Nejhorší lednové přestupy napříč dějinami Premier League

01.01.2017, 21:56
Komentáře a souhrny
Zaujalo nás
Od roku 2003 se v Anglii smí přestupovat nejen v létě, ale i v průběhu ledna. Od té doby už několik klubů v polovině sezony zvládlo udělat naprosto rozdílové nákupy, některé se však také hrubě nevydařily, a tak se nyní The Guardian rozhodl z každého roku vybrat ten nejhorší přestup. Příjemnou škodolibou novoroční zábavu přejeme...















2003 — Michael Ricketts, z Boltonu do Middlesbrough; 3,5 milionů liber

V čase 23:30, o historicky prvním lednovém deadline day, Middlesbrough zapečetilo podpis útočníka, který měl způsobit zásadní převrat v kabině týmu na čtrnácté pozici v tabulce. "V Boltonu jsem se zasekl, tréninky byly pořád stejné, nešlo to tak, jak jsem plánoval. To se tady snad změní," vysnil si tenkrát útočník Michael Ricketts. A nezměnilo: na konci příští sezony, po 18 měsících a pouhém tuctu ligových startů se třemi góly na kontě se forvard poroučel do Leedsu jako volný hráč.

2004 — José Antonio Reyes, ze Sevilly do Arsenalu; 20 milionů liber

Když José Antonio Reyes dorazil do Londýna, prohlásil, že je "zároveň nejšťastnějším i nejsmutnějším člověkem na světě", čímž jedině podtrhl své emocionální pouto ke Španělsku; pouto, které nikdy nezmizelo. Jeho londýnská štace začala dobře, titulem a góly ve všech pěti prvních kolech sezony 2004/05, jenže potom ho v říjnu na Old Trafford trochu pokopal Gary Neville, a bylo to. "Nebudu popírat snahu ho zastrašit. Reyes tápal, jakmile se na něho hrálo tvrdě," prohlásil později obránce Manchesteru United, jehož strategie zafungovala do puntíku. Reyes po čtyři měsíce nebyl schopný skórovat, roku 2006 prchnul do Realu Madrid, a až doteď se nehnul z Pyrenejského poloostrova.

2005 — Jean-Alain Boumsong, z Rangers do Newcastlu; 8,2 milionů liber

Glasgowští Rangers vlastnili francouzského zadáka pouhých šest měsíců, během nichž jeho hodnota záhadným způsobem stihla narůst z nuly (přicházel jako volný hráč) až na hranici osmi milionů liber. "Zdobí ho ohromná touha být tím nejlepším," sliboval si tehdy velké věci manažer strak Graeme Souness, který si následně odmítal přiznat chybu až do té doby, než byl klubem vyhozen. Za ten rok a kousek přitom Boumsong v první řadě páchal jednu hrubku za druhou a šest měsíců po Sounessovu odchodu byl prodán s téměř pětimilionovou ztrátou. "Když se mi daří, nikdo o mně nemluví," stěžovala si bývalá opora Auxerre. "Dobře, nejsem žádný Beckenbauer, ale časem jsem přišel na to, co si na hřišti můžu dovolit, a co ne." Jeden sloupec byl bohužel podstatně delší než ten druhý.

2006 — Hossam Ghaly, z Feyenoordu do Tottenhamu; neznámá částka

Po šestnácti měsících a sedmnácti startech na White Hart Lane byl Ghaly povolán do akce již ve 29. minutě utkání s Blackburnem, aby byl následně po hodině hry opět stažen, hodil svůj dres po manažeru Jolovi a definitivně tak pohřbil celé své angažmá v Tottenhamu. Toho léta potom Egypťana za tři miliony liber koupil Birmingham, aby během tří dnů nějak přišel na cestu, jak z dohody vycouvat - právě tak krátký interval totiž Ghalymu stačil na to, aby se znechutil manažerovi Bruceovi. Vítěz Afrického poháru 2010 za Tottenham ještě jednou mohl nastoupit v lednu 2009, kdy byl jmenován mezi náhradníky, publikum na něho ovšem bučelo tak vydatně, že se raději v řádu týdnů prodal do al-Nassru.

2007 — Julius Aghahowa, ze Šachtaru Doněck do Wiganu; 3,5 milionů liber

Jak se blížil konec ledna 2007, Wigan seděl na samém dně tabulky poté, co nashromáždil osm ligových proher v řadě. "Netřeba se před něčím schovávat - topíme se v hovnech," nebral si servítky při hodnocení situace manažer Paul Jewell. A tak přišla řada na spasitele Juliuse Aghahowu, lehkonohého forvarda, jehož akrobatická oslava gólů ozdobila již mistrovství světa 2002. To Anglie si Nigerijcových salt vůbec neužila. Jewell sice trval na tom, že "si klub na skautingu vážně dal záležet", a že ho "sám osobně sledoval při dvou zápasech", ovšem ani to ve finále nestačilo. Aghahowa ve Wiganu strávil něco přes rok, pod třemi manažery nashromáždil jenom 23 startů a přesně nula gólů.

2008 — Afonso Alves, z Heerenveenu do Middlesbrough; 12,7 milionů liber

Svým způsobem regulérní kultovní hrdina světa fotbalových přestupů a jakési nefér měřítko pro každý export z Eredivisie. Faktem ale je, že konkrétně Heerenveen se svých hvězd zvládá zbavovat opravdu příkladně, a dlouhodobě. Roku 2006 Manchesteru City podstrčil zoufalého řeckého útočníka Georgiose Samarase, roku 2014 Cardiff zaplatil dva miliony liber za Magnuse Wolffa Eikrema, jehož kontrakt byl zrušen po pouhých devíti utkáních, a před devíti lety se Middlesbrough vytasilo s necelými 13 miliony ve snaze pořídit si obávaného střelce 48 gólů v padesáti startech za Heerenveen. Realita na severovýchodě Anglie potom nemohla být odlišnější: za celý rok a půl v Anglii měl brazilský útočník jen pár (zhruba dvě) dobrých utkání, až se v létě 2010 opozdil při nástupu do předsezónní přípravy a Boro ho obratem prodalo se šestimilionovou ztrátou.

2009 — Savio Nsereko, z Brescie do West Hamu; 9 milionů liber

West Ham se chlubil tím, že ve snaze získat nejlepšího hráče posledního Eura do 19 let "úspěšně odrážel velkou konkurenci". A zpětně nutno říct, že ona konkurence se takříkajíc vyhnula kulce. V příštích měsících totiž hráč dle svých slov "úplně ztratil kontakt s realitou", nikdy se pořádně neprobil do prvního týmu, načal jediné jarní utkání a okamžitě byl prodán s více než šestimilionovou ztrátou do Fiorentiny. Za italský klub ale pro změnu nenastoupil vůbec nikdy a místo toho se vydával na jedno hostování za druhým, včetně toho v Mnichově 1860, kde se ho zbavili poté, co náhle zmizel a teprve po týdnu byl objeven v bytě své sestry. Ještě větší perličkou ale byla Saviova štace v Juve Stabia, kterou poznamenal úprk do Thajska, kde se Němec neúspěšně pokusil zosnovat svůj vlastní únos.

2010 — Michel, ze Sportingu Gijón do Birminghamu; 3 miliony liber

Ještě v polovině měsíce ledna se jednalo o největší přestup provedený klubem Premier League. Nový manažer Birminghamu Alex McLeish oznámil, že se jeho čerstvý španělský přírůstek do kabiny "nachází ve skvělé věkové skupině a má dobré nohy". To ještě znělo fajn, méně povzbudivý byl ale Skotův dodatek, že by si jeho posila "mohla brzy uvědomit, že to s prosazením v týmu nebude mít lehké". Bizarní představení, které následovalo neméně bizarní počínání manažera. Ten vážně jen za pár dní na stejný post přivedl Craiga Gardnera a z Michela se rázem stala až čtvrtá volba do středu pole. Nakonec od začátku nastoupil k šesti zápasům, další půltucet si užil jako střídající hráč, a brzy byl prodán do Getafe za polovinu pořizovací ceny.

2011 — Jean Makoun, z Lyonu do Aston Villy; 6 milionů liber

Tohle byl přestupový leden všech přestupových lednů, měsíc nejdramatičtějšího prvoligového utrácení. Torres a Carroll si v tomto směru kradou většinu pozornosti, a tak se trochu zapomíná na jiné přestupové katastrofy jako přesun Bonganiho Khumala do Tottenhamu za 1,5 milionu eur. ("Má potenciál, není drahý a nám se líbí. Je hladový po šanci a my mu ji dáme," sliboval tehdy Harry Redknapp a bohapustě lhal - po čtyřech a půl letech ho Spurs propustili bez jediného startu na kontě.) Mezi těmi dražšími, mizernými přestupy potom vyčnívá Jean Makoun, nebo jinými slovy manažera Villans Houlliera "přesně ten, koho potřebujeme". To se nepotvrdilo: po sedmi startech, v nichž viděl tři žluté a jednu červenou kartu, se Makoun chvatně vypařil.

2012 — Marvin Sordell, z Watfordu do Boltonu; 3,2 milionů liber

Až na poslední chvíli, v závěrečných minutách deadline day, Owen Coyle překazil zamýšlený obchod Cardiffu City a uloupil Marvina Sordella pro svůj Bolton. Tolik snahy a dramatu pro tři camea ve zbytku sestupové sezony. To ale nebylo vše: Sordell následně za Wanderers nenastoupil až do příštího února, což nový manažer Dougie Freedman svaloval na hráčův psychický stav - "stýská se mu po domově, pro to neexistuje lepší vysvětlení," tvrdil - a, kuriózně, také na útočníkovu závislost na sociálních sítích. "Mimo hřiště má menší problémy se svým tweetováním. Dalo by se to nazvat obsesí," krotil hlavou mladý kouč. Sordell potom odešel do Burnley, když si na prostoru 30 měsíců připsal všehovšudy třináct startů za Bolton. Zrovna dnes věnoval svůj podpis i šest tweetů druholigovému Burtonu.

2013 — Vegard Forren, z Molde do Southamptonu; 4,2 milionů liber

Norský obránce kvůli Southamptonu odstoupil od dohody s Liverpoolem o kratší zkoušce a přestup z mateřského Molde označil za "splněný sen". "Není pochyb o tom, že právě tady chci být. Je tu dobrá, mladá kabina a způsob, jakým hrají, mi vyhovuje," třásl se reprezentační stoper. Hned v den jeho přestupu se nicméně jeho představy musely rozplynout: původce onoho vyhovujícího stylu, Nigel Adkins, byl vyhozen ve prospěch Mauricia Pochettina a Forren si za Saints ve finále nikdy nekopl. Ještě toho samého léta sice hráčův agent prohlašoval, že jeho klient zůstává "trpělivý, odhodlaný a připravený", za další tři týdny se ale zrodil neslavný obráncův návrat do Molde.

2014 — Konstantinos Mitroglou, z Olympiakosu do Fulhamu; 12,4 milionů liber

Na podzim 2013 Konstantinos Mitroglou vstřelil 14 gólů ve dvanácti ligových zápasech, hattrick v Lize mistrů a vysloužil si pochvalu od Arsenea Wengera, který ho popsal jako "ryzího zakončovatele, který se nedá přehlížet". Brzy nato se však ukázalo, že se Mitroglou dá ignorovat celkem bez problémů - ve Fulhamu si po přesunu z Pirea odbyl jediný start v základu, dvakrát naskočil z lavičky, párkrát si poranil koleno, a po gólech se mezitím zcela slehla zem. Ničemu nepomohla ani skutečnost, že Rene Meulensteen, který ho s velkou slávou podepisoval, už v čase Mitroglouova debutu u kormidla nebyl. Ihned v létě se Mitroglou vrátil na hostování do Olympiakosu a v uplynulé sezoně opět řádil za Benfiku, která ho letos odkoupila za sedm milionů eur. Pro hráče i ztrápený londýnský klub to mohlo dopadnout i hůře.

2015 — Andrej Kramarić, z Rijeky do Leicesteru; 9,7 milionů liber

Sedmého ledna 2015 - v den, kdy klub dotáhl rekordní přestup chorvatského šutéra - se Leicester ještě nacházel na dně tabulky se třemi výhrami z 20 kol. Ani zlomek nadcházejících úspěchů Foxes ovšem nemůže být přičten k duhu právě Kramarićovi, který si na jaře pod Nigelem Pearsonem připsal na konto jen dva góly, aby ho následně Claudio Ranieri vůbec nezahrnul do svých plánů. "Je to fantastický hráč, ale v tuhle chvíli volím jiný typ útočníka," avizoval italský stratég a podle toho také jednal: věnoval mu všehovšudy dvaadvacet minut ligové akce. Sám Kramarić sice tvrdil, že "fanoušci litují jeho nedostatku herního prostoru, protože ho mají velmi rádi", ale to vzhledem k výsledkům týmu těžko mohlo být pravdivé svědectví. Kramarić kvůli malému zapojení ani nepřebral medaili pro mistra Anglie a momentálně už patří Hoffenheimu.

2016 — Oumar Niassé, z Lokomotivu Moskva do Evertonu; 13,5 milionů liber

V době přestupu Roberto Martínez vypichoval Niassého "opravdový hlad a touhu po úspěchu", přesto ho mezi jedenácti vyvolenými jmenoval pouze pro dva ligové zápasy. Ve zbývajících třinácti kolech senegalský forvard nastřádal všehovšudy 19 minut, z toho čtrnáct v utkání s West Hamem, které byl Everton schopný prohrát i přesto, že v době Niassého nástupu stále vedl 2:0. Pro tento ročník Niassému ani nebylo přiděleno číslo; šestadvacetiletý forvard je v tuto chvíli spíše členem rezervy. A tam podle všeho zanechal vynikající dojem: trenér evertonského béčka David Unsworth již Niassého označil za mimořádný talent s neuvěřitelnou pracovní morálkou, který jen "potřebuje pokračovat v tom, co dělá". Definici toho údajného "něčeho" už s dovolením nechám na vás...

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (522)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Veľmi som sklamaný z vedenia EF. Žiadne prianie nového roku čitateľom? Hanba vedeniu a facka čitateľom.

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

To je staré, nový rok mal byť osobitný článok podľa mňa. Henten som vnímal ako čisto vianočný, ale dobre, no.

Reagovat
fantomas

Nikdy se žádnej "osobitej" článek nedělal, ty šášulo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale robil. A nebuď zlý, Tomi.

Reagovat
fantomas

Tak házej odkazy. Co já pamatuju, vždycky se novoroční přání spojovalo s tim vánočnim.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlášky.

Reagovat
fantomas

Omfg, tak to snad řeknu rovnou. Po (technicky náročných) hláškách se tu stejská mnoha lidem, ale tys prostě musel bejt originální a rovnou to vydat za "facku uživatelum". Klasika.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

LOOOL fízle tak ty si to smazal Ty to máš fakt v genech

Reagovat
fantomas

Nemůžu nic mazat. A ani sem nikomu nic neřikal. Spíš by ses nad svym chovánim prostě měl zamyslet...

Reagovat
smazaný uživatel

to víš že jo svině fízlovská

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

konečně si uznal co za fízlovský povl jsi

Reagovat
Paul Anka

Tvoje reakce jsou hrozně profesionální

Reagovat
fantomas

Nevim sice, co si představit pod "profesionální reakcí", ale ok.

Reagovat
cristiano.K.

to je přesně ona, uznáš pravdu,ale píčuješ kolem toho

Reagovat
fantomas

Cože??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nebud zly a sam tu pises o hanbe nejake facce neuveritelne

Reagovat
Taiger

Jseš poslední dobou nějakej nepříjemnej, co se děje?

Reagovat
smazaný uživatel

To sú už roky, žiaľ.

Reagovat
fantomas

Nepříjemnej sem jen na lidi, co si to podle mě za dlouhodobej přínos zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale predtym si taky nebol Tomi

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když se někdo chová jako pitomec, tak se podle toho musíš někdy chovat.

Reagovat
nani92

smutný život, smutný rok to bude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Suhlasim a respektujem. Na protest by si sa mal tu nato vsetko vyjebat a naplno sa oddat Kotlebusovi

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Čakal som podobnú reakciu od nejakého miestneho hovada.

Reagovat
madridcan

Logicky, ze si mohol cakat podobnu reakciu, ked si napisal dementnu blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Chýbajú mi novoročné priania, no.

Reagovat
madridcan

Tak nech sa ti dari...chces ist na pivo, ze ti zazelam osobne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoja básnička by mi stačila . Vidíš ďalšia vec a ďalšie komentáre, kt. chýbajú.

Reagovat
madridcan

Vyspekulujem nieco. Odkedy som vypadol od rodicov, tak fungujem vacsinou na telefone, takze na siahodlhe komentare nemam naladu. Pivo som spomenul preto, lebo pridem pozriet brata do Nitry teraz a z EF registrujem len teba a Wilda z Nitry. A uz ked som tam bol prvykrat sme nieco kecali, ze dame pivo

Reagovat
smazaný uživatel

Kedy prídeš do NR?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak veľa šťastia a zdravia a splnených prianí prajem.

Reagovat
smazaný uživatel

PF 2017 Olo, nech sa dari,zelam vela stastia, zdravia a aby si videl co najviac defenzivne ladenych zapasov.

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem. Prajem Ti to isté, hlavne zdravie, šťastie, ale tie zápasy si neprajem a ani Tebe.

Reagovat
Rudnevs

Ja tebe prajem zlhtnutie obsahu horkej plechovky (značku si domysli), potom čo dostaneš BAN.

Reagovat
smazaný uživatel

A tebe prajem aby si po dvoch rokoch znovu zazil nervy a sice,zachranovanie pristavu v poslednych sekundach baraze.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
fenixLFC

ze si niekde na nahodnej stranke precitas ,,uprimne" prianie ti akoze zlepsi den alebo cosi? smutne....

Reagovat
Wat

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Kang & Kodos

Právě že ode dneška už nemůže jezdit vlakem

Reagovat
uff

Reagovat
TopinB

Reagovat
Azazelo RD

Já jen nechápu, proč bys chtěl kvůli tomu fackovat čitatele.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

dobre si mu nalozil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Le Gunner

Ty prostě co napíšeš, to perla.

Reagovat
Cobra

Reagovat
ZB 07

Reagovat
SunFells

Reagovat
TopinB

Reagovat
Manik...

Reagovat
kvasha16

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Zark

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Swarley

tvoje nadace nám ale taky nic nepopřála

Reagovat
smazaný uživatel

Prajem všetkým užívateľom ako štatutárny orgán nadácie hlavne úspešný a šťastný nový rok.

Reagovat
Swarley

Reagovat
Mastný Chobot

človek by povedal, že ty ako bojovník proti falošníkom budeš bojovať aj proti týmto neúprimným, falošným blahoželaniam... hm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To nemáte nic lepšího na práci? Na silvestra máte být s rodinou, přáteli, přitelkyní a oslavovat a né sedět tady a čekat na nějaký přitroublý hlášky a přáníčka.

Reagovat
smazaný uživatel

co se proboha má na silvestra oslavovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

No nic, a proto se můžete na nějaké pos*ané přání od EF vybodnout. Tečka. Fízle.

Reagovat
smazaný uživatel

můj dotaz zněl co se slaví na silvestra nic o nějakém přání, ale chhápu že lůza jako ty to nepochopí takže snad tu rakovinu dostaneš co nejdřív.

Reagovat
smazaný uživatel

Že by konec roku a začátek nového?

Reagovat
smazaný uživatel

a co přesně je na tom důvod k té oslavě

Reagovat
smazaný uživatel

Jako pro lidi co 31.12 23:59 sedí na EF a čekají na nějaký článek,tak asi nic. Máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

mě je ef u prdel já se ptám jaký je přesně ten důvod k oslavě? Jenom proto že to dělají všichni? Ty musíš mít nějaký speciální den k zábavě neumíš se zabavit jinak tak to si ubohý kretén a lituji tě.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tu vůbec řešíš? O co ti jde magore? Poslouchej idiote kreténe si říkej svým známým a lituj sebe. Pro mě je nový rok jeden z nejkrásnějších svátků a to že blbec jako ty musí jít proti proudu na tom nic nezmění.

Reagovat
TopinB

Nekrmte trolla, prosím

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

já se ptám ty vypatlané hovado co je na důvod k oslavě slavíš snad každý konec a začátek nového měsíce? Silvestr je den jako každý jiný a jenom tupé hovna ho jako ovce slaví protože se musí za každou cenu ožrat jsi. Takže i ty jsi jenom hloupá tupá ovce.

Reagovat
Kang & Kodos

Jako troll stojíš za píču a ještě seš kokot. Smrtící kombinace.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Mass

Průměrný uživatel EF nic z toho nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Tak jestli mi něco nechybí, tak přesně tahle společenská "nutnost", která je v podání většiny lidí spíš jen zažitou neupřímnou frází..

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
H.N.T.

Afonsa Alvese jsem mel rad nahodou

Reagovat
Benzema

Ako to vyzerá s prestupmi v Liverpool FC teraz v januári ? Máme o niekoho vážny záujem,či sú to len špekulácie?

Reagovat
smazaný uživatel

Hart, Schmeichel, Quincy Promes, Oxlade-Chamberlain. Zatim se jedná spíš o spekulace, no.

Reagovat
Hachim Mastour

Ox nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda. Tomu bych věřil nejméně. I ten Schmeichel se dá škrtnout, když ho Raineri nebude chtít pustit.

Reagovat
Hachim Mastour

Klopp špekuláciu o Chamberlainovi označil za nonsens.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem dneska četl tak i Forsberg

Reagovat
Euphael

Nashvilel ho nepustí

Reagovat
Benzema

Hart a Oxlade a budem spokojný,no nakoniec nepríde nikto

Reagovat
Counter

Ox nikam nejde a nedovedu si představit, že by v ManCity byli ochotní posilovat konkurenci.

Reagovat
Benzema

No veď uvidíme.Hart v Turine neostane po sezóne a určite prestúpi do top klubov v PL a z Oxlade by urobil Klopp top hráča,kiežby to klaplo

Reagovat
Hachim Mastour

Ox nikam nejde.

Reagovat
Kowe

Reagovat
fenixLFC

presne ti ktori boli vyluceni

Reagovat
Kang & Kodos

"Ještě větší perličkou ale byla Saviova štace v Juve Stabia, kterou poznamenal úprk do Thajska, kde se Němec neúspěšně pokusil zosnovat svůj vlastní únos."

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl obrat vlastní rodinu o 25000 éček... Pěknej šmejd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

*OT

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy bude článek s nejlepšíma hláškama roku?

Reagovat
smazaný uživatel

příští rok

Reagovat
Mustang™

tento rok, cca za 363 dní

Reagovat
Manik...

Dohromady?!

Reagovat
smazaný uživatel

Martin Latka nikde?

Reagovat
Liquid

dokonce ani Jarošík a hvězda Aston Villy Drobný

Reagovat
smazaný uživatel

Jarošík byl podprůměr, ale určitě ne tragédie.

Reagovat
Kang & Kodos

"Jiří Jánošík, hvězda Chelsea"

Tittelbach flow.

Reagovat
smazaný uživatel

Jarošíkova a Čechova Chelsea.

Reagovat
Whitemedia

Savio

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Nsereko je jinej pán. V 27 letech má na kontě už 13 klubů po celé Evropě.

Reagovat
Kang & Kodos

A za posledních 8 let dal jeden gól.

Reagovat
Swarley

tak to je na tom hůř než já a to už pět let nehraju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

9 mega za Nsereka...

Reagovat
mesyas

Proč tam není Fernando Ferda Torres?

Reagovat
Whitemedia

Torres dal gol Barce v semifinále, už jen kvůli tomu ho k nim nemůžeš zařadit..

Reagovat
smazaný uživatel

Fascinující. Stejnou argumentaci používají fandové u Tecla s gólem v Mariboru, i když už oba padly za v podstatě rozhodnutého stavu. To je úplně hloupá obrana. Torres byl prostě průser.

Reagovat
Whitemedia

Teda Frankie, ty ses nějak rozjel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Andy..

Reagovat
fantomas

Guardian je jmenoval, ale tohle sou zrovna hráči, kteří asi nepotřebujou rozebírání.

Makoun má navíc celkem vtipnej příběh.

Reagovat
atlee

A poďla rovnakej logiky aj Andy Carroll

Reagovat
vladis271

to že Chelsea definitívne pochovala a nedokázala obrodiť dovtedy najlepšieho hrota na svete nie je dôvod ho dávať na zoznam týchto nímandov.

Reagovat
Whitemedia

pochoval se sám..

Reagovat
fenixLFC

pochovali ho zranenia a nech sa mi to nepaci akokolvek tak benitez a vedenie Liverpoolu ze nezohnali dalsieho hrotaka napriek jeho zraneniam

Reagovat
Whitemedia

a nebo no.. určitě ho ale nepochovala Chelsea, vždyť tolik podpory od trenérů, fanoušků a tolik času na hřišti by při těch jeho výkonech nikde jinde nedostal.. i zranění se mu u nás vyhýbala, akorát to byl už při příchodu k nám poloviční Torres, což by naše vedení zjistilo, kdyby mu neodflákli zdravotní prohlídku..

Reagovat
vladis271

ale zas aj polovičný Torres by mal hrať úplne ináč ako hral u vás. Ved to bola koľko? 2,3 roky najlepšia devina na svete.

A váš medical stuff by som neobviňoval. Viem si predstaviť, že tam úradoval Romanko. Torres bol jeho vysnívaná hračka.

Reagovat
smazaný uživatel

Obvazy, léky a mastičky bych taky neobviňoval.

Reagovat
Whitemedia

Já ale napsal vedení, což znamená všechny zainteresované, ne jen zdravotní personál, ten s tím přestupem těžko mohl něco udělat, když zdravotní prohlídka podle tisku ani neproběhla..

Reagovat
Counter

On si akorát utahuje z vladovy chyby stuff / staff.

Reagovat
Whitemedia

Všímaví chlapci, to jsem vůbec nezaregistroval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Whitemedia

Obviňuji celé vedení, do kterého počítám i majitele samozřejmě.. každopádně už u vás v první polovině sezony byl dost marný, u nás se to pak proměnilo v čirou hrůzu.. ale udělali jsme pro jeho probuzení všechno no, jemu už ale prostě nebylo pomoci, ty zranění mu sebraly rychlost a bez té byl v pytli..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
icka

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
kalla

Skvělý článek

Reagovat
smazaný uživatel

Sportovní sekce Guardianu je totiž jediná, která ještě za něco stojí.

Reagovat
Hokaido

Skvělý články vydávají.

Reagovat
fantomas

Většina sekcí Guardianu stojí za to.

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt ne. Poslední tři roky to je brutální sešup dolů. Stejně tak The Economist třeba. Já jsem si na FB dokonce i unfollownul BBC, protože mě srali. Z britských médií zvládám už snad jen Timesy a Telegraph.

Reagovat
fantomas

Njn, tak jistěže lidem, co smýšlí jako ty, nebudou podobně orientovaný outlety sedět. Mně jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mně nejde o orientaci těch článk, jenže třeba The Economist, prostě píše články, které jsou plné spekulací, fabulací a dalších věcí, která působí jako fakta. Přesně jako třeba ten o Merkelové, který si sdíel. Já neříkám, že píšou špatné články, jen v drtivé většiny to šlo dolů. Neodsuzuju média pro jejich orientaci. I na A2larmu je občas fajn článek v kulturní sekci a na Parlamentních listech zase dávají rozhovory někteří profesoři z VŠ.

Reagovat
fantomas

Když ty si tradičně pleteš pojmy s dojmy a za fabulace vydáváš věci, se kterýma prostě jen nesouhlasíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže prostě ten hlavní argument o tom, že Merkelová tak reaguje na tlak pravicových populistů je vycucaný z prstu a ničím nepodložený. Byli tak líní, že ani pořádně neprojeli ten její projev.

Reagovat
fantomas

Neni, dokonce to článek asi na třech místech podkládal.

Občas mám dojem, že prostě jen nerozumíš anglicky.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
fantomas

She is likely to win re-election next autumn, but faces a challenge from the anti-immigrant Alternative for Germany. So Mrs Merkel needs to buck up her own party, the centre-right Christian Democratic Union, which is disillusioned with the “welcome culture” for refugees that she has promoted.

- hrozí ji prohra mandátu, tak potřebuje apelovat širší voličský základně, normální jev

To pak vysvětluje celej odstavec začínající "Europe’s fad for such bans is driven chiefly not by principles, but politics..."

Reagovat
smazaný uživatel

Ale přesně v tom nadcházejícím odstavci je kámen úrazu:''In both cases, the real motive was to fend off the rise of anti-immigrant parties, such as Marine Le Pen’s National Front in France and Geert Wilders’ Party for Freedom in the Netherlands.''

Tohle je prostě fabulace. Představa, že někdo sebere Le Pen a Wildersovi voliče tím, že zakáže Burky je prostě směšná a ničím nepodložená. To s tím prostě vůbec nesouvisí. Tohle pojítko si autor článku prostě vymyslel.

Reagovat
fantomas

Aha, takže čim si ten obrat Merkelový vysvětluješ? Že jí prostě šiblo v hlavě a šmahem zapomněla na to, co jí už roky jako političku definuje? Jistě.

A to, že ta představa je naivní, nebudu nutně popírat. Ale že to byla hlavní motivace těch, co to dělali, je normálně logická úvaha. Takový ústupky ve snaze zajistit si hlasy těch umírněnějších (často jen protestujících) voličů extrémní pravice sou prostě běžnou věcí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady je úplně evidentní u toho obratu, že ačkoliv si stojí za svojí imigrační politikou, tak ji musí upravovat kvůli vnějším vlivům, se kterými na začátku sama nepočítala jako např. právě burky atd. To je alespoň můj názor.

Reagovat
fantomas

Ale vždyt ban burek nemá žádnou přímou souvislost s omezenim imigrace. A právě proto tušim, že to autor komentáře (s názorem... se kterym se přirozeně dá nesouhlasit) považuje spíš za projev populismu než nějaký větší strategie.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to právě považuju za prvek větší strategie, v níž se snaží Merkelová zůstat solidární vůči lidem, kteří to potřebují, ačkoliv jí třeba Zelení hodili pod stůl návrh omezit imigraci právě z Pakistánu a Tuniska, když ty státy chtěla přidat na seznam bezpečných zemí, a zároveň neztratit křeslo kancléřky díky tomu, že neřeší každodenní problémy jako jsou třeba burky.

Reagovat
fantomas

Ok, tak já se teda ještě odvolám na čerstvej rozhovor pro Die Zeit, a pak to ukončíme...

"Samozřejmě jsme teď někde jinde, než jsme byli loni na konci léta, od té doby se zavedla důležitá opatření, včetně těch mých. Já jsem kupříkladu velmi brzy vsadila na to, aby se mluvilo s Tureckem. Už v srpnu 2015 jsem přemýšlela o tom, jak toho dosáhnout. Politika znamená také změnu, i když ta moje zůstává v zásadních věcech neměnná: zaprvé chceme humánně zacházet s lidmi, kteří se kvůli válce či terorismu ocitli v nouzi, a pomáhat jim. Zadruhé nemůžeme připustit, aby nelegální imigrace, za níž stojí převaděči, přiváděla lidi do smrtelného nebezpečí nebo ohrožovala státem garantovaný pořádek. Zatřetí jsem vždy dbala o to, aby Evropa i při prosazování své imigrační politiky zajišťovala našim občanům svobodu pohybu v rámci schengenského prostoru."

- jak do tohohle zapadá ban burek?

Jaký má být v budoucnu strategický cíl vaší uprchlické politiky, poté co skončilo období improvizace?

"V první řadě jde o to znemožnit byznys kriminálním převaděčským organizacím. Zadruhé musíme myslet na ty, kteří k nám uprchli z oblastí, kde zuří občanské války, jako je Sýrie nebo Irák."

- burky?

Reagovat
smazaný uživatel

Neptal se jí na to někde v tom rozhovoru? Nemluvila třeba o integraci?

Reagovat
fantomas

Ne, neptal. Mluvila obecně o svý imigrační politice.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, fajn, tohle potvrzuje tvojí verzi.

Reagovat
mesyas

Ban burek nic nevyřeší, pravda, ale určitě je to pro člověka více příjemné se dívat a poznat toho člověka(ve smyslu vidět), než se dívat na černý "pytel".Mohlo by to pomoc větší integaci mezi těma, co pitchují na islám a mají to spojené jen s ISIS. Já bych zakázal i Hijaby, Nikaby nebo Čador. Nepíšu to z pozice voliče okamury, fanouška Ivčrn apod. stran. Mně je vlastně jedno, kdo má jaké vyznání, jen nechápu, proč by měli v evropě nosit nějaký symbol utlačování. I některé moje muslimské kamarádi říkají, že tyhle nikáby, burky, hijáby jsou symbolem "otroctví" a že v koránu nic takového nenařizují. Nevím, kde je pravda, korán jsem nečetl, třeba lžou.

Reagovat
fantomas

Když ono i kdyby to korán nezakazoval, pro některý ženy je burka a další doplňky nedílnou součástí náboženský praxe, a pokud jim to zakážeš nosit, tak je z jejich pohledu budeš tlačit do toho, aby svou víru nepraktikovali plně a tedy správně. Proto je to imo nebezpečný. To, že by to mohlo usnadnit integraci, je bohužel pravda spíš jen z pohledu toho Němce... naopak u muslimek hrozí přesnej opak.

Reagovat
mesyas

S tím s tebou souhlasím, že se bude jednat o částečné utlačování, je to špatné, lle taky se zastávám názoru, že cizinec v nové zemi se musí vždy přizpůsobit. Myslím, že za nový život by ta pokrývka hlavy stála. Další problémem je, že pokud představitele různých zemí něco neudělají, tak budou lidi nasraní. Ty populistické strany budou vítězit, do vedení se budou dostávat třeba pochybní lidi. Ta propast mezi původní obyvatelstvem a "muslimy" budou čím dál větší, bude tu větší nenávist. Kdyby muslimové udělali ústupek ve zbavení se těch pokrývek, klidně bych se vsadil o peníze, že to zlepší vztahy a to o dost. Článek jsem nečetl, ale pokud tam dotyčný navrhuje zákaz, chápu ho, je to nenásilná cesta a k tomu získá ještě hodně hlasů.

Reagovat
mesyas

celkově se mi daří vyhýbat se podobným tématům, nějak mě to nezajímá. Ve škole mám mnoho muslimských kamarádů, jsou úplně normální, i s Hijábem nebo co to nosí slečna. Vždy je to o člověku.

Reagovat
mesyas

Ještě bych dodal. Hijáb ať si třeba nosí, to myslím, že hodně lidí i přetrpí, ale Burky nebo Nikáby opravdu ne. Mít pokrytý celý tělo včetně obličeje by mi vadilo i třeba u Budhisty. Je to příšerný. V létě jich bylo ve Varech hrozně moc a mě vždy zajímalo, jak jedí, jestli si to vždy vyhrnou nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

žádný buddhista tě svým způsobem praktikování buddhismu neobtěžuje, nic od tebe nechce a rozhodně žádný z nich nemá zahalený obličej............to, že si místní sluníčka myslí, že když zakážeme muslimským ženám chodit v těch hadrech, tak jim ztížíme jejich praktikování víry je šílený názor. Chápu jak to myslíte, ale jste s tím totálně mimo mísu, holt sluníčka s vymytým mozkem od Respetku a jiných levičáckckých multikulti zhovadilostí

Reagovat
fantomas

Lol, ty se mi snad jen zdas

Reagovat
Kang & Kodos

Vždyť to samý sem píše už asi rok. To se divíš až teď?

Reagovat
fantomas

Já se s nim v podstatě nepotkával doted asi. Naštěstí

Reagovat
smazaný uživatel

hele, ty naivní sluníčko, zvykej si na realitu. Už normálně pracuješ, nebo jsi ještě na škole, kde žiješ v nějaké své iluzi?

Reagovat
fantomas

Mucq

Reagovat
kiwwi

vsak ani islam ta svojim sposobom nijak neobtazuje a nic od teba nechce - su to len jednotlivci v mene nejakej extremistickej odnoze

Reagovat
smazaný uživatel

tak to možná funguje tam, kde žádný islám není, ale tam kde už v nějaké formě je, tak to začne vstupovat do života ostatním, nejprve v mírné formě, a pak se postupně začnou utahovat šrouby.....

Reagovat
Counter

Mě třeba sere skoro všecko spjaté s politikou, co na FB lajkuješ a komentuješ, a stejně si to vždycky s chutí projdu Žiju díky tomu v bublině, že nežiju v bublině.

Reagovat
smazaný uživatel

"Žiju díky tomu v bublině, že nežiju v bublině."

Reagovat
Swarley

to je náhodou podle mého dost výstižný

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Dyt to nedava nejmensi smysl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tebe isto nie.

Reagovat
Ed_Hazard

Pekne napisane

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
TopinB

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Counter

No žiju pořád v bublině, akorát ta bublina čítá i příspěvky lidí, s nimiž se neshoduju.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zijes v siroky bubline, co skyta hodne nazoru. Ale ten puvodni vyrok nedava zadnej smysl.

Reagovat
Counter

Mám díky tomu pocit, že nežiju v bublině.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zijes v predstave, ze nezijes v bubline.

Reagovat
Swarley

a díky tomu žije v bublině, že nežije v bublině

Reagovat
smazaný uživatel

Bublina = predstava? Tak v Plzni teda ne..

Reagovat
Swarley

jako asi to není synonymum, ale prostě ten smysl jsem tímhle spojením pochopil dokonale...

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Azazelo RD

Alespoň Ty sis mohl odpustit to hulení na Nový rok.

Reagovat
homeles8

hulení je dobrý furt ♥

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Swarley

já? ne-eeee, to už je docela dávno, možná Woodstock

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Nihilister

Víš to , že Vánoční papír není jen to do čeho se balej dárky ?

Reagovat
Counter

Ano. A tu představu jsem zaměnil za synonymum "bublina", aby to mělo šmrnc.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevedel jsem, ze je to synonum. Jestli to tak je, tak se omlouvam.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si asi nikdy nečítal beletriu, však?

Reagovat
smazaný uživatel

Viz. výše, já to taky apriori neignoruju, pokud nejde o obskurní weby typu aeronet nebo lidi typu Jakub Janda.

Reagovat
Counter

Viz se píše bez tečky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám takový pocit, že tohle si mi už jednou vyčítal.

Reagovat
fantomas

Tak to možná zkus zpracovat, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zlozvyk, já se z toho časem vypíšu.

Reagovat
Counter

To by mě ani v nejmenším nepřekvapilo. Ale jako nejsi v tom sám, vídávám to úplně všude včetně obalů na výrobcích a v akademických textech. Je to prostě mor.

Reagovat
Whitemedia

Víš co je mor? Když všichni chtějí psát holt, ale jak idioti dokola píšou hold.. to když vidím, tak se mi otvírá kudla v kapse.. oproti tomu je viz s tečkou v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim te, oni ho tu sikanuji od nepameti..

Reagovat
Counter

To je taky hrozné no :-) Mě u toho viz štve především to, že to vážně vidím všude, včetně míst, kde bych to vůbec nečekal.

Reagovat
Mastný Chobot

Nie som si istý, ale mám dojem, že po slovensky je to správne s D. Mohol by ma niekto doplniť/opraviť, lebo fakt si nie som istý.

Reagovat
Counter

No v češtině jsou správné oba tvary, akorát každý má jiný význam. Hold = pocta (vzdát někomu hold), holt = taková prupovídka, kterou něco shrneš, "zkrátka a dobře".

Reagovat
Mastný Chobot

jo, to viem, ale slovenský variant s T som nikde nevidel, čiže som ho buď prehliadol, alebo neexistuje alebo barbarsky používame na obe varianty s D.

Reagovat
Counter

Zkusil jsem to pohledat a nejblíž k tomu asi je vaše hja / hjaj, nebo veru a další slova, která to možná nevystihují přesně, ale jde si jimi pomoct.

Reagovat
Mastný Chobot

hja čo sme to za národ

Reagovat
Counter

*nádor

Reagovat
TopinB

Anebo chcou napsat loser a napíšou looser, na to mám stejnou reakci

Reagovat
fantomas

A teda pochybuju, že by se Guardian nějak odklonil kamsi jinam, to spíš jen fenomény jako migrační krize, Brexit a Trump vytučnily jeho "ideologickou" orientaci. Guardian byl vždycky liberální a levicověji zaměřenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale však to já vím.

Reagovat
fantomas

A přesto tady naznačuješ nějaký "sešupy dolů". Přitom jde čistě o okolnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ty okolnosti podle mě zapříčinily ten sešup dolů. Brexit nechme stranou, ale třeba ohledně Trumpa, kdy se byl schopný speciálně Guardian zaměřit na každý pseudoskandál, který na něj někdo vytáhl, např. ta obvinění ze znásilnění která se měla stát před deseti a více lety apod., ale nikdy jsem od nich neviděl slušnou coverage o uniklých e-mailech Johna Podesty, což je prostě daleko větší průser než nepodložená obvinění.

Reagovat
fantomas

Nestrannost médií re. Trump byla vždycky utopií, v podstatě všude ve světě, tak proč by zrovna Guardian, jehož zásadní problém s Trumpem se dal snadno předvídat, měl bejt jinej?

Reagovat
smazaný uživatel

Od plátku, který dostal Pulitzerovu cenu za bezchybné pokrytí aféry Snowdena a NSA bych teda čekal nějakou úroveň a snahu ty uniklé maily zpracovat a informovat o nich. Bohužel se tak nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

a to je přesně ten důvod, proč lidé přestali věřit levicovému propagandistickému tisku (většina tisku), tedy až na pár naivních nadšenců....

Reagovat
Counter

Plátek je hanlivé označení pro špatný a bezvýznamný časopis/noviny.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nikdy hanlivě nevnímal a ani to tak míněno nebylo. Jen jsem prostě nechtěl psát deník.

Reagovat
Counter

Já ti vysvětluju význam toho slova, ať to příště použiješ správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně uvažuju, že ti pošlu v létě na opravu svoji bakalářku.

Reagovat
Counter

Reagovat
TopinB

Co se tu člověk nedozví, to jsem nikdy nevěděl

Reagovat
Counter

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
TopinB

Tak jako věděl jsem, že to jsou noviny nebo denník, ale nikdy jsem si neuvědomil, že je to hanlivé

Reagovat
cristiano.K.

tak nečti bulvární plátky

Reagovat
TopinB

Já jsem moderní generace, jenom online, BBC, Reuters, Independent, kdysi Guardian Takové kryptofašistické buržoázní žvásty jako papírové noviny

Reagovat
smazaný uživatel

Ale abych si nestěžoval jen na zahraniční tisk, tak třeba iDnes, LN a další média vlastněná Babišem jsou taky čím dál tím větší odpad. Třeba dneska jsem četl tohle: http://zpravy.idnes.cz/evropa-levice-hollande-renzi-komentar-josef-broz-fbz-/zahranicni.aspx?c=A161230_2295421_zahranicni_aha A to je prostě šílenost.

Reagovat
smazaný uživatel

babišův tisk bere někdo ještě vážně?

Reagovat
fantomas

V ČR jedině Respekt, ale i ten bude SuperFrankiemu smrdět určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

To si delas prdel Respekt je totalni dno.

Reagovat
fantomas

...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty nikdy nesklameš. Hlavnem, že onanuješ nad najväčšou hanbou českej žurnalitiky, prefetovaným Pleslom.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jsi prisel jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ho mám lajklej i na Facebooku. Ještě Echo je fajn, ale jak je to poslední dobou zpoplatněné a jsem líný chodit do trafiky, tak už to moc nečtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pravdou je, že mě teda v poslední době taky fakt nasrali viz. http://www.obcinst.cz/jak-respekt-objevil-kouzlo-papezske-neomylnosti/ .

Reagovat
smazaný uživatel

To měla být dvojtečka! Přísahám!

Reagovat
Counter

Tam se nemá psát ani dvojtečka. Viz je rozkaz od slova vidět, následuje buď první, nebo čtvrtý pád.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem skrze dvojtečku upřesnit informaci odkazem na příslušný článek.

Reagovat
Counter

Ty si ze mě děláš prdel, že?

Reagovat
smazaný uživatel

To byl missclick!

Reagovat
Wat

Reagovat
fantomas

Tak to nemůžu hodnotit, sám víš, jakej mám zhruba vztah k víře.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Nj, já třeba během prezidentský kampaně taky nemohl cejtit to jejich pochlebování Schwarzenbergovi, ale předplatitelem sem i tak zůstal, protože pro ně furt píšou lidi s neuvěřitelnym rozhledem a zkušenostma jako Lindner nebo Sobota.

Reagovat
smazaný uživatel

A Tabery fandí Chelsea!

Reagovat
smazaný uživatel

Respekt? Ty vole, tohle novinářské dno? Už tak trochu chápu, odkud bereš ty svoje rozumy......Trošku znalejší čtenář už dávno rezignoval na konkrétní tisk, ale vybírá si jen ověřené autory - napříč spektrem, tedy kromě multikulti prostitutů a levicových intelektuálů

Reagovat
fantomas

Hele v pohodě, já fakt neočekávám, že bys zrovna ty nebo dolar sdílel muj vkus na média.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne všichni levicoví intelektuálové byli a jsou špatní. Co třeba takový Slavoj Zizek nebo v minulosti třeba Herbert Marcuse?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Šílenost by byla vydat to jinak než jako publicistiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Článek, ve kterém označíš kandidáta francouzské pravice nepřímo za fašistu, rasistu a xenofoba, i když nic z toho Fillon v žádném případě není, je názor dobrý tak maximálně do hospody.

Reagovat
fantomas

Označit Fillona za integristu je teda docela trefný. Pokud ho za něco nepřímo označil, tak leda za toho xenofoba, a vzhledem k tomu, že Fillon vydal (pokud vim) dost jednostranně zaměřenou knížku o hrozbách Islámu jako nejnebezpečnějšího náboženství na světě, a taky volal po banu burek, neni ani tahle nálepka uplně od věci.

Reagovat
smazaný uživatel

Já souhlasím s tím, že je integrista, přičemž to podle mě ani není nic špatného. Nijak výrazně se to neprojevuje v jeho politických akcích. Nechce zrušit odluku církve od státu apod. Jinak ta knížka nebyla o Islámu, ale o kritice islamismu, což podle mě není nic xenofobního, že někdo se zasazuje o větší boj s islámským terorismem, transparentní financování mešit a dalších věcech, po kterých teda určitě nevolá sám a myslím, že i Sobotka říkal něco o tom, že EU postupuje příliš chabě v případě radikálních islámských duchovních, čímž chci naznačit, jak absurdní to je, když se v tom shodne s politikem na druhé straně spektra (pokud to teda byl skutečně Sobotka, kdo to řekl).

Reagovat
smazaný uživatel

hele, ale islám je nejnebezpečnější náboženství na světě. Především proto, že pod rouškou náboženství je maskovaná zločinná ideolgie. Tohle prostě žádný liberální proimigrační socilální inženýr neokecá.....

tohle je dobrý rozhovor s Cyrilem Hoschlem v čt, na němž je názorně vidět úpadek české žurnalistiky, bo co ta čokoláda předvádí je neuvěřitelně neprofesionální, ale tak nějak dost vypovídající kam se dnešní novinařina dostala- https://www.youtube.com/watch?v=ujGnqsPpRp0,

Reagovat
smazaný uživatel

Celý to asi nedokoukam, ale věta moderátorky:"I když tyto činy nelze spojovat, lze najít nějakou společnou linii," je fakt kouzelná.

Reagovat
fantomas

K tomuhle snad jen... https://youtu.be/2pjxPR36qFU?t=3m20s

Jinak debatu s tebou předem považuju za ztracenej čas

Reagovat
smazaný uživatel

Ta jeho odpověď je rozumná kromě toho, že ji legitimizuje od počátku tím, že hází všechna náboženství do jednoho pytle, to je prostě chyba.

Reagovat
fantomas

Cože?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť na začátku všechna náboženství postaví na jednu startovní čáru a pak proti zobecňování bojuje, to je chyba.

Reagovat
fantomas

Jednu startovní čáru? Ne, jen uved příklad, kdy se ve jménu buddhismu vraždilo, stejně jako by se daly uvést desítky případů, kdy se tak vraždilo ve jménu křesťanství. Uplně tě míjí pointa... celkem klasicky.

Reagovat
smazaný uživatel

''Islam is just a religion and like every religion in the World, it depends on what you bring to it.''

To je úplně jasné zobecnění....

Reagovat
fantomas

To je uplně jednoduchá úvaha.

Reagovat
smazaný uživatel

A chybná.

Reagovat
fantomas

V čem jako? Každý náboženství má prostě tolik výkladů, kolik lidí v ně věří, ať už je jeho základní spis jakkoliv dogmatickej.

Reagovat
smazaný uživatel

V týhle tvý odpovědi se krásně odráží tvůj vztah k víře.

Reagovat
fantomas

Ale hovno.

Reagovat
kiwwi
Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

A pak přišla reformace, sekularismus, demokracie, humanismus a další principy, které zformovaly západní hodnoty. Zajímavé také je, jak rychle po omezení vlivu náboženství přišla průmyslová revoluce, která vytvořila západní blahobyt.

Islám jede pořád ve verzi 1.0.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol tenhle příspěvek je fakt totální blábol. Nejenže máš ty "události" špatně seřazené, ale i si z nich vyvodil špatné závěry.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už:

Demokracie

Humanismus

Reformace

Průmyslová revoluce

Sekularizace

Kromě toho ti tam chybí osvícenství, ty šašku.

Reagovat
smazaný uživatel

Chodíš spát s koulema ve svěráku? Jestli jsem shodou náhod vyjmenoval 5/6 pojmů z tvého imaginárního seznamu (nebo sešitu dějepisu?), nepovažoval bych to úplně za špatnej výsledek.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Možná proto existuje něco jako teologie a religionistika.

Reagovat
smazaný uživatel

já debatu s tebou rovněž považuju za ztracený čas, nicméně v buddhismu se zcela určitě - a na to dám krk, nikde nenabádá k násilí ani k odlišnému zacházení s jinými bytostmi, stejně tak to je s křesťanstvím - není to návod jak zacházet s jinověrci a jak praktikovat politiku. Islám je čistá ideologie, z pohledu jinověrců zločinná se zvrácenými hodnotami. Nazdar.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky tak jediné čeho jsi schopen......

Reagovat
fantomas

Jn. Nazdar!

Reagovat
smazaný uživatel

ať nechytneš úžeh z toho sluníčka

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Speciálně když bojuje proti zobecňování muslimských zemí....

Reagovat
Busby babes

na me to teda pusobi tak, ze se snazi vysvetlit, ze takhle polozena otazka je hloupa.

Reagovat
Busby babes

ale myslim, ze se pochopeni nedockas. jinak ja jeste rad hospodarky. Driv jsem mel rad Neviditelnyho psa, ted mi prijde, ze se Neff zblaznil.

Reagovat
fantomas

Hospodářky, co je mi známo, taky odvádí solidní práci, ale já holt český média tolik nečtu, spíš vůbec, takže nemůžu tolik srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus číst alespoň Sport kvůli české lize. Fakt šli strašně moc nahoru, mají super web a určitě nejlepší informace ohledně přestupů do a z český ligy. Navíc mají sestřihy všech zápasů na webu atd.

Reagovat
smazaný uživatel

+konecny

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že z HN odešel Šídlo.

Reagovat
Busby babes

njn, holt Piskacek je debil. ale tak je v Seznamu.

Jo a zapomnel jsem na DVTV teda. Proste tak nejak mi ten Karlin prijde kvalitnejsi nez Andel.

Reagovat
smazaný uživatel

DVTV šlo podle mě strašně dolů od doby, kdy začali točit kvanta rozhovorů. Když točili třeba jeden kvalitní rozhovor týdně, tak mě to bavilo víc.

Reagovat
Busby babes

ja teda nemam rad Drtinovou, ale vetsina rozhovoru co jsem videl s Veselovskym byla skvela. ale uz toho maji moc, jak pises, takze uz si vybiram na co kouknu.

Reagovat
smazaný uživatel

tam to drží nad vodou Veselovský, Drtinová je těžce manipulativní a cpe do toho své postoje a názory

Reagovat
Busby babes

me spis sere, ze necha hosty vyklouznout z neprijemne otazky a neumi polozit zajimave...

Reagovat
Zaschrona

Prave Seznam ale vypada hlavne smerem do budoucna docela zajimave.

Reagovat
vodka

zatím to ale vypadá, že pořád trošku tápu nad tím, jestli jsou internetové noviny, nebo internetová TV...

Reagovat
vodka

ale každopádně jsou tam zajímaví lidi a na publicistiku se fakt těším.

Reagovat
vladis271

Reagovat
TopinB

Reagovat
Zaschrona

Nejvic za to stoji sekce Opinion.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Legendární dvojka West Hamu - Nsereko a Di Michele.

https://www.youtube.com/watch?v=yyzfr8lSv4c

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mustang™

tohle se prostě nedá zapomenout když vidím napsaný Di Michele a odkaz na youtube, tak zaručeně vím, co tam uvidím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mata

Reagovat
Darren Fletcher

Tristan

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom taková maličkost, která mě při čtení napadla - nebyli nejlepšími hráči toho Eura U19 u nás zvoleni společně Lars a Sven Benderovi?

Reagovat
Hokaido

Kramarice bych za takovej flop teda nepovažoval. To angažmá bylo ve všech ohledech spíš smolný, kvalita na tým jako Foxes určitě má.

Reagovat
fantomas

Byl to rekordní přestup...

Reagovat
db18

...na kterém ale neprodělali, ne? A navíc je zároveň 3. nejdráže prodaným hráčem.

Reagovat
db18

Koukám, že ale ani nebylo moc z čeho vybírat... ale stejně bych tam dal spíš Cuadrada a jeho 311 minut na jaře a pak uklizení do Itálie formou hostovačky.

Reagovat
fantomas

Právě, nebylo. A o Kramarovićovi se holt píše snáz vzhledem k titulu, kterýho se neúčastnil.

Reagovat
Hokaido

Což v posledních letech pro prumernej tým na hraně PL/Champu skoro nic neznamená...

Vidět ho v tyhle vybraný společnosti mi přijde až krutý.

Reagovat
Counter

Hlavně ten Forren. Ten měl podle všeho především pech na to, že Saints změnili manažera a Poche si jel na svoje koně.

Reagovat
fantomas

Forren tam je beztak hlavně proto, aby si autor mohl vystřihnout slovní hříčku o tom, že sliboval, že nebude nějakej "Forren mercenary". Na českou alternativu sem si radši netrouf.

Reagovat
Counter

Takový sympaťák, škoda že mu to neklaplo.

Reagovat
smazaný uživatel

Samba v QPR byl větší provar.

Reagovat
fantomas

Samba ma na Wiki kouzelne primocarou kroniku svy stace v QPR:

https://s28.postimg.org/tx75ld2gt/Screenshot_2017_01_02_13_34_17_217.jpg

Reagovat
Jeňa

Ukazuje to v Hoffenheimu

Reagovat
Counter

Reyes byl stejně boží, dodnes jeden z mých nejoblíbenějších hráčů ♥

Reagovat
fantomas

Reagovat
Swarley
Reagovat
Ragnar Lothbrok

Zákeřná kunda no..

Reagovat
Swarley

heh, dříve nás za tohle respektovali, jsi asi tu dobu zaspal

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Tohle je fakt hodný respektu ty šašku jeden

Reagovat
Swarley

to je právě těžký posoudit, hodně se to mění v čase a záleží, jak se to hodí

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Já jsem zastánce tvrdý hry, ale tohle s tim nemá nic společnýho..

Reagovat
Manik...

Reagovat
Wat

Tohle je zmrdství hodný toho blbečka.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
r3

Reagovat
icka

Reagovat
Nihilister

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Manik...

klasický Scholes... Co od toho prasete čekat.

A rozhodčí taky z Manchesteru, když mu za tohle dá žlutou

Reagovat
Counter

Kušuj

Tohle byl jeho debut: https://www.youtube.com/watch?v=gocpJ9Sfcbg

Skvělý hráč, který slušnou měrou přispěl k Unbeatenu. Nakonec dlouho nevydržel, ale i ten krátký úsek byl prostě pohádkový

Reagovat
Swarley

já ho právě v hlavě jako nějaký provar nemám, on to byl hodně šikovný hráč...spíš mě to teď překvapuje, že u vás vlastně nebyl tak dlouho...měl jsem pocit, že u vás zanechal ještě výraznější stopu...

Reagovat
Counter

Bylo kolem něj velké haló v souvislosti s tou údajnou cenovkou kamsi k třiceti milionům, která trhala klubové rekordy. Plus ten jeho okamžitý parádní nástup. Ve mně zanechal rozhodně výraznou stopu

Reagovat
Busby babes

dobra kosa teda...

Reagovat
Swarley

to rozhodně, na redku jak dělané...ale tak Scholesy takové uměl no...

Reagovat
Whitemedia

Za tohle jen žlutou

Reagovat
Counter

Nj, MU za FASe mělo značný respekt... rozhodčích

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Whitemedia

Tak Vinnie je psychouš no, z něj asi byli podělaní i rozhodčí..

Reagovat
Miguel19
Reagovat
Busby babes

https://www.youtube.com/watch?v=-bpitiO90c4

tohle je taky "dobry", a jeste to byl faul od Drogby. teda dle rozhodciho.

Reagovat
Miguel19

Vidič

Reagovat
Busby babes

jo no. takova reakce ve stylu: good work my young padawan.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

na tomhle je fakt nejvíc wtf, že za to dostal žlutou Drogba

Reagovat
Swarley

tohle je legendární...trefit ho, tak to je tak na půl roku v base...

Reagovat
smazaný uživatel

hrozně komickej zákrok

Reagovat
Nikikrew

videne tak 100 krat. Co si vtedy myslel, mal stastie ze iba zlta karta.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
icka

Reagovat
Jardin

U toho druhého je strašně vtipný ten klidný komentář

Reagovat
SunFells

Reagovat
LAM

Velká škoda je,že někdo tomuhle debilovi nepřelámal nohy na několikrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi tam Reyes moc nepasuje Místo něj tam měl být Kim Kallstrom

Reagovat
Counter

Tak hráče, kteří přijdou za pár šupů na hostovačku, nejde označit jako nějaké katastrofální přestupy, že jo.

Reagovat
Nebelung

Proč Kim? Bylo hned jasné, jaká bude jeho role. A těch pár zápasů, kdy nastoupil, se mi líbil. Navíc je to sympaťák

Reagovat
smazaný uživatel

Ani tak nejde o Kima jako o to hostování obecně. Tenkrát jsme potřebovali nutně posílit a za 5 minut 12 přišel průměrný Kim, který měl už nejlepší léta za sebou a ještě s naštíplou páteří.

Reagovat
Nebelung

Taková Wengerovinka Ale s Yossim to vyšlo

Reagovat
Hachim Mastour

žltá karta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
kiwwi

Gary

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Má potenciál, není drahý a nám se líbí."

Reagovat
fantomas

Taková krásná 'Arryovka

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tam nebyl autor výroku, tak bych přísahal, že to řekl Ščasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Co treba Kozak, Cambiasso, Flamini (podruhe), Chamakh, Zarate???

Reagovat
fantomas

Jeden přestup na rok?

Reagovat
Busby babes

Kozak? ten mel spis smulu, ne?

Reagovat
jany kozak

rozved to pls

Reagovat
Busby babes

no ze si blbe zlomil nohu na treninku, musel na operaci, vratil se a musel znova na operaci. Prakticky dva roky nehral a tak je ted na odchodu...

Ve vysledku je to samozrejme nepovedeny prestup, ale za okolnosti, ktere Villa nemohla moc ovlivnit a spis meli smulu no.

Reagovat
jany kozak

a ja som myslel ze hovoris o Janym Kozakovi a ze mi nieco uslo

Reagovat
Hokaido

Cambiasso WTF?

Reagovat
Hokaido

A to ještě navíc ani není zimní přestup.

Každopádně byl klíčovou postavou Foxes při ty senzační záchraně.

Reagovat
db18

Jestli si ho nespletl s Inlerem (i když to byl taky letní přestup)

Reagovat
smazaný uživatel

Chamakh dal v první sezóně za Arsenal 10 gólů a navíc přicházel zadarmo. Ten určitě ne.

Reagovat
Mastný Chobot

naviac prišiel v lete, rovnako ako Flamini... chalanisko nepobral účel článku trochu, no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shitcool

Reagovat
icka

Reagovat
kiciN

vis o cem ten clanek vubec je?

Reagovat
fenixLFC

jasne, ludom sa nechce citat clanky, ale aspon nadpis by mohli....

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože se sem nevlezl Carroll ? Vzhledem k té částce a výkonům by sem zapadl.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš to napsaný v článku ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem vůl, nevšim jsem si že je tam za každej rok nominovanej jen jeden "fotbalista".

Reagovat
Busby babes

http://www.squawka.com/news/ranked-the-five-best-and-five-worst-premier-league-summer-signings-so-far/863635

tady ma Squawka top 5 nejlepsich a nejhorsich letosnich letnich prestupu.

Reagovat
Whitemedia

Kante až třetí.. špatný článek

Reagovat
db18

Gökhan Töre Od toho někdo něco čekal?

Reagovat
Godwinson

Bez Torrese, wow

Reagovat
stas87

Niasse. Anglicko je uplne iny svet v tom, kolko peniazi mozu vyhodit a nemusi vobec nicoho lutovat. A z toho zoznamu mali niektori hraci skratka smolu, ze treneri co ich chceli, dostali hned vypoved. Ale kurva ten Niasse...vyhodit 13 mega do pici a nechat ho vyhnit v rezerve,,to je vrchol demencie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

praveze nie, vrchol demencie boli jeho vystupenia

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Zaschrona

Zmenil se trener, Martinez by s nim pocital. Koeman ho ale zaslouzene navzdy vyradil z kadru - horsiho hrace jsem u nas hrat jeste nevidel... a to jsem videl uz celkem hodne. Doporucuju se mrknout na jeho highlights na YouTube, bozi podivana...

Reagovat
smazaný uživatel

kde je legenda Kim Källström?

Reagovat
smazaný uživatel

Premenil penaltu v semifinale FA cupu. Legenda

Reagovat
vladis271

"Joe Hart povedal svojim priateľom, že by chcel využiť príležitosť a pracovať pod Jurgenom Kloppom."

(Mirror)

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool have no interest in signing Joe Hart. #lfc (James Pearce)

Reagovat
niflheim

Počkáme co na to vrabejka.

Reagovat
vrabejka
Reagovat
niflheim

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
nani92

To by bolo super

Reagovat
vladis271

ale samozrejme tomu tiež neverím. Hart by podľa mňa rád prišiel, ale v našej situácii ťažko pošleme Kariusa hned preč alebo Mignoleta.

Reagovat
nani92

Za Mignoleta by to bola super nahrada, horsi by urcite nebol, a ak by to vyslo tak mate brankara na dlhe obdobie..Karlus sa samozrejme moze este chytit, ale uz vaw stal dost bodov a pri vasej obrane cim lepsi brankar tym lepsie..

Reagovat
cristiano.K.

právě proto by se neměl primárně řešit brankář,ale stoper. Lovren výkon proti City zopakuje zas až za půl roku. Klavan jako trojka/čtyřka stačí. Mignolet od té doby co se vrátil do branky má tři nuly ze čtyř zápasů. Tolik na práci toho zas neměl, ale třeba proti Stoke chytil šanci na 0:2, což by nás pohřbilo.

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Borja Baston nebo Simone Zaza?

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin.

Reagovat
blaugrana

Chýba mi tam Milan Jovanovič.

Reagovat
Mastný Chobot

Jovanović joined English Premier League club Liverpool on 8 July 2010

bohvie prečo

Reagovat
Kucka

Reagovat
fantomas

Reagovat
Ángel di María 22

Samaras byl dobrej hráč. Z něho se nevim proč dělá dřevák. V Celtice hrál dost dobře.

Reagovat
Grahf

v celtiku hral dobre aj stano varga

Reagovat
uff

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
fantomas

Mozna proto, ze v Man City dost dobre nehral?

Reagovat
cristiano.K.

ef to tu z něj udělalo, jinak nebyl tak špatný.

Reagovat
Ferguson6

Napříč dejinami PL a začína to v roku 2003? Ale pozriem sa na autora článku a je mi všetko jasné

Reagovat
pa3ce

"Od roku 2003 se v Anglii smí přestupovat nejen v létě, ale i v průběhu ledna."

Hneď prvá veta do piče

Reagovat
Mastný Chobot

a čím si Guardian zaslúžil taký hnev tiež neviem

Reagovat
smazaný uživatel

fakt půlka lidí není schopná porozumět jednoduchýmu textu

Reagovat
Wat

Spíš ho půlka lidí nečte a hned se jde vyblít do diskuze.

Reagovat
nani92

Necitaju, lebo vedia ze tomu neporozumeju...ale hlavne ze chcu potom ukazat aki su cbytti jak radio..fakt toto je generacia dementov..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Swarley

klasika tady

Reagovat
uff

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
TopinB

Reagovat
niflheim

Reagovat
Manik...

Reagovat
Ferguson6

Keď pri Daníčkových článkoch je väčšinou už prvá veta stratou času

Reagovat
fantomas

Se mi líbí, jak si to umíš obhájit...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
db18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Hyrax

Reagovat
FUnk

Reagovat
Infi

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
r3

Reagovat
tunkic

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
icka

Reagovat
7-Real-17

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
smazaný uživatel

Savio Nsereko není to špatný článek, ale je to "jen" 13 let

Reagovat
smazaný uživatel

ještě Andrej Kramarić

Reagovat
fantomas

Vic jich k dispozici ani nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Xisco by tu neměl chybět.

Reagovat
Nikikrew

Neviem preco tam je Reyes ( asi za tu jeho cenu) ale podla mna hral u nas vyborne a vlemi som si ho oblubil. Skoda drevorubacov ManUtd ala Neville a Scholes, riadne tupela teda, tie zakroky ho musia este doteraz bolet.

Reagovat
Busby babes

a spatna zprava pro fans Chelsea:

Jan Vrábel

‏@vrabejka

Valencia sporting director Jesus Garcia Pitarch has held talks with Chelsea's John Obi Mikel. Nejlepší středak Chelsea a oni ho prodají?

@vrabejka Chelsea může říct sbohem titulu. Tipuju že teď v 5 kolech získají 4 body a Liverpool jim uteče o 5 bodů

Reagovat
cristiano.K.

Jany není alibista.

Reagovat
Busby babes

presne. a tak je to spravne.

Reagovat
Manik...

Reagovat
db18

Jan Vrábel ‏@vrabejka 22 hod.před 22 hodinami Přeložit z estonština

Gratulace Chelsea k titulu.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ten týpek na fotce vypadá jako Van Kessel když přestupoval do Slavie

Reagovat
Free_player

Náhodou Alfonso nebyl zas tak špatnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele