluků, ale potřebují to na úroveň čety.

Reagovat
Talker

Co si budem povídat, Musk je prostě sociopat a egomaniak, kterého si vytvořil západní svět tím, že ho oslavuje celou dobu. Tím nechci říkat, že nemá pozitivní vliv na náš svět, určitě ano.

Na druhou stranu prostě je vidět, že jakákoliv kritika se mu nelíbí.

Reagovat
oli9

Mně zas přijde že on si myslí, že všemu rozumí..

Jasne pomohl hodně. Ale těd si myslí, že je v pozici kdy by mohl ukončit tu válku on.. Tím jeho nápadem a rozdělením Ukrajiny... nějaký ten vliv má.. Všichni mu jeho nápady žerou tak si myslel, že se všichni poserou i z toho jeho posledního vyjádření o Ukrajině a Rusku

Reagovat
Trand

Jinak bylo i celkem podezřelý, jak třeba vrácení Krymu Ukrajině ve svém tweetu pojmenoval "Khrushchev's mistake", což je výraz, co používají Rusové a skoro nikdo mimo mě. A nevím jak moc je pravděpodobný, že by třeba na tohle spojení přišel sám.

Reagovat
Tombull
Reagovat
ACSeRw!n

co ta Agata ? naprcal ji a poslal ji pryc ?

Reagovat
Zark

Mají pořád Agáta Jaromíra Soukupa

Reagovat
kilobyte

Blbec, který dělá to co mu přinese peníze. Kdyby ho Zeman s Číňany neposlali do prdele, tak by jednal jinak.

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/zdenekklouda74/status/1581034121002115074?s=46&t=pMCi3OLT4d_e-UP8QgZoBg

Pekne, jestli to je pravda. To museli russaci zabit x desitek civilistu aby se nemci trochu vzpamatovali

Reagovat
kilobyte

Tak takhle Putin myslel to že už letecké údery nebudou. Ví, že už tam skoro nic nedolétne.

Reagovat
Rothbard

Diskuze na FB, zvláště má-li člověk "lajknuté" zpravodajské stránky, například ČT24, nejde přehlédnout. Těchto diskuzí se z vyššího principu mravního neúčastním, ale poslední dobou mě "baví" napsat příspěvek, který naše "vlastence" pobouří a dál již na ně nereaguji Asi zvláštní úchylka, já vím.

Reagovat
kilobyte

Minuta tvého času jim může zabrat několik hodin. A hned stihnou udělat méně píčovin.

Chtělo by to naprogramovat chytrého bota, který by je dokázal zaneprázdnit, dokud by je to bavilo.

Reagovat
lampas

Reagovat
fenixLFC

su dve veci co ich pravidelne vytocia- ked vidis ze to je fejkovy profil (Alebo nema decko na profilovke) nazvi ich kolaborant a vlastizradca. ked maju decko na profilovke tak im napis ze dufas ze sa to decko nikdy k tymto komentarom endostane pretoze sa bude musiet za svoju mater/otca/babku neskutocne hanbit

Reagovat
Rothbard

To není moje strategie. Já na nikoho neútočím, jen napíšu komentář, kde určitým způsobem popíšu, jak je důležité být v NATO, kdo he agresor na Ukrajině a jen se směji, jak se snaží mě shodit a jak různě (i vulgárně) na mě reagují.

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/elonmusk/status/1581345747777179651?s=46&t=6_3MmQJUET9IJgcPHjV78Q

Co mu zase prelitlo najednou pres nos? Mozna neunesl ten hate co dostal, kdovi, ale snad je to pravda teda

Reagovat
Neon

Reagovat
kilobyte

Nic. Jen se potřeboval dostat z pozice zmrda do pozice hrdina. Stačilo mu k tomu pár tweetů. A ještě si udělal reklamu na Starlink a možná mu to hodí nějaké peníze od vlády.

Reagovat
Neon

Při sledování Zítřek nikdy neumírá jsem měl dneska pocit, že se Musk inspiroval u Carvera: "chci mít satelity, abych měl moc proniknout i do nejzapadlejších koutů světa. ne kvůli zisku atd..."

Snad zůstane jen u tohodle a u svých raket a že nemá někde schovanou stealth katamaran fregatu

Reagovat
Svatej

Wtfffff

Reagovat
Blasphemer

Potřebuje se vyvázat z Twitter dealu a jediná cesta, aby to nakonec nemusel koupit a platit pokutu je, aby ho se do toho vložila vláda a deal zatrhla kvůli tomu, že to vyhodnotí jako nebezpečné kvůli jeho názorům.

Reagovat
Svatej
Reagovat
Nebelung

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

Belgorod. Mobilizovane středisko pro odvedence, střelba kvůli náboženství... Nejméně 11 mrtvých 15 zraněných

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1581373026511523841?s=20&t=Gh7JD4cpnsX3B_djl2t-zA

Tohle jsou ty nejlepší zprávy když se ty kurvy pomelou mezi sebou ještě v Rusku

Reagovat
Mastný Chobot

Je to uplne surrealne. Si predstav, ze by na zakladni NATO nejaki vojaci zabili 15+ svojich. To by bola kauza desatrocia. V rusku je to same shit, different day

Reagovat
Svatej

fakt jsou to ve srovnání s profesionálním NATO uppni krovaci, je to jak z filmu

Reagovat
TopinB

Zulu?

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Talker

OT: Sleduje někdo soud s Babišem? Nevíte, jak to vypadá?

Reagovat
fabec1222

Je to spiknutí

Reagovat
kilobyte

Kampaň polistopadového kartelu KKK (Kalousek, Koller, Klus).

Reagovat
Salfovic

Moc ne, ale po výpovědích bankéřů je Babiš asi dost v hajzlu.

Reagovat
Svatej

https://www.businessinsider.com/putin-endures-long-rant-close-ally-complaining-lack-of-respect-2022-10?utm_source=reddit.com

Prezident Tajikistanu vypálil 7 minutovej rant, kde natírá Putina. Prdel je, ze Rusové považují Tajikistan za spojence a zjevně za slabýho, tak s nim i tak nakládají. Dle vseho toho mají dost .

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/markito0171/status/1581584603751780353?t=FgFzQ04Jdsp2plbvsndbmg&s=19

Tak to vyzera, ze Bielorusi do toho naozaj idu. Dufam, ze to bude rovnake fiasko ako na zaciatku vojny.

Reagovat
Mastný Chobot

*na zaciatku celkovej invazie

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/natashasrussia/status/1581657041625440257

Vlákno od Rusky na twitteri. To nevyzerá dobre teda.

Reagovat
sokar

ja ostávam optimista (čo som bol ešte 23.2. )

podľa mňa sú to stále iba manévre na viazanie ukrajinských síl na severe. A keď nie, tak verím, že to bude mať za následok pád bielorusského režimu

Reagovat
Svatej
Reagovat
Ed_Hazard

Keby dodali desiatky kusov Iron Dome, tak to by bolo porno (ak boli schopni tolko vyrobit teda )

Reagovat
Freedo

Ruský vojenský satelity jsou na orbitech už roky a jsou jich desítky až přes stovku, stejně tak jako spacecraft ostatních zemí. Teď vypustili jeden nový, údajně neznámý, ale to vůbec nic nemění.

Ostatní body mi taky přijdou jako zbytečně alarmující až zavádějící (důvod poplachu).

Reagovat
Mastný Chobot

No neviem teda, vyjadrenia Lukašenka v posledných týždňoch, označenia na prepravovanej technike alebo tlačové správy ich spojencov, aby ich ambasády opustili Kyjiv...

Môže to byť prepracovaný psy-op, ako zastaviť ukrajinský postup viazaním ich síl na severe, ale neviem teda, či tí praľudia sú schopní takého racionálneho uvažovania. Jediné, čo Rusi vedia, je používať hrubú silu, ničiť a zabíjať.

Reagovat
Freedo

Tak buďto tam ty síly budou, aby vázaly ukrajinské jednotky na severu, nebo zaútočí a otevřou novou frontu. Ale samotný zapojení Běloruska podle mě není nic, co by nás mělo hodně zapokojovat. Nemají početnou armádu, jejich morálka je velmi nízká a byly by tam ještě početnější dezerce. Já se vlastně ani nedivím, že jejich prapory sloučili s Rusy, protože oni by snad ani samotní nebyli schopní vést nějaké koordinovanější akce.

Reagovat
Talker

Je otázka, zda schopni nebo ochotni.

Reagovat
oli9

Pořád si myslím, že to mají spojenci pod kontrolou a mají plán. Belorusti vojáci jestli do toho půjdou budou blázni. Myslím si, že by začali bombardovat urkajinci běloruské objekty u nich..

Reagovat
sokar

pritom by stačilo usporiadať okázalé cvičenie v Poľsku a v ten moment by priklincovali bieloruskú armádu doma

Reagovat
kilobyte

Tak oni vědí, že NATO se nezapojí.

Reagovat
oli9

Pořád někde v zadu si myslím,ze poláci by zareagovali na vlastní pěst.. Nebyli by první ani posledni členové NATO kteří by se zapojili do války jakožto jeden stát

Reagovat
Ed_Hazard

Ohladom Polska - nemaju vraj ziadnu extra rozsiahlu armadu a po tom ako poslali vela kusov techniky na Ukrajinu, tak sa im stensili aj zasoby. Aktualne cakaju na dodavky z DE a USA...prakticky vsetkeho, od tankov po BVP, hufnice. Nedavno som sa bavil s kamaratom a touto spravou ma prinutil vytriezviet z myslienky, aku mas aj ty O par rokov po planovanych vycvikoch a dodani zazlmuvnenej techniky budu na tom ale hodne dobre.

Reagovat
Freedo

Polsko má jednu z největších armád v NATO. Aktivní personál přes 100 tisíc a udává se přes 800 tanků, dále třeba vylepšené Rosomak s protitankovou municí atd., 450 letadel. Měli tam nové akvizice, čekají třeba na Abramsy, ale zároveň na Ukrajinu poslali spíš starší kusy a rozhodně bych neřekl, že nemají co použít.

Zároveň si nemyslím, že by se zapojili do války na vlastní pěst a vlastně moc nevím, co by se pro ně měnilo aktivním zapojením Běloruska, když už začátek invaze Rusové operovali z jejich území.

Reagovat
kilobyte

A jak by reagovali? Šli by bránit Ukrajinu, nebo by napadli Bělorusko? Ukrajinu mohli jít bránit už proti Rusku a napadení Běloruska by moc nepomohlo.

Že se Rusko bojí útoku od NATO je jen výmluva pro jejich imperiální choutky.

Reagovat
oli9

Že by se zapojil sousední stát. Do Běloruska by asi nevstoupili ale možná by už praskali rakety na Ukrajinu tam kde by Bělorusove překročili hranice.. Říkám. Nevím. Nedovedu si to představit

Reagovat
kilobyte

Hele, já si myslím, že by to cvičení nebrali moc jako hrozbu. Tedy vnitřně, do médií už by začali plakat, že se na ně NATO chystá zaútočit a pátá kolona by se mohla posrat.

Reagovat
kilobyte

"Ruští trestanci jsou podle serveru často využíváni okupační správou ke kontrole obyvatelstva na obsazených územích."

V Rusku vždy nejvíce oslavovali hlavně ty, co zabíjejí Rusy.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/tomaburque/status/1581765095897452545?s=20&t=hlYFgJDS2aI6UsNFzQuVRQ

Precizní organizace orků..

Nachcani, bez velení, všichni u prdele někam jet.. Bude se akorát tábořit a chlastat

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1581654709605003264

Defense Ministry: Russia losing soldiers at ratio of 1 to 6.5 to Ukrainian losses on southern front.

The figure was given by Deputy Defense Minister Hanna Maliar, citing Andrii Kovalchuk, commander of the Armed Forces' Operational Command "South."

According to Kovalchuk, when the losses ratio reaches the "critical" point of 1 to 8, "the enemy forces will disintegrate psychologically."

Zhroucení fronty na jihu už brzo, při poměru ztrát 1:8 se to pravděpodobně stane.

Reagovat
sokar

Nemaju byt tie pomery naopak? Nema to byt 6,5 k 1?

Reagovat
Blasphemer

Jo, napsané je to samozřejmě blbě. Je to 1 UA voják na 6,5 okupanta.

Reagovat
Mastný Chobot

Vo vojenskej teórii platí, že štandardne keď útočník má 2- až 3-násobné straty oproti obrancovi, tak dokáže pomerne stabilne postupovať (až kým nevyčerpá potenciál ofc), takže by som toto asi bral s rezervou.

Ak by Ukrajinci ako útočník v tomto modeli mali 0,15-násobné straty oproti obrancovi, tak už by Rusi asi teraz museli byť niekde pri Sevastopole.

Ale nepochybujem, že ruské straty musia byť veľké pri tej taktickej, technickej a materiálnej "vybavenosti", ale rozhodne by som tipoval, že ten pomer bude bližšie k 1:1 než k 6,5:1.

Reagovat
Blasphemer

Přijde mi to hodně velké to číslo, ale zase 1:1 bych taky neřekl. Je tam embargo, tak nevíme, jak to probíhá, ale myslím si, že Ukrajinci se spíš drží pořád zpět, jedou si tu svojí corrosion tactics a proto tam toho tolik neosvobuzují jako třeba na východě. Navíc tam teď proudí i mobici, což možná s těmi ztrátami v posledních týdnech.

Reagovat
Blasphemer

*v posledních týdnech zamávalo.

Reagovat
Freedo

A nezáleží hlavně na celkovém poměru sil? Podle Clausewitze se klasicky uvádí, že by útočník měl mít trojnásobnou přesilu, aby obránce dokázal porazit. Pokud i dvounásobné až třínasobné ztráty ten poměr nesníží, tak postup by měl být možný, ale samo o sobě nevím, jestli to lze takto brát. Pokud máš nějaký dobrý zdroj, tak se rád přiučím.

Reagovat
Xavivax1

Dneska už je to trochu jinak. Jestli je Ukrajinci denně bombardují letecky, artilerií, drony a Himarsy, oni nemají kam ustoupit, tak ani nepotřebuješ takovou velkou přesilu a rozbiješ je na dálku.

Reagovat
Freedo

Tak samozřejmě od dob Clausewitze se ledacos změnilo, ale pořád bych nepodceňoval vliv pěchoty (doplněné tanky či BVP) a čísel obecně. Ze začátku konfliktu (a po Karabachu) se říkalo, jak třeba tanky nebudou mít ve válkách vliv, protože to drony vykosí, ale už se opomíjí, že dronů musíš mít ohromný množství, protože jsou hodně ztrátové. Navíc aby jsi udělal průlom, tak zase potřebuješ tanky a pěchotu, jinak to nejde.

Svým způsobem ani nejde tolik o výcvik pěchoty, protože i neschopní branci pomůžou bohužel Rusům tím, že prostě budou stát na stanovištích, kudy budou vedeny ofenzívy a budou klást odpor (a polykat munici ).

Jinak otázka pro všechny - nemám moc přehled o tom, jak vypadá nebe nad Ukrajinou a už delší dobu jsem o tom nečetl. Jak operují letectva obou států?

Reagovat
kilobyte

Dost ruských branců bude ale polykat ruskou munici, jak mají ve zvyku.

Nevycvičený voják může udělat více škody než užitku. Třeba střelba do vlastních, špatný ústup, nekrytí ostatních, atd. A to nemluvím o morálce, kdy se při první příležitosti vzdá i s vybavením.

Reagovat
Freedo

Tak určitě je vždy lepší dobře vycvičený voják, ale pro Rusy je za téhle situace lepší tam povolat nezkušené brance, než neposilovat frontu vůbec, i když dáváš dobré argumenty. Přes zimu se asi zakopou a linie se moc posouvat nebude. Potom by ta kvalita nemusela hrát tak velkou roli, jako třeba při útočných operacích.

Reagovat
thewall

Ty ztráty obou stran na chersonské frontě bych moc rád viděl porobněji rozebrané - což je vzhledem k informačnímu embargu UA a obecně kvůli okolnostem jen mé zbožné přání.

Vzhledem k tomu, že UA útočí, tak bych čekal vyšší ztráty UA sil. Na druhou stranu systematicky likvidují zázemí ruské armády, kde budou velké ztráty na životech. Plus UA má kvalitnější = přesnější výbavu. Asi tam budou velké rozdíly v charakteru ztrát obou stran (první, druhá linie, týl, logistické zázemí mimo frontu, ...).

Ten poměr jde proti části zpráv (z obou stran), které předpokládají vysoké ztráty UA při jižní ofenzivě. Navíc ten poměr je dramaticky v neprospěch bránících se Russů.

Ještě bych trochu zpochybnil ten předpoklad, že při poměru 1:8 se rusáci sesypou. Vojáci přímo na frontě těžkou budou mít přesné informace o padlých na obou stranách. Můžou mít jen přímé info o ztrátách "kolem" sebe. A jakože 1:7 se psychicky udrží, ale 1:8 se budou sypat?

Přitom podle mne nejde jen o poměr ztrát, ale stejnou váhu mají další důležité faktory: rotace, zdravotní péče, vztahy v jednotkách mezi vojíny, chování velitelů, motivace, vybavení, hygiena, kvalita a množství jídla a pití, zajištění rodiny (žold, Lada?), ....

Každopádně, už ať to tam UA prolomí a rusáci ať táhnou do pekla nebo domů, což z mého pohledu vychází skoro na stejno ...

Reagovat
Neon

Podle FIRMS bych řekl, že ukrajinci se snaží dostat až k přehradě a pak odříznout Cherson: https://ctrlv.cz/UwJb

Reagovat
Svatej

Když jsme u Khersonu - UK prý znova žádá o informační embargo od včerejška, takže se zdá, že plánují další průrazovou akci.

Reagovat
kilobyte

https://twitter.com/AlexandrMitrofa/status/1581896991722065920

Od začátku války Ruska na Ukrajině dodala Čína do RF až 40 procent vadných čipů.

Takhle vypadá ta čínská podpora svého spojence. Čína už prostě dnešní Rusko nepotřebuje.

Reagovat
Salfovic

Čím slabší Rusko, tím pro Čínu lepší. Od nějak pak budou nakupovat za pár babek a ani je to nebude stát moc velké smlouvání.

Reagovat
Tombull

https://twitter.com/CT24zive/status/1581951325041893376?cxt=HHwWgICl0aeWnPQrAAAA

Koho tipujete - Pitomio,Volný,Zeman,Klaus,.....adeptů je víc než dost.

Reagovat
Svatej

takhle velký jména určitě ne... to by bylo příliš hezký.

Pitomio to nebude. Sice ve výsledku skoro všechny jeho myšlenky prospívají Rusku, ale zdá se mi, že to podává až přílis chytře na to, jakej je to kus idiota a je to spíš dílo náhody, že ty jeho názory tak seděj.

Klaus by byl nudnej, Zeman taky ne. Volný by byl parádní.

Reagovat
Tombull

Klaus a Zeman nepotřebujou agenta ty jsou aktivní dost a celej život. Volný by nebyl špatnej,to by bylo pěkný terno a nebo Foldyna,třeba mu předávali instrukce Noční vlci.

Reagovat
Mimalu

Zas u Volného mi příjde, že už to není taková "hvězda" dezolátní scény jako tomu bylo třeba před rokem, teďka frčí jiní a neskromně bych chtěl, aby to byla větší ryba než je v současnosti on. Ale nakonec to stejně bude nějaký nezajímavý jouda z KSČM

Reagovat
kilobyte

Bych se nedivil, kdyby měl vazby na všechny. Přál bych si, aby to prasklo na Nejedlého, ale to už by asi zasahovali.

Reagovat
Xavivax1

Nejlepší by byl Rajchl nebo Volný, ale taky si myslím, že to bude nějaký noname.

Reagovat
Salfovic

Taky pochybuji, že by se jednalo o nějakého profláklého debila.

Reagovat
Tombull

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1581928063868473346?cxt=HHwWhMDQsarMkfQrAAAA

Snad se zmrdi pomlátěji mezi sebou a bude klid. Vztahy tam musí být naprosto famózní.

Reagovat
Svatej

K tomu Ratiu 1 : 6,5 ještě pěkný doplnění

Due to the low quality of battlefield medical care and the refusal of the command of the invading Russian forces to evacuate the seriously wounded to Russian territory, the combat fatality rate of wounded enemy troops exceeds 50%.

Reagovat
Tombull

https://www.youtube.com/watch?v=7Ng1PP8kWKo

Nevim jestli to už jsem někdo nedával. Souhrn účastníků demonstrace, pokud se chce někdo pobavit. Ale bacha na vlastní nebezpečí.

Reagovat
vacin

Po natáčení Dominik Dabrowski musel podstoupit lobotomii, ale i tak je inteligentnější než 100% účastniku demonstrace.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Čenda

Lidičky..

Reagovat
DonAndres

Jejich revírem je být v kopii řetězového e-mailu, jejich tempo je úsměvné.

Jejich protivníci jsou lživá média, Banderovci a svetry.

Jsou na Facebooku v nasazení ve dne v noci.

Jejich úkolem je nasadit vládu odborníků.

Tuuuuu du du duuuuuu

Reagovat
Talker

Ten jeden je skvělej. To jsou tak úžasné socky.

Evropská Unie brání jen tomu, aby sem Rusové přišli, ale jinak nás jako Čechy nebrání vůbec.

"Jsem proti evropský unii, vždycky jsem byl"

"Putin by si nedovolil zabrat území, které patří pod Evropskou Unii"

To jsou prostě naprosto úžasné socky, chci veškeré benefity, výhody, zdroje, všechno, ale absolutně nechci být součástí ničeho, co ty prostředky, zdroje a benefity dává, protože bych se na tom musel podílet a to vlastně není fér.

Reagovat
lampas

"Já na stát seru, nic mi stát nebude přikazovat!...Zdražili petku Braníka o tři koruny: "Kde je kurva ten stát! Defenestraci vlády, čůráci"

Reagovat
Talker

Další bába "ty lidi jsou vypatlaní, já jsem prodavačka a nemůžou ani pozdravit, když přijdou do krámu"

"Vy máte takový zajímavý oči"

"Já šilhám"

"Máte takový neživý oči, takový robotický oči"

"Pokud byste si přečetl rok 1982" "1984, to jsem četl" Jo, čtyři, kdybyste to četl, jmenuje se to velký reset, zničit všechno, začalo to covidem, transhumanismem, nebude co žrát"

"Z toho budou mít výhody jen elity, protože se populace sníží asi na 300.000"

Bába neví, co je to šilhání, ale perfektně se vyzná v transhumanismu.

Reagovat
ACSeRw!n

zase ty bajny elity

Reagovat
frankiefcb

to je úplná bomba.

Reagovat
Tombull
Reagovat
Svatej

zavřít..nazdar

Reagovat
Mimalu

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
ACSeRw!n

strasnej picus

Reagovat
Zark

A kde se nachází?

Reagovat
Talker

Prostě typickej whitetrash... "Za naše peníze tu žijete"

Týpek pokud maká, tak pravděpodobně do systému neodvede ani tolik, aby to vystačilo na jeho mizerný život ještě před důchodem...

Tohle jsou voliči Rajchla a podobných pičusů.

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/nexta_tv/status/1582009764560928774

#Turkish mercenaries were noticed in Putin's Z-army.

Reagovat
ACSeRw!n

turecky svaby

Reagovat
Xavivax1

2-4 Turci v Rusku nic neznamejí. To tam je (bylo) i čechů více.

Reagovat
Talker

Jak Turky nemusím, tak za ně bojujou i nějací Češi a určitě budou mít i další poskoky.

Ono čím chudší země, tím pravděpodobnější, že tam najdeš žoldáky, kteří jsou ochotní za rozumné peníze jít do války.

Reagovat
oli9

Píšou v komentech, že se jedná o Turky narozené v Rusku.. Je jich tam dost

Reagovat
Nebelung

Na idnesu byla už několikrát použita fotka, kde je voják s tureckou i ruskou vlajkou.

Reagovat
Čenda

https://twitter.com/DefenceU/status/1538169555108896776

Starší video od UA ministerstva obrany, paráda.

Reagovat
nani92

Rusi si už bombardujú bytovky

Reagovat
ACSeRw!n

kvalitni letadlo, jako vsechno v RF

Reagovat
Salfovic

Tak třeba v něm seděl čerstvě zmobilizovanej zahradník, co rád lepí letadýlka.

Reagovat
oli9
Reagovat
Blasphemer
Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/tadeuszgiczan/status/1582044513274822656?s=46&t=9tcc2LQysT3ILqoXZ6hDCA

Vlakno o tom, jak je utok z Beloruska nesmysl. Zacinam si myslet totez, nicmene rusaci uz ukazali vetsi banzai akce.

Reagovat
Čenda

pekne sepsany a snad je to vse pravda.

Reagovat
Mastný Chobot

snáď

Reagovat
oli9

https://twitter.com/visegrad24/status/1582157378094391296?s=20&t=gSh31411zBMtjFaaKpoeYA

Írán a jeho velké vojenské cvičení u hranic s Azerbajdzanem... Pokus se enco pokusí v armenii tak jim vyhlásí valku iran.. Azeri zas mají spojence Turka... Rus už pomoct nemůže. Pěkně se nám to zamotavá

Reagovat
ACSeRw!n

a jeste to zacina kvuli Iranu hrotit Izrael.. je to peklo no

Reagovat
roman_tycka

Já si myslím, že než se Izrael nějak rozhoupe, tak bude po válce

Reagovat
kiwwi

Viktor Orbán vydal príkaz ministrovi financií a požiadal Maďarskú národnú banku, aby do konca budúceho roka znížili infláciu na polovicu. Bývalý guvernér národnej banky Péter Ákos Bod tvrdí, že to nie je nereálny cieľ, ale môže sa splniť aj sám od seba. (napunk)

Lukasenko trendsetter

Reagovat
Trand

Aha, ono stačí říct ministrovi financí a inflace se sníží. Škoda, že to Orbána nenapadlo dřív, ani jim nemusela takhle vystoupat.

Reagovat
frankiefcb

génius

Reagovat
Svatej

Přemýšlím, jak by svět vypadal,.kdyby byl jen vedenej Putinama, Lukasenkama, Babisema a Orbanama. Jak by to vypadalo,.kdyby inflaci zakazali vsichni?

Reagovat
Mastný Chobot

To by nikto neriešil, lebo by všetci riešili len to, kto sa ešte komu nevyhrážal atómovkami a kto na koho ešte nestihol zaútočiť

Reagovat
Golasso

Asi tak jako ve východním bloku za socialismu.

Reagovat
oli9

Nebylo by co žrát, 95% lidí v chudobě... Ale paláce a mercedesy by jezdili... Cenzura.. Něco jak v čečně ten zmrd Kadyrov

Reagovat
Svatej

Hm, jenže bez inflace

https://tinyurl.com/jcnj839a

Reagovat
lampas

Dneska jsem poslouchal v 5:59 reportáž o situaci ve Venezuele

Reagovat
lampas

Ten se umí o svoje lidi postarat, jak by řekl můj dezolátní fotr

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
roman_tycka

Same here, Orban z nějakého důvodu glorifikován, přitom co udělal, tak poslal Maďarsko do větších sraček a z dlouhodobého hlediska tahle hra s putlerem pošle Maďary na úroveň Moldávie

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Čenda

jak tak koukám, většina z nás je tu okolo 30 let s rodiči dezoláty.

Reagovat
Rothbard

Nepodceňoval bych prarodiče, kteří umí na internetu a jako domovskou stránku mají Parlamentní listy.

Reagovat
lampas

Reagovat
kilobyte

Během pár vteřin jim nastavit blok a dělat jakože nic.

Reagovat
Salfovic

Já budu nakonec rád, že ten můj je už po smrti.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
_Dom_

S touhle skutečností se taky těžko a nerad srovnávám Ještě se snažíte o nějakou konstruktivní diskuzi a vysvětlování nebo jste to už vzdali? Já už se tomu tématu snažím vyhýbat, ale oba rodiče na mě neustále útočí a posílají mi odkazy na cz24.news a nutí mě se za ně stydět

Reagovat
_Dom_

apropo ... doporučuju si jednou za čas cz24 prolítnout, ať máte představu, čím jsou dezoláti krmený...je to fakt síla

Reagovat
Svatej

S nejbližšíma furt trpělivost mám a vší silou se snažim je neurážet a situaci nějak obrátit. U cizích je to beznadějný, nikomu názor nezměníš. Max nějakou veřjenou diskuzí změníš názor někomu jinýmu, kdo to jenom čte a ještě nemá ucelenou představu na čí straně by raději byl.

Reagovat
lampas

O konstruktivní diskusi s někým, kdo jí není a nechce být schopný se opravdu nesnažím. Obecně se vůbec nesnažím s nikým, o kom vím že to nemá cenu, do diskuse jakkoliv zapojovat a jen ho mlčky poslouchám, než ho to přejde. Každopádně mlčím dost arogantně na to, aby bylo pochopitelný, že jimi pohrdám. Ovšem bez mé reakce, většinou není prostor na nějaké reakce vůči mně. Snažit se takový lidi přesvědčit o změně názoru je ta nejzbytečnější činnost, jakou lze dělat, pokud nechceme, aby tito lidé měli svými hlasy vliv na politiku naší země.

Reagovat
TopinB

Já přestal reagovat na ty odkazy. "Left them on read" jak se říká na západě Po měsíci jim to došlo, že nemá cenu mi ty odkazy a "memečka" (musím použít úvozovky ) nemá cenu posílat, tak aspoň mám klid. Já jsem UA-RU vzdal, jelikož jsem tyto odkazy dostával už během COVIDu

Reagovat
_Dom_

Souhlasím a praktikuju stejně, nějak se dohadovat s náhodným člověkem je úplná hloupost, mezi blízkými kamarády naštěstí žádnýho takovýho nemám, takže ani nemusím řešit, jak by to naše kamarádství poznamenalo nebo nepoznamenalo...ale co když se to týká vlastních rodičů?

VŠ vzdělaný, řekl bych úspěšný a poctiví podnikatelé, který zdražování trápit nemusí, ale stejně jsou tím už od covidu prorostlý skrz na skrz aka "na vině jsou USA, dodávky zbraní prodlužujou válku, musíme jednat, ten plyn potřebujeme a chystá se globální reset". Nechci to oficiálně vědět, neptám se, ale mám tušení, že i volili SPD nebo Volnýho. Já se s nima nechci dohadovat, nechci si v žádným případě ničit vztahy v rodině kvůli tomu, ale jedna věc je, že to neustále vytahují sami a hlavně já se za ně opravdu stydím a dost mě to trápí. Takže bych moc rád našel způsob, jak je aspoň trochu přesvědčit

Reagovat
_Dom_

A to jsem ještě opomněl, že se zúčastnili akcí na Václaváku Jako s tímhle se fakt nežije snadno

Reagovat
TopinB

Kámoš to řeší tak, že když něco takovéhohle začnou vytahovat, tak prostě odejde z místnosti

A hele, jestli nemáš, tak si udělej děti, abys je mohl vydírat přístupem ke vnoučatům:

"Těchhle témat se ani nedotýkejte, za každé porušení je měsíc bez vnoučat"

Reagovat
kilobyte

Koukám, že můžu být vděčný za rodiče a prarodiče. Jako občas mě něčím trochu štvou, ale jinak jsou v pohodě.

Jestli máš čas, tak si dej práci a můžeš jim posílat odkazy, které to vyvrací. Ale bude to asi zbytečné.

Když už jsme u toho, tak existuje nějaká stránka, kde by vyvraceli dezinformace z těchto webů s nějakým dobrým vysvětlením?

Reagovat
Svatej

Je, zkusim ji najit.. ale vaze se jen k politikum, ne k tematum..

Reagovat
kilobyte

Já znám demagog. Ale podle mě by byl super web, kde by se hodnotili všechny zprávy z jiných webů 1:1. Třeba parlamentní listy apod. Ale to by dalo strašně práce.

Reagovat
andrew96

U nás to naštěstí skončilo koketováním s ANO před 5 lety.

Reagovat
Mastný Chobot

OT: viete azbuku? ja som sa cez duolingo začal učiť ukrajinčinu (kvôli twitteru, susedom a pekným ženám v Bratislave) a aj keď tá appka sama o sebe jazyk nenaučí asi nikdy poriadne, tak si trúfnem povedať, že azbuku som za 2 týždne už zvládol na pomerne dobrej úrovni.

Reagovat
Mastný Chobot

.. tým som chcel povedať, že ak sa niekto chcete azbuku naučiť, tak duolingo je v tomto dosť dobré - dole v appke je taký znak X (ž), kde sa dá trénovať písmo

Reagovat
Rothbard

Na seznamkách se to hemží holkami z Ukrajiny, takže tvůj krok je logický.

Reagovat
andrew96

Ne, to si tím nechtěl říct.

Tak zítra v Blave.

Reagovat
roman_tycka

Mně teda duolingo přišlo pěkně debilní, když si to neplatíš, když něco nedáš tak máš utrum a můžeš zase další den.

Reagovat
Mastný Chobot

ukrajinčina je tak podobná so slovenčinou (a česťinou predpokladám tiež), že ako zmákneš to písmo, tak nemáš veľmi kde robiť chyby

Reagovat
roman_tycka

Jo já vím, já to zkoušel na španělštině tehdá, ukrajinštinu přečtu celkem v pohodě, ale ten princip duolinga se mi moc nelibí

Reagovat
Trand

Jo, je to docela jednoduché, dá se to naučit za měsíc úplně v klidu. Akorát když píšu, tak se mi občas pořád plete P a R.

Reagovat
Mastný Chobot

mne F a JU

Reagovat
Trand

A nikdy jsem se teda nenaučil takovou tu jejich kurzívu. To tam je taky?

Reagovat
Mastný Chobot

to asi nie

Reagovat
frankiefcb

neumím a docela mě děsí.

Reagovat
ACSeRw!n

ucim se pres to spanelsky a neni to spatny.. ale azbuku teda neplanuju

Reagovat
fenixLFC

jojo azbuka je v pohode. lent eda je rozdiel aj medzi ukrajinskou a ruskou inak co jeproblem duolinga tak ta nauci maximalne rozumiet, nie rozpravat

Reagovat
Salfovic

Takže pro nahánění Ukrajinek úplně k hovnu. Respektive mu postačí se naučit: miluji tě a kolik za jedno číslo.

Reagovat
kilobyte

S tím moc úspěchů neudělá.

Reagovat
fenixLFC

dokial ukrajinke/ ruske nepovie ze si mysli ze je úžasná baba tak to horsie nebude...po rusky to totiz znamena nieco ako strasna kurva

Reagovat
Ed_Hazard

Jo, azbuku ovládam nakoľko ma do toho tlačili v práci (potrebujem vedieť prečítať tech. dokumentáciu k výrobkom). Dohovoriť so msa tiež vedel pár rokov nazad, odkedy ale prišile Covid, tak to u mňa totálne zakapalo Do Ruska už necestujem a pochybujem, že niekedy znova budem

Reagovat
TopinB

Duolingo bylo super ještě tři roky zpátky, to jsem se naučil španělsky dost na to, abych přežil v JA, ale teď spoplatňují co se dá a kvalita klesá. Španělština je ještě dobrá, ale už němčina hapruje a když jsem zkoušel arabštinu, tak jsem to vzdal a uvažuju, že teď zkusím Babbel.

Muset platit in-game/prémium měnou, abych nemusel lekci dělat 25x ale jenom 5x, to je prostě zlo.

Reagovat
TopinB

Což jsem si teď uvědomil, jde lehce mimo téma

Azbuku umím číst, pomalu, ale umím dost na to, abych věděl, že Rusáci v CSku mi rok zpátky nadávali Je to užitečné, ale ruštinu, aspoň základy, bych se naučil, není to těžký a domluví se tak člověk vcelku ve spoustě zemí (zatím)

Reagovat
Svatej

Evropským parlamentem prošel návrh na určení Ruska jako teroristického státu, bude se o tom volit.

Reagovat
roman_tycka

To asi bude docela jednoznačné, si myslím

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
oli9

Bude to jednoznačné ale k čemu to bude

Reagovat
Freedo

Pokud to bude fungovat stejně jako u označení skupiny za teroristickou organizaci, tak to EU umožní právní kroky, které by dříve nebyly možné, jako například zmražení majetku či blacklisty na určité členy skupiny.

Teď jsem našel i rozhovor, který víceméně mluví v podobném duchu https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rusko-teroristicky-stat-oznaceni-mezinarodni-sankce_2210120010_har

Reagovat
Čenda

Doufam, že většinově, pač jinak jim tam minimalne Orbánsko hodi vidle.

Reagovat
Trand

https://twitter.com/francis_scarr/status/1582279794242486277

Zástupce dosazeného guvernéra Chersonské oblasti

Reagovat
kilobyte

"Všude dobře a já musím být v Rusku"

Reagovat
sokar

Reagovat
mr.Silver

Co to je?

Reagovat
Swarley

no do prdele

Reagovat
Svatej

tohohle chlapa začínám strašně žrát

Reagovat
Mimalu

Je super

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kiwwi

preco vlastne ten clovek dostava priestor (aj v nasich) mediach?

Reagovat
Mimalu

U něj dělá strašně moc minulost, u nás nějakou dobu velel vojenské rozvědce což zní pro média děsně zajímavě a je ochotný na zavolání kdykoliv přijít a vyblít názor na cokoliv. Je to i o kvalitě médií, někde je pečený vařený, na ČT jsem ho od toho co předvedl v kauze Skripal snad neviděl

Reagovat
frankiefcb

no trošku mě děsí, když vidím kdo kdysi mohl u nás vést vojenskou rozvědku. Jsem rád, že BIS je v dobrých rukou. Na druhou stranu vůbec nevím, co očekávat od nového šéfa ÚZSI a Beroun u vojenské zpravodajství je snad v pohodě.

Reagovat
oli9

protože pořád mele držkou...a říká píčoviny.. Media díky němu mají senzační nadpisy

Reagovat
kilobyte

Podle mě hlavní důvod je, že chce on sám. Něco jako "expert" Kovanda. Tihle lidi prostě odpoví na všechno. Takže líní a nekvalitní novináři (kterých je kvůli počtu médiím dost) to mají bez práce.

Já bych před každým jeho výstupem pouštěl právě tohle video.

Reagovat
Blasphemer

Kovandu na Twitteru sleduju jen kvůli tomu, abych věděl do čeho neinvestovat. Podobně to mám s expertem Vávrou.

Reagovat
Rothbard

"Nejhorší" na tom je, že Kovanda i Vávra jsou ekonomové a jejich slova se dají brát vážně. Nevím jak to popsat, nechci psát slepě o renomé. Ale taky dokážou kecat do všeho ze světa financí/ekonomiky/veřejných rozpočtů/investic atd a to už tu jejich renomovanost dost sráží, protože ekonom fakt nemůže rozumět všemu, kde se to točí kolem peněz.

Reagovat
Rothbard

V mých očích se víc odkopali a ztratili aspoň nějakou svou pověst manželé Šichtářová a Pikora. Nejdřív vypadali jakože OK, když jen kritizují naše vlády nebo politiku EU, ale v poslední době se z nich stali mudrcové na všechno a nevím, jestli nepřispívají dezolátní scéně svými řečmi, jakože je to ekonom, je to odborník, musí mít pravdu.

O Ševčíkovi nebo Švihlíkové nemluvím raději vůbec:D A propo - koho z ekonomů vás baví sledovat, jejich rozhovory hltáte a dáváte na jejich doporučení?

Reagovat
Blasphemer

Ekonomii nikdo komplexně nerozumí.

Reagovat
MadMrJacky

Za mě je dobrej Stroukal nebo Bartoň. Nejsou to žádní lovci senzací.

Reagovat
Rothbard

S Dominikem si tykám. Ještě se dá poslouchat a jsou často k slyšení Horská, Zamrazilová nebo Hampl.

Reagovat
roman_tycka

Ja mam veskery majetek v XIXOIO

Reagovat
Trand

Reagovat
Blasphemer

Jedině Kauri.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Freedo

OT: dost dobrej rozhovor ohledně sjezdu činské komunistické strany a celkově dění v zemi: https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/kult-osobnosti-cinsky-prezident-mao-ce-tung-sinolog_2210180600_mkl

Reagovat
Čenda

dík, jakýkoli info k tomu posílat pls, v neděli to zaclo, jsem na to zvědavej

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Svatej

víc v bezpečí bych si přišel s hrncem na hlavě

Reagovat
TopinB

Reagovat
kilobyte

Tomu říkám demilitarizace. Nakonec bude mít Ukrajina jednu z nejsilnějších armád.

Reagovat
oli9

Tak Izrael si to tam spíš zkouší jako budoucí obranu

Reagovat
Salfovic

Zajímalo by mě, čím ty drony, které stojí pár babek, sestřelují. To je problémem i u Iron domeu.

Reagovat
Ed_Hazard

To si robíš prdel Iron Dome je myslím stále to najlepšie/najefektívnejšie na svete z radu PVO. Izrael si ho dolhodobo strážil a jeho exportu mimo vlastnej zeme sa zdráhal. Toto je ozaj výborná správa.

Reagovat
Ed_Hazard

Vždy keď vidím o ňom videá, spomeniem si na Stargate: Atlantis a tie drony používane Atlanťanmi

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
Mastný Chobot

Vsak ale toto by nemal byt Iron Dome ak to dobre citam, nie? Navyse, jeden bez suhlasu Izraelu aai nebude game changer aj keby to bolo cele pravda

Reagovat
Freedo

Nikde se tam nepíše, že by Iron Dome Ukrajina dostala. Israelci těch systémů budou mít víc.

Reagovat
Ed_Hazard

Nedostala, zatial poslali len oficialnu ziadost. Po udalostiach predoslych dni ale nepochybujem, ze im Izraelci par baterii poslu. Pisal som to uz po precitani tohoto statementu:

https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1582372175331237888

Reagovat
Ed_Hazard

Izraelsky minister obrany ziadost zamietol

Reagovat
Zaschrona

House Minority Leader Kevin McCarthy (R-Calif.) said that if Republicans win control of the House the GOP will use raising the debt limit as leverage to force spending cuts — which could include cuts to Medicare and Social Security — and limit additional funding to Ukraine.

https://www.washingtonpost.com/politics/2022/10/18/mccarthy-gop-medicare-social-security/

Reagovat
Mimalu

prd tomu rozumím, ale že by si zbrojařská lobby nepohlídala republikány?

Reagovat
roman_tycka

Ja myslim, ze chtit a doopravdy udelat je neco jinyho. Urcite si to pohlidaji a stale verim, ze vetsinu mit nebudou.

Reagovat
Rothbard

OT: Nikdo nic

Mezitím Janeček na FB má zaplacenou reklamu, kde vyzdvihuje občana i prezidenta Havla. Je to fajn, ale pro jeho voličskou základnu myslím neakceptovatelné. Tím si u nic nešplhne.

Reagovat
kilobyte

Janeček je magor. Ten si podle mě myslí, že může oslovit každého.

Reagovat
TopinB

magorů je dost na všech stranách, klidně může

Reagovat
Zark

On má nějakou voličskou základnu?

Reagovat
Rothbard

Tak podle mě se v něm zhlédlo hodně anticovid fanatiků.

Reagovat
Blasphemer

Ten je úplně vyřízenej. Nedá dohromady ani těch 50k podpisů.

Reagovat
Swarley

Tak to je pravidelne cviveni, nic uplne neobvykleho... Celkem se o tom psalo, ze ted je doba, kdy Rusko pravidelne tyhle lety dela..

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/franakviacorka/status/1582408104292982784?s=46&t=WPRrXJrmMfXTLB8t4KPsXQ

high-ranking Belarusian KGB officer escaped to EU. The regime fears that he might become an essential source of information. The security services immediately began a campaign to discredit him. Lukashenka is terrified of betrayal and holds a massive internal purge.

Reagovat
Rothbard

Reagovat
oli9

Tak snad se přidá víc a víc lidí...

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/rybar_en/status/1582503301248999426

Ten naratív je úžasný. Človek by mal dojem, že oni sú tí, na ktorých sa útočí. Ale medzi riadkami mám dojem, že oni už úplne rezignovali na ofenzívu.

Reagovat
roman_tycka

Christo Grozev

@christogrozev

·

8h

For those who missed it: Gen. Surovikin is preparing Russian public opinion for the surrender of Kherson. Excuses, inter alia: "Kyiv may use banned weapons, we can't afford to expose the population to that...hard decisions must be made..."

Reagovat
roman_tycka

Já si myslím, že tam udělají nějakou prasárnu zase, že to nebude zase jenom goodwill gesture

Reagovat
Trand
Reagovat
roman_tycka

Ta básnička je strop, hrozný cringe

Reagovat
kvasha16

ty vole.. ta basnicka neviem ci to je viac na smiech alebo znepokojujuce

Reagovat
Blasphemer

Já četl spekulace z nějakého proruského Telegramu, že chtějí odpálit přehradu. Ale nebyl to nikdo známý nebo důvěryhodný, tak je to snad blbost. A vlastně by jim to prý ani nijak vojensky moc nepomohlo.

Reagovat
frankiefcb

tak halvně by tím udělali i bordel na té straně, na kterou případně utečou.

Reagovat
Blasphemer

Právě. Proto je to asi blbost. I když u Rusa nikdy nevíš.

Reagovat
frankiefcb

Je fakt, že Rusové už mě několikrát překvapili jací jsou to diletanti.

Reagovat
Neon

Brilantní plán, odpálit přehradu, ze které bere největší jaderná elektrárna vodu na chlazení.

Reagovat
Trand

Však oni si to někteří myslí, včera jsem četl od jednoho populárního proruského účtu, že Ukrajinci a Rusové jsou jeden národ a proto by ti, kdo začali události v roce 2014 (z jejich pohledu Ukrajinci) měli být zodpovědní za vše co se děje dnes a to co se děje je v podstatě občanská válka, ve které Rusko nemělo na výběr a muselo zasáhnout, protože jim Ukrajinci nedali na výběr.

Reagovat
Mastný Chobot

https://www.youtube.com/watch?v=b9EJWtj5ZjI&ab_channel=SKOFKA

Hudobné OT - pesnička ujde, ale ten videoklip je dokonalý

Reagovat
frankiefcb

Ty ztráty Rusů z posledních dnů jsou fakt vysoké. Něco se musí dít. Pravděpodobně je asi silyný OPSEC jak na severu, tak na jihu. Anebo nově mohylizování se někde pokoušejí o protiofenzívu a dostávjí na prdel.

Reagovat
oli9

Tak hlavně na tom jihu, tam je to každý den přes 200...

U Chersonu je podle zpráv 20 k orků v obtížné situaci... Urkajina o tom moc neinformuje zatím...

Ruské Telegramy tvrdí že urkajinci zahájili další ofenzivu severovýchodně od Chersonské fronty

Ale třeba takový Bachmut.. Tam je to na obou stranách ty počty... Rus totiž nepřetržitě buší den co den noc co noc... Ukrajina to braní ale posil moc není...

https://twitter.com/Jan_H_CZ/status/1582395869063618561?s=20&t=7TCHrRTULkcG7S7SDwr5ow

Reagovat
frankiefcb

jj Bachmut jsou šílená jatka. Pokud tam, ale Ukrajinci mají solidní obrannou linii, tka je asi dobře tam Rusy vyčerpávat.

Reagovat
Trand

Tady ruský posun v Bachmutu za poslední měsíc: https://twitter.com/DefMon3/status/1582442355340111873/photo/1

Sice se trochu přiblížili, ale je to strašně pomalé, tímhle tempem tam dorazí tak příští léto. A co se píše, tak tam bojují hlavně Wagnerovci. A zřejmě na obou stranách budou fakt vysoké ztráty, ty boje tam jsou dost kruté no. Ani nechci vidět, jak vypadá to město.

Reagovat
frankiefcb

jj vím, že to tempo jeh odně pomalé. Ale je to prostě o tom, jak kvalitní je tam obrana. Viz níže Tycka. Pokud je tomu tak, že Rusové dělají takové pičoviny, že ve stovkách běhají střemhlav a stačí na ně desítka vojáku, tak se solidně vyčeprávají.

Reagovat
roman_tycka

https://www.tiktok.com/@firsovyegor?_t=8WdDlwXkv26&_r=1

Sledujte tohoto vojaka, je zrovna v bachmutu

Reagovat
frankiefcb

bohudík nemám tiktok, takže asi nemám šanci ho sledovat.

Reagovat
roman_tycka

Tik tok nejlepší sociální síť

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Trand

Já taky ne, ale můžeš si to klidně zkopírovat do prohlížeče a pustit i bez registrace.

Reagovat
oli9

Tak oni podle mě ani žádný reálný plán nemají.. Prostě to po Rusku sypat, zničit a po půlroce kdy tam nic nezbude ukrajinská armáda oznámí, že je zbytečné bránit trosky že se stáhnou za nějakou přírodní překážku a rusak bude jásat... To že to bylo k ničemu, stalo to tisíce životu, stovky milionů.. A x km níž na frontě ztratili stovky km fronty je věc druhá.... Stačí na Telegram a do zpráv se vyfotit s Ruskou vlajkou v bachmutu

Reagovat
roman_tycka

No bylo nějaké video kde se ukrajinci bavili v bachmutu a tam jeden co tam je déle říkal, že na cca 100 rusů tam stačí 4-10 ukrajinců podle náročnosti, že prostě běží střemhlav na zákopy a když to děláš chytře jsi schopný ušetřit i munici. Asi nic jednoduchého stále, ale u Bachmutu mají pravidelnou rotaci a pokud je třeba přijdou posily. Zatím údajně není třeba. Nevím, kde to video bylo, někde v historii twitteru, scrollovanim to už asi nenajdu

Reagovat
roman_tycka

https://vm.tiktok.com/ZMFrmosk4/

Tak jsem to nasel, akorat je tomu dost blbe rozumet

Reagovat
Trand

Reagovat
kiwwi

Bielorusko oznámilo, že pre západné sankcie nedokáže splácať zahraničný dlh. V pondelok Svetová banka uviedla, že s okamžitou platnosťou zaradila všetky bieloruské pôžičky do kategórie nesplácaných, pretože Minsk sa oneskoril s platbou vyše 68 miliónov dolárov.

Nechapem, preco Lukasenko vsetky tie dlhy nezakaze

Reagovat
Trand

Reagovat
kilobyte

Ještě lepší by bylo je invertovat. Takže by vlastně dlužili Bělorusku a ty peníze by pak mohl rozdat lidem

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

Přesně tak. A navíc by lidem v bankách na přepážce dávali mrkev a brambor

Reagovat
Xavivax1

Znamená to pro ně něco?

Od západního světa jsou stejně odříznutí a východ s nima bude obchodovat a půjčovat jim dál.

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/Flash_news_ua/status/1582669250711662598

Už někdo vyfotil Strelkova. Snad ho brzo i odstřelí.

Reagovat
Trand

https://twitter.com/Rebel44CZ/status/1582653768818384896

Rusové už ztratili přes 1400 tanků, z toho 400 za posledních 6 týdnů. Ukrajinci jich od Rusů získali 486. Pro srovnání, Německo mělo v roce 2020 236 tanků celkově.

Reagovat
Freedo

Včera byl na dvojce docela zajímavej dokument o Studené válce a jaderné hrozbě. Dnes je to zase bohužel aktuální. https://www.ceskatelevize.cz/porady/13379315734-dejiny-treti-svetove/

Reagovat
kiwwi
Reagovat
sokar

môžeš skopírovať celý článok? lebo bez prémia je to na nič

Reagovat
Neon

Orkové z Ruské federace otevřeli stavidla na vodní elektrárně Kakhovskaya a začali vypouštět vodu

https://twitter.com/CleanAuthoritie/status/1582663091845705728

Zkoušejí, kam se bude rozlévat voda, kdyby to chtěli odpálit?

Reagovat
Svatej

Od zítra to vypadá v Rusku na Stanné právo

Zda se, ze na frontě zemřelo nejmíň dalsich 60 vojáků, jinak si takovou reakci nedovedu vysvětlit

Reagovat
Freedo

Četl jsem, že to mají vyhlásit v těch 4 anektovaných regionech. Ty mluvíš o celé Ruské federaci?

Reagovat
Svatej

Ve zdroji to (možná záměrně.pro čtenost) nebylo specifikovaný

Reagovat
Trand

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1582702409217761280

V Mariupolu už začali s přepisováním historie.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Neon

se může chytit s Lukašenkem a Putinem za ruce a jít někam.

Reagovat
Svatej

Do prdele, tak ale to uz musi nejak EU reagovat ne? Vždyť tohle je totálně ores čáru. Existují klauzule na odpálení země z Unie?

Reagovat
Ed_Hazard

Minimálne im totálne stopnúť eurofondy. A skončil, kokotko.

Reagovat
oli9

Reagovat
kilobyte

Ale z EU neodejdou. Zmrdi.

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Blasphemer

Odejdou až z ní nebudou mít plusovou bilanci. Však to Orbán říkal na té schůzce vedení své strany, jak to někdo vynesl ven.

Reagovat
kilobyte

Vzhledem k jeho rétorice, už pro ně nemá EU plusovou bilanci několik let. Fakt zmrd. Doufám, že až bude odcházet z EU (snad co nejdřív), tak mu to pěkně spočítají.

Reagovat
Blasphemer

Čísla jsem neviděl, ale řekl bych, že se jim to pořád musí vyplatit, jinak by tam fakt už nebyl.

Reagovat
kilobyte

Tak jasně, že to ždímají. Ale když si vezmeš, co pořád prohlašuje a teď tahle "reklama", tak podle toho, co říká, se jim to nevyplácí.

Nechápu jak to těmhle populistům může pořád vycházet. Vždyť když se nad tím člověk jen trochu zamyslí, tak by si musel říct: "Ok, tak proč jsme teda v EU, když to pro nás nemá žádný přínos. Buď mi lžou a nebo bychom měli z EU odejít."

Reagovat
Blasphemer

Podle mě to chce udělat tak, aby to před Maďarama vypadalo, že chce odejít sám. Nějakou lehčí kritiku EU jede už léta, teď přechází na těžší kalibr, protože ví, že těch let, kdy z EU víc vyždímají než přispějí, už je jen pár. Akorát to za těch pár let stihne uzrát, kdy po tom bude sama volat většina voličů a on pak vítězoslavně z EU odejde a ještě mu doma budou tleskat. A jako bonus zase upevní moc, jestli to ještě vůbec potřebuje.

Reagovat
kilobyte

Tohle bude spíše příprava, aby mohl hodit na EU krizi a umýt si ruce. Ono pro populisty je dobré být v EU, protože můžou lidem tvrdit, jak za ně v Bruselu bojují. Ti lidi si nebudou zjišťovat, jestli je to pravda. A další důvod je, že můžou na EU shodit většinu nezdarů na domácí půdě.

Reagovat
sokar

Reagovat
sokar

tak podľa všetkého sa maďari rútia do pekných sračiek, preto vytiahol niekoho, na koho zvalí ekonomické problémy občanov

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
oli9

To je taková kurva, pěkně bych Maďarům nedal ani euro nic...

Reagovat
Rothbard

OT: Jak někdo chtěl web na vyvrácení různých dezinformací, tak jak jsem celoživotně ne příliš nakloněn EU i euru (vadí mi hlavně byrokratičnost unie a pak různé dotace na "projekty" ryze soukromých společností nebo jednotlivců, které by si měl soukromý kapitál zainvestovat sám nebo je nemít (golfová hřiště, lyžařské areály, různé dotace pro fabriky, když splní XY, celkově nežeru příliš to, když skoro na každém rohu si přečtu, že tento projekt byl financován z EU), ale když z EU chtějí pryč a rázně ji kritizují proruské strany z našeho politického spektra, tak fakt nechci být tak nějak na stejné vlně s nimi. I když tady mi to čistě z ekonomie připomíná kritiku neoklasické ekonomie, která přicházela jednak z libertariánského směru od stoupenců rakouské školy, ale také z druhé strany od keynesiánců. Když to trochu znásilním, tak v našich končinách to může být kritika vládní politiky ANO, kterou pravice bude kritizovat pro neutěšený stav financí (schodky státního rozpočtu), ale levice jej bude kritizovat, že nemyslí na chudé/potřebné/samoživitelky/důchodce, že by schodek klidně mohl být větší a z téhle kritiky nelze obě kritizující strany hodit do jednoho pytle...

Nyní k meritu věci - existuje odkaz/podcast/video/článek, který by bez pokud možno co nejvíce přesně, upřímně a na rovinu popsal, co by pro nás znamenalo zavedení EURA? Tedy výhody i nevýhody. A jak říkám, aby to bylo od člověka/odborníků, kteří se na to budou dívat komplexně nebudou žádní euronadšenci ani hateři. Je mi jasné, že daný zdroj bude pracovat s daty relevantními k určitému roku a následně se miska vah pro a proti mohla pozměnit.

Reagovat
Rothbard

https://mobile.twitter.com/BarboraKuzelov1/status/1582446072852811776

Pane Vrábele, vraždí Rusko civilisty na Ukrajině?

Vrábelova odpověď

Reagovat
kilobyte

Mě sere už jenom to, jak se u toho pořád směje. Měli by ho všichni normální lidi ignorovat.

Reagovat
Nebelung

On má velkou výhodu, že vypadá sympaticky a dle tohoto rozhovoru se neprojevuje ani nějak neinteligentně. To třeba tělocvikář Volný nabídnout nemohl. Proto mi přijde tento člověk docela nebezpečný.

Reagovat
Rothbard

Nemyslím si. Co dokáže? V normálních médiích prostor nedostane, spíš v kontextu toho jej shodit/poukázat, že má exekuce atd. A ty různé jejich weby, Raptor TV atd? Kolikrát tam je Volný, Bobo, různí anticovid fanatici, proruští štváči, v minulosti různí podkopováči našeho směřování na Západ at a když přijdou volby, tak dostanou mizivá procenta. Jako jestli na základě jeho myšlenek někdo půjde a udělá nějaké násilí, nějaký vypatlaný jedinec, to se bohužel úplně vyloučit nedá...

Reagovat
Nebelung

Těmi médii bych si nebyl tak jistý. Stačí ukázat potenciál v oslovení většího počtu lidí a Prima mu prostor dá velmi ráda.

Politicky prostor nemá, protože SPD, ale rozdmýchávání nespokojenosti i v těch méně radikálních může vést k tomu, že ti radikální budou mít pocit, že je jich většina/hodně a budou právě dělat bordel.

Reagovat
kilobyte

Ti dezoláti si myslí, že je jich většina už teď. Díky facebooku, novinkám, atd. Myslí si, že na demonstraci jich bylo minimálně 200k a to jich ještě další milion nemohl přijet kvůli tomu, že vláda jim to znemožnila.

Takže je podle mě jedno jestli bude na všech TV nebo ne. Ten kdo je tak blbej, že mu uvěří, už je stejně na jeho straně.

Reagovat
Trand

Zoufalec a navíc nemá rád fotbal

Reagovat
Rothbard

Co to je fotbal?

Reagovat
Svatej

Týpek se.naucil jeden termin s přirovnáním k fotbalu a použije ho nastokrat, protože jinak to podat prostě nezvladne, kdyz to neni z jeho hlavy. bombastický

Reagovat
Svatej

Otazka, co je k veci, ale nelibi se mi - nemanipulujte se mnou

Reagovat
Ed_Hazard

https://twitter.com/nexta_tv/status/1582780354452410368

Odporúčam si hodiť názov tej reštiky do goolgu. Tempo akým pribúdajú hodnotenia tej reštaurácie je až zarážajúce Internet je silný čarodej.

Reagovat
Ed_Hazard

Len pre záznam, práve tam je 78 254 recenzií.

Reagovat
roman_tycka

dalo se cekat

Reagovat
Ed_Hazard

Už ich google maže, pár minút nazad tam bolo cez 95k

Reagovat
kilobyte

A může jet podnikat do Ruska.

Reagovat
oli9

Už tam píšou hlavně špinavý, Rusaci...

Moje recenze tam stále je tak napište taky.. Stačí jen hodnocení

Reagovat
Trand

Včera jsem viděl 98000 recenzí, dneska 3300, je vidět že asi celou noc mazali. Každopádně má momentálně hodnocení 2,3 a lidi pořád píšou.

Reagovat
kilobyte

To asi mažou každou recenzi, kterou napíše někdo, kdo nebyl s mobilem poblíž.

Reagovat
Svatej

Taky jsem tam házel

Reagovat
frankiefcb

má tam kránsou jedničku zmrd jeden.

Reagovat
Xavivax1
Reagovat
Trand
Reagovat
Svatej

To je fakt zvrácený. I ten týpek, co tam čeká na změnu rezimu, aby teprve potom mohl nekomu rozkopat držku, je taky super. Odvážnej az za roh klávesnice.

Reagovat
nani92

u nás teraz fičia zlé recenzie na Kolkovna River Park v BA, lebo tam boli útoky na Gayov a manažér s personalom ich chcel vyhodiť..to čo dokáže internet je vcelku desivé

Reagovat
ACSeRw!n

tohle ti prijde desive ? koukni do Ciny, kde jede regulerni Big Brother a lidi maji socialni skore

Reagovat
sokar

ale je to protiváha tej hnusnej fuj bakanej Ameriky a západu, preto im dezoláti aj tak budú fandiť

Reagovat
Salfovic

Tak to budou mít spíš rekordní tržby.

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
kilobyte

Ty se směješ, ale je lehčí a ohebný, takže se s ním lépe utíká. Rusko zase ukázalo, jak je napřed.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ACSeRw!n

molitan aspon zahreje

Reagovat
Svatej

Pláty brutální, gauče v zákopech by mě nikdy v životě nenapadly

Reagovat
roman_tycka

Naopak jeden ukrajinský klempíř ukazoval jak udělal v zákopech koupelnu a něco jako saunu

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/i/spaces/1yNGaNDlyYdJj?s=20

Dárek pro putina rozhovor se Svarovskym a Poleščukem. Pro nás experty na eurofotbalu neříkají nic nového, ale místy zajímavý.

Reagovat
frankiefcb

Ty jo Svarovský, přemýšlím jeslti mám chuť ho poslouchat. Jeho útoky vůči Zelinkovi a Pavlovi už mě začínají dost srát.

Reagovat
roman_tycka

Vůči Pavlovi to asi chápu, prostě někdo nezkousne někoho, že byl komouš, už to ale tryhardí to je pravda. Nicméně přehled na Ukrajině má z těch českých veřejně známých osobností asi největší, tak se poslouchat dá (pokud se teda nevyjadřuje k domácím záležitostem )

Reagovat
frankiefcb

To, že někdo nechce volit Pavla proti tomu nic nemám. Vadí mi ta agresivita, jak vůči němu tak vůči Zelinkovi, který se snaží vyvracet nepravdy, které šírí jak Svarovský nebo maestro Kalousek

Reagovat
roman_tycka

Já s tebou souhlasím, že ten hunt je přehnaný, Kalousek takdy dost zapšklej poslední dobou.

Reagovat
Trand

Kalousek strávil celý léto nadáváním na STAN a teď přeorientoval na generála. Občas má zajímavý postřehy a mám ho svým způsobem rád za spoustu věcí, ale jak píšeš, je to často zapšklej a neobjektivní člověk.

Reagovat
frankiefcb

Kalouskovi útoky na vládu, na svoji TOPKU, na Zelenského a Pavla. Strašně zapšklý. Já ho nikdy nemusel, ale svým způsobem jsem ho respektoval. Ale začíná ho ztrácet, i když u toho jak se vysmál dezolátům. U toho jsme se fakt zasmál.

Reagovat
kilobyte

Je problém, že tihle zakladatelé, nedokáží přijmout to, že se strana nevyvíjí přesně podle jejich představ.

Reagovat
Salfovic

To mi vyprávěl kamarád, co byl za topku zastupitel v Praze. Jednou za čas se objevil kníže a všechny zprcal, jak to dělaj na hovno. Přitom už byl tehdy v takové formě, že když někde promluvil do médií, tak to byl akorát kolosální průser

Reagovat
frankiefcb

Hlavně, že se kníže zastal Feriho, že v mládi dělali to samé. A týpek obvinění ze tří znásilnění.

Reagovat
Svatej

Ja treba Pavla poslouchal u par rozhovorů a působí na mě naprosto v pohodě, na tu komousskou minulost seru, takhle mladej bych to v režimu možná udělal taky, dokud bych nemusel splhat po zádech někoho jinýho, tak nebudu pokrytec.

Zatim to u mě vypadá na něj.

Reagovat
roman_tycka

Jako já to moc neschvaluji, je spousta lidí co bylo takhle mladejch a do strany nevstoupili, to je prostě velkej škraloup. Přesto tam ale nevidím nikoho, komu bych to hodil asi víc, ostatní absolutně nevýrazní. Hlavně Svarovskym propagovaný Hilšer, který asi může být dobrý člověk, ale když kandiduje potřetí a potřetí nepřeleze 6%, tak bych to asi už trochu vzdal

Reagovat
Svatej

Ja to beru tak, že právě díky chybám v mládí si dávám dvakrát větší pozor na úplně vsechno v dospělosti, kdy mají stejný jednání větší důsledky. Nenabit si na x věcech držku, tak je ze me dneska fakt nesnesitelnej kokot..

Když jseš zmrd jako Babiš, StBak a potom kunda i v dospělosti, je to úplně jiná, ale tohle dovedu lidsky tolerovat, právě díky osobní zkušenosti.

Reagovat
Salfovic

Já bych Pavla strašně rád volil, ale přes jeho komoušskou kaňku u mě prostě nejede vlak. Volil bych ho jen z donucení, tedy kdyby byl ve druhém kole proti Babišovi a podobně.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Trand

Za mě je to velký problém, ale asi mu to stejně přesto hodím. Na každým kandidátovi mi vadí něco, možná bych ještě uvažoval o Danuši, i když ta měla taky nějaký divný řeči na twitteru ještě než ohlásila kandidaturu. A beru to tak, že u Pavla je ta komušská minulost sice velkej problém, ale bylo to před dlouhou dobou, ty ostatní lidi říkají blbost/ věci co mi vadí i teď. U Pavla jsem ještě nic takovýho ze současnosti neslyšel.

Reagovat
Svatej

souhlas

Reagovat
frankiefcb

U Danuši vím, že ulítla u toho, jak se vysmívala borcovi, co je dyslektik. Nicméně pak se omluvila.

Reagovat
vacin

Pro Nerudovou bude ještě velký pruser s tím prodejem titulu na univerzitě, kde byla rektorka. Ona se z toho snaží vyvinit, že o tom nevěděla a, že to hned začala řešit, ale vzhledem k tomu, že šlo o fakultu, kde pusobila i jako děkanka a v čele fakulty byli její lidi, tak dost silně pochybuji o tom, že v tom nebyla zapletená taky.

Reagovat
frankiefcb

Ale ještě možná dám šanci Nerudové. Zatím to mám 70 % pro Pavla a 30 % pro Nerudovou. Oběma jsem podepsal podpisový arch.

Reagovat
Svatej

co to tak sleduju tak dve nejpřijatelnější volby

Reagovat
Freedo

Já zvažuju Fischera. Pro některé je moc konzervativní, ale líbí se mi jeho postoje v zahraniční politice a taky má dobré zkušenosti v diplomacii.

Reagovat
andrew96

Attention whore, zrovna dneska v plné kráse.

Reagovat
oli9

Tak už jsou videa a fotky jak orkove opouštějí Energodar.

Reagovat
frankiefcb

nevím jestli je to dobře nebo špatně.

Reagovat
Svatej

Proc?

Reagovat
Salfovic

Kvůli té přehradě.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
oli9

Tohle město je nahoře, po proudu

Reagovat
oli9

Proti proudu samozřejmě....

Reagovat
frankiefcb

ale je v něm Jaderná elktrárna, která na chlazení používá vodu z přehrady

Reagovat
roman_tycka

Není tam ještě někdo z IAEA?

Reagovat
kiwwi

"The occupiers are starting to flee Enerhodar. The panic, fear and expectation of defeat that had taken hold of the occupiers in Kherson and Zaporizhzhia oblasts have now reached Enerhodar.

Yesterday, on 19 October, and overnight, looted goods were being transferred from the residences of the Russian military and occupation ‘administration’."

According to their reports, Russian occupiers "have taken everything they possibly could – TVs, fridges, furniture, kettles and other household goods – and crammed it all in their buses and trucks."

Reagovat
ACSeRw!n

at si ty bedny vemou no.. hlavne pokud to tam nezaminovali

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Trand

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1582987315307483136

V Pobaltí už mají všichni v pi*i

Reagovat
Svatej

Reagovat
Swarley

Reagovat
TopinB

Soros’s friends in Hungary’s liberal intelligentsia recommended Orbán as one of their own. When Soros met him, he was captivated by the young activist’s charisma. He made a donation to Fidesz and gave Orbán a scholarship to study civil society at Oxford.

...

But the liberals had also wishfully imposed their hopes on Orbán, never looking carefully enough at him to notice that he deeply resented them. “The dorm kids always wanted to show the urban intellectuals that they had always been the smarter, better leaders,”

https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2019/06/george-soros-viktor-orban-ceu/588070/

Reagovat
kilobyte

Takže Orbán může být Sorosova loutka.

Reagovat
TopinB

Aby vyhnal Maďarsko z EU, jako poslední Sorosova pomsta Maďarsku! Viva EU, nebo co říkaj v Maďarsku

Reagovat
Svatej

https://twitter.com/TadeuszGiczan/status/1583042663426584578?s=20&t=tcLpNNPZFd_pXve8Y4WXkA

Fail of the day. A Russian defence ministry expert doesn't realise he is already on air and says: "Just don't ask too much about these Iranian drones. We all know they are Iranian, but the authorities don't want to admit it".

Reagovat
Trand

Tak jak jsme se přesvědčili během týhle války, to je taková ruská klasika. Jen teď z hlavy mě napadají Sims, rentgen kamionu, interview s ženou zemřelého vojáka, která dostala jako kompenzaci od státu lednici (ale na lednici zapomněli sundat ukrajinskou samolepku) a to jsem na spoustu dalších věcí zapomněl. Oni jsou v tomhle naprosto neschopní. Ale tak asi je pravda, že když pořád lžeš, tak se v těch lžích začneš ztrácet a musí to být vyčerpávající no.

Reagovat
kilobyte

Něco z toho už musí být sabotáž. Tak neschopní být nemůžou. Ještě bylo dobré jak ukazovali fotky těch sovětských párů a tam Bonnie a Clyde.

Reagovat
roman_tycka

Nebo S.S. George W. Bush na plakátu Za nami Pobeda

Reagovat
Trand

Reagovat
TopinB

Zvedání vlajky na Iwo Jimě, eeeee, Kurilách?

Reagovat
Neon

Trussová oznámila rezignaci. Britové jsou fakt ve sračkách. Měli by vstoupit do EU, aby se ekonomicky zvedli.

Reagovat
kiwwi

Nejak tomu nerozumiem...co akoze cakala, ze to pojde vsetko ako po masle? Po dvoch mesiacoch odstupi s tym, ze nevie presadit to, co slubovala...no po prve slubovala picoviny, ale ked vie, ze slubovala picoviny a situacia je taka aka je, tak mohla sa snazit o nejake kompromisy nie?

Co dalej, pojde este raz skusit Rishi Sunak?

Reagovat
fenixLFC

nemohla sa snazit o kompromisy, to nebolo o tom ze sa jej nepodaril presadit nejaky bod. . ona bola zvolena konzervativcami s programom ktory nie ze nebol schopna presadit, oni jej ho doslova roztrhali. a nie opozicia ale realita a trhy, pretoze viedol skoro k tomu ze krachli . politicky nemala ziadnu buducnost a ziadne body pretoze nielenze vsetko co chcela spravit kolosalne vybuchlo ale naopak este museli sprisnit a de facto urobit otocku o 180 stupnov.

Reagovat
kilobyte

Vystoupit z EU byla asi chyba, ale hned se vrátit by byla větší.

Reagovat
Svatej

Rozvedl bys to?

Reagovat
kilobyte

I ti co chtějí vystoupit z EU věděli, že to minimálně ze začátku bude těžké a potrvá nějakou dobu než by z toho UK mohla něco "vytěžit". Referendum bylo 2016, UK požádalo o ukončení 2017, odešlo 2020 a v roce 2021 skončilo přechodné období. Takže odchod trval nějakých 4-5 let. A po roce by se měli hned vrátit? Byli by všem pro smích a vlastně by tím řekli, že se o sebe nedokáží sami postarat a proto se musí vrátit.

Pak je ještě otázka, jak by se vrátili? Bez referenda by to byl podraz na občany. A referendum by mohlo skončit jakkoliv. Spíše si myslím, že by bylo více lidí pro nevstup, protože i dost lidí, co bylo pro setrvání v EU by teď vstup nechtělo právě z důvodu konzistence.

Další věc je jak dlouho by trvalo se do EU vrátit. Určitě by to pár let trvalo. Takže nakonec by během nějakých 10 let vynaložili velké prostředky, aby byli stále v EU. Jejich postavení v EU by to nezlepšilo, možná spíše zhoršilo.

Reagovat
Svatej

Mockrát diky,.myslel jsem ze v tom bude i další důvod, hlavně ekonomickej

Reagovat
frankiefcb

Konzervativci dostanou neskutečnou bídu ve volbách. To už asi nezachrání a někde jsme slyšel, že jim hrozí opravdu mizerné zastoupení v House of Commons. (zaslechl jsem šílenost, že se jim tam dostanou jen tři lidi).

Reagovat
kilobyte

Cameron jim pěkně zavařil a utekl.

Reagovat
frankiefcb

No i Johnson. To byla jeho snaha vystoupit z EU. A svou pozici prostě nezvládl.

Reagovat
fenixLFC

zalezi kedy budu volby, keby boli teraz tak urcite ale ked za rok tak to sa moze stat hocico, moze klesnut inflacia, labouristi prist s nejakym vlastnym skandalom atd atd

Reagovat
Blasphemer

the lettuce has won

Reagovat
Trand

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Neon

Reagovat
Trand

Tímhle tempem se tam stihne vystřídat celá strana. Každopádně se to dalo čekat no, Boris byl hroznej, Liz byla ještě horší. Je až obdivuhodný, jak se dokážou pořád propadat níž. Poslední, koho jsem vnímal víceméně pozitivně byl Cameron, i když ten paradoxně může za brexit no. Ale je pravda, že tenhdy jsem to zas tak moc nesledoval, tak je možné, že to byl taky neschopák, jen jsem si toho nevšimnul.

Reagovat
frankiefcb

No může za brexit. Podlehl Johnsonovu křídlu vyhlásil referendum, ale sám byl proti vystoupení.

Reagovat
Trand

Tak jsem to myslel, že vyhlásil referendum. Kdyby ho nesliboval, tak dost možná žádný referendum nebylo.

Reagovat
frankiefcb

to si nemyslím. Poptávka po referendu byla silná. Doufal, že to zvládne stejně jako zvládl Skotské referendum.

Reagovat
Trand

Tak je mi jasné, že to vyhlašoval s předvědčením, že odchod neprojde, vím že sám byl proti a pak se i vyjadřoval že toho lituje. Každopádně možná máš pravdu, nevím, jak jsem psal, tehdy jsem to tolik nesledoval. Jen jsem z toho měl takový pocit no. Aspoň vidíme, kam to všechno vedlo.

Reagovat
frankiefcb

Hele ono to není lehké. V té době byl velmi silný Farage a měl docela solidní podporu. Cameron věděl pokud nepřistoupí na referendum, může se část konzervativců trhnout a přejít k UKIP. Tím, že slíbil referendum zachránil pro stranu mnoho voličů, kteří by hlasovali pro UKIP + si myslel, že to zvládne a VB nevystoupí z EU. Bohužel se to nestalo a výsledky jsou pro VB velmi tragické. LAe jejich boj no. Ale vyloženě vinu na Camerona bych nesváděl, právě spíše na Johnsona, Farage ad. (Zajímavé, že teď o Faragovi není vůbec slyšet)

Reagovat
Trand

Tak Farage byl největší klaun, to je pravda. Boris byl taky magor, ale potom co se stal PM byl ještě celkem ok, oproti tomu jaký byl předtím, aspoň z mého pohledu. Jen měl prostě moc afér s těmi večírky atd, ale v té rétorice se dost umírnil. A já to nedávám celé Cameronovi za vinu, jak říkám, je to pro mě asi poslední normální britský PM co měli, jen to u něj pořád vidím jako takovou kaňku, bohužel dost velkou. Stejně jako třeba u Obamy politiku vůči Rusku po anexi Krymu.

Reagovat
kilobyte

Je to chyba těch, co chtěli v EU zůstat. Na EU se svádí všechno špatné. Nějaká kampaň pro podporu EU přišla až v době referenda. Zatímco kampaň proti EU se jede neustále a přispívají v ní i prounijní politici.

Reagovat
Trand

Jinak k tomu Cameronovi, tohle jsem našel u něj na wiki teď, co je tohle za akci?

https://en.wikipedia.org/wiki/David_Cameron#/media/File:G8_leaders_watching_football.jpg

Reagovat
kilobyte

Vždyť je to tam napsané.

Cameron, Barack Obama, Angela Merkel, François Hollande, and others watch the penalty shootout of the 2012 UEFA Champions League Final. Cameron is celebrating Chelsea's victory over Bayern Munich.

Reagovat
Trand

Tak to jsem si přečetl, spíš mi šlo o to, proč se takhle setkali aby sledovali finále ligy mistrů, to není úplně běžná záležitost žejo.

Reagovat
kilobyte

Celý popis obrázku:

Prime Minister David Cameron of the United Kingdom, President Barack Obama, Chancellor Angela Merkel of Germany, José Manuel Barroso, President of the European Commission, President François Hollande of France and others watch the overtime shootout of the Chelsea vs. Bayern Munich Champions League final, in the Laurel Cabin conference room during the G8 Summit at Camp David, Md., May 19, 2012. (Official White House Photo by Pete Souza)

Měli jednání G8

Reagovat
Talker

Tvl a to jsem dneska viděl video o ní na visual politics...

Reagovat
Trand

Jinak to vypadá, že komedie pokračuje:

https://twitter.com/Steven_Swinford/status/1583091554574831617

I'm told that Boris Johnson is expected to stand in the Tory leadership contest. He's taking soundings but is said to believe it is a matter of national interest

Reagovat
Blasphemer

Mě už to dnes napadlo... jako sranda. A ona je to realita.

Reagovat
Mastný Chobot

To by Ukrajinci boli radi, ti ho miluju

Reagovat
Zaschrona

Největší sranda na tom je, že dost možná je to pro Konzervativce nejlepší možnost.

Pokud se teda chtějí zachránit s respektovaným výsledkem v příštích volbách...

Reagovat
Mastný Chobot

Skoda, Arsenal pod nou bol invincible

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/faytuks/status/1583093123613601792?s=46&t=Murw2BRGOUj7-AOT5_M_Nw

Boris Johnson is expected to stand in the tory leadership contest to replace Liz Truss as prime minister - Times

Reagovat
Hachim Mastour
Reagovat
fabec1222

Kdy se rozpadne celá VB na jednotlivé fotbalové jednotky?

Reagovat
Zaschrona

Nerozpadne.

Reagovat
Freedo

Even Sam Allardyce managed the country for longer than Liz Truss

Reagovat
Mastný Chobot

Dnes som zachytil nejake šumy, ze Rusi sa stahuju za Dneper aj z Chersonu. Potvrdil to uz niekto doveryhodny?

Reagovat
vodka

snad ty kundy neodpali tu prehradu

Reagovat
Trand

No pokud se stahují z Enerhodaru, tak je to dost podezřelé, snad tam neplánujou udělat nějakou prasárnu s tou elektrárnou. Jinak co jsem tak četl, tak ta přehrada je pro ně hodně důležitá, protože se z ní odvádí voda na Krym. Ukrajinci jim to v 2014 zavřeli a Krym začal vysychat a právě až teď po obsazení Kachovky tam dostali zpátky vodu. Tak nevím, co by se zase dělo, kdyby jí odpálili.

Reagovat
icefish

Krym už jim je ukradenej, co se prosperity týká. Potrebuji ho drzet jen jako území, a to se jim možná ani nepovede. Takže udělat megabordel přehradou a elektrárnou je jim možná užitečnější … hope not.

Reagovat
kilobyte

Tak jsem se po dlouhé době podíval na Máte slovo. Zaorálek tak vykládal, že mají dneska přijít velké boje u Chersonu.

Tak nevím jestli je tak mimo a nebo něco ví. Ale dost pochybuji, že něco ví.

Reagovat
Mastný Chobot

To meno ma vzdy rozosmeje

Reagovat
kilobyte

Minul se povoláním.

Reagovat
DelPiero137

Keby si to takto nevyzdvihol ani by ma to nenapadlo

Reagovat
oli9

Než tam lezl tak akorát koukl na nadpis na novinkách

Reagovat
Trand

Ten podle mě neví vůbec nic. On je to extrémně chytrej a vzdělanej člověk, ale jeho morální kompas je strašnej a když jsem byl na jedné akci, kde letos mluvil, tak se akorát vymlouval, že když byl on ministr, tak víc dělat nešlo a že vlastně udělal vše nejlépe co mohl.

Reagovat
kilobyte

Řekl bych prodejnej zmrd. I včera bylo vidět, jak se snaží o hlasy voličů.

Reagovat
Salfovic

Zaorálek extrémně chytrej

Reagovat
Trand

Tak nevím jestli chytrej je to správný slovo, možná spíš vzdělanej. Ale když jsem ho někdy slyšel mluvit, tak tam tahal filozofy a jejich teorie snad ze všech období jak z klobouku. Působil na mě, že ví o čem mluví.

Reagovat
Salfovic

To si nevybavuji, ale vždycky si vzpomenu, jak jel do Izraele vyjednávat mír s Palestinou

Reagovat
Neon

Vždycky mě fascinuje, jak si tihle bezpáteřníci, co otáčí podle toho, odkud vane vítr a hrajou to na "pravda je někde uprostřed", myslí, že je někdo bude ve světě brát vážně. Se podívejte teď na Lipavského. Sice nám teda pomohlo předsednictví EU, ale od začátku války celá vláda jede pevnou linku zakotvenou v západních morálních hodnotách a ejhle, po 30 letech mluví na Radě bezpečnosti OSN náš ministr.

Reagovat
kilobyte

Pouhý bakalář. Škoda, že si Mynář a spol. nikdy neuvědomí, jací jsou to čůráci a jak je Lipavský setřel.

Reagovat
Trand

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/MatyasZrno/status/1583167974831448064 Zajímavé reportáže od Matyáše Zrna. Jenom nechápu, jak může pracovat pro dezinfo TV CNN prima News.

Reagovat
kilobyte

Buď se na televizi nedívá a tak neví, co dělají jeho kolegové, nebo si myslí, že pracuje pro americkou CNN a nebo je masochysta. Pak je to ještě málo pravděpodobná možnost, že je stejně kvalitní jako jeho kolegové a ty videa točí v Česku ve studiu.

Reagovat
Mastný Chobot

To určite nie, lebo kameramana mu robí môj známy, ktorý žije na Ukrajine

Reagovat
kilobyte

Tak to byl spíš takový vtip. Můžeš se zeptat svého známého, aby se ho zeptal, jak vnímá CNN Prima?

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
roman_tycka

Tvl ten Musk je fakt totální kripl, se chová jak malý děcko úplně. By se měl odstřelit už na Mars i s tou svou celou teslou.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak on zas má podľa všetkého naozaj autistickú poruchu, takže ho občas treba brať s rezervou, ale hej, no, je to idiot.

Reagovat
Mastný Chobot

nemyslím idiot z mentálneho hľadiska, ale serie ma

Reagovat
Hachim Mastour

ale predtým prerozdeliť jeho majetok. hlavne tam, kde najviac vykorisťuje

Reagovat
Neon

Už se zas blížíme 1500 komentům

Reagovat
oli9

POV v Záporoží. Sestřeleni ruské rakety, pro ně již normální každodenní realita

https://twitter.com/rendeiro_silva/status/1583375671312928768?s=20&t=7XBDpNoC4p-_cpAUgnF45A

Reagovat
oli9

POV v Záporoží. Sestřeleni ruské rakety, pro ně již normální každodenní realita

https://twitter.com/rendeiro_silva/status/1583375671312928768?s=20&t=7XBDpNoC4p-_cpAUgnF45A

Reagovat
oli9

U Bachmutu zuří boje, no spíš Peklo. Ukrajina se drží, Rus nepostupuje ani o metr ale pořád tam posílá další a další síly na jatka..

Jinák do Chersonu 2 tisíce mobilizovanych bránit město.. Jakž takž armáda už se stáhla... Prostě je poslali na další porážku...

Reagovat
Xavivax1

Podle Válka. Válka se nikdy nemění, je u Bachmutu už tři dny klid po hodně těžkých ruských (Vagnerovských) ztrátách.

Reagovat
DelPiero137

Kolko tych Vagnerovcov je? Od zaciatku invazie citam kde vsade operuju, maju dost velke straty. Mohli by ich rozprasit co najviac.

Reagovat
Xavivax1

Teď by jich mělo být kolem 8000. Většina ale budou bezdomovci, trestanci apod.

Profesionálních vojáků už moc nezbývá.

Reagovat
Salfovic

Neměli být rusáci v Chersonu odříznutí od zásobování ?

Reagovat
Xavivax1

Nejsou odříznutí, jenom to mají hrozně komplikované. Proto odtamtud pomalu utíkají.

Reagovat
Salfovic

Proto mě ten příchod 2 tisíce mobilizovanych celkem překvapil.

Reagovat
TopinB

Fakt? Mě ne

Reagovat
Salfovic

Myslel jsem to z logistického pohledu.

Reagovat
TopinB

Jo, tak to jo

Reagovat
oli9

https://twitter.com/tinso_ww/status/1583125976061353985?s=20&t=7XBDpNoC4p-_cpAUgnF45A

Putler dojel mezi Mobilizovane a klasické divadlo pro něj.. Pak se nedivte, že je úplně mimo realitu... Věřím že jak odjel tak se výbava zase vrátila a objeví se na nějaké přehlídce v Moskvě maximálně

Reagovat
Trand

1) To je normální, že se v Rusku vojáci představujou jakou soudruzi?

2) Škoda že ho někdo nestřelil, tohle byla ideální příležitost Kde jsou Tádžikové, když je potřebujeme

Reagovat
Xavivax1

Nedivil bych se, že všem dali slepé náboje pro tuhle možnost.

Reagovat
Trand

Je fakt, že tohle by asi zrovna on opravdu nepodcenil.

Reagovat
Svatej

Co to ma s vlasama

+ Teda kdykoliv ho vidim mezi lidma, jen drží hubu a kýve s vyrazem uplnyho noumy

Reagovat
ACSeRw!n

co by s nima mel mit ? chci videt tebe v 70 letech

Reagovat
Svatej

Se podívej znova na konci v poslední lch vteřinách, nějaký divny skvrny, je to tam koukam i v diskuzi

Ja mam kliku na genetiku, budu v pohodě.

Reagovat
kilobyte

Vždyť je to Nývlt.

Reagovat
DelPiero137

Uz chyba len to aby podaval ruky a tlapkal po pleci 15 rocne deti ktorym helma pada z hlavy a bude to kopia Adolfa.

Reagovat
Trand

https://twitter.com/nolanwpeterson/status/1583456368677486593

During Kyiv’s most recent air raid alert (ended 20 min ago) I came across a Glovo food delivery guy waiting outside an apartment door w/an order in hand. He asked me where to find the building’s bomb shelter, then took the food down to the customers. Bomb shelter food delivery.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/macergifford/status/1583453372731969540

Heh, ak všetci Ukrajinci pijú toto, tak za pár mesiacov dobyjú aj Peking

Reagovat
oli9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele