NEDVĚD OPĚT ÚSPĚŠNÝ U FANOUŠKŮ

12.01.2004, 23:53
Aktuality
Na webu Evropské Fotbalové Asociace (UEFA) měli fanoušci možnost hlasovat pro nejlepší jedenáctku za rok 2003. Hlasovalo se pro hráče na každém postu a pro nejlepšího trenéra. Nominováni byli i dva Češi - vítěz Zlatého Míče Pavel Nedvěd a Karel Poborský. Nedvěd dostal na svém postu suveréně největší počet hlasů.

Pavla Nedvěda volilo na post levého záložníka 64,54% hlasujících, což bylo nejvíce ze všech. V celkovém množství hlasů byl pak Nedvěd druhý, získal 55 799 hlasů, první Roberto Carlos obdržel 56 300 hlasů. Druhý český zástupce, kapitán Sparty Praha Karel Poborský, obdržel na své pozici pravého záložníka 9,18% hlasů, což stačilo na třetí místo za Figem a Van der Meydem.

Nejvíce hráčů má v jedenáctce roku Real Madrid. Vedle již zmiňovaného Roberta Carlose to je Luis Figo, který na svém postu získal 53% hlasů, dále se po roční pauze vrátil do fotbalové jedenáctky roku podle UEFA David Beckham, ten ve středu zálohy získal 39,05% hlasů. Posledním hráčem Realu v jedenáctce je Zinedine Zidane, který může, společně s Thierim Henrym z Arsenalu, slavit "hattrick", v této anketě se už umístili oba tito hráči třikrát za sebou.

Po dvou hráčích má v jedenáctce AC Milán (obránci Alessandro Nesta a Paolo Maldini), dále Juventus, kromě Nedvěda se umístil ještě Gianluigi Buffon na místě brankáře. Jednoho zástupce má Arsenal zásluhou výše zmiňovaného Henryho, Manchester United díky zvolení Ruuda van Nistelrooye a FC Porto, za nějž se na pravém okraji obrany umístil Paulo Ferreira. Porto má ale oslavence dva, mezi trenéry totiž zvítězil právě jeho kouč José Mourinho.

Ideální tým podle návštěvníků serveru www.uefa.com: Gianluigi Buffon (Juventus) - Roberto Carlos (Real), Paolo Maldini, Alessandro Nesta (oba AC Milán), Paulo Ferreira (Porto) - Pavel Nedvěd (Juventus), David Beckham, Zinedine Zidane, Luis Figo (všichni Real) - Thierry Henry (Arsenal), Ruud van Nistelrooy (Man. Utd). Trenér: José Mourinho (Porto).

Autor: Jan Werner

Komentáře (13)

Přidat komentář
HOST*BESTie

Trochu překvapivě co??:O))))))))))

Reagovat
PJ

Ono jde o to, že byl v pětičlenný nominaci, kterou UEFA na jeho post vybrala. Kdyby žádná nominace nebyla a lidi mohli vybírat kohokoli, tak myslim, že by tam Karel určitě nebyl...

Reagovat
HOST*BESTie

PJ: jo tak to jo...dík za vysvětlení;-)

Reagovat
HOST*BESTie

Nicméně pořád je hezký že si na něj vzpomněli ne? A kdo tam ještě byl?

Reagovat
PJ

Figo (53%), van der Meyde (22%), Poborský (9%), Pienaar (8%), Karpin (8%).

Reagovat
smazaný uživatel

Neřek bych,že trošku překvapive.Minulou sezónu určite byl nejlepším záložníkem!!!Zasloužil si to, nenáhodou zvolili ho za nejepšího hráče evropi. Ale Carlos tky to zaslouží nevíce hlasu!!!!!!!! :-)

Reagovat
HOST*BESTie

Myslíš Méďu ne?

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

carlose si nevsimejte, ten je uplne mimo, jako vzdycky, pokud ma jinej komentar nez 'souhlasim', tak je uplne vedle.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

s Carlosem jakz takz souhlasim, s nestou a maldinim taky, ale s ferreirou to teda ne, takovej van buyten si to zaslouzi daleko vic,Neved-janej souhlas ikdyz dneska na jeho postu je skra konkurence-giggs, pires, duff-to spickovy hraci a lidry spickovejch tymu,Becko s tim rozhodne nesouhlasim, minulou sezonu hral v lize mistru celkem dobre, ale kdybyste ho videli v lize, no na to se nedalo koukat, takovej scholes by si to zaslouzil vic, zidane, nemam ho rad ale souhlsim, henry a van nistelrooj, souhlasim, jsou opravdu lepsi nez sheva a ronaldo

Reagovat
HOST*yarda

HM, Ferreira mě taky trknul, kdo by tam měl být podle tebe místo něj???

Reagovat
HOST*yarda

Kromě Van Buytena.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

no to nevim......ale fereira urcite ne, vono pravejch obrancu, dobrejch tolik.

Reagovat
HOST*Rio Ferdinand

treba salgado, ale to jenom abych ti udelal radost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele